AVAZ Business Towers

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

endevu

#1 AVAZ Business Towers

Post by endevu »

Zdravo da li je neko u vlasnistvu fotki Avaz Business Towers? Iako sam bio ljetos u Sarajevu i vidio ih uzivo, bilo bi super ako bi neko mogao postaviti par lijepih fotki na forum. Hvala puno!
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Pooll

Post by Pooll »

elektroprivreda? :?
violentjack

Post by violentjack »

Super :P
zili

Post by zili »

fuj :x
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

zili wrote:fuj :x
A sta je fuj
Jeff

Post by Jeff »

Fuj je to sto Beograd moze takvo sto samo sanjati. :D

Avaz Tower je izvanredan. Steta sto nije visi i na boljem mjestu.
klasika

Post by klasika »

Jeff wrote:Fuj je to sto Beograd moze takvo sto samo sanjati. :D

samo bih dodao " i sto nema drugog vlasnika ..." :D
tataratira

Post by tataratira »

vlasnik manje-vise nece to dugo biti u njegovom vlasnistvu
mozda propadne a mozda se odluci i na neku gradjevinu tipa Bosmal
kako god zgrada ce ostati u Sarajervu da ga uljepsava ko god bio vlasnik
kao i sa proslom koja je bila i ostala izuzetno ruzna, ovo je napredak

prije ej i arhitektonski i medisku zagadjivao grad, sad je bar estetika zadovoljena ako vec ne moze etika :x
DiplomataSaSela

klasika wrote:
Jeff wrote:Fuj je to sto Beograd moze takvo sto samo sanjati. :D

samo bih dodao " i sto nema drugog vlasnika ..." :D
Ma klasika,vazno je da lijepo i da se gradi...a vlasnici nisu vjecni,mjenjace se ne brini
klasika

Post by klasika »

DiplomataSaSela wrote:Ma klasika,vazno je da lijepo i da se gradi...a vlasnici nisu vjecni,mjenjace se ne brini

Generalno se slazem s tobom ... ali bih licno ipak vise volio da je neko drugi vlasnik istog ... naravno neko ko nije lopov, probisvijet, kriminalac ... :)
margareta

Post by margareta »

klasika wrote:
DiplomataSaSela wrote:Ma klasika,vazno je da lijepo i da se gradi...a vlasnici nisu vjecni,mjenjace se ne brini

Generalno se slazem s tobom ... ali bih licno ipak vise volio da je neko drugi vlasnik istog ... naravno neko ko nije lopov, probisvijet, kriminalac ... :)
mijenjat ce se vlasnici ali po bAbovu principu sinu kljuc u ruke :-) :(
DiplomataSaSela

klasika wrote:

Ma neka oni potrose pare na nesto sto ce na kraju ipak ostati gradu...vidis ima koristi od svakog :D
Qwert

Post by Qwert »

klasika wrote:

Na osnovu cega ovakav zakljucak?
Jeff

Post by Jeff »

Qwert wrote:
klasika wrote:

Opet ja moram uletiti. :D

Zato sto nije Srbin ili Hrvat.

Barem znamo tko je vlasnik. Znate li vi tko je vlasnik drugih medija u Sarajevu? Ah da znam ja tko je vlasnik Oslobodjenja. Vlasnik je kriminalac iz Slovenije koji je pokusao jednim kriminalnim potezom drpiti 40% Federalne privrede i naravno on nije kriminalac?

Barem ovaj Avaz "kriminalac" je nesto stvorio. Stvorio je dvije najljepse zgrade u Sarajevu.

Sta je stvorio Siemens koji obrne preko ddodijeljenim poslovima drzavne administracije u BiH 60 miliona Eura svake godine u BiH, a ima manje od stotinu zaposlenih? Sta su stvorile one silne pumpe svjezeg kesa iz BiH ka EU i HR koje mi zovemo banke u BiH? Jeste Alpe Adria kupila od Avaza staru zgradicu, dok u Zagrebu pravi stakleni dvorac velicine kao Bosmal po prostoru? Raiffeisen se nije udostojila napraviti svoju zgradu nego je iznajmila prostor?

Sta je napravio Merkator osim onog rugla od zgrade? Jeste vidjeli kakav je shoping centar napravio u Beogradu? Nema sta oni znaju graditi sa ukusom kad hoce i onda ima nepada na pamet graditi ruglo koje su izgradili u Sarajevu.
Prenj

Post by Prenj »

Jeff wrote:
Qwert wrote:
klasika wrote:

Barem znamo tko je vlasnik. Znate li vi tko je vlasnik drugih medija u Sarajevu? Ah da znam ja tko je vlasnik Oslobodjenja. Vlasnik je kriminalac iz Slovenije koji je pokusao jednim kriminalnim potezom drpiti 40% Federalne privrede i naravno on nije kriminalac?
Dosao nam paranoik i na ovu temu.
Ovaj forum je puno ljepse mjesto kada su Sting (Lloyd, Jeff), Mason, Grbavica, u_Prolazu2, "na putu"
Jeff

Post by Jeff »

Prenj wrote: Dosao nam paranoik i na ovu temu.
Ovaj forum je puno ljepse mjesto kada su Sting (Lloyd, Jeff), Mason, Grbavica, u_Prolazu2, "na putu"
A ti to mene pokusavas navuci na ban sa prozivanjem i etiketiranjem?

Hoces da ti otvorim jednu temu gdje ces znati unaprijed gdje cu postati tako da ti skratim muke i da se ne lomis i ne trazis gdje sam postao?

Da nisi ti onaj iz Dana koji trazi inspiraciju po ovom forumu? Vidim cesto si ih reklamirao pardon citirao ovdje?

Hajde budi ljubazan pa se udalji u skokovima od Jeffa. Sto se tice Lloyda i Stinga to su bivsi nickovi i ne moras traziti nove postove jer ih nece biti.
zoka

Post by zoka »

Sjecam se '98 imao sam goste i organizovali smo im tour oko sarajeva Unis-Turs je bila kuca i vodic nas je doveo do srusene zgrade oslobodjenja i rekao.

Sve ce se obnoviti u sarajevu osim ove zgrade, ona ce ostati kao sjecanje na agresiju i napad na istinu... i eto vidite nikad ne reci nikad.

Meni je drago da je obnovljena ova zgrada i zelim da se obnovi sve :)
Stitch__

Post by Stitch__ »

tataratira wrote:vlasnik manje-vise nece to dugo biti u njegovom vlasnistvu
mozda propadne a mozda se odluci i na neku gradjevinu tipa Bosmal
kako god zgrada ce ostati u Sarajervu da ga uljepsava ko god bio vlasnik
kao i sa proslom koja je bila i ostala izuzetno ruzna, ovo je napredak

prije ej i arhitektonski i medisku zagadjivao grad, sad je bar estetika zadovoljena ako vec ne moze etika :x
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jeff

Post by Jeff »

Prenj idi na thread o nezavisnim Danima jer sam upravo tamo napisao jedan post.
Stitch__

Post by Stitch__ »

margareta wrote:
klasika wrote:

mijenjat ce se vlasnici ali po bAbovu principu sinu kljuc u ruke :-) :(
a-a :D Avaz ce prerasti u Fondaciju za zaposljavanje omladine :-D

eka krepu dushmani :D (i oni koji ne uce geografiju :D )
rumenko

Post by rumenko »

http://www.rajvosa.com/

preko 140 slika grada i okoline u albumu.
[/img]
Prenj

Post by Prenj »

Drago mi je sto je na ulazu u grad nikla nova lijepa zgrada.
Nije mi drago, sto je ta zgrada nikla na rusevinama i od cetnika i od domacih nacionalista srusenog "Oslobodjenja" (prvi su ga rusili eksplozivom, drugi na sve preostale nacine) i sto je vrlo jasan simbol principa na kojima pociva poslijeratna BiH, a to su kriminal i korupcija.
reaktor

Post by reaktor »

Prenj wrote:
Jeff wrote:
Qwert wrote: Na osnovu cega ovakav zakljucak?

Dosao nam paranoik i na ovu temu.
da ti pravo kazem, nije lose ni kada si ti "na putu", dosadan si praaaavvooo
Prenj

Post by Prenj »

reaktor wrote: da ti pravo kazem, nije lose ni kada si ti "na putu", dosadan si praaaavvooo
Sa radnicima Avaza raspravljati objektivno o Avazu bojim se da nije moguce.
Adio
Post Reply