Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
foreigndude

#1 Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Post by foreigndude »

Ljudi, moram se raspitati. Ja sam u Detroitu, pa mi nije poznato kako se krecu avio karte kada se putuje iz Sarajeva (ili Zagreba) u Sjedinjene Drzave. Sta je najbolja/najjeftinija solucija za nekoga ko zeli iz Bosne doputovati ovamo? Karte sa interneta? Neke lokalne putnicke agencije?

Svaki savjet dobrodosao!

Hvala unaprijed.
karanana

#2 Re: Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Post by karanana »

najbolja solucija ti je za tog nekog ko dolazi iz sarajeva u ameriku, da mu je ti u americi kupis jer je to jeftinije nego ovdje da se kupuje.

samo ga/je podsjeti da ti dadne pare za kartu kad tu dodje.
Last edited by karanana on 06/06/2008 16:41, edited 1 time in total.
foreigndude

#3 Re: Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Post by foreigndude »

karanana wrote:najbolja solucija ti je za tog nekog ko dolazi iz sarajeva u ameriku, da mu je ti u americi kupis jer je to jeftinije nego ovdje da se kupuje.
I o tome sam razmisljo, al sve kontam valjda ima neka tamosnja fora pa da bude jeftinije. :lol:
homo_sapiens

#4 Re: Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Post by homo_sapiens »

foreigndude wrote:Ljudi, moram se raspitati. Ja sam u Detroitu, pa mi nije poznato kako se krecu avio karte kada se putuje iz Sarajeva (ili Zagreba) u Sjedinjene Drzave. Sta je najbolja/najjeftinija solucija za nekoga ko zeli iz Bosne doputovati ovamo? Karte sa interneta? Neke lokalne putnicke agencije?

Svaki savjet dobrodosao!

Hvala unaprijed.
pokusaj ovdje: http://ticketserviceusa.com/travelitika ... /index.php
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#5 Re: Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Post by Nosferatu »

Ma voz do Budimpeste 100 maraka povratna, tamo na Malev do Zapadne Europe ili NYC - jedino tamo lete Madjari. Bilo je price da ce letiti i za Chicago ali je to patnja jer bi letili 1 sedmicno, a to je sranje jer ko od nas moze cekati na avion 7 dana. Imas drugih sijaset kompanija takodje iz Amsterdama i Frankfurta, pa i Bec, Pariz, London. Kljuc je ovo. Ako ces sta usparati ne sljeci niti poleci iz Sarajeva. Samo taj faktor zna dodati 1/3 cijene na kartu. Sto se tice kupovine - dollar je opao opasno tako da kupovina u Americi mozda i nije vise jeftinija.

Ako ima kakvih para neka ih u dollare mjenja u Europi, jer je tamo Euro jaci nego ovdje. Plus ovdje nema mjenjacnica osim na aerodromima, a i tu je kurs malo je reci kriminalan. I nije mi jasno - sta imas dovoditi nekog iz BiH u Ameriku - u najskupljem kvartalu godine? Ako mi u Americi idemo u BIH u tom periodu - ide se jer ljudi hoce na more i slicno. Sta ima on/ona ako dodje u Detroit u junu julu, sto nema u maju ili septembru? Razmisli malo. I normalno najbitniji faktor je da kartu kupis sto ranije mozes a ne da cekas i nesto kontas kako ce pojeftiniti.

Sad je neko i sranje s prtljagom ja ne znam, ali kazu da mozes samo malu torbicu ponjeti na avion, sve drugo se placa ekstra $100 po koferu. Mozda je dezinformacija - ako mene lazu, lazem i ja tebe, ali tako je na letovima po Americi sad. U BiH kad sam isao nosio sam 2 koferceta prije 6 mjeseci i nije bilo nikakvih problema - ali to je bilo ipak u zimu i prije 6 mjeseci. Naci ce ti nacin kako da izbiju banku - pa ti vidi. Ako budes putovao i prebijao se po Europi - i tamo je sve skupo narucito na avionskim terminalima i slicno. Tako da dosadi i negdje ici 1-2 dana, narucito onome ko nikad nije isao negdje gdje je razlika u vremenu 6-7 sati jer meni je uvijek teze u Ameriku se vratiti nego kad u Europu idem, jer nekako poleti avion u 6-7 navece i sleti ujutro, sto je ponoc - 1 po Americkom vremenu. Kad se vracas, poletis ujutro, ili rano popodne i kad dodjes opet jutro i rano popodne, ko da nisi ni isao nikud.

Nego nemas ti sta razmisljati - oderace te i ovako i tako. To je ono na sta bi se ja spremio. Ja kartu ganjam preko orbitza, kayaka, hotwire-a, i tako tih mjesta. Kontam da ako mi agent posveti vrijeme moraju i njega od nekud platiti ali nije ni to nego mi se neda zajebavati sa njima, to je ol'd school sistem. Doduse mozes pokusati, kupis Sabah, otvoris i zoves broje iz oglasa, otvoris yellow pages i turisticke agencije, pa neka ti traze kartu, samo ti moras znati barem vrijeme kad treba krenuti i kad se treba vratiit, okvirno.
foreigndude

#6 Re: Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Post by foreigndude »

Nosferatu,

Hvala na informacijama. Ja sam inventar Kayaka, tamo sam vazda zbog letova po Americi. Ne znam jos tacno kada ce to biti, ali ono...ljeto je ljeto. Nema nista ovdje u Augustu/Septembru sto nema tamo, ali kontam da znas kakav je Detroit zimi.

Primjera radi, pogledao sam preko Kayaka kartu Sarajevo - Detroit (August-Septembar), najjeftinija je $1700+. Ovaj link sto je homo_sapiens stavio ima (za slicne datume) za $1195. Ove ideje o putovanjima u druge europske gradove su super. Nisam se toga sjetio (poguzija americka).

Kao sto smo vec zakljucili, oderace me kako god okrenes, ali ustediti $500 nije mala stvar (gledajuci na moje primjere gore).

Hvala!
exliberal

#7 Re: Avio karte BiH - USA; Najbolja solucija?

Post by exliberal »

imas cheaptickets.com ili ticketpilot.com ili ca
i gledaj da ide karta sarajevo-destinacija jer ako je obrnuto cijena je minimalno 500 visa
Post Reply