ins wrote:1. april
Avaz twist tower pred raspadom(prvo-aprilska šala)
- fantom slobode
#26 Re: Avaz twist tower pred raspadom
-
JEDRILICA
#27 Re: Avaz twist tower pred raspadom
I destruktivnost valjda. Vise mi licis na Tabasko Pita!Lesli Eldridž wrote:@Jedrilica - Onda si ti bez ukusa totalno. Kako da budem ljubomoran na sandžu kockaste glave. Ko trenira ninjutsu izbacio je ljubomoru iz srca.
-
Lesli Eldridž
#28 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Naravno. Kad treba šta razvaliti ja pošaljem Pita. Tako je bilo i u ovom slučaju. Opalio nogom samo jednom po nosivom zidu, malter ciknu i ostalo je uradila sila gravitacije i unutrašnji naponi u materijalu zida. Vrlo prosto zar ne?
Prave i složenije diverzije radim lično. 
- uvjek dobar gost
#29 Re: Avaz twist tower pred raspadom
fahro se mnogo petljao u gradnju....
-
Lesli Eldridž
#30 Re: Avaz twist tower pred raspadom
More ga Kruško (Fahro)uvjek dobar gost wrote:fahro se mnogo petljao u gradnju....
- uvjek dobar gost
#31 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Ne fakat, čuo sam da se mnogo petljao u pravljenje nacrta i izvođenje radova, mnogo je ubrzavao radove... ne bi me ništa iznenadilo....Lesli Eldridž wrote:More ga Kruško (Fahro)uvjek dobar gost wrote:fahro se mnogo petljao u gradnju....
-
Lesli Eldridž
#32 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Valjda je doveo "inžinjere" iz rodnoga mu kraja.uvjek dobar gost wrote:Ne fakat, čuo sam da se mnogo petljao u pravljenje nacrta i izvođenje radova, mnogo je ubrzavao radove... ne bi me ništa iznenadilo....Lesli Eldridž wrote:More ga Kruško (Fahro)uvjek dobar gost wrote:fahro se mnogo petljao u gradnju....
- DaysleepeR
#33 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Istu informaciju samo nezvanično čuo neki dan od čovjeka koji je jako blizak Fahri, tako da je ovo istina.
A možete primijetiti da danima nema ni žive duše na objektu.
Prema tome, vijest itekako stoji.
Katastrofa
EDIT:
sad sam otišao na stranicu sa construction i vidim da je članak naslovljen kao prvoaprilska šala.
Jako čudno da se 100% podudara sa ovim što sam ja čuo prije 7 dana, a tad je bio 25 mart
Katastrofa
EDIT:
sad sam otišao na stranicu sa construction i vidim da je članak naslovljen kao prvoaprilska šala.
Jako čudno da se 100% podudara sa ovim što sam ja čuo prije 7 dana, a tad je bio 25 mart
- fantom slobode
#34 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Da prava, a taj bliski je li Fahri blizak sa prednje ili zadnje strane?DaysleepeR wrote:Istu informaciju samo nezvanično čuo neki dan od čovjeka koji je jako blizak Fahri, tako da je ovo istina.
Katastrofa
Zenama treba vjerovati, pusti ljude, Fahrina dobra prijateljica juce u dzamiji rece da su u pitanju podzemne vode, isto se desilo i sa Momom i Uzeirom, zato su se i pucale injekcije u temelje.Meni je samo zao ovih sto okolo zive, kako zaspati, kada ne znas na koju ce stranu pasti?
Ne znam, sta vi mislite moze li da dobaci do onih prvih starih zgrada na Kos. brdu, tamo mi tetka zivi?
- Alhemicarkaa
#35 Re: Avaz twist tower pred raspadom
fantom slobode wrote:Da prava, a taj bliski je li Fahri blizak sa prednje ili zadnje strane?
Zenama treba vjerovati, pusti ljude, Fahrina dobra prijateljica juce u dzamiji rece da su u pitanju podzemne vode, isto se desilo i sa Momom i Uzeirom, zato su se i pucale injekcije u temelje.Meni je samo zao ovih sto okolo zive, kako zaspati, kada ne znas na koju ce stranu pasti?
Ne znam, sta vi mislite moze li da dobaci do onih prvih starih zgrada na Kos. brdu, tamo mi tetka zivi?
-
Richard Peti
-
Phobius
#37 Re: Avaz twist tower pred raspadom
[/quote]
a taj bliski je li Fahri blizak sa prednje ili zadnje strane?
[/quote]
hahahahahahaha
a taj bliski je li Fahri blizak sa prednje ili zadnje strane?
[/quote]
hahahahahahaha
- slavkoimamodilera
#38 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Ovo ko je izjavio za 110 V instalaciju je napusen...
I ne bojte se, neboderi najcesce padaju vertikalno...
I ne bojte se, neboderi najcesce padaju vertikalno...
- Alhemicarkaa
#39 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Topla voda wrote: prosto ne vjerujem da zbog nekog neodsalovanog stuba moze biti velikih problema.
Nema sta da vjerujes ili ne, postoje uceni ljudi za to, koji kazu da, moze. Zbog pogreske u mikrometarskim proracunima srusi se stub, a ne zbog "nekog neodsalovanog stuba".
Na kraju ce biti da su i inzinjeri koji su pravili zgradu ovako razmisljali, ma sta ce biti od jednog obicnog stubcica... pih..
- Taras Buljba
- slavkoimamodilera
#41 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Zbog greske u "mikrometrima" se nikad nista nije srusilo...
Postoji nesto sto se zove sigurnosni faktor/koeficijent koji se ugradjuje u svaki proracun...
Sama izjava da su ostali ostaci oplate u stubu je smijesna, jer se oplata ne nalazi u stubu vec oko stuba...
Sama izjava da su ostali ostaci oplate u stubu je smijesna, jer se oplata ne nalazi u stubu vec oko stuba...
- fantom slobode
#42 Re: Avaz twist tower pred raspadom
A jesu, garant
Ja se jedino sekiram za onu tetku, nema nikakve druge rodbine, pa sve kontam ne bi li mi sta ostavila...
Kako je se rijesiti?
- Alhemicarkaa
#43 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Ja se sjecam price s mostom koji se srusio nakon sto je vojska presla preko njega, a zakinut je bio za mikrometarski dio...slavkoimamodilera wrote:Zbog greske u "mikrometrima" se nikad nista nije srusilo...Postoji nesto sto se zove sigurnosni faktor/koeficijent koji se ugradjuje u svaki proracun...
![]()
Ne znam o kojem se mostu radilo, uzimalo se kao primjer u knjigama koje su govorile o toj sigurnosti...
- starii
#44 Re: Avaz twist tower pred raspadom
ja stanujem u blizini ovog fahrinog sranja od nebodera...to je sve kliziste (ko ne vjeruje nek ode gore iznad tornja, mislim da se ulica zove kalemova i vidjece natpis kliziste)...mjesto na kojem su izgradeni unitikovi neboderi je puno podzemnih voda i prije je na tom mjestu bila mocvara...ne moguce je da se takav toranj odrzi na tom mjestu a bez da ne dode do pucanja na zdradi zbog klizista i kretanja tla..ova nova karingtonka na zeljeznickoj stanici je isto tako napravljena na podzemnim vodama tako da su im garaze dijelom poplavljene...budala je bio onaj ko je prvo dozvolio da se gradi toliko velika zgrada na tom mjestu jer su u blizini sve porodicne kuce...mislim da je samo napravio urbicid u sarajevu..
- bpsang
#45 Re: Avaz twist tower pred raspadom
kad mu postave antenski stub visine 30 metara neka ga privezu celicnim sajlama sa 6 strana i nema da PADNE 
- rIder
#46 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Pretjerujete..
klizište je sređeno, neke kuće će se rušiti (vlasnicima se grade stanovi negdje kod Bara), a ostale će dobiti novu fasadu u prozirno plavoj boji 
- Fair Life
#47 Re: Avaz twist tower pred raspadom
groar wrote:Divno
U prostoru od 10 metara oko avazove kule nalaze se naseljene kuce i zgrade.......e toga je meni zao.....
da nije toga, uzitak bi mi bilo vidjeti da se to ruglo (narano dok je jos prazno) samo prevrne na stranu.

-
ivana111
#48 Re: Avaz twist tower pred raspadom
Mislim da je ova tema vrlo interesantna, pa ću kao arhitekta (Ivančić) koji je sudjelovao u gradnji impresivnog Avaz Twist Towera reći da stubovi i ploče te Zgrade mogu izdržati još 50 spratova.
Stoga, nisu tačne tvrdnje o pukotinama.
Twist Tower projektovan je za zemljotresnu zonu 9, što znači da može izdržati kataklizmične zemljotrese. Dalje, za one koji žele istitinu informaciju, iz svakog stuba i ploče Institut za građevinski materijal BiH izvadio je uzorak i potvrdio da je marka betona jača za 30 posto od projektovane!!!!
Također, priča o ugrožavanju objekta je neistinita.
Naime, statistiku Twist Towera radio je čuveni stručnjak Osman Morankić, a reviziju statistike čuveni prof. dr. Muhamed Zlatar. Nadalje, statistiku je provjerila i najjača britanska agencija iz te oblasti.
Osim toga, zgrada je u zmelju ukopana 30 metara, a ploča u zemlji debela je tri metra!!!! To onemogućava bilo kakvo pucanje stubova i ploča, kako je neupućeni forumaš tvrdio.
U Twist Tower ugrađeno je 21. 651, 78 kubnih metara betona i 2.731.960,76 kilograma armature. Marka betona (MB) je 60 (na najzahtjevnijim hidroelektranama, primjerice, koristi se MB 40!)
Evo još jedna povjerljiva informacija iz Avaza: Postoji tajni projekat da se, kada budu odobrene građevinske dozvole, na Twist Tower gradi još 20 spratova! Visina tornja tada će biti 220 metara!!!!!!!!!
Za vašu informaciju, jedina zgrada koja u Sarajevu propada zbog korozije metala, zbog čega se javljaju otrovi u proizvodima, jeste Sarajevska pivara!!!!!!!!
Twist Tower projektovan je za zemljotresnu zonu 9, što znači da može izdržati kataklizmične zemljotrese. Dalje, za one koji žele istitinu informaciju, iz svakog stuba i ploče Institut za građevinski materijal BiH izvadio je uzorak i potvrdio da je marka betona jača za 30 posto od projektovane!!!!
Naime, statistiku Twist Towera radio je čuveni stručnjak Osman Morankić, a reviziju statistike čuveni prof. dr. Muhamed Zlatar. Nadalje, statistiku je provjerila i najjača britanska agencija iz te oblasti.
Osim toga, zgrada je u zmelju ukopana 30 metara, a ploča u zemlji debela je tri metra!!!! To onemogućava bilo kakvo pucanje stubova i ploča, kako je neupućeni forumaš tvrdio.
U Twist Tower ugrađeno je 21. 651, 78 kubnih metara betona i 2.731.960,76 kilograma armature. Marka betona (MB) je 60 (na najzahtjevnijim hidroelektranama, primjerice, koristi se MB 40!)
Evo još jedna povjerljiva informacija iz Avaza: Postoji tajni projekat da se, kada budu odobrene građevinske dozvole, na Twist Tower gradi još 20 spratova! Visina tornja tada će biti 220 metara!!!!!!!!!
Za vašu informaciju, jedina zgrada koja u Sarajevu propada zbog korozije metala, zbog čega se javljaju otrovi u proizvodima, jeste Sarajevska pivara!!!!!!!!
-
fixer
#49 Re: Avaz twist tower pred raspadom
fahro drzis avaz, nema potrebe da objavljujes ovakve informacije na internetu.ivana111 wrote:Mislim da je ova tema vrlo interesantna, pa ću kao arhitekta (Ivančić) koji je sudjelovao u gradnji impresivnog Avaz Twist Towera reći da stubovi i ploče te Zgrade mogu izdržati još 50 spratova.
- DaysleepeR
#50 Re: Avaz twist tower pred raspadom
ivana111 wrote:Mislim da je ova tema vrlo interesantna, pa ću kao arhitekta (Ivančić) koji je sudjelovao u gradnji impresivnog Avaz Twist Towera reći da stubovi i ploče te Zgrade mogu izdržati još 50 spratova.
hvala na info, a zašto nema ni žive duše na objektu barem 10 dana?
ništa novo se ne radi