Avio karta Kanada-sarajevo
-
Powered_by_M
#1 Avio karta Kanada-sarajevo
Ev poslije duze vremena dode vrijeme da se ide malo kuci.
Najpovoljnije sto sam nasao je linija od Toronta preko Milana do SArajeva sa Alitaliom. Kako nikada nisam putovao sa ALitaliom molim one koji imaju neka iskustva sa ovom kompanijom da se jave.
Hvala unaprijed.
Najpovoljnije sto sam nasao je linija od Toronta preko Milana do SArajeva sa Alitaliom. Kako nikada nisam putovao sa ALitaliom molim one koji imaju neka iskustva sa ovom kompanijom da se jave.
Hvala unaprijed.
-
ibro dirka
ne, ne, ne preko milana, crni sine!
mene su jednom (ima mozda godina) skinuli sa leta za milano, i vratili me tek nakon zestoke frke. onda na aerodromu u milanu, nigdje leta za sarajevo s glave! odem na desk, kad gospodja u pauzi turpijanja noktiju mirno kaze "taj let je ukinut prije mjesec i po", a ja prije dva kupio kartu na njihovom sajtu. nakon pogleda koji ubija (TM) dodaje "ali ima jedan koji ide veceras, pa ako ima mjesta..." nakon jos dva-tri ubitacna, mjesto se nadje a nakon cetvrtog i bon za rucak
i tako napokon dodjoh do dezele nakon 10 sati neplaniranog cekanja u milanu, a moglo je biti puno gore.
mene su jednom (ima mozda godina) skinuli sa leta za milano, i vratili me tek nakon zestoke frke. onda na aerodromu u milanu, nigdje leta za sarajevo s glave! odem na desk, kad gospodja u pauzi turpijanja noktiju mirno kaze "taj let je ukinut prije mjesec i po", a ja prije dva kupio kartu na njihovom sajtu. nakon pogleda koji ubija (TM) dodaje "ali ima jedan koji ide veceras, pa ako ima mjesta..." nakon jos dva-tri ubitacna, mjesto se nadje a nakon cetvrtog i bon za rucak
i tako napokon dodjoh do dezele nakon 10 sati neplaniranog cekanja u milanu, a moglo je biti puno gore.
- Edin H.
Nedaju levati pusiti na aerodromu.
I ne mijenja novac u eure kurs im je kritican
Stoga ako si pusac, moras proci imigraciju i carinu, izaci napolje zapaliti cigaru, onda one babe posutati da bi prosao securiti (uvijek je valika guzva) i trcati da stignes na avion
Mnogo su zeleni, inace
I ne mijenja novac u eure kurs im je kritican
Stoga ako si pusac, moras proci imigraciju i carinu, izaci napolje zapaliti cigaru, onda one babe posutati da bi prosao securiti (uvijek je valika guzva) i trcati da stignes na avion
Mnogo su zeleni, inace
-
ibro dirka
pusenja ima u BA loungeu
ima i sendvica, zestine, i tako to 
-
Powered_by_M
Ma cuo sam ja svakakvih prica o letenju sa talijanima, ali hebiga bio dobar deal. Sta se desava sa prtljagom? Posalju li makar kad je nadu? Sad sam se pravo zabrino.
- Edin H.
Ma ne brini se oko prtljaga, nisu nista gori nego druge kompanije.Powered_by_M wrote:Ma cuo sam ja svakakvih prica o letenju sa talijanima, ali hebiga bio dobar deal. Sta se desava sa prtljagom? Posalju li makar kad je nadu? Sad sam se pravo zabrino.
Uostalom nije bitan prtljag, imaju dobrih stjuardesa, ali moras prvo u crkvu da ih prizenis
-
Powered_by_M
Gotovo je sad karta je vec kupljena. A sto si najebo? Daj reci bar da znam sta me ceka. 
-
Svemirski_Jebach
ja sam zimus letio sa Alitaliom (iz istog razloga najbolji deal je bio) i nisam imao nekih problema. BEz problema dosao u sa, i jedino je u povratku sarajevski aerodrom bio zatvoren zbog magle ali mi je alitalia korektno i odmah zamijenila kartu da letim sa croatiom (koja je sa malevom jedina letjela po magli) do zg, pa onda dalje lufthansom do New Yorka preko frankfurta.
Prtljag je stigao sa mnom i nikakvih problema nije bilo. Moram priznati da bili ekspeditivni i korektni.
Prtljag je stigao sa mnom i nikakvih problema nije bilo. Moram priznati da bili ekspeditivni i korektni.
-
Powered_by_M
Svaka cast Svemirski. To je ono sto se trazi.
- Edin H.
Sto se tice teme mislim da je apsurdna - Al Italia je uostalom jedna od repektabilnijih kompanija u Evropi sa velikom flotom, ali istina u velikim finansijskim problemima.
Za sada se to ipak ne osjeti na njihovoj usluzi.
Inace za Sarajevo lete sa malim, ali cini se poprilicno novim avionima.
Za sada se to ipak ne osjeti na njihovoj usluzi.
Inace za Sarajevo lete sa malim, ali cini se poprilicno novim avionima.
-
nineac
Da dam odgovor M-u, iako nemoze odgovorit.
Bio zatvorn aerodrom u sarajevu i nisu letjeli, medjutim spavo sam na tri stolice jer nisu htjeli hotel obezbjedit nista, nego mi neki vaucer za rucak uvalili nakon 5 sati sporazumjevanja rukama jer im je engleski stvarno stran!
Poslije su mi promjenili za Minhen pa Atlantu povratak, ali tek kad sam im j... sve na kamaru. Oni koji su bili fini morali su opet u povratku nocit u Milanu, jer su tada mjenjali neke letove!
Bio zatvorn aerodrom u sarajevu i nisu letjeli, medjutim spavo sam na tri stolice jer nisu htjeli hotel obezbjedit nista, nego mi neki vaucer za rucak uvalili nakon 5 sati sporazumjevanja rukama jer im je engleski stvarno stran!
Poslije su mi promjenili za Minhen pa Atlantu povratak, ali tek kad sam im j... sve na kamaru. Oni koji su bili fini morali su opet u povratku nocit u Milanu, jer su tada mjenjali neke letove!
- Edin H.
Nisu oni jedini nineacnineac wrote:Da dam odgovor M-u, iako nemoze odgovorit.
Ja sam jednom zaglavio u Becu, ma ni vouchera
Dodjite sutra za 24 sata na sljedeci let, nije nasa greska sto je snijeg u Sarajevu - aufwidersehen (kako li se vec pise).
A ja nemam vize da udjem u Austriju, znaci cekanje i spavanje na aerodromu 24 sata. Oni kazu da u avionu da ce pomoci oko vize i onda se samo ispare.
Ali se ipak nekako na foru prosveram u Austriju
Austria Airlines nije htjela snositi troskove spavanja, hrane, transporta, ma nista
- karanana
Daj mi tu foru za sveranje u Austriju bez vizeEdin H. wrote:Nisu oni jedini nineacnineac wrote:Da dam odgovor M-u, iako nemoze odgovorit.
Ja sam jednom zaglavio u Becu, ma ni voucheraod Austria Airlines.
Dodjite sutra za 24 sata na sljedeci let, nije nasa greska sto je snijeg u Sarajevu - aufwidersehen (kako li se vec pise).
A ja nemam vize da udjem u Austriju, znaci cekanje i spavanje na aerodromu 24 sata. Oni kazu da u avionu da ce pomoci oko vize i onda se samo ispare.
Ali se ipak nekako na foru prosveram u Austriju![]()
Austria Airlines nije htjela snositi troskove spavanja, hrane, transporta, ma nista
-
loprilh
al italia i austrian airways su 2 najgore evropske kompanije i njih ne preporucujem nikada i nikome. vise od 50% ukupnog zagubljenog prtljaga na aerodromima EU otpada na Rim i Milano!!!!! Austrian airlines su poznati po tome sto prodaju vise karata nego li ima mjesta u avionu i onda se nadaju da se neko od putnika nece pojaviti i da ce ih doci taman dovoljno da napune avion. Bajbolja, a i najjeftinija opcija da dodjes u Sarajevo iz Toronta je preko Praga, Czech airlines ima fantasticnu konekciju, bar je tako bilo prosle godine kad sam ja isao, dobre avione i ljubazne stjuardese. Osim toga, samo jednom presjedas, pa nije pegla... Mozes i preko Lufthanse, vjerovatno je malo skuplje, ali to je jedna od najboljih i najpouzdanijih evropskih kompanija.
- karanana
Kako samo jednom presjedas? Najmanje dva puta.loprilh wrote:al italia i austrian airways su 2 najgore evropske kompanije i njih ne preporucujem nikada i nikome. vise od 50% ukupnog zagubljenog prtljaga na aerodromima EU otpada na Rim i Milano!!!!! Austrian airlines su poznati po tome sto prodaju vise karata nego li ima mjesta u avionu i onda se nadaju da se neko od putnika nece pojaviti i da ce ih doci taman dovoljno da napune avion. Bajbolja, a i najjeftinija opcija da dodjes u Sarajevo iz Toronta je preko Praga, Czech airlines ima fantasticnu konekciju, bar je tako bilo prosle godine kad sam ja isao, dobre avione i ljubazne stjuardese. Osim toga, samo jednom presjedas, pa nije pegla... Mozes i preko Lufthanse, vjerovatno je malo skuplje, ali to je jedna od najboljih i najpouzdanijih evropskih kompanija.
1. Toronto-Prag,
2. Prag-?,
3. ?-Sarajevo
-
nineac
Ukinuli su letove za Prag!
Sada iz jebenog sarajeva mozes samo za Bec, Minhen, Milano (ali nocis kada ides za s.Ameriku), bar su to opcije preko interneta kada uzimas.
Atlanta je npr. najprometniji aerodrom na svijetu a sarajevo nema vezu sa evropskim aerodromom gdje je smjesten hub neke kompanije koja leti direktno za Atlantu. Npr. Sarajevo nema vezu sa Frankfurtom, prizom ili Amsterdamom, ali eto jebiga, mora se malo glavom mucnuti. Ovako kada letis iz sarajeva, letis na bec, pa washington pa atlantu, i dodjes navece u 12. Bolje onda na zagreb, lakse tri put, ali pare ostaju u HR, ali ko nam je kriv.,.
Sada iz jebenog sarajeva mozes samo za Bec, Minhen, Milano (ali nocis kada ides za s.Ameriku), bar su to opcije preko interneta kada uzimas.
Atlanta je npr. najprometniji aerodrom na svijetu a sarajevo nema vezu sa evropskim aerodromom gdje je smjesten hub neke kompanije koja leti direktno za Atlantu. Npr. Sarajevo nema vezu sa Frankfurtom, prizom ili Amsterdamom, ali eto jebiga, mora se malo glavom mucnuti. Ovako kada letis iz sarajeva, letis na bec, pa washington pa atlantu, i dodjes navece u 12. Bolje onda na zagreb, lakse tri put, ali pare ostaju u HR, ali ko nam je kriv.,.
- Edin H.
Vjerovatno cu te razocarati, ali nije bilo na bosansku saru, nego travel document za koji takodje treba viza.karanana wrote:Daj mi tu foru za sveranje u Austriju bez vizeEdin H. wrote:Nisu oni jedini nineacnineac wrote:Da dam odgovor M-u, iako nemoze odgovorit.
Ja sam jednom zaglavio u Becu, ma ni voucheraod Austria Airlines.
Ali se ipak nekako na foru prosveram u Austriju![]()
Zaletio se medju prvima, ogroman red iza mene i frajer nije skontao.
Malo drskost, vise sreca
-
liberal
ako nisi nasao kartu idi na ticketpilot.ca pa malo provjeri cijene. moze se desit da nenadjes odmah ali ja sam neki dan uzeo za 1250 (CAN$ sa svim taxama)
ako si sam onda se isplati ova verzija
toronto, london, munich, sarajevo
leti se air canadom i lufthansom
sad ce neki reci da jebes slijetanje 3 puta ali ja sam par puta letio ma madjarsku pa sarajevo i htjeo sam se upucat od muke (nema prostora za noge, pola leta sam prestojao kod wc-a ko kakva baba sera)
u svakom slucaju sretan put
ako si sam onda se isplati ova verzija
toronto, london, munich, sarajevo
leti se air canadom i lufthansom
sad ce neki reci da jebes slijetanje 3 puta ali ja sam par puta letio ma madjarsku pa sarajevo i htjeo sam se upucat od muke (nema prostora za noge, pola leta sam prestojao kod wc-a ko kakva baba sera)
u svakom slucaju sretan put