Avengers (2012)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
man.utd

#1 Avengers (2012)

Post by man.utd »

Izasao prvi puni trailer napokon...izgleda kao da nece iznevjeriti :D Pitanje: Spider-man je isto od Marvela, zašto on nije dio tima?

Trailer:

http://www.kinotekahd.com/index.php?opt ... Itemid=101
ChataDodajStaHoces

#2 Re: Avengers (2012)

Post by ChataDodajStaHoces »

Zato sto ni u stripovima Spiderman nikada nije bio dio Avengers tima :) Trailer je jednostavno strasan... :thumbup:
DanteX

#3 Re: Avengers (2012)

Post by DanteX »

Spider Man se više "družio" sa X-Menovima nego sa Avengersima.
Trailer je odličan, inače sam velik fan "Marvel" univerzuma, tako da jedva čekam film :D
casanova123

#4 Re: Avengers (2012)

Post by casanova123 »

koji ce ovo samo hit da bude.... :D :D :D
jedva cekam!!!!
hulk, ironman, kapetan amerika, thor i ostala raja :D fenomenalno :D
Curve

#5 Re: Avengers (2012)

Post by Curve »

casanova123 wrote:hulk, ironman, kapetan amerika, thor
te prepoznao, ko je onaj lola sto je sa strijelama, i ona treba ?
Al Swearengen

#6 Re: Avengers (2012)

Post by Al Swearengen »

Treba je bila značajan lik u Iron Man 2, lik sa strijelama je bio u Thoru na par minuta.
arzuhal

#7 Re: Avengers (2012)

Post by arzuhal »

Šteta što Edward Norton ne igra Hulka...
DanteX

#8 Re: Avengers (2012)

Post by DanteX »

Curve wrote:
Onaj lik sa strijelom je Hawk Eye (glumio je u filmu Thor. Scena kada je Thor htio vratiti svoj čekić, pa onaj lik sa lukom i strijelom). A ona treba je Black Widow iz Iron Man 2, koju je glumila Scarlett Johansson.
bosniamaj

#9 Re: Avengers (2012)

Post by bosniamaj »

Curve wrote:
Gledao sam prvu sezonu animirane serije "Avengers - Earth's Mightiest Heroes", lik sa lukom i strijelama je tu stalno, ime mu je Hawk Eye, a zenska je Black Widow iz Iron Mana, u crtanom je stalno tu sa Nickom Furyem. Ima je i u igrici Marvel Ultimate Alliance. U sve se mijesa ko margarin :D

EDIT: Sorry, sad vidim da je vec odgovoreno na ovo :D
AmiĐa_Idriz

#10 Re: Avengers (2012)

Post by AmiĐa_Idriz »

Gledao sam film, fantastičan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
kokuz_sa

#11 Re: Avengers (2012)

Post by kokuz_sa »

pregledah maloprije film..

onako
nije ni nesto wow niti da je los film..
specijalnih efekata prepuno..

fali humora
jedine dvije smijesne situacije su kad hulk opali thora nakon sto sruse onaj brod(zvijer) ogromni
i druga kad loki kaze ja sam Bog niste mi dorasli i onda Hulk obrise s njim pod
todd_smith

#12 Re: Avengers (2012)

Post by todd_smith »

kokuz_sa wrote:pregledah maloprije film..

onako

fali humora
jedine dvije smijesne situacije su kad hulk opali thora nakon sto sruse onaj brod(zvijer) ogromni
pa nije komedija :mrgreen:
mrgreen

#13 Re: Avengers (2012)

Post by mrgreen »

efekti moćni, ali priča nako, tipično holivudski šuplje. ali ubiše s efektima. najjača scena loki-hulk. loši pokušaji humora.
u svakom slučaju vrijedi pogledati radi thora :D
DancingKing

#14 Re: Avengers (2012)

Post by DancingKing »

man.utd wrote:Izasao prvi puni trailer napokon...izgleda kao da nece iznevjeriti :D Pitanje: Spider-man je isto od Marvela, zašto on nije dio tima?
Chata87 wrote:Zato sto ni u stripovima Spiderman nikada nije bio dio Avengers tima :) Trailer je jednostavno strasan... :thumbup:
Spider-Man jeste jedno vrijeme bio u timu Osvetnika; razlog zasto ga nema u filmu je to sto filmska prava na Spider-Mana ima studio Sony (a.k.a. Columbia), a prava na Osvetnike Disney/Marvel Studios.

Koga interesuje zasto je to tako, odgovor je da je Marvel negdje sredinom devedesetih bio na rubu bankrota i da bi 'opstali', morali su prodavati filmska prava na svoje likove; tako su prodali X-Men, Daredevila i Fantasticnu cetvorku (i sve likove povezane s navedenim) Foxu, Bladea su prodali New Line Cinemi, Hulka Universalu, Punishera studiju Lionsgate, a Spider-Mana i Ghost Ridera gore spomenutom Sonyju. Sto se tice dosad snimljenih filmova o spomenutim junacima, Marvel je uvijek bio koproducent, ali su glavnu rijec uvijek vodili Fox, Sony, itd.

U medjuvremenu se Marvelova finansijska situacija popravila, osnovali su vlastitu filmsku produkciju i sklopili su ugovor o distribuciji filmova sa studijem Paramount. Nekim cudom, prava na Iron Mana, Kapetana Ameriku i Thora su ostala na Marvelu, pa su ih uspjeli okupiti za Avengerse. Buduci da je prvi film o Hulku (Universalov) dozivio kreativni i finansijski krah, prava su se vratila Marvelu, pa su snimili "Nevjerovatnog Hulka", s tim da je Universal i dalje odradio distribuciju filma.

Filmove "Iron Man", "Iron Man 2", "Kapetan Amerika: Prvi Osvetnik" i "Thor" distribuirao je Paramount, s tim da su posljednja dva radjena s Disneyjevim kapitalom (Disney je kupio Marvel 2009. godine). "Osvetnici" su Disneyjev film u potpunosti (s tim da je zbog marketinskih razloga/ugovornih obaveza na pocetku filma i dalje Paramountov logo).

Buduci filmovi "Iron Man 3", "Kapetan Amerika 2", "Thor 2", "Nevjerovatni Hulk 2", "Ant-Man", "Dr. Strange", te "Osvetnici 2" ce biti 100% Disneyjeva produkcija.

Eh, zbog svega navedenog, ne ocekujte da uskoro vidite Spider-Mana i X-Mene medju Osvetnicima, bar dok se prava ne vrate Marvelu/Disneyju (prema odredbama ugovora o licenciranju, ako u odredjenom periodu - 5 do 7 godina - nakon posljednjeg filma, npr. Sony ne krene u produkciju novog Spider-Mana, prava se vracaju Marvelu). Nedavno su uspjeli vratiti Punishera i Bladea, a navodno su F4 i Daredevil na istom putu.

Takodjer, ako volite trenutne X-Men/Spider-Man/F4 filmove, ne ocekujte da istu glumacku postavu/likove/pricu vidite u Marvelovim filmovima ako se prava vrate Marvelu - vidjeli se sta se desilo na primjeru "Hulka" i "Nevjerovatnog Hulka"; iz istog ovog razloga, Chris Evans tumaci Johnnyja Storma u F4 filmovima, a Kapetana Ameriku u "Osvetnicima"

Toliko o tome od mene :).

Sto se glavne teme tice, film mi je dobar, klasicni blockbuster, sa relativno dobrom pricom i sa malo previse oslanjanja na specijalne efekte. Kasting je odradjen fenomenalno, s izuzetkom Scarlett Johanssson (po meni bi Milla Jovovich bila puno uvjerljivija u ovoj ulozi; od ruskog porijekla pa do iskustva sa akcionim filmovima - i prirodnom crvenom kosom ;) ) koja je bila jednako losa i u "Iron Manu 2". Sam film mi nije medju omiljenim Marvelovim uratcima, ali je blizu i mozda nakon jos par gledanja pridje vrhu. Medjutim, najbolje u vezi ovog filma je to sto se ne stidi svog stripovskog 'porijekla' (za razliku od nekih skorasnjih filmova) i ne libi se mijesati humor, dramu, fantaziju i sci-fi, i to ne na ustrb same price i likova. Jos kad bi se neke druge filmadzije ugledale na ovaj film, gdje bi bio kraj ovom (pod)zanru.
HaHaHa2

#15 Re: Avengers (2012)

Post by HaHaHa2 »

onako

fali humora

:lol: :lol:
kokuz_sa

#16 Re: Avengers (2012)

Post by kokuz_sa »

sicusni Bog :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
chandler f

#17 Re: Avengers (2012)

Post by chandler f »

Film :thumbup:
AmiĐa_Idriz

#18 Re: Avengers (2012)

Post by AmiĐa_Idriz »

HaHaHa2 wrote:

onako

fali humora

:lol: :lol:
0:22 :lol: :lol: :lol:
Post Reply