Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Ateista

#401 Re: Avatar

Post by Ateista »

Asana wrote:Odgledah napokon.
Film je prekrasan, jer je dozivljaj. Izostavicu spektakularne bitke u zraku ... pretjerano ... ali ono sto cini ovaj film velikim, za mene su neke druge stvari. Sigurno cu ga pogledati ponovo.

Ko nije nikad sanjao ili sanjario da leti na zmaju, da komunicira sa majcicom zemljom i zivotinjama, ko nije nikad osjetio grizu savjest zbog smrti jednog vuka - nece nikad shvatiti :))
:thumbup: :thumbup:
Ateista

#402 Re: Avatar

Post by Ateista »

ProbuseniDolar wrote:Jebes film koji moras pogledati u 3D verziji da bi ti bio dobar. Preferiram filmove sa dobrom pricom, pa bio to film od prije 40 godina ili najnoviji film. Ako kinematografija ode u ovom smjeru to ce joj biti pocetak kraja. Let iznad kukavicijeg gnijezda, Dobar los zao, Kum, Shawshank redemption su dobri filmovi gledali se kao 3D na 100metarskom platnu ili se gledali na portirskom TVu od 12 inca. Avatara sam gledao u Cinema Citiju i ono, film je dobar i nista vise. Tipicna americka prica, nakljukana pateticno-moralnim sranjima, vidjena 1000 puta, koja nazalost svaki put prodje kod publike. Zlo mi bude kad prodjem pored kina i vidim najave filmova. Sve neka cudovista, rakete, rambo-klonovi, strasila, vjestice, vanzemaljci itd. Nigdje realnog filma sa normalnom pricom, koji ima sta za reci. Misljenja sam da je avatar imao dobar prolaz iskljucivo zbog efekata. Da je kojim slucajem ovaj film snimljen prije 30ak godina kada tehnika nije bila ni 2% danasnje, mislim da se danas niko ne bi sjecao ovog filma.
Sve ovo sto si naveo su razliciti zanrovi filmova. Sta za tebe znaci realan film sa normalnom pricom? Hoces da kazes da nije realna mogucnost da na nekoj planeti postoje vanzemaljci?

U redu je da neko ne voli tu vrstu filmova, ali ne treba pljuvati po njemu zato sto neko ne voli i ne razumije taj zanr.
Ovaj film ne bi ni mogao biti snimljen prje 30-tak godina, cak je sama ideja stara nekih 15-tak godina ali prije nije bilo tehnologije za ovako nesto. Ni ja ne volim razbacivanje sa efektima i kada su efekti jedino kvalitetno u filmu, ali ovdje su efekti iskljucivo u sluzbi price i ovakav film se bez njih ne bi ni mogao snimiti.

I ne, film nije neophodno pogledati u 3D verziji, osim za one koji ne vole SF i koji ne vide nista u filmu pa dolaze samo zbog efekata. Film nudi puno vise od toga, samo ne treba bjezati od toga i ne prihvatati ovu modu pljuvanja po filmu samo zato sto to svi rade.
BiH-x

#403 Re: Avatar

Post by BiH-x »

ProbuseniDolar wrote:Jebes film koji moras pogledati u 3D verziji da bi ti bio dobar. Preferiram filmove sa dobrom pricom, pa bio to film od prije 40 godina ili najnoviji film. Ako kinematografija ode u ovom smjeru to ce joj biti pocetak kraja. Let iznad kukavicijeg gnijezda, Dobar los zao, Kum, Shawshank redemption su dobri filmovi gledali se kao 3D na 100metarskom platnu ili se gledali na portirskom TVu od 12 inca. Avatara sam gledao u Cinema Citiju i ono, film je dobar i nista vise. Tipicna americka prica, nakljukana pateticno-moralnim sranjima, vidjena 1000 puta, koja nazalost svaki put prodje kod publike. Zlo mi bude kad prodjem pored kina i vidim najave filmova. Sve neka cudovista, rakete, rambo-klonovi, strasila, vjestice, vanzemaljci itd. Nigdje realnog filma sa normalnom pricom, koji ima sta za reci. Misljenja sam da je avatar imao dobar prolaz iskljucivo zbog efekata. Da je kojim slucajem ovaj film snimljen prije 30ak godina kada tehnika nije bila ni 2% danasnje, mislim da se danas niko ne bi sjecao ovog filma.
:thumbup:
Fozgen

#404 Re: Avatar

Post by Fozgen »

Ne znam za koje su ga sve kategorije nominirali ali 9 nominacija je ipak malo previse za, budimo realni, prosjecan film.
Volim SF, najdrazi mi zanr, ali ipak... Moze se pogledati, film je nekako, po meni, za ubiti par sati dosade.
Dokaz sta dobar marketing radi.
johnnykola

#405 Re: Avatar

Post by johnnykola »

kako dijelimo misljenje o plavusanu :D toplo ti preporucam ova dva filma:

Image

Image

nadam se da se neces razocarati. :-D
harač

#406 Re: Avatar

Post by harač »

johnnykola wrote:
kako dijelimo misljenje o plavusanu :D toplo ti preporucam ova dva filma:

Image

Image

nadam se da se neces razocarati. :-D
filmovi su izrazito srodni :lol: :lol: :lol:
johnnykola

#407 Re: Avatar

Post by johnnykola »

da, imaju pricu. :lol: :lol: :lol:
Mascherano

#408 Re: Avatar

Post by Mascherano »

Za koga je "Avatar" prosjecan film, nek gleda film ponovo... :roll:
Ateista

#409 Re: Avatar

Post by Ateista »

Mascherano wrote:Za koga je "Avatar" prosjecan film, nek gleda film ponovo... :roll:
a dzaba, neki ga mogu pogledati i 50 puta, ali ako ne vide ili nece da vide nesto, dzaba sve...
dr.Gonzo

#410 Re: Avatar

Post by dr.Gonzo »

Evo jednog odlicnog review-a Avatara:

Sve na mjestu :lol:

Trodimennzaionalni efekti, jednodimenzionalni likovi...
black

#411 Re: Avatar

Post by black »

dr.Gonzo wrote:Evo jednog odlicnog review-a Avatara:

Sve na mjestu :lol:

Trodimennzaionalni efekti, jednodimenzionalni likovi...
ja ovo nisam imao zivaca gledati :mrgreen:
dr.Gonzo

#412 Re: Avatar

Post by dr.Gonzo »

Mene je cak dobro nasmijalo par puta. Al' to je to...
arzuhal

#413 Re: Avatar

Post by arzuhal »

Ateista wrote:
Mascherano wrote:Za koga je "Avatar" prosjecan film, nek gleda film ponovo... :roll:
a dzaba, neki ga mogu pogledati i 50 puta, ali ako ne vide ili nece da vide nesto, dzaba sve...
:D

e, vidi kako je :lol: :lol: :lol:
black

#414 Re: Avatar

Post by black »

arzuhal wrote:
Ateista wrote:

:lol: :lol: nadje ga :mrgreen:
arzuhal

#415 Re: Avatar

Post by arzuhal »

Još ću i zavolit ovog ateistu, tobe jarabi Image
Ateista

#416 Re: Avatar

Post by Ateista »

arzuhal wrote:
Ateista wrote:

:thumbup: :lol: :lol:
vratnik

#417 Re: Avatar

Post by vratnik »

aj oplakah!
Arzuhal
:lol: :lol:
Bullet Tooth Tony

#418 Re: Avatar

Post by Bullet Tooth Tony »

One letjelice imaju najmoderniju touch opremu bla bla i brisace ko na golfu cadvi , na HIFI mozes kupiti par .... a onaj vodja klana na vi umre od komada drveta (valjda dobra bukovina) a na pocetku kazu da ih je tesko ubiti metcima :D :D :razz: :razz:

@ Arzuhal
:lol: :lol: :D
Obuca9

#419 Re: Avatar

Post by Obuca9 »

Za koga je "Avatar" odličan film, nek ga gleda ponovo, ali na crno-bijelom ekranu i to na onom malom TV-u na baterije... :roll:
Ateista

#420 Re: Avatar

Post by Ateista »

Ne znam da li je jos neko primijetio, ali ima toliko losih filmova, isto tako izvikanih kao avatar koji su imali zestoku reklamu i propagandu, a nikad nisam cuo da se po bilo kojem filmu pljuje ovoliko kao po avataru.

Ja razumijem da se film nekom ne svidja, i meni se mnogi ne svidjajum ali nikad nisam imao potrebu da toliko pljujem po nekom. Pogledam, svidi mi se ili ne i to je to, stvar ukusa.

Ocigledno je da ovaj film pogadja u neke tacke koje nije lako prihvatiti i koje mnogi odbijaju i ne ele sebi da priznaju, te im je najlakse pobjeci od toga pljujuci po filmu.
Gdje ima vatre ima i dima, ne pljuje se dzaba toliko po ovom filmu. :D
dr.Gonzo

#421 Re: Avatar

Post by dr.Gonzo »

Koja je razlika izmedju pljuvanja, i jednostavno negativnog misljenja? Ako je film pogledalo jako puno ljudi, normalno je da ce i puno ljudi imati negativno misljenje, i da ce o tome pricati.

Ja sam postavio onaj youtube review (doduse, samo prvi dio, imaju 2), i tamo autor manje vise navodi sve sto je i meni smetalo u filmu. Sta to on sebi ne zeli da prizna? Neku zestoku dubinu filma u kome roboti kao oruzje koriste goleme cakije? :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#422 Re: Avatar

Post by Chmoljo »

dr.Gonzo wrote:Koja je razlika izmedju pljuvanja, i jednostavno negativnog misljenja? Ako je film pogledalo jako puno ljudi, normalno je da ce i puno ljudi imati negativno misljenje, i da ce o tome pricati.

Ja sam postavio onaj youtube review (doduse, samo prvi dio, imaju 2), i tamo autor manje vise navodi sve sto je i meni smetalo u filmu. Sta to on sebi ne zeli da prizna? Neku zestoku dubinu filma u kome roboti kao oruzje koriste goleme cakije? :mrgreen:
ama neka ba, izgleda da je ateista pronašao svoju religiju :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
hogshead

#423 Re: Avatar

Post by hogshead »

Volim inteligentan film sa razrađenim likovima.
Volim SF.
Sa svim dužnim poštovanjem prema ljudima kojima se Avatar sviđa, za mene je film jedan veliki holivudski luna park u kojem je ogromna većina truda uložena na kreiranje softvera u cilju udara na osnovna čula. Kada se to oduzme, ostaje tako nemaštovit film da je to jezivo.
Kompjuteri u specijalni efekti uništavaju film kao umjetnost.
Je li nam to sada dovoljna samo zabava? I prije su ljudi gledali filmove radi zabave, ne zato što su morali. Ali prije nije bilo tih "svjetala" iza kojih se mogla skrivati činjenica da je film jednostavno loš.
Da se razumijemo, priča nije loša. Ali takva trivijalna priča je bila prihvatljiva kada su ljudi tek počeli snimati filmove prije 100 godina. Sada je to jednostavno izlizano, nemaštovito i 1000 puta ispričano.
Mascherano

#424 Re: Avatar

Post by Mascherano »

hz__semir wrote:
Za koga je "Avatar" odličan film, nek ga gleda ponovo, ali na crno-bijelom ekranu i to na onom malom TV-u na baterije... :roll:

Onda najbolje da nadjem knjigu da procitam... :D
Asana

#425 Re: Avatar

Post by Asana »

hz__semir wrote:
A za koga je "Carobnjak iz Oza" odlican film, neka ga pogleda ponovo ali na crno-bijelom ekranu i to na onom malom TV-u na baterije... :run:

I u tom primjeru je Holiwood od jedne obicne bajke-basne-djecije mastarije napravio senzaciju svoga vremena, ponudivsi dozivljaj kakav gledaoci nisu imali prije. Ali eto, ukinimo sve specijalne efekte u filmskoj industriji, i boju, i zvuk, pa da vidimo sta ce ostati od kojeg filma, kad tokom dijaloga bude izlazio titl preko ekrana, dok klavir svira uzivo u pratnji .... :zzzz:
Post Reply