Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Alfons Kauders

#8776 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

Haris.ba wrote:Sve je to planirano. Samo nam nešta realizacija šteka. :D
Pa dobro, narod je to izabrao. Nisu im valjali oni prije, pa su doveli ove koji imaju malcice drugacije prioritete...
shake69

#8777 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Poslije otvaranje ceste Doboj-Prnjavor, navodno bi do proljeca jos moglo biti otvoreno 7 km prema Banja Luci. Koliko bi to onda ostalo do spoja s cestom B.Luka-Gradiska, 25-30 km, zna li neko? Putarina Gradiska-Banja Luke je 2 KM a ocekivati je da ce do Doboja biti ukupno oko 5.5-6 KM, vjerovatno, jeftinije nego kroz Hrvatsku Okucani-Orasje, recimo!
Tarzo

#8778 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Tarzo »

Mislim da će se dobro načekati na most kod Gradiške.
prog321

#8779 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by prog321 »

Putarina
Bos Gradiska- BL = 2,50 KM
shake69

#8780 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

prog321 wrote:Putarina
Bos Gradiska- BL = 2,50 KM
Da, greska je bila, kao sto sam ispustio reci da je spojnica iz hrvatske Gradiske do Okucana autoput, nekih desetak km pa ce se iz BiH i prema BiH samo gubiti zbog voznje kroz Gradisku i preko starog mosta dok se ne izgradi novi. Ostatak do Doboja valja cekati da zavrse sve od Prnjavora do Banja Luke.
kritichar

#8781 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kritichar »

Pošto nema teme o magistralnim putevima, a i ovdje se pominjao, evo slike sa Karaule, spoj vijadukta sa postojećom cestom je skoro gotov, sada vrše nasipanje, i sa olovske strane se nešto maklo sa mrtve tačke
izgleda da ćemo uskoro imati svečano predizborno otvaranje
Image
Alfons Kauders

#8782 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kritichar wrote:Pošto nema teme o magistralnim putevima, a i ovdje se pominjao, evo slike sa Karaule, spoj vijadukta sa postojećom cestom je skoro gotov, sada vrše nasipanje, i sa olovske strane se nešto maklo sa mrtve tačke
izgleda da ćemo uskoro imati svečano predizborno otvaranje
Image
Ma s ove strane ce biti super, po projektu. Mene brine druga strana, jer me strah da ce prikljucak biti za kurac radi razlike u visini.

Otvorenje vjerovatno u zadnjoj sedmici septembra, mada i ne moraju zuriti, jer SDA dobija Olovo i Kladanj glat.
shake69

#8783 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Hoce li se zatvoriti ovaj stari dio ceste na Karauli kad se otvori tunel i skraceni put? Cini mi se da su tamo bili oni s jagnjetinom! :mrgreen:
Alfons Kauders

#8784 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

shake69 wrote:Hoce li se zatvoriti ovaj stari dio ceste na Karauli kad se otvori tunel i skraceni put? Cini mi se da su tamo bili oni s jagnjetinom! :mrgreen:
Dio hoce, ali dio ne. Pocetak uspona nece... Ono gore na vrhu naravno hoce (ona brvnara, solana itd)
doktor78

#8785 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by doktor78 »

Ostaviti staru dionicu za kamione, a novu dati narodu s malim... vozilima :D , da se ne patimo
Nadzorna_ploca

#8786 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Nadzorna_ploca »

Ovo je Karauli je jedna od najvecih projekat-ubleha u istoriji/povijesti drzave. Ne vjerujem dok ne prodjem dionicom.
shake69

#8787 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

Nadzorna_ploca wrote:Ovo je Karauli je jedna od najvecih projekat-ubleha u istoriji/povijesti drzave. Ne vjerujem dok ne prodjem dionicom.
Da si u skladu s imenom ti si kao Nadzorni to mogao srediti i nadgledati da ne levate narod. :razz:
A nije najveca ubleha. Ima gorih na sve strane.
johntra

#8788 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by johntra »

Alfons Kauders wrote:
Ma s ove strane ce biti super, po projektu. Mene brine druga strana, jer me strah da ce prikljucak biti za kurac radi razlike u visini.

Otvorenje vjerovatno u zadnjoj sedmici septembra, mada i ne moraju zuriti, jer SDA dobija Olovo i Kladanj glat.
Ispravka, SDA može dobiti samo Kladanj, ali za Olovo sumnjam...to je bio mali offtopic...
i u Olovu se radi ona raskrsnica prema novom mostu...ovo je na temu... :D
The BEN10

#8789 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:Ma s ove strane ce biti super, po projektu. Mene brine druga strana, jer me strah da ce prikljucak biti za kurac radi razlike u visini.

Fkt kako misle sa one strane napraviti priključak, ima jedno 30-40 m visinske razlike. :-?
Alfons Kauders

#8790 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

johntra wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ispravka, SDA može dobiti samo Kladanj, ali za Olovo sumnjam...to je bio mali offtopic...
i u Olovu se radi ona raskrsnica prema novom mostu...ovo je na temu... :D
Koja raskrsnica prema kojem novom mostu? Prvi put cujem :shock:

Preko Stupcanice, tamo gdje je benzinska?
Alfons Kauders

#8791 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

The BEN10 wrote:
Alfons Kauders wrote:Ma s ove strane ce biti super, po projektu. Mene brine druga strana, jer me strah da ce prikljucak biti za kurac radi razlike u visini.

Fkt kako misle sa one strane napraviti priključak, ima jedno 30-40 m visinske razlike. :-?
Ima tu vec prikljucak koji koriste radnici, vidi se fino na Google Maps, ali nije bas za sva vozila (ok njihovi kamioni, ali sta ce se desiti kada tu bude asfalt, i kada zaledi?

I mislim da nije tolika razlika, a i to mozes pogledati na Maps. Meni se cini dvadesetak metara, al odokativno i nije mi struka
kakaljin

#8792 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

The BEN10 wrote:

Mozda misle podvoznjak i nadvoznjak napraviti sa nekoliko nivoa :-D :-D :-D :-D :-D
Alfons Kauders

#8793 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kakaljin wrote:
The BEN10 wrote:

Mozda misle podvoznjak i nadvoznjak napraviti sa nekoliko nivoa :-D :-D :-D :-D :-D
Sta god misle napravit, mora biti gotovo za 20 dana :D
The BEN10

#8794 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:
The BEN10 wrote:

Ima tu vec prikljucak koji koriste radnici, vidi se fino na Google Maps, ali nije bas za sva vozila (ok njihovi kamioni, ali sta ce se desiti kada tu bude asfalt, i kada zaledi?

I mislim da nije tolika razlika, a i to mozes pogledati na Maps. Meni se cini dvadesetak metara, al odokativno i nije mi struka
Pa dobro, eto i da je 20 m razlika, mnogo je druže na onako kratkom potezu. Barem kako me sjećanje služi, bit će priličnog uspona. I što kažeš, šta kad zaledi.
kakaljin

#8795 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakaljin »

Alfons Kauders wrote:
kakaljin wrote:
The BEN10 wrote:
Sta god misle napravit, mora biti gotovo za 20 dana :D
Pa za to vrijeme se sto sta moze napraviti, jer se kod nas gradi 24/7/365 tako da se ja ne brinem :D :D :D :D :D :D
kritichar

#8796 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kritichar »

Alfons Kauders wrote: Ma s ove strane ce biti super, po projektu. Mene brine druga strana, jer me strah da ce prikljucak biti za kurac radi razlike u visini.

Na drugoj strani čini mi se da uređuju škarpu, nagib bi jedino mogli riješit krivinom, što ne vjerujem da će raditi
shake69

#8797 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

kritichar wrote:
Alfons Kauders wrote: Ma s ove strane ce biti super, po projektu. Mene brine druga strana, jer me strah da ce prikljucak biti za kurac radi razlike u visini.

Na drugoj strani čini mi se da uređuju škarpu, nagib bi jedino mogli riješit krivinom, što ne vjerujem da će raditi
Kako god, takvu predizbornu priliku vladajuca bulumenta ne bi propustila niposto. Ima da ga bude, pa makar vozili preko metalnih ploca! :wink:
Alfons Kauders

#8798 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

kritichar wrote:

Onda izletim iz tunela u drugoj, saltnem u trecu, pun gas... I garantujem skok od dvadesetak metara na vrhu uspona :P
drug_profi

#8799 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Cujem danas na radiju, ovi jebivjetri sto su danas sastancili zakljucili da je izgradnja AC spora i da se mora ubrzati.
Ako nije samo predizborna.
Alfons Kauders

#8800 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

drugi profil wrote:Cujem danas na radiju, ovi jebivjetri sto su danas sastancili zakljucili da je izgradnja AC spora i da se mora ubrzati.
Ako nije samo predizborna.
Sta predlazu? Da vrate SDP na vlast? :D
Post Reply