AVAZOVA BRIGA O KABINETIMA PREDSJEDNISTVA

Post Reply
kon-tiki

Post by kon-tiki »

Sazaljevam ljude koji pljuju Tita. A licno sam zadovoljan sto sam se, nadam se, bez vecih ostecenja, iskoprcao iz kandzi njegovog kulta licnosti. Toliko o Titu i meni!
Medjutim, mislim da nakon ovoga sa "vjesanjem" Titine slike u jednoj oficijelnoj (dakle radnoj) prostoriji Predsjednistva, u politickoj situaciji kakvu imamo, pa jos UZ POZIV MEDIJIMA da to zabiljeze, stvara prve nabore na celu svih nas koji smo sa simpatijama i nadama odobravali pobjedu i ulazak u Predsjetnistvo jednog patriote i Zlatnog ljiljana, Zeljka Komsica.
Bio bih slobodan posavjetovati mu, da tu sliku preseli u svoju sobu za odmor. Bar do nekih boljih vremena.

Mislim da je napravio gresku u koracima, i da mu se to vise nece dogogiti.
Iskreno mu zelim da mu svi naredni potezi budi mnogo bolji, epohalni po mogucnosti.
A sto se tice Avaza, opcepoznato je da je Fahro svakom svom novinaru vec davno zaMANDALio pajkacu i od njih napravio novinare-androide.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

amrino wrote:
hrasno38 wrote: Nevjerovatne stvari pises i uopste me ne cudi zasto danasnja djeca uopste nemaju relanu sliku toga vremena. Na Golom otoku su lezali uglavnom protivnici sistema ili politicki zatvorenici a ne oni koji su sunetili djecu i to je najgora moguca laz koju sam cuo u zivotu. Naravno iz ove danasnje perspektive poimanja nacionalanog oni su za mnoge heroji ali u tom sistemu su rusili drzavu pa su bili zatvorenici.pa bolan znas li ti ko je Skaka i koliko je on ljudi osunetio samo u Sarajevu. Koje nebuloze ti prosipas prijatelju da je to nevjerovatno i granici se sa svakim ukusom.
Nisi ti dobro procitao sta sam ja napisala.procitaj ponovo!
napisala sam da je bio na ispitivanju a ne na golom otoku!

Uglavnom prozivnici sistema i politicki zatvorenici?
a sta podrazumijevas pod time?
Jesil gledao "Otac na sluzbenom putu"?

jedno je sigurno- da je ovaj sistem priblizno ko' titin- svi ovi ljudi sa foruma bi odavno tucali kamen na Golom!
ja sam vise figurativno rekao za Goli Otok, jer po tvojem razmisljanju skoro svako ko je priveden da je zavrasavo na Golim Otocima. Zna se dobro sta je protivnik sistema u svakoj drzavi s tim naravno da je komunizam bio puno zatvoreniji od drugih sistema ali je zato svaki sugo mogao zavrsiti skolu, fakultet, raditi, imati sta, auto, ici na godisnji, izlaziti po kaficima, kinima, pozoristima, ici na utakmice, spavati na svakoj livadi bes ikakvog straha i biti 100% zdrastveno zbrinut. Znas li ti uopste kako to izgleda i koji je to osjecaj. Znas li ti kako izgleda imati bezbrizno djetinjstvo i rasti u spoznaji da ti nista nije nemoguce osim da budes Tito. Znas li u koje su se vrijeme napravili ovi silni kilometri puteva, pruga, silne tvornice, zgrade, stadioni, sportske dvorane. Znas li u koje vrijeme smo dobili jedine Olimpijske igre koje su do tada proglasene najboljima. Pricaj malo sa ljudima koji su odrastali u to vrijeme, sa obicnim ljudima koji su vodili svoj zivot daleko od politike i vjere.
Pa kako ne kontas da se ja i ti u tome slazemo. Ja titu skidam kapu za sve pozitivno sto je uradio ali hocu da ti kazem da je i taj sistem imao propusta. Da je i on imao negativnih strana.
Ne kontam sta te toliko vrijedja- vrati se gore pa procitaj da ni na jednom mjestu nisam napisala da tito ne valja- naprotiv![/quote][/quote]

Izvini ali navedi mi jedan bezgresan i bezpropustan sistem na svijetu. Da li postoji idealan covjek bez mana??? Pa naravno da je imao mana pa kao i svaki ali se stvari trebaju posmtrati globalno a ne pojedinacno. I nema mene sta da vrijedja ja imam svoje misljenje a naravno ti svoje i mi jednostavno komuniciramo i razmjenjujemo misljenja. Samo sto si dajem zapravo da prema godinama koje sam procitao da nosis sa sobom imam malo vise znanja o tom sistemu i zivotu u njemu jer ti bjezim citavih 16 godina.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

_BosanaC wrote: Opa, vec se tetak pise velikim slovom :lol: :lol: 8-)
Naravno. Žao mi je što nisam i Boldirao.
Ipak je to TETAK.
bedrudin

Post by bedrudin »

hrasno38 wrote: ja sam vise figurativno rekao za Goli Otok, jer po tvojem razmisljanju skoro svako ko je priveden da je zavrasavo na Golim Otocima. Zna se dobro sta je protivnik sistema u svakoj drzavi s tim naravno da je komunizam bio puno zatvoreniji od drugih sistema ali je zato svaki sugo mogao zavrsiti skolu, fakultet, raditi, imati sta, auto, ici na godisnji, izlaziti po kaficima, kinima, pozoristima, ici na utakmice, spavati na svakoj livadi bes ikakvog straha i biti 100% zdrastveno zbrinut. Znas li ti uopste kako to izgleda i koji je to osjecaj. Znas li ti kako izgleda imati bezbrizno djetinjstvo i rasti u spoznaji da ti nista nije nemoguce osim da budes Tito. Znas li u koje su se vrijeme napravili ovi silni kilometri puteva, pruga, silne tvornice, zgrade, stadioni, sportske dvorane. Znas li u koje vrijeme smo dobili jedine Olimpijske igre koje su do tada proglasene najboljima. Pricaj malo sa ljudima koji su odrastali u to vrijeme, sa obicnim ljudima koji su vodili svoj zivot daleko od politike i vjere.
Ne zna.

Tacno to sto pises, ali uzaludno.

"amrino" i "mIRCerka", nemam bas obicaj da tek tako sudim o ljudima, pogotovo ne na forumu, uglanom se bavim stavovima, ali u vasem slucaju to nisam bio u stanju. ne ljutite se, iako zapazanje koje cu izreci nema neku tezinu, iako dajem sebi mozda previse slobode, ali ne mogu da ne kazem... na osnovu vasih postova na ovom forumu, pa i na ovoj temi, iako pripadate razlicitim opcijama, vi ste meni neodoljivo slicne, ako ne i iste.
amrino

Post by amrino »

Pa kako ne kontas da se ja i ti u tome slazemo. Ja titu skidam kapu za sve pozitivno sto je uradio ali hocu da ti kazem da je i taj sistem imao propusta. Da je i on imao negativnih strana.
Ne kontam sta te toliko vrijedja- vrati se gore pa procitaj da ni na jednom mjestu nisam napisala da tito ne valja- naprotiv!
[/quote]
Izvini ali navedi mi jedan bezgresan i bezpropustan sistem na svijetu. Da li postoji idealan covjek bez mana??? Pa naravno da je imao mana pa kao i svaki ali se stvari trebaju posmtrati globalno a ne pojedinacno. I nema mene sta da vrijedja ja imam svoje misljenje a naravno ti svoje i mi jednostavno komuniciramo i razmjenjujemo misljenja. Samo sto si dajem zapravo da prema godinama koje sam procitao da nosis sa sobom imam malo vise znanja o tom sistemu i zivotu u njemu jer ti bjezim citavih 16 godina.
[/quote]
Pa bas se o tome i radi. Ti meni bjezis 16 godina- a sad kontaj koliko mi taj sistem godina bjezi.
Kako da ja dozivljavam kao svoju onu ideologiju koju ne poznajem?
Razumijes?
Ali kod nas se ljudi furaju na te furke vise nego sto bi trebali. Ja ipak mislim za je Zeljko prvo trebao uraditi neke druge stvari- valjda ce ubrzo. Pa neka onda njegove slike vjesaju za jedno 30- tak godina!
:-D
Last edited by amrino on 28/11/2006 15:57, edited 1 time in total.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

Post by arman1 »

_BosanaC wrote:
arman1 wrote:
_BosanaC wrote: Kako si krenuo dodaces mu i ono dz.s. na kraju :roll:
Jako ružno. Nisam se od tebe to nadao.
Samo je jedan Allah Dž.Š., a Tetak je običan smrtnik sa kombinacijom slova iza imena(prezime).
Drago mi je da to razumijes.
Naravno, ipak su mi noge čvrsto na zemlji.
Nismo mi nebeski, ako šta pogriješimo halalite.
hrasno38

Post by hrasno38 »

amrino wrote:
Ne kontam sta te toliko vrijedja- vrati se gore pa procitaj da ni na jednom mjestu nisam napisala da tito ne valja- naprotiv!

Izvini ali navedi mi jedan bezgresan i bezpropustan sistem na svijetu. Da li postoji idealan covjek bez mana??? Pa naravno da je imao mana pa kao i svaki ali se stvari trebaju posmtrati globalno a ne pojedinacno. I nema mene sta da vrijedja ja imam svoje misljenje a naravno ti svoje i mi jednostavno komuniciramo i razmjenjujemo misljenja. Samo sto si dajem zapravo da prema godinama koje sam procitao da nosis sa sobom imam malo vise znanja o tom sistemu i zivotu u njemu jer ti bjezim citavih 16 godina.[/quote]
Pa bas se o tome i radi. Ti meni bjezis 16 godina- a sad kontaj koliko mi taj sistem godina bjezi.
Razumijes?
Ali kod nas se ljudi furaju na te furke vise nego sto bi trebali. Ja ipak mislim za je Zeljko prvo trebao uraditi neke druge stvari- valjda ce ubrzo. Pa neka onda njegove slike vjesaju za jedno 30- tak godina!
[/quote]

Vidis sad si lijepo rekao (rekla) da tu ideologiju ne poznajes a pricas da je tada bilo ovo ili ono, da opet se ne vracamo na prosle citate. Ti i ne treba da dozivljas tu ideologiju kao svoju ali trebas da znas pravu istinu o tome vremenu sa svim dobrim i losim stvarima a vjeruj mi da je odnos puno veci za one dobre stvari.
Nisam ni ja kao sto sam napisao u svom prvom postu na ovu temu 100% za stavljanje slike ali isto tako nikako i nigdje ne mogu uporediti Titovu sliku sa trojicom koja su otisla na onaj svijet. Ljudi su sjetni za nekim boljim vremenima a Zeljko je rekao da ce biti predsjednik svih gradjana BiH. I Tito je bio predsjednik svih gradjana YU i jednostavno mislim da je ta slika stavljena iz jednog prostog razloga sto je Tito covjek koji je uzor Zeljku Komsicu i sto Zeljko zeli zaista da bude ono sto je i rekao: predsjednik svih gradjana Bosne i Hercegovine. Najbolja je varijanta upravo ona da se u niti jednoj drzavnoj insituciji ne smije pojaviti nista osim drzavnih obiljezja i umjetnickih djela bez politicke pozadine.
amrino

Post by amrino »

hrasno38 wrote:
amrino wrote:

Razumijes?
Vidis sad si lijepo rekao (rekla) da tu ideologiju ne poznajes a pricas da je tada bilo ovo ili ono, da opet se ne vracamo na prosle citate. Ti i ne treba da dozivljas tu ideologiju kao svoju ali trebas da znas pravu istinu o tome vremenu sa svim dobrim i losim stvarima a vjeruj mi da je odnos puno veci za one dobre stvari.
Nisam ni ja kao sto sam napisao u svom prvom postu na ovu temu 100% za stavljanje slike ali isto tako nikako i nigdje ne mogu uporediti Titovu sliku sa trojicom koja su otisla na onaj svijet. Ljudi su sjetni za nekim boljim vremenima a Zeljko je rekao da ce biti predsjednik svih gradjana BiH. I Tito je bio predsjednik svih gradjana YU i jednostavno mislim da je ta slika stavljena iz jednog prostog razloga sto je Tito covjek koji je uzor Zeljku Komsicu i sto Zeljko zeli zaista da bude ono sto je i rekao: predsjednik svih gradjana Bosne i Hercegovine. Najbolja je varijanta upravo ona da se u niti jednoj drzavnoj insituciji ne smije pojaviti nista osim drzavnih obiljezja i umjetnickih djela bez politicke pozadine.[/quote]

Mislim da sam prilicno upucena u dobre i lose stvari i jasno je meni zbog cega je Zeljko stavio tu sliku. Samo sam htjela da kazem da ima mnogo bosanaca i hercegovaca koji ne dozivljavaju tita na taj nacin a Zeljko bi trebao da na sve predstavlja.
Moja porodica je nazalost imala iskustva sa ovim losim stvarima komunizma ali ni dan danas niko ne pljuje po titu nego se zna da je bio pametan, sposoban i da je ucinio sve sto je mogao da ovu bagru ujedini. A li eto mene brate uvrijedi kad neko pljuje po Aliji jer je on vise moj predsjednik od Tita- imala sam priliku da ga slusam i gledam godinama. Kontas?
Nas je problem sto mi nemamo trenutno nicega oko cega bi se okupili- ni licnosti ni zastave ni grba ni himne...i onda opet natezanje oko proslost...pun mi je toga!
Kad cemo poceti gledati u buducnost?[/quote]
hrasno38

Post by hrasno38 »

amrino wrote:
hrasno38 wrote:

Razumijes?
Nisam ni ja kao sto sam napisao u svom prvom postu na ovu temu 100% za stavljanje slike ali isto tako nikako i nigdje ne mogu uporediti Titovu sliku sa trojicom koja su otisla na onaj svijet. Ljudi su sjetni za nekim boljim vremenima a Zeljko je rekao da ce biti predsjednik svih gradjana BiH. I Tito je bio predsjednik svih gradjana YU i jednostavno mislim da je ta slika stavljena iz jednog prostog razloga sto je Tito covjek koji je uzor Zeljku Komsicu i sto Zeljko zeli zaista da bude ono sto je i rekao: predsjednik svih gradjana Bosne i Hercegovine. Najbolja je varijanta upravo ona da se u niti jednoj drzavnoj insituciji ne smije pojaviti nista osim drzavnih obiljezja i umjetnickih djela bez politicke pozadine.
Mislim da sam prilicno upucena u dobre i lose stvari i jasno je meni zbog cega je Zeljko stavio tu sliku. Samo sam htjela da kazem da ima mnogo bosanaca i hercegovaca koji ne dozivljavaju tita na taj nacin a Zeljko bi trebao da na sve predstavlja.
Moja porodica je nazalost imala iskustva sa ovim losim stvarima komunizma ali ni dan danas niko ne pljuje po titu nego se zna da je bio pametan, sposoban i da je ucinio sve sto je mogao da ovu bagru ujedini. A li eto mene brate uvrijedi kad neko pljuje po Aliji jer je on vise moj predsjednik od Tita- imala sam priliku da ga slusam i gledam godinama. Kontas?
Nas je problem sto mi nemamo trenutno nicega oko cega bi se okupili- ni licnosti ni zastave ni grba ni himne...i onda opet natezanje oko proslost...pun mi je toga!
Kad cemo poceti gledati u buducnost?[/quote][/quote]

Znas jedna je stvar kad ti neko prica o ljepotama Havaja a drugo je kad sam odes i uvjeris se u ljepotu te egzotike. Ja ti mogu reci da tamo kad dodjes dobijes odmah 1000$ dzeparca a sad da li je to istina ili ne to je drugi par carapa. ja upravo mislim suprotno da ima puno vise bosanaca i hercegovaca koji upravo Tita dozivljavaju kao Zeljko i da bi sad iste sekunde potpisali da se taj sistem vrati sa naravno nekim sitnim izmjenama. Ni ti ni ja nismo krivi sto nemamo grb, himnu itd nego upravo svi ovi koji su sada i na vlasti zadnjih 15 godina a vidis Tito je znao ujediniti ljude u hiljadama stvari bilo da se raduje, radi ili tuguje. Ja bih rado gledao u buducnost kad bi mi ta buducnost donosila iamlo svijetla medjutim ovim ocima gledajuci ja okrecem glavu i ona se jednostavno fokusira na neka lijepa prosla vremena.
cernica

Post by cernica »

A povod kacenja Titove slike je upravo njegova ideologija.
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

kon-tiki wrote:Sazaljevam ljude koji pljuju Tita. A licno sam zadovoljan sto sam se, nadam se, bez vecih ostecenja, iskoprcao iz kandzi njegovog kulta licnosti. Toliko o Titu i meni!
Medjutim, mislim da nakon ovoga sa "vjesanjem" Titine slike u jednoj oficijelnoj (dakle radnoj) prostoriji Predsjednistva, u politickoj situaciji kakvu imamo, pa jos UZ POZIV MEDIJIMA da to zabiljeze, stvara prve nabore na celu svih nas koji smo sa simpatijama i nadama odobravali pobjedu i ulazak u Predsjetnistvo jednog patriote i Zlatnog ljiljana, Zeljka Komsica.
Bio bih slobodan posavjetovati mu, da tu sliku preseli u svoju sobu za odmor. Bar do nekih boljih vremena.

Mislim da je napravio gresku u koracima, i da mu se to vise nece dogogiti.
Iskreno mu zelim da mu svi naredni potezi budi mnogo bolji, epohalni po mogucnosti.
A sto se tice Avaza, opcepoznato je da je Fahro svakom svom novinaru vec davno zaMANDALio pajkacu i od njih napravio novinare-androide.
U pravu si! Mislim da je Zeljko dobar tip ali da nema drzavnicke karakteristike, ipak je neiskusan!
Ma kakav god da je Haris, ipak se sada vidi da mu Zeljko nije ni do koljena, barem sto se mudrosti i iskustva tice. I sto neko rece, Zaljko izgleda kao Harisov nosac prtljaga!
Maksim

Post by Maksim »

Pa kada bi to Zeljko mogao pokupiti iskustva? Sada je njegova sansa, jer on za razliku od Silajdzica bolje izgleda kao njegov nositelj prtljaga nego Silajdzic kao hohstapler.
brdo

Post by brdo »

svaka cast komsicu nije zabiravio komandanta !! dok je bio nije bilo budala kao milosevic ili tudman a zivilo se bolje nego sada :lol:
sofist

Post by sofist »

Daj mu da bude predsjednik drzave pa ce steci iskustvo, ovo samo u Bosni ima !
Last edited by sofist on 26/09/2008 22:49, edited 1 time in total.
Lace

Post by Lace »

treca sreca...rekoh u mom bi kabinetu bila ova slika

Image

moderatoru...zasto brises moje bezazlene postove??? :x
Arslan_

Post by Arslan_ »

Kacenje slike je jedan veliki minus.

Zamislite da sad Angela Merkel okaci Honekerovu sliku u svoj kabinet :?

Sta ce slika Josipa Broza koji je rodjen u Hrvatskoj u zgradi Bosanskog predsjednistva???
Lace

Post by Lace »

zoom66 wrote:sliku koja stoji i u mom kabinetu, ne treba skidati...:D:D:D
reci mu zume...sto me ljuti bezze...ne treba ljutiti lace...mogla bi biti izazvana pa banovana :x
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

Arslan_ wrote:Kacenje slike je jedan veliki minus.

Sta ce slika Josipa Broza koji je rodjen u Hrvatskoj u zgradi Bosanskog predsjednistva???
Eto ti sad, znači ja po toj logici ako Homeini nije rođen u Bosni, ne mogu okačiti njegovu sliku?

A šta recimo da sam ja ne budi primijenjeno iranski ambasador i da hoću to da okačim? Mislim, Homeinija, ne Tita?
danas

Post by danas »

Jimmy_The_Saint wrote:

Eto ti sad, znači ja po toj logici ako Homeini nije rođen u Bosni, ne mogu okačiti njegovu sliku?

A šta recimo da sam ja ne budi primijenjeno iranski ambasador i da hoću to da okačim? Mislim, Homeinija, ne Tita?
ma treba okacit busha, pa nek je mirna bosna :kravata:
Jimmy_The_Saint

Iš, iš, čuj Buša objesit'...

:lol: :lol: :lol: :lol:

Ja da sam im'o kak'u priliku, ja bi odavno objesio našeg Aliju u to Precjedništvo, đe sjedio :D
danas

Post by danas »

u pravu si, kakav bush...
ma treba objesit sliku ovog novog dede sto nam je sad dosao umjesto pedija. on nam je ionako bog i batina, a mi nismo nista doli rezervat. pa red je da to i obiljezimo dostojno. a ako ne toga kakoliseveczovesvabu, onda fahrOVU sliku, pa sucur allahu svi sretni.
Jimmy_The_Saint

Dedo - svaka čast :lol:
Arslan_

Post by Arslan_ »

Jimmy_The_Saint wrote:

Da si iranski ambasador i da izrazis tu zelju, Ja bi ti preporucio da napravis jedan krug oko predjsjednistva i da razmislis da li je lijepo domacina ucjenjivatil.E ako bi ustrajao na svom zahtjevu, fino bi ti obezbijedio kartu u jednom smjeru pa kod kuce kaci na zid koga hoces. :D

Ovo se odnosi na kacenje bilo kakvih simbola i slika koji nemaju sta da traze u objektima institucija BiH a kod kuce brate nek kaci na zid ko sta hoce.
Jimmy_The_Saint

Domaćine blentavi, ne u Precjedništvu nego u SVOM uredu. :-)
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

brdo wrote:svaka cast komsicu nije zabiravio komandanta !! dok je bio nije bilo budala kao milosevic ili tudman a zivilo se bolje nego sada
Slazem se! Ali zasto nestaviti i sliku prvog predsjednika samostalne, suverene i medjunarodno priznate Bosne i Hercegovine, covjeka koji je bio tu kada je bilo naj sudbonosnije i najteze i covjeka pod cijom vrhovnom komandom smo uspjeli da odbranimo prijeratne granice BiH, a bili smo najslabiji!?

Stidimo li se prvog predsjednika i odbrambeno oslobodilackog rata!?
J
er ma sta neki mislili o njemu, ipak je cinjenica da je bio prvi predsjednik, onaj koji je raspisao referendum o nezavisnosti i time moguci rat okarakterisao kao -agresiju.
Last edited by Dolina avalona on 28/11/2006 18:48, edited 2 times in total.
Post Reply