autostoperski vodic

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
melina

#1 autostoperski vodic

Post by melina »

kroz galaksiju...

da li ste gledali film ?

jel vam se svidio ? i gdje je u odnosu na knjigu....
CiCiban

Post by CiCiban »

zar igra :? stvarno nisam u toku :s
..kako god kazu da nije bas... potrefio slikice :skoljka: ?!??koje vidimo u glavi.. dok citamo njaah :-)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

fakat, zar je dosao... :shock: gdje? :D
MrSini

Post by MrSini »

..kako god kazu da nije bas... potrefio slikice Skoljka ?!??koje vidimo u glavi.. dok citamo
Niti ce iko ikada pogoditi, bar ne one iz moje glave. :roll:
Bumbar

Post by Bumbar »

U Hrvatskoj je valjda trebao biti 16-tog pa sad je li bio...i kako je bilo to bi susjede trebali pitat...
CiCiban

Post by CiCiban »

pitam se dal' da ponesem deku ili samo kokice :-)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

peskir, obavezno... :D
CiCiban

Post by CiCiban »

a-a :D :-) upalim polje the tuDJEG p_robleeemaa
7th_Heaven

Post by 7th_Heaven »

Nekako mi je knjiga preopsirna..Ne vjerujem da ce moci bas slikovito sve prikazati...Inace ne volim porediti knjige i filmove. Dvije sasvim razlicite stvari. Film nikad ne moze biti toliko dosljedan i normalno da se u odredjenom smislu prilagodjava mediju preko kojeg se prenosi...
Recimo Lolita, film se ne moze porediti s knjigom ( ne mislim da se ne moze porediti zbog radnje nego zbog predstavanja iste, u knjizi mozes na osam stranica opisati neki njihov dodir, u filmu naravno traje sekundicu ili duze), medjutim meni su odlicni i jedno i drugo.

Nisam gledala Autostoperski vodic kroz galaksiju...nesto nemam preveliku zelju..Interesuje me jedino kako su predstavili Zaphoda, Vogone (ili kako se vec zovu) i sl...I Marvin naravno..apsolutni car! :D

Skontala sam da nekako mrzim ici u kino. :D
zili

Post by zili »

kod mene stigao u videoteku i to neka kopija dvd/a tako da se normalno moze gledati

pošto sam die hard fan knjige, znala sam da će film biti razočarenje, ali eto nije totalni odron.

forda prefekta uopšte nisu dobro obradili, mislim, to je lik o kojem bi se mogao napraviti čitav film, a ovdje je nekako epizodan i glup. Marvin mi je super iako možda malčice previše "cute". Zaphoda sa dvije glave su dosta dobro riješili... ima i dobrih specijalnih efekata... sam vodic su dobro predstavili - prednosti web dizajna :D dosta su dobro ukomponavali i par slavnih začkoljica iz knjige (Babel Fish, Great Thought...)

I naravno, na kraju su tipično holivudski ušećerili, fuj, ali spomenuše odlazak u restoran na kraju univerzuma, pa možda bude sequel...
CiCiban

Post by CiCiban »

:sad: znaci pokvari ti cejf?
zili

Post by zili »

ma, ono, ako nećeš nimalo da si pokvariš doživljaj knjige, nemoj gledati film :)
EI Presidente

Post by EI Presidente »

Nijedan film nije premasio knjigu, pa tako ni ovaj. Bez obzira na to ja sam uzivao u filmu. Kao i u knjizi, radnja tece veoma brzo i film je zaista dinamican. Obavezno pogledati....and Don't Panic!

Image
The_Fluid

Post by The_Fluid »

zili wrote:kod mene stigao u videoteku i to neka kopija dvd/a tako da se normalno moze gledati

pošto sam die hard fan knjige, znala sam da će film biti razočarenje, ali eto nije totalni odron.

forda prefekta uopšte nisu dobro obradili, mislim, to je lik o kojem bi se mogao napraviti čitav film, a ovdje je nekako epizodan i glup. Marvin mi je super iako možda malčice previše "cute". Zaphoda sa dvije glave su dosta dobro riješili... ima i dobrih specijalnih efekata... sam vodic su dobro predstavili - prednosti web dizajna :D dosta su dobro ukomponavali i par slavnih začkoljica iz knjige (Babel Fish, Great Thought...)

I naravno, na kraju su tipično holivudski ušećerili, fuj, ali spomenuše odlazak u restoran na kraju univerzuma, pa možda bude sequel...
dok dodju do zbogom i hvala za svu ribu :D:D ima vode da prodje :-)
car-x

Post by car-x »

ja sam trenutno na cetvrtom dijelu knjige.. (jbg, ima 600 i kusur strana sve to zajedno), pa cekam da sve procitam, prije nego se prebacim u vizuelno.. mada je film, koliko sam ja skonto, samo o prvom dijelu knjige..
Bumbar

Post by Bumbar »

BigusDickus wrote:peskir, obavezno... :D
:D :D :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Oh freddled gruntbuggly,
Thy micturations are to me
As plurdled gabbleblotchits
On a lurgid bee.
Groop, I implore thee, my foonting turlingdromes
And hooptiously drangle me