Upravo tako, ako malo pogledas Rim je jedna od najeftinijih destinacija unutar EU (valjda radi manjih taksi) i skoro svi veci carrieri izvan EU lete tamo (SQ, EMirates, Cathay, itd) to je odlicno mjesto za prevoz dijaspore iz Sjeverne Amerike, Azije, Australije, ako vec ne idu na Amsterdam.Romanija wrote:Kako Milano nije bio isplativ, letio sam MXP-SJJ 6 puta i onaj mali Embrarer je uvjek bio 70% ili vise popunjen. Druga je stvar sto SJJ gaji taj gastarbajterski imidz i leti tamo gdje se najvise dijaspore udomilo, dok zanemaruje normalne destinacije na kojima se treba 'raditi' da bi se privukli putnici, koji putuju poslovno ili kao turisti. Zbog toga nas i strane kompanije tretiraju kao sto rade, pa su tri od cetiri koje su obustavile letove, vise uradile to iz tehnickih nego ekonomskih razloga. Pogledaj samo farsu sa Londonom, za Sarajevo letili velikim B-737-400 pa nije ni cudo sto im je bio nepopunjen, i to jos do Gatwick-a sa kojeg nemas BA veza za USA, dok su recimo do znatno veceg korisnika kao sto je Beograd lete sa znatno manjim i jeftinijim A-319 i to do Heathrow-a. Sa ovako ludo visokom aerdromskom taksom, i ako je istina da dobijaju B-737-400, ja sam tu veliki skeptik da ce tu biti nekog hljeba. A i destinacije prema kojima ce letjeti od marta su samo podebljavanje vec postojecih, dok je jos pola Evrope ostala crna rupa za BiH.TGSTK wrote:Mislim da nije isplativo otvarati liniju za Rim i Milano, koliko me pamcenje sluzi ni Al Italia nije imala neke putnike koji su izsli za Italiju.Brisbane wrote:Svaka cast za web site. Vidjecemo kad proradi u Martu te rezervacije i aBd kupovina.
Nego ove nove linije to isto ce se finalizirati u MArtu, mislim vec je 2009?
Stvarno me cudi, da ne planiraju let za Rim ili Milano, to je odlicna konekcija i Ali Italia je ispala.
Sta je sa Amsterdamom ?
Last but not least NEMA KONKURENCIJE, eto vam monopol jebo vas monopol, pa ni to ne znaju...
Da nastavim, gledam ovaj Tunis. Sto ne naprave liniju za Rim, koja ce nekada dobaciti i do Tunisa (sezonski). Sto se tice Stutgarta znaci German wings ce nabijati cijene i vjerovatno spustiti malo da ih istisne i iz Kelna.