Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sumirprimus

#8951 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by sumirprimus »

prodjoh sa sar. strane pored i fakat je jeben prikljucak..
jos skontaj neko ko ne vozi stalno,noc,vremenske neprilike il po snijegu iz pravca tuzle :lol: :skoljka:
shake69

#8952 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

KvaziExpert wrote:ne zna se šta je gore po snijegu, uzbrdo ili nizbrdo :D

a vidi ovog snimka dronom, nema tog privremenog dijela uopšte :lol:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/provozaj ... /160926036
I meni lici kao da svi kriju tu bruku s prikljucnom cestom na 'privremenoj spojnici' jer kad snijeg zapada, a i bez njega bogme moglo bi tu biti na uzbrdici svakakvoga belaja.
Dr Arsla

#8953 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dr Arsla »

Fakat nije mi jasno šta Karaula radi na temi o Autoputevima u BiH ? Zar nema tema posebno o magistralnim cestama ? Činjenica je da je ovo zbrzano radi izbora i prikupljanja poena ali opet s druge strane pohvalno je što se više ne moramo ventrati poput koza na 1000 m N.V. Sad pojedinci traže dlaku u jajetu. Da je dobar priključak našli bi neku drugu zamjerku. Bosanci su svjetsko čudo, da nas nema trebalo bi nas izmisliti. U svemu smo najpametniji, od selektora, arhitekata, građevinaca, ekologa do pape Franje II.
Dobro je Ćopić kazao : "znam ja nas j..o ja nas" :D
The BEN10

#8954 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Dr Arsla wrote:Fakat nije mi jasno šta Karaula radi na temi o Autoputevima u BiH ?
Iskali ste, evo vam: :)
http://forum.klix.ba/bosanski-putevi-ma ... #p12904784
Dr Arsla

#8955 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Dr Arsla »

KvaziExpert wrote:karaula, odnosno M18 je priključna cesta na A1 za pola miliona ljudi :izet: :lol: :lol:
Onda da opletemo o svim magistralnim cestama koje su priključci na neki auto put. Recimo M4, M5, M17, M18 ali onda tema autoputevi u BiH-pregled izgradnje gubi svoj smisao :lol:
starii

#8956 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by starii »

propasce asfalt ko i ova koalicija...jadan fahro voda ga bakir sad ko svoju pudlicu :D

slazem da ce biti klizavo i opasno pogotovo na ovom djelu prema olovu...
drug_profi

#8957 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Dr Arsla wrote:Fakat nije mi jasno šta Karaula radi na temi o Autoputevima u BiH ? Zar nema tema posebno o magistralnim cestama ? Činjenica je da je ovo zbrzano radi izbora i prikupljanja poena ali opet s druge strane pohvalno je što se više ne moramo ventrati poput koza na 1000 m N.V. Sad pojedinci traže dlaku u jajetu. Da je dobar priključak našli bi neku drugu zamjerku. Bosanci su svjetsko čudo, da nas nema trebalo bi nas izmisliti. U svemu smo najpametniji, od selektora, arhitekata, građevinaca, ekologa do pape Franje II.
Dobro je Ćopić kazao : "znam ja nas j..o ja nas" :D
Ne znam zašto bi pristajali na loše rješenje, kada je moguće i ono dobro? Ako ova improvizacija bude koštala i jednog ljudskog života, biće sasvim druga priča i kod Ćopića.
drug_profi

#8958 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Dr Arsla wrote:
KvaziExpert wrote:karaula, odnosno M18 je priključna cesta na A1 za pola miliona ljudi :izet: :lol: :lol:
Onda da opletemo o svim magistralnim cestama koje su priključci na neki auto put. Recimo M4, M5, M17, M18 ali onda tema autoputevi u BiH-pregled izgradnje gubi svoj smisao :lol:
I ovaj tunel je izrađen kao da treba biti tek jedna od dvije cijevi. Vjerovatno radi trase buduće brze ceste.
Alfons Kauders

#8959 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Jel Karaula off il nije?

Po meni nije, jer je znacajan projekt koji veze dva povelika centra, i jedan od ta dva centra dovodi do autoputa. Nije svaki dan da se radi nesto slicno, ovo je najveca intervencija na trasi u 50 godina. U planu je nastavak, pa jos i traka za spora vozila od Kladnja prema Stuparima, i od Cevljanovica ka Nisicima. I to ce biti velike stvari i bitne vijesti.

E to sto takve vijesti s ovog puta imamo jednom u 50 godina znaci da bas i necemo spamovati temu svim mogucim intervencijama na svim cestama, vec samo velikim, na bitnim pravcima.

Plus - ja koristim ovaj put tako da me zanima, ha ja. :D
seoBIH

#8960 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by seoBIH »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sat-vrem ... /160927115
Kako je za Klix.ba potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Karaula će za promet motornih vozila biti otvoren tek u srijedu.

Kako javljaju čitaoci našeg portala, sa obje strane prilaza tunelu Karauli stoje policijske patrole koje ne dozvoljavaju prolazak kroz tunel.
:lol: :lol: :lol: :lol: :sax:
supercali

#8961 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Sutra ce ga otvoriti sa druge strane
tec

#8962 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

drugi profil wrote:
Dr Arsla wrote:
I ovaj tunel je izrađen kao da treba biti tek jedna od dvije cijevi. Vjerovatno radi trase buduće brze ceste.
Tunel je izgrađeno po najvišem mogućem EU standardu sigurnosti polu cijev je to za sigurnosne slučajeve jer se tunel nalazi relativo udaljen naselja i službi spašavanja. Ne radi se nikakva brza cesta i nema potrebe jer Tuzla i Sarajevo će se spojiti autoputem preko Žepča. Magistrale će se nastaviti obnavljati (peglati) i dovoditi do sve sigurnijeg stanja i malo je apsurdan ovaj privremeni spoj jer pare postoje za završetak ali i za sljedeću dionicu prema Kladnju za koju se radi glavni projekat. Problem je u JP Ceste fbih na čije čelo je došao 'stari dobri direktor' (nesposobni).
Hendrix

#8963 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Hendrix »

Najmoderniji tunel u regionu, kao i obicno a prikljucak kao da se silazi u autopraonicu, nevjerovatno. Rijesis problem Karaule a napravis crnu tacku, i jebaji ga to cemo sklepat nekako kasnije.

Mogu zamisliti voznju ovde po noci kada ides i cesta odjednom nestaje sa lijeve strane, a odozdo lola upalio duge farove, dodajte jos kisu mozda i malo snijega...pa to je ljepota jedna, profuras kroz ogradu i zavrsis dole u sumi, ali dobro je, nema vise karaule, zavrsilo se taman pred izbore, svi sretni, nema niko pravo nista da komentarise jer se mi moramo zadovoljiti uvijek fuserajem i krkanskim rjesenjima, suti dobro je, bolje je nego prije.
shake69

#8964 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Dobro sve, prikljucak je los, ali sta cemo sada bez one jagnjetine i pecenih koka u dvije brvnare! :mrgreen: Ostadose one kukavne same i morat ce pod katanac, na onom pravcu koji ce se najvjerovatnije zatvoriti jer bi ionako opasan prikljucak s novom cestom iza tunela prema Sarajevu -bio jos opasniji.
kritichar

#8965 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kritichar »

tec wrote: Tunel je izgrađeno po najvišem mogućem EU standardu sigurnosti polu cijev je to za sigurnosne slučajeve jer se tunel nalazi relativo udaljen naselja i službi spašavanja. Ne radi se nikakva brza cesta i nema potrebe jer Tuzla i Sarajevo će se spojiti autoputem preko Žepča. Magistrale će se nastaviti obnavljati (peglati) i dovoditi do sve sigurnijeg stanja i malo je apsurdan ovaj privremeni spoj jer pare postoje za završetak ali i za sljedeću dionicu prema Kladnju za koju se radi glavni projekat. Problem je u JP Ceste fbih na čije čelo je došao 'stari dobri direktor' (nesposobni).
Jel znaš trasu kuda bi to išlo prema Kladnju?
The BEN10

#8966 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:Jel Karaula off il nije?
Alfons i ostali,
otvorena je druga koja tretira SVE PUTEVE, pa bujrum tamo diskutujte.

http://forum.klix.ba/bosanski-putevi-ma ... 02s50.html
Alfons Kauders

#8967 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Alfons i ostali,

Bio. Vidio.

Tamo se diskutuje o SDA i SDP, a ne o putevima :)
The BEN10

#8968 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote:
Alfons i ostali,

Bio. Vidio.

Tamo se diskutuje o SDA i SDP, a ne o putevima :)
Jao, pa nisi nikako čovjek sistema. Tema je nanijećena da se diskutuje o putevima i tako bi trebalo biti, a moderatora ćemo zamoliti da offtopic ukloni. :)
Alfons Kauders

#8969 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote: Jao, pa nisi nikako čovjek sistema. Tema je nanijećena da se diskutuje o putevima i tako bi trebalo biti, a moderatora ćemo zamoliti da offtopic ukloni. :)
Dobar nijet, ali rijetko upali. :D Sjecas se kad je ova tema prije 2 godine, pred prosle izbore, postala mamac za stranacke vojnike i pljuvanje vlasti? Pa sam tad otvorio temu o isplativosti autoputeva, ali im ona nije bila zanimljiva. Tako ce biti i s ovom, barem do izbora. :D
The BEN10

#8970 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote: Jao, pa nisi nikako čovjek sistema. Tema je nanijećena da se diskutuje o putevima i tako bi trebalo biti, a moderatora ćemo zamoliti da offtopic ukloni. :)
Dobar nijet, ali rijetko upali. :D Sjecas se kad je ova tema prije 2 godine, pred prosle izbore, postala mamac za stranacke vojnike i pljuvanje vlasti? Pa sam tad otvorio temu o isplativosti autoputeva, ali im ona nije bila zanimljiva. Tako ce biti i s ovom, barem do izbora. :D
E pa dragi tuzlak, neće da može da nam kvare i onu temu - prijavio sam par komentara za offtopic, nadam se da će u neka doba doć' moderator i odraditi svoj dio posla. :-D
So What!

#8971 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by So What! »

The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:
E pa dragi tuzlak, neće da može da nam kvare i onu temu - prijavio sam par komentara za offtopic, nadam se da će u neka doba doć' moderator i odraditi svoj dio posla. :-D
Tema je dobila zamajac, pogurana je, sad je treba obogaćivati samo. Biće vjerovatno aktivnija od ove ovdje, jer izgradnja autoputeva trenutno teče sporo.
shake69

#8972 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

@Tec, ne sjecam se da je ovdje tipkano o tome pa da pitam, kako ce se zavrsetak ceste, onih 10 km iz pravca Svilaja s mostom prema Doboju koji je u izgradnji spojiti, s nekom lokalnom cestom kad zavrsava, kako vidim - 'nigdje'? Gdje ce biti ta spojnica ispod Odzaka posto znam da je ostao samo da se asfaltira put, sve je uradjeno? Steta da se na most toliko cekalo, i jos ce, oko dvije godine.
DrugaGimnazija

#8973 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by DrugaGimnazija »

Petlja Odžak je u sklopu ove dionice, a spojena je na novoizgrađenu obilaznicu oko Odzaka. Dakle, biće u upotrebi kad se završi.
tec

#8974 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

shake69 wrote:@Tec, ne sjecam se da je ovdje tipkano o tome pa da pitam, kako ce se zavrsetak ceste, onih 10 km iz pravca Svilaja s mostom prema Doboju koji je u izgradnji spojiti, s nekom lokalnom cestom kad zavrsava, kako vidim - 'nigdje'? Gdje ce biti ta spojnica ispod Odzaka posto znam da je ostao samo da se asfaltira put, sve je uradjeno? Steta da se na most toliko cekalo, i jos ce, oko dvije godine.
Već si ovo pitao i odgovorio sam ti 05/03/2016
shake69 wrote:@tec, kada se izgradi most na Savi vjerovatno ce se brzo asfaltirati onih 10 km prema Doboju jer su obustavili radove zbog kasnjenja gradnje mosta, pitam se kakav je spoj zavrsetka te ceste s mrezom postojecih puteva. Pretpostavljam da se nece nastaviti voziti makadamom vec ce neka spojnica biti na lokalne ceste prema jugu. To je jako vazno jer ne znam ko bi se tu vozio a i manjem entitetu nece biti u interesu da se tu vozi i preskace Gradiska-Doboj!.
Ovako je lakše da ti pokažem. Vidi se dionica na satelitskom snimku i dva djela Odžačke zaobilaznice. Prema najavama završni radovi na autocesti ce se raditi 12 mjeseci prije roka završetka mosta. Kako sada stvari stoje to je početkom 2017.
od nestvaran sa scc
Imamo prvu satelitsku sliku dionice Svilaj-Odžak. Inače vidim da je Odžak dobio i obilaznicu u sklopu ovih radova

Image

Čitava slika (skroz dole na kraju) https://browse.digitalglobe.com/imagefi ... dth=natres
žuta i plava crta se završavaju (žutu rade JP Autoceste dok plavu JP Ceste)
od ww87 sa scc
Image
shake69

#8975 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Ako je tako, mr tec, sorry. Zaboravi se. Evo fino me stid, ali je sada jasnije jer me fakat zbunjuje ta trasa.
Mislio sam prije svega na onaj batrljak od odzacke petlje. Gdje on zavrsava i hoce li to biti zatvoreno do novog spoja na Vc? U protivnom izdzikljat ce tu trava dok Dodo spoji to s prikljuckom na cestu Doboj-Prnjavor.
Post Reply