AVAZOVIM NOVINARIMA !!!
Moderator: anex
-
2HD
#1 AVAZOVIM NOVINARIMA !!!
JEDNO LAGANO PITANJE ZA MILION KONVERTIBILNIH MARAKA:
Do kada cete u tekstovima koje pisete, izmedju ostalih svakodnevnih PRAVOPISNIH NEBULOZA tipa: "pokosio" ga infarkt i slicno , pisati "FIJAT" ???
FIAT je automobil koji se proizvodi u Italiji i zauvijek i bilo gdje na svijetu je FIAT i samo FIAT !!
Samo je u Avazu F I J A T ( ????? )
Cudi me da za ALFA ROMEO ne pisete ALFA ROMEJO.....
Do kada cete u tekstovima koje pisete, izmedju ostalih svakodnevnih PRAVOPISNIH NEBULOZA tipa: "pokosio" ga infarkt i slicno , pisati "FIJAT" ???
FIAT je automobil koji se proizvodi u Italiji i zauvijek i bilo gdje na svijetu je FIAT i samo FIAT !!
Samo je u Avazu F I J A T ( ????? )
Cudi me da za ALFA ROMEO ne pisete ALFA ROMEJO.....
-
rajvosa4ever
Pa ko je covjek na celu glasila, nije ni cudo
- Alfons Kauders
prije desetak dana su prenijeli vijest o umjetnickoj instalaciji u kelnu... u njemackoj....
medjutim...
posto su skidali vijesti na engleskom.... promaklo im je da prevedu ime grada... naime na eng. se keln pise cologne... tako da su i oni, po vuku, keln prekrstili u KOLONJ... a katedralu u kelnu u KOLONJSKU KATEDRALU...

medjutim...
posto su skidali vijesti na engleskom.... promaklo im je da prevedu ime grada... naime na eng. se keln pise cologne... tako da su i oni, po vuku, keln prekrstili u KOLONJ... a katedralu u kelnu u KOLONJSKU KATEDRALU...
-
spongebob
ovdje je valjda rijec o AvazuAl-aqsa wrote:...E bas su ovi avazovci drski i nepismeni!![]()
Sreca pa imamo Slobodnu Bosnu, Oslobodjenje, BH dane, ...to je reci pravopis, nezavisnost i profesionalnost.![]()
Oni su bez greske!!
a da Slobodna i BH Dani cine ovako kardinalne gramaticke greske vjerovatno bi bili isto tako prozivani
Oslobodjenje turi pod istu kapu
- Alfons Kauders
u slobodnoj nisu u stanju citirati ispravno engleski...Al-aqsa wrote:...E bas su ovi avazovci drski i nepismeni!![]()
Sreca pa imamo Slobodnu Bosnu, Oslobodjenje, BH dane, ...to je reci pravopis, nezavisnost i profesionalnost.![]()
Oni su bez greske!!
al' ipak su miljama ispred seljacica iz avaza... samo dzaba to vama ispranim pricat...
-
Al-aqsa
Svi oni koi kazu da je Alija bio dobar su seljaci(avaz)
A svi koi ga nazivaju kosovcem, budalom su gradjani i evropejci(SB)
A svi zaboravljaju da su bosnu upravo i odbranili seljaci, sirotinja, NEbogati ljudi. Dok su "gradjani" svoju djecu poslali u Njemacku da navijaju za BiH (ali ovo nije tema...)
A svi zaboravljaju da su bosnu upravo i odbranili seljaci, sirotinja, NEbogati ljudi. Dok su "gradjani" svoju djecu poslali u Njemacku da navijaju za BiH (ali ovo nije tema...)
- Alfons Kauders
nek mu daju ulicu u banjaluci... njima je dao drzavu, a moju je prodo...Al-aqsa wrote:Svi oni koi kazu da je Alija bio dobar su seljaci(avaz)
ako neces pricat o avazu, sto je tema, kupi se s iste...
-
spongebob
Al-aqsa wrote:Svi oni koi kazu da je Alija bio dobar su seljaci(avaz)
crno-bijeli svijet, crno bijeli svijet...crno bijeli svijet, crno-bijeli svijet...
neki ljudi su tu da bi slijepo slijedili uputstva bez da koriste mrvu sopstvenog razuma. da nas je taj tvoj Bog u kojeg vjerujes stvorio da budemo poslusni onda bi mi ljudi valjda bili ovce, kokosi ili proizvoljna vrst neinteligentnih hajvana.
- Alfons Kauders
PRONADJEN LES MRTVACAAl-aqsa wrote:Nece da mu daju u Banja Luci. Ne vole ga cetnici, kazu da im je pomrsio konce i san o Velikoj Srbiji. Cak ga nazivaju i zlocincem i krivcem za pocetak rata. Nikako ga nevole, mrze ga, ne znam sto li...?
elem, imas li sta u vezi avaza, il bi samo da ponavljas ono sto su te naucili ?
- Meshtar
Ti baš i ne kontaš ovu temu jelde??Al-aqsa wrote:Nece da mu daju u Banja Luci. Ne vole ga cetnici, kazu da im je pomrsio konce i san o Velikoj Srbiji. Cak ga nazivaju i zlocincem i krivcem za pocetak rata. Nikako ga nevole, mrze ga, ne znam sto li...?
Otvori brate drugu pod nazivom ALIJA KRALJ ili SENAD AVDIĆ NEPISMEN, ne interesuje me...ali ovdje je tema Avaz i drzi se nje.
I jesu nepismeni kao rijetko ko, pazi ovo.
RUBRIKA: Na današnji dan
Kaže tekst: Na današnji dan Niel Armstrong sletio na mjesec....itd
Slika ispod texta: Louis Armstrong se slomi pušući u trubu.
Pismeno i informisano ha??
-
spongebob
nije. al je 100 puta bolji od bilo kojeg misa ako ga vec hoces uporeditAl-aqsa wrote:Crno Bijeli svijet je i kada se govori o Titu, zar ne?
Zar je to Tito bio bezgrijesan??
Covjek je bio DZEK i zbog njega smo bili FACA u svijetu. No necu da skrecem sa teme, nastavimo negdje drugdje. Fakat je da je Avaz nepismena novina.
- Alfons Kauders
jos jaca je bila kad su prenijeli vijest s sitea zab. pusenja... da u sarajevo dolazi fats domino... tj. dj fats domino.... i ispod stavili sliku carla lewisa na stazi...Meshtar wrote:Ti baš i ne kontaš ovu temu jelde??Al-aqsa wrote:Nece da mu daju u Banja Luci. Ne vole ga cetnici, kazu da im je pomrsio konce i san o Velikoj Srbiji. Cak ga nazivaju i zlocincem i krivcem za pocetak rata. Nikako ga nevole, mrze ga, ne znam sto li...?
Otvori brate drugu pod nazivom ALIJA KRALJ ili SENAD AVDIĆ NEPISMEN, ne interesuje me...ali ovdje je tema Avaz i drzi se nje.
I jesu nepismeni kao rijetko ko, pazi ovo.
RUBRIKA: Na današnji dan
Kaže tekst: Na današnji dan Niel Armstrong sletio na mjesec....itd
Slika ispod texta: Louis Armstrong se slomi pušući u trubu.
Pismeno i informisano ha??
-
zzzzz
Dobro ima i tu istine, nastavlja se sa demagogijom nekadasnjih "gradjana" Sarajeva naseljenih po Grbavici, pridoslih uglavnom iz Ivangrada, Durmitora i drugih vrleti Crne Gore. Njihova prica je bila Carsija, Kovaci i sve sto je mirisalo na Sarajevo prije njih, bilo nekako ruralno i seljacki. Oni su za razliku od komsija Bosnjaka iz Sandzaka, svoje porijeklo skrivali ko' zmija noge, zurili sto prije da nauce sarajevski zargon a iz dna duse ga mrzili, bar one njegove dijelove sa kojima se nisu mogli identifikovati.Al-aqsa wrote:Svi oni koi kazu da je Alija bio dobar su seljaci(avaz)
Bez obzira na to, Avaz je jadna/bijedna novina. To su do sad vise puta pokazali, meni vise od gramatike smeta to sto nemaju etike.
-
Al-aqsa
Ne branim ja Avaz, meni ni iz dzepa ni u dzep.
Ali smijesno je sto pricate gluposti i zatvarate oci pred faktima.
Avaz je daleko naj citanija novina u BiH. Sigurno ima neki razlog za to!
Kada bi sve "nezavisne" novine SB, BH dani... zgrnuli na kamaru, nemogu ni primaci sa tirazom Avazu!! FAKAT!!
Ali je ipak fakat i to, da je Avaz na udaru kritika jer je na strani boraca, patriota i jer ne pljuje po rahmetli Aliji!
Dok niko ne primjecuje Lagumdzinog privatnog novinara Bakira. Valjda jer je on "nezavisan" i "nepristrasan"!!
Kada bi sve "nezavisne" novine SB, BH dani... zgrnuli na kamaru, nemogu ni primaci sa tirazom Avazu!! FAKAT!!
Ali je ipak fakat i to, da je Avaz na udaru kritika jer je na strani boraca, patriota i jer ne pljuje po rahmetli Aliji!
Dok niko ne primjecuje Lagumdzinog privatnog novinara Bakira. Valjda jer je on "nezavisan" i "nepristrasan"!!
- Meshtar
znaš li ko je Lepa Brena, može napuniti svaki stadion od Triglava do Đevđelije...jel to znači da valja???Al-aqsa wrote:Ne branim ja Avaz, meni ni iz dzepa ni u dzep.