Alfons će ti objasniti.omega369 wrote:Kome? Ne kontam.
Foci?
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- Laertes
#9526 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
- omega369
#9527 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Kao sto rekoh, vecina ljudi koji pisu pojma nema, I pisu reda radi. ti si prijatelju uspio fuliti ama bas sve ijednu "informaciju" koju si napisao. Eto ne bih fakat elaborirao koliko he jablanica I he grabovica proizvode I koliko tacno mogu podmiriti, mislim suludo je stvarnoneki wrote:Aha..znaci treba skršiti dodatnih 300 miliona da janjičari u Jablanici ne bi ostali bez posla..omega369 wrote:Ako Jablanica ne bude imala prikljucak u glogosnici niko, ali bas niko, nece silaziti 27 km sa autoputa I jos 27 km da se vrati na isti kad za to vrijeme moze doci do citluka I tamo "predahnuti" uz novootvorene restorane.jao_situacije wrote:ja ne kontam šta to ima u jablanici tako bitno da bi se autoput pravio pored neretveZnaju to jablanicani jako dobro, nisu blesavi. Taj grad od kojeg pola drzave dobija struju zivi iskljucivo od tog turizma I autobusa I automobila koji svakodnevno tu svracaju. Ako trasa zaobidje glogosnicu taj gradic ce umrijeti. Da se razumijemo, niti sam iz jablanice niti imam ista sa njima. Ali ih razumijem. Za nas je to 300 miliona, za njih je sve
I plus jos tu bi bio prikljucak I za prozor, vakufe, duvnosva bit u lobiranju za autoput kroz Jablanicu je da bi se svraćalo u te kafane, mislim da je to novi argument u trasiranju autoputeva, jedinstven u svijetu..
Tebi za informaciju, ta elektrana ne podmiruje potrebe ni pola Sarajeva a kamoli države, uostalom zbog potopljenih dijelova opstine koji uglavnom vise gravitiraju konjicu nego Jablanici, Jablanica od EP godišnje u budžet dobije 5 miliona, i to je ono od čega i živi a ne od par kafana uz put...uostalom ne znam kako uspješe sjebat rudnik i tvornicu vrlo kvalitetnog kamena, to je stvarno fenomen..
I sve I da je to "par kafana", a nije nego desetak restorana + 2 motela I 2 nova hotela koja se grade, pa nekoliko benzinskih, prodavnica, kafica... u pitanju je sigurno nekoliko stotina ljudi tj. nekoliko stotina porodica direktno pogodjenih ako nista
ali mogu razumijeti da su porodice vrijednije u citluku I gabeli
Last edited by omega369 on 27/01/2017 21:32, edited 1 time in total.
-
155_mm
#9528 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
izgleda da nije jos odluceno koja ce trasa biti.

kad se pogleda malo iz daljine ove obje rute vidi se koliko bi ruta preko tuzle i brckog znacila BiH. kad bi koridor isao kroz prenj do mostara ispala bi veza DB-TZ-SA-MO kao lenjirom da je ucrtana. i jos da je onih 40 tak km pruge imedju varesa i banovica dobila bi se saobracajna kicma od neprocjenjivog ekonomskog i strateskog znacaja za bosnu.
vjerujem da bi se i kralj tvrtko obradovao tom saobracajnom projektu
Brza cesta ili autoput koji bi u budućnosti trebao povezivati Bosnu i Hercegovinu i Srbiju mogao bi ići u dva smjera. Sa bosanskohercegovačke strane prva potencijalna trasa je - Sarajevo Tuzla, Brčko, Bijeljina, druga bi mogla biti - Sarajevo, Rogatica, Višegrad.

kad se pogleda malo iz daljine ove obje rute vidi se koliko bi ruta preko tuzle i brckog znacila BiH. kad bi koridor isao kroz prenj do mostara ispala bi veza DB-TZ-SA-MO kao lenjirom da je ucrtana. i jos da je onih 40 tak km pruge imedju varesa i banovica dobila bi se saobracajna kicma od neprocjenjivog ekonomskog i strateskog znacaja za bosnu.
- drug_profi
#9529 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jablanica.
Ljudi moji to nece biti za naših života i još će dva puta mijenjati prostorni plan i trasu.
Najmanje.
Ovi nece, ne znaju, ne mogu... nebitan je razlog. Rezultat je da gradnje nece biti, osim ako ko kakve sadake ne da.
Necete akcize.
Pogotovo onda ce imati opravdanje zasto nema gradnje.
Ljudi moji to nece biti za naših života i još će dva puta mijenjati prostorni plan i trasu.
Najmanje.
Ovi nece, ne znaju, ne mogu... nebitan je razlog. Rezultat je da gradnje nece biti, osim ako ko kakve sadake ne da.
Necete akcize.
Pogotovo onda ce imati opravdanje zasto nema gradnje.
- p206
#9530 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Dovoljno je jednom proći autom par km prije Olova pa do Živinica i vidjeti da tu nikad neće biti brza cesta, bar ne sa ovim nesposobnim rukovodstvom nesposobnog naroda. Sumnjam čak da bi uspjeli izgraditi da je ravnica ko u Mađarskoj, a ne kroz ona brda gdje je na više mjesta opasno ući u krivinu više od 40 na sat. Ova priča BG-SA je samo predizborna šuplja.155_mm wrote:izgleda da nije jos odluceno koja ce trasa biti.Brza cesta ili autoput koji bi u budućnosti trebao povezivati Bosnu i Hercegovinu i Srbiju mogao bi ići u dva smjera. Sa bosanskohercegovačke strane prva potencijalna trasa je - Sarajevo Tuzla, Brčko, Bijeljina, druga bi mogla biti - Sarajevo, Rogatica, Višegrad.
- Haris.ba
#9531 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jesi siguran da će propasti svi ti poslovi ako autoput ne prođe direkt kroz Jablanicu?omega369 wrote:
I sve I da je to "par kafana", a nije nego desetak restorana + 2 motela I 2 nova hotela koja se grade, pa nekoliko benzinskih, prodavnica, kafica... u pitanju je sigurno nekoliko stotina ljudi tj. nekoliko stotina porodica direktno pogodjenih ako nista
ali mogu razumijeti da su porodice vrijednije u citluku I gabeli
I znači, treba autoput da košta 300 miliona više radi tranzitnog ugostiteljstva?
Uglavnom. Nije trasa mijenjana zato da bi se zakinula Jablanica. Već zato što je veoma teško naći jeftine pare za autoput. Zato što su ekolozi htjeli da polude na ideju da se Prenj dira.
I ja bih volio da se i Prozor i Gornji Vakuf, i svi gradovi nakače na autoput. Ali i mnogo bogatije države prave bolne kompromise. Šta reći sada na stanovnike Bijele kod Konjica? Jer sve su prilike da će se tamo
praviti ogromno odmaralište prije ulaza u Tunel. Jesu Jablaničani vrijedniji od Konjičana?
P.S.
Šta su trebali u Hadžićima? Izvršiti kolektivni harakiri jer autoput nije prošao kroz Hadžiće?
- drug_profi
#9532 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni je cudna ideja da autoput ima veze sa malim biznisom sa magistralne ceste?
Kome je do janjetine sici ce sa AP, kome nije, nece stati ni sada.
Dakle mora se sici sa AP da se pojede janjetina sve da cesta ide vijaduktom iznad krovova. Nema janjetine na AP, osim na odmoristima.
AP je cesta, ograđena, rezervisana samo za motorna vozila koja su u stanju voziti bar 80 km/h.
Napravite razliku u glavama. Mnogi nece ici kroz Prenj jer su klaustrofobicni, jer je kanjon Neretve ljepsi a cesta solidna, jer je jeftinije, itd... eto musterija.
Dakle mora se sici sa AP da se pojede janjetina sve da cesta ide vijaduktom iznad krovova. Nema janjetine na AP, osim na odmoristima.
AP je cesta, ograđena, rezervisana samo za motorna vozila koja su u stanju voziti bar 80 km/h.
Napravite razliku u glavama. Mnogi nece ici kroz Prenj jer su klaustrofobicni, jer je kanjon Neretve ljepsi a cesta solidna, jer je jeftinije, itd... eto musterija.
- problemnatravunu
#9533 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Moje je misljenje, da ako nam autoceste ostanu na zatvorenom sistemu naplate, onda je u svakom slucaju bolje da se grade malo dalje od urbanih sredina i plodne zemlje
Druga je logika kad bi bio otvoreni sistem sa naplatom putem vinjeta, onda bi bila prednost da je auto put (blizinom) dostupniji većem broju ljudi, koji bi ga onda cesce i koristili, a i privredni razvoj oko autoputa bi bio ujednačeniji
Druga je logika kad bi bio otvoreni sistem sa naplatom putem vinjeta, onda bi bila prednost da je auto put (blizinom) dostupniji većem broju ljudi, koji bi ga onda cesce i koristili, a i privredni razvoj oko autoputa bi bio ujednačeniji
- omega369
#9534 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Naravno da se mora sici. Zato ce "citluk" biti izbor za silazak jer je kraj AP a ne Jablanicadrugi profil wrote:Meni je cudna ideja da autoput ima veze sa malim biznisom sa magistralne ceste?
- drug_profi
#9535 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Halo? Zasto bi iko silazio u Jablanici po tebi u bilo kom slucaju?
Poslano sa Tipfeler mašine
- seoBIH
#9536 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Meni bilo mrsko sici u Goricu, kilometar od petlje, da kupim nesto sto je bilo na dobroj akciji, a da silazim u bilo koji pišljivi grad u BIH. Ma hajte molim vas.
- kritichar
#9537 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ovo je neko onako povukao Sa-Tz, nema ovo šansep206 wrote:Dovoljno je jednom proći autom par km prije Olova pa do Živinica i vidjeti da tu nikad neće biti brza cesta, bar ne sa ovim nesposobnim rukovodstvom nesposobnog naroda. Sumnjam čak da bi uspjeli izgraditi da je ravnica ko u Mađarskoj, a ne kroz ona brda gdje je na više mjesta opasno ući u krivinu više od 40 na sat. Ova priča BG-SA je samo predizborna šuplja.155_mm wrote:izgleda da nije jos odluceno koja ce trasa biti.Brza cesta ili autoput koji bi u budućnosti trebao povezivati Bosnu i Hercegovinu i Srbiju mogao bi ići u dva smjera. Sa bosanskohercegovačke strane prva potencijalna trasa je - Sarajevo Tuzla, Brčko, Bijeljina, druga bi mogla biti - Sarajevo, Rogatica, Višegrad.
Sinoć Terzić reče da je mišljenje JPAutocesta FBiH da Sarajevo - Beograd treba da ide već planiranim putevima, Vc-Žepče-Tuzla-Brčko-Bijeljina
Ali politika je čini mi se već odlučila da se ide na istok
- insomnia78
#9538 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ma kakvo silazenje. Pare se uzimaju na odmoristima
-
Dr Arsla
#9539 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Kompromis a ujedno i najkraća dionica
-
kakaljin
#9540 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
U kompromisu je snagaDr Arsla wrote:
Kompromis a ujedno i najkraća dionica
- omega369
#9541 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Zasto ne bi? Evo na brzinu par stvaridrugi profil wrote:Halo? Zasto bi iko silazio u Jablanici po tebi u bilo kom slucaju?
2 jezera
Historijski spomenik I muzej
10 restorana
Blizina Rame I Blidinja
Poveznica sa prozorom, oba vakufa, bugojnom, duvnom..
Risovac - Cvrsnica
Diva Grabovica
Centrale
....
Ljudi iz Janblanice bi vjerovatno jos sepet razloga mogli navesti. Opet kazem, razumijem da nekog vise zanimaju grude I citluk
- drug_profi
#9542 Re: RE: Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Pa kakve veze ima jel ti to 5 ili 20 km. Ko je htio sici sa ceste zbog toga sici ce.omega369 wrote:Zasto ne bi? Evo na brzinu par stvaridrugi profil wrote:Halo? Zasto bi iko silazio u Jablanici po tebi u bilo kom slucaju?
2 jezera
10 restorana
Blizina Rame I Blidinja
Risovac - Cvrsnica
Diva Grabovica
Centrale
....
Ljudi iz Janblanice bi vjerovatno jos sepet razloga mogli navesti. Opet kazem, razumijem da nekog vise zanimaju grude I citluk
- DrugaGimnazija
#9543 Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Jesi se ti nadovezao Gruda i Čitluka. Pa, ne ide autoput ni kroz Grude, ni kroz Čitluk. Od Gruda do najbližeg priključka na autoput (Zvirovici) je 42km.omega369 wrote:Opet kazem, razumijem da nekog vise zanimaju grude I citluk
- Haris.ba
#9544 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne razumije to "janjeći lobi".DrugaGimnazija wrote:Jesi se ti nadovezao Gruda i Čitluka. Pa, ne ide autoput ni kroz Grude, ni kroz Čitluk. Od Gruda do najbližeg priključka na autoput (Zvirovici) je 42km.omega369 wrote:Opet kazem, razumijem da nekog vise zanimaju grude I citluk
Autocesta mora pasti.
-
Astrix
#9545 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Onaj ko ide autoputem njemu to nije bitno, jer većina koristi autoput da što prije stigne na odredište. Sigurno će biti dosta ovih iz Slavonije koji idu prema moru i siguran sam da malo koga zanima jezero i neka mjestašca na putu do mora. Onaj kome nije žurba negdje stići on će lagano magistralom i obilaziti ono što mu se sviđa, prosto.omega369 wrote:Zasto ne bi? Evo na brzinu par stvaridrugi profil wrote:Halo? Zasto bi iko silazio u Jablanici po tebi u bilo kom slucaju?
2 jezera
10 restorana
Blizina Rame I Blidinja
Risovac - Cvrsnica
Diva Grabovica
Centrale
....
Jednom davno sam gledao video gdje je Nova TV radila prilog ljeti kad se ide na more, koji put radije biraju. Ima nekoliko restorana od Karlovca prema Dalmaciji na magistrali koja se koristila prije autoputa. I naravno oni koji planiraju stati u neki od tih restorana ići će magistralom onaj koji ne planira stajati ići će autoputem, ne znam zašto je to teško za shvatiti?
- Laertes
#9546 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I 'nako im janjetina nije čemu... 
- omega369
#9547 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije tacno. I gradjani bih ce se voziti autoputem. Pa idu ljudi I prema jablanici, prozoru, cvrsnici....Onaj koji dolazi iz karlovca nece mu koji kilometar vise znacitiAstrix wrote:Onaj ko ide autoputem njemu to nije bitno, jer većina koristi autoput da što prije stigne na odredište. Sigurno će biti dosta ovih iz Slavonije koji idu prema moru i siguran sam da malo koga zanima jezero i neka mjestašca na putu do mora. Onaj kome nije žurba negdje stići on će lagano magistralom i obilaziti ono što mu se sviđa, prosto.omega369 wrote:Zasto ne bi? Evo na brzinu par stvaridrugi profil wrote:Halo? Zasto bi iko silazio u Jablanici po tebi u bilo kom slucaju?
2 jezera
10 restorana
Blizina Rame I Blidinja
Risovac - Cvrsnica
Diva Grabovica
Centrale
....
Jednom davno sam gledao video gdje je Nova TV radila prilog ljeti kad se ide na more, koji put radije biraju. Ima nekoliko restorana od Karlovca prema Dalmaciji na magistrali koja se koristila prije autoputa. I naravno oni koji planiraju stati u neki od tih restorana ići će magistralom onaj koji ne planira stajati ići će autoputem, ne znam zašto je to teško za shvatiti?
-
prog321
#9548 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ugh, danas sam stigao iz Banjaluke u Sa.
Tri i po sata malo brze vožnje.
Prnjavor-Doboj skoro prazan.
SA-ZE autoput je prepun. Uskoro ce trebati još po jedna traka.
Sa 200km/h morao sam krivudati između auta
Tri i po sata malo brze vožnje.
Prnjavor-Doboj skoro prazan.
SA-ZE autoput je prepun. Uskoro ce trebati još po jedna traka.
Sa 200km/h morao sam krivudati između auta
- omega369
#9549 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ja cuo da se ovi iz karlovca satrase, zastoj na naplatnim u vogosci 
I dobro dosao u metropolu

I dobro dosao u metropolu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9550 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
vise kostijuLaertes wrote:I 'nako im janjetina nije čemu...
dvije kole 7 maraka