.avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
Moderator: _BataZiv_0809
-
neko3333
#1 .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
imam film u avi-formatu, imam titel u srt-formatu. I na PC-u, sa VLC Media Player mogu da odgledam film.
Kako da je to sada sprzim da DVD, tako da taj film mogu da odgledam i na TV?
POkusala sam juce da instaliram NERO 8.0, skinula ga ovdje; ali mi nesto ne radi dobro sa Vistom. Ima li neko neki drugi prijedlog???
POkusala sam juce da instaliram NERO 8.0, skinula ga ovdje; ali mi nesto ne radi dobro sa Vistom. Ima li neko neki drugi prijedlog???
-
Richard Peti
-
neko3333
#3 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
dzemmo wrote:Ako ti DVD player cita DviX format, onda samo ta dva fajla sprzi na CD ne mora biti DVD posto predpostavljam da moze stati na 700 MB, ako ne onda sprzi na DVD.
Kad to sprzis, trebala bi moci i da gledas, bar sam ja tako radio sa svojim DVD playerom.
nece, odmah mi izbaci CD
-
Richard Peti
- SaraLe
#5 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
Imala sam slicnih problemaneko3333 wrote:imam film u avi-formatu, imam titel u srt-formatu. I na PC-u, sa VLC Media Player mogu da odgledam film.
Skini program DVD FLICK i sa njim konvertuj avi u dvd i imas opciju da ubacis sub. i to je to
-
neko3333
#6 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
gdje da nadjem taj DVD FLICK?SaraLe wrote:Imala sam slicnih problemaneko3333 wrote:imam film u avi-formatu, imam titel u srt-formatu. I na PC-u, sa VLC Media Player mogu da odgledam film.
POkusala sam juce da instaliram NERO 8.0, skinula ga ovdje; ali mi nesto ne radi dobro sa Vistom. Ima li neko neki drugi prijedlog???![]()
![]()
Skini program DVD FLICK i sa njim konvertuj avi u dvd i imas opciju da ubacis sub. i to je to
-
Richard Peti
- Dirty Harry
#8 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
Ako ti uređaj cita divx-e (kod nekih modela) je bitno da fajl sa titlovima ima isto ime kao i .avi, da je u istom folderu, te da ne sadrzi prazna mjesta (blank) u nazivu ...
-
didgeridoo
#9 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
nero 8.0 odlicno radi pod vistom (koristim na poslu), dok sam sa XP-om imao problema. to sto ti izbacuje CD ili neki drugi medij, mozda je do optickog drajva (npr. ne podrzava taj format +-, R,RW,... ili tog proizvodjaca,itd.). ja sam takve filmove (.avi) direktno snimao sa titlom (.srt) (bez foldera) na CD/DVD i DVD player (Samsung) automatski povuce i titl. kolega sa posla ima kucno kino samsungovo koje je nekih cca. 800-900KM, 80% filmova (divx,dvd) nece da mu ocita. takve stvari se prave za zapadna trzista gdje nema piraterije...nego...uskoro izlazi novi model bireneko3333 wrote:imam film u avi-formatu, imam titel u srt-formatu. I na PC-u, sa VLC Media Player mogu da odgledam film.
jos jedna stvar koja ce izgledati malo cudno: probao sam iskopirati DVD film direktno (copy DVD) preko nero start smarta i kad napravi image file nakon ubacivanja praznog DVD-ja javlja gresku nedovoljnog memorijskog prostora
- Miki123
#10 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
ConvertXtoDVD
najjednostavniji i po meni najbolji.
najjednostavniji i po meni najbolji.
-
glembaj
#11 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
Konvertiranje AVI u DVD traje dugo,a danasnji DVD playeri citaju divx-eSaraLe wrote:Imala sam slicnih problemaneko3333 wrote:imam film u avi-formatu, imam titel u srt-formatu. I na PC-u, sa VLC Media Player mogu da odgledam film.
POkusala sam juce da instaliram NERO 8.0, skinula ga ovdje; ali mi nesto ne radi dobro sa Vistom. Ima li neko neki drugi prijedlog???![]()
![]()
i srt titlove bez problema.Kupis QUADRO za 100 KM maksimum i on ti
cita titlove ko grom.Cak ne moraju imati identicno ime kao i AVI file,
ali mislim da ne smijes ostavljati "Blank" u nazivu.
Ime filma i ime titla mora izgledati npr. ovako:
Street.Kings.avi
Street.Kings.srt
Ja sam zbog velike potrosnje medija i blokiranja kompjutera
odustao od konverzije u DVD i sad iskljucivo snimim po
5 divx-a na jedan DVD medij,s titlovima.
-
neko3333
#12 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
ja sam skinula ovaj DVD flick i u roku od 2-3 sata imam film; radi super 
-
Gatekeeper
#13 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
imam i ja jedno pitanje ovog tipa.
zbavio sam nekoliko original dvd-ova sa filmovima i kad sam pokusao da ih kopiram na PC da bi sebi mogao sprziti - nisam mogao nista kopirati na PC!!! vjerojatno se radi o nekoj vrsti zastite jer su u pitanju originali....
pa ima li neko neki prijedlog ili slicno?
jer trebalo bi da postoji neki nacin... jer dvd-i koji se prodaju po gradu na pijacama i slicno su isto kopirani s originala....
eto hvala unaprijed!
zbavio sam nekoliko original dvd-ova sa filmovima i kad sam pokusao da ih kopiram na PC da bi sebi mogao sprziti - nisam mogao nista kopirati na PC!!! vjerojatno se radi o nekoj vrsti zastite jer su u pitanju originali....
jer trebalo bi da postoji neki nacin... jer dvd-i koji se prodaju po gradu na pijacama i slicno su isto kopirani s originala....
eto hvala unaprijed!
- aNTropocentrio
#14 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
DVD Decrypter:Gatekeeper wrote:imam i ja jedno pitanje ovog tipa.
eto hvala unaprijed!
http://www.dvddecrypter.org.uk/
- DeewaniGirl
#15 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
Imam jedno pitanje:
S kojim programom mogu spojit AVI fajl i Titlove, da titlovi budu automatski u tom fajlu?
Treba mi to hitnoo...
S kojim programom mogu spojit AVI fajl i Titlove, da titlovi budu automatski u tom fajlu?
Treba mi to hitnoo...
- darkoKV
#16 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
Ima li šanse da neko ima subtitle za film SWITCH iz 1991. godine sa Ellen Barkin. Super komedija u režiji Blake Edwards-a?
Unapred zahvalan Darko.
Unapred zahvalan Darko.
- aNTropocentrio
#17 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
AvidemuxDeewaniGirl wrote:Imam jedno pitanje:
Treba mi to hitnoo...
- DeewaniGirl
#18 Re: .avi + .srt na DVD sprzeno i je li to to???
hvalaaNTropocentrio wrote:AvidemuxDeewaniGirl wrote:Imam jedno pitanje:
Treba mi to hitnoo...