AVAZOVIM NOVINARIMA !!!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

2HD

#1 AVAZOVIM NOVINARIMA !!!

Post by 2HD »

JEDNO LAGANO PITANJE ZA MILION KONVERTIBILNIH MARAKA:
Do kada cete u tekstovima koje pisete, izmedju ostalih svakodnevnih PRAVOPISNIH NEBULOZA tipa: "pokosio" ga infarkt i slicno , pisati "FIJAT" ???

FIAT je automobil koji se proizvodi u Italiji i zauvijek i bilo gdje na svijetu je FIAT i samo FIAT !!
Samo je u Avazu F I J A T ( ????? )
Cudi me da za ALFA ROMEO ne pisete ALFA ROMEJO.....
Meshtar

Post by Meshtar »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
2HD

Post by 2HD »

:-) :-) :-)
muha_sa

Post by muha_sa »

I meni ovdje neko prigovara za č i ć a ja sam samo diplomirani visokokvalifikovani mašinbravar---a nikad za Fiat ne rekoh Fijat--jesam doduše umjesto reno--govorio renault i umjesto pežo--peugeot- :lol: :lol: :lol:
Stitch__

Post by Stitch__ »

to nikad nesh postic...licno sam im govorio to isto...ima ih na forumu koji mogu potvrdit...al dzaba :-? isto tako je FabiJa :-?
Qler

Post by Qler »

:roll: :-) :oops: :zzzz:
rajvosa4ever

Post by rajvosa4ever »

Pa ko je covjek na celu glasila, nije ni cudo
wels

Post by wels »

Stitch__ wrote:to nikad nesh postic...licno sam im govorio to isto...ima ih na forumu koji mogu potvrdit...al dzaba :-? isto tako je FabiJa :-?

Kakvo im je objashnjenje za neprihvatanje tvojih sugestija?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

prije desetak dana su prenijeli vijest o umjetnickoj instalaciji u kelnu... u njemackoj....

medjutim...

posto su skidali vijesti na engleskom.... promaklo im je da prevedu ime grada... naime na eng. se keln pise cologne... tako da su i oni, po vuku, keln prekrstili u KOLONJ... a katedralu u kelnu u KOLONJSKU KATEDRALU...

:zoka: :-) :lol:
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

...E bas su ovi avazovci drski i nepismeni! :-)

Sreca pa imamo Slobodnu Bosnu, Oslobodjenje, BH dane, ...to je reci pravopis, nezavisnost i profesionalnost. :D

Oni su bez greske!! :shock:
spongebob

Post by spongebob »

Al-aqsa wrote:...E bas su ovi avazovci drski i nepismeni! :-)

Sreca pa imamo Slobodnu Bosnu, Oslobodjenje, BH dane, ...to je reci pravopis, nezavisnost i profesionalnost. :D

ovdje je valjda rijec o Avazu

a da Slobodna i BH Dani cine ovako kardinalne gramaticke greske vjerovatno bi bili isto tako prozivani

Oslobodjenje turi pod istu kapu
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Al-aqsa wrote:...E bas su ovi avazovci drski i nepismeni! :-)

u slobodnoj nisu u stanju citirati ispravno engleski... :D avdic je haman u osnovnoj ruski ucio... :D

al' ipak su miljama ispred seljacica iz avaza... samo dzaba to vama ispranim pricat...
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Svi oni koi kazu da je Alija bio dobar su seljaci(avaz)
A svi koi ga nazivaju kosovcem, budalom su gradjani i evropejci(SB)

A svi zaboravljaju da su bosnu upravo i odbranili seljaci, sirotinja, NEbogati ljudi. Dok su "gradjani" svoju djecu poslali u Njemacku da navijaju za BiH (ali ovo nije tema...)
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Al-aqsa wrote:Svi oni koi kazu da je Alija bio dobar su seljaci(avaz)
nek mu daju ulicu u banjaluci... njima je dao drzavu, a moju je prodo...

ako neces pricat o avazu, sto je tema, kupi se s iste...
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Nece da mu daju u Banja Luci. Ne vole ga cetnici, kazu da im je pomrsio konce i san o Velikoj Srbiji. Cak ga nazivaju i zlocincem i krivcem za pocetak rata. Nikako ga nevole, mrze ga, ne znam sto li...?
spongebob

Post by spongebob »

A svi zaboravljaju da su bosnu upravo i odbranili seljaci, sirotinja, NEbogati ljudi. Dok su "gradjani" svoju djecu poslali u Njemacku da navijaju za BiH (ali ovo nije tema...)

crno-bijeli svijet, crno bijeli svijet...crno bijeli svijet, crno-bijeli svijet...
neki ljudi su tu da bi slijepo slijedili uputstva bez da koriste mrvu sopstvenog razuma. da nas je taj tvoj Bog u kojeg vjerujes stvorio da budemo poslusni onda bi mi ljudi valjda bili ovce, kokosi ili proizvoljna vrst neinteligentnih hajvana.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Al-aqsa wrote:Nece da mu daju u Banja Luci. Ne vole ga cetnici, kazu da im je pomrsio konce i san o Velikoj Srbiji. Cak ga nazivaju i zlocincem i krivcem za pocetak rata. Nikako ga nevole, mrze ga, ne znam sto li...?
PRONADJEN LES MRTVACA

elem, imas li sta u vezi avaza, il bi samo da ponavljas ono sto su te naucili ? :D
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Crno Bijeli svijet je i kada se govori o Titu, zar ne?
Zar je to Tito bio bezgrijesan??
Meshtar

Post by Meshtar »

Al-aqsa wrote:Nece da mu daju u Banja Luci. Ne vole ga cetnici, kazu da im je pomrsio konce i san o Velikoj Srbiji. Cak ga nazivaju i zlocincem i krivcem za pocetak rata. Nikako ga nevole, mrze ga, ne znam sto li...?
Ti baš i ne kontaš ovu temu jelde??
Otvori brate drugu pod nazivom ALIJA KRALJ ili SENAD AVDIĆ NEPISMEN, ne interesuje me...ali ovdje je tema Avaz i drzi se nje.

I jesu nepismeni kao rijetko ko, pazi ovo.
RUBRIKA: Na današnji dan
Kaže tekst: Na današnji dan Niel Armstrong sletio na mjesec....itd
Slika ispod texta: Louis Armstrong se slomi pušući u trubu.

Pismeno i informisano ha??
spongebob

Post by spongebob »

Al-aqsa wrote:Crno Bijeli svijet je i kada se govori o Titu, zar ne?
Zar je to Tito bio bezgrijesan??
nije. al je 100 puta bolji od bilo kojeg misa ako ga vec hoces uporedit

Covjek je bio DZEK i zbog njega smo bili FACA u svijetu. No necu da skrecem sa teme, nastavimo negdje drugdje. Fakat je da je Avaz nepismena novina.
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Meshtar wrote:
Ti baš i ne kontaš ovu temu jelde??
Otvori brate drugu pod nazivom ALIJA KRALJ ili SENAD AVDIĆ NEPISMEN, ne interesuje me...ali ovdje je tema Avaz i drzi se nje.

I jesu nepismeni kao rijetko ko, pazi ovo.
RUBRIKA: Na današnji dan
Kaže tekst: Na današnji dan Niel Armstrong sletio na mjesec....itd
Slika ispod texta: Louis Armstrong se slomi pušući u trubu.

Pismeno i informisano ha??
jos jaca je bila kad su prenijeli vijest s sitea zab. pusenja... da u sarajevo dolazi fats domino... tj. dj fats domino.... i ispod stavili sliku carla lewisa na stazi...
zzzzz

Post by zzzzz »

Dobro ima i tu istine, nastavlja se sa demagogijom nekadasnjih "gradjana" Sarajeva naseljenih po Grbavici, pridoslih uglavnom iz Ivangrada, Durmitora i drugih vrleti Crne Gore. Njihova prica je bila Carsija, Kovaci i sve sto je mirisalo na Sarajevo prije njih, bilo nekako ruralno i seljacki. Oni su za razliku od komsija Bosnjaka iz Sandzaka, svoje porijeklo skrivali ko' zmija noge, zurili sto prije da nauce sarajevski zargon a iz dna duse ga mrzili, bar one njegove dijelove sa kojima se nisu mogli identifikovati.

Bez obzira na to, Avaz je jadna/bijedna novina. To su do sad vise puta pokazali, meni vise od gramatike smeta to sto nemaju etike.
Meshtar

Post by Meshtar »

ima i ona kad je jazz sastav H.I.M. gostovao u BIH, a na slici pjevač grupe HIM Ville Valo....niđe veze :-) :-)

a ima i ona iz play offa NBA-a, ogromni naslov:

HJUSTON PORAZIO RAKETE!

hm...Houston rockets, pa s kim su igrali??
Al-aqsa

Post by Al-aqsa »

Ne branim ja Avaz, meni ni iz dzepa ni u dzep.
Ali smijesno je sto pricate gluposti i zatvarate oci pred faktima.
Avaz je daleko naj citanija novina u BiH. Sigurno ima neki razlog za to!
Kada bi sve "nezavisne" novine SB, BH dani... zgrnuli na kamaru, nemogu ni primaci sa tirazom Avazu!! FAKAT!!

Ali je ipak fakat i to, da je Avaz na udaru kritika jer je na strani boraca, patriota i jer ne pljuje po rahmetli Aliji!

Dok niko ne primjecuje Lagumdzinog privatnog novinara Bakira. Valjda jer je on "nezavisan" i "nepristrasan"!!
Meshtar

Post by Meshtar »

Al-aqsa wrote:Ne branim ja Avaz, meni ni iz dzepa ni u dzep.
Ali smijesno je sto pricate gluposti i zatvarate oci pred faktima.
Avaz je daleko naj citanija novina u BiH. Sigurno ima neki razlog za to!
Kada bi sve "nezavisne" novine SB, BH dani... zgrnuli na kamaru, nemogu ni primaci sa tirazom Avazu!! FAKAT!!

Ali je ipak fakat i to, da je Avaz na udaru kritika jer je na strani boraca, patriota i jer ne pljuje po rahmetli Aliji!

Dok niko ne primjecuje Lagumdzinog privatnog novinara Bakira. Valjda jer je on "nezavisan" i "nepristrasan"!!
znaš li ko je Lepa Brena, može napuniti svaki stadion od Triglava do Đevđelije...jel to znači da valja???
Locked