Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Thorgerson

#7276 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

neki wrote:
VjecitiStudent wrote:I pored autoputa, u petak popodne i subotu, uobičajene kolone na M17 između Ilidže i Pazarića.
zahvali Avazu i oslicnim medijima na uspjesnoj kampanji da izgradjeni autoput vodi od nigdje ka nigdje..
Pa nije daleko od istine.

Evo recimo hoces autoputem. Necu ulaziti u to sto se placa, jer se radi o sici, ali gdje ces doci? U Josanicu. I ti onda iz Vogosce moras ponovo do grada kroz Rajlovac...

Pa ko god ima gram mozga naravno da nece ici tuda.

Imas drugu opciju da izadjes na Mostarskom. I tu mozes odredjene ustede na vremenu sigurno napravit. Al jbg, dodjes na mostarsko, moras gore na kruzni se okrenut, pa dalje prema gradu. Ajd, to i nije neka frka, ali jbg jeste peglanje. I sto je najgore i tu bude guzvi jer se radi o kozjoj stazi koja ide od petlje Vlakovo do Mostarskog.

Mora se zavrsiti zaobilaznica i ulaz u grad. I to je to.
neki

#7277 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

Thorgerson wrote:
neki wrote:
VjecitiStudent wrote:I pored autoputa, u petak popodne i subotu, uobičajene kolone na M17 između Ilidže i Pazarića.
zahvali Avazu i oslicnim medijima na uspjesnoj kampanji da izgradjeni autoput vodi od nigdje ka nigdje..

Evo recimo hoces autoputem. Necu ulaziti u to sto se placa, jer se radi o sici, ali gdje ces doci? U Josanicu. I ti onda iz Vogosce moras ponovo do grada kroz Rajlovac...

Imas drugu opciju da izadjes na Mostarskom. I tu mozes odredjene ustede na vremenu sigurno napravit. Al jbg, dodjes na mostarsko, moras gore na kruzni se okrenut, pa dalje prema gradu. Ajd, to i nije neka frka, ali jbg jeste peglanje. I sto je najgore i tu bude guzvi jer se radi o kozjoj stazi koja ide od petlje Vlakovo do Mostarskog.

Sarajevo nije destinacija za bar 50% saobracaja koji se odvija autoputem od Tarcina, a za ta vozila autput je skratio put za bar pola sata, radnim danom i za nekoliko sati...
StupskaBitanga

#7278 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by StupskaBitanga »

Thorgerson wrote:
neki wrote:

pa sačekaj da se ovo završi na Stupu do kraja godine
kakavdanakneiskustvu

#7279 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by kakavdanakneiskustvu »

Astrix wrote:Nemoguce, meni do Prijedora treba ravno 4 sata i jos ga skratim preko Vlasica na mozda 260 km najbolje sto moze doci je 3:45, do Bihaca ne moze ispod 4 sata da ga hebes...
ma ja bolan,meni od zenice do bihaca uz jednu ili dvije pauze treba minimalno 4 i posata
Thorgerson

#7280 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

neki wrote: Sarajevo nije destinacija za bar 50% saobracaja koji se odvija autoputem od Tarcina, a za ta vozila autput je skratio put za bar pola sata, radnim danom i za nekoliko sati...
Pa ja ne pricam o tim automobilima?

Pricam o ljudima koji zive u Sarajevu. Za njih jos ova zaobilaznica ne predstavlja nista, jer nemaju prikljucak na istu. I nece je ni koristiti dok se ne zavrsi kruzni i vijadukt u Brijescu.
neki

#7281 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

Thorgerson wrote:
neki wrote: Sarajevo nije destinacija za bar 50% saobracaja koji se odvija autoputem od Tarcina, a za ta vozila autput je skratio put za bar pola sata, radnim danom i za nekoliko sati...

Pricam o ljudima koji zive u Sarajevu. Za njih jos ova zaobilaznica ne predstavlja nista, jer nemaju prikljucak na istu. I nece je ni koristiti dok se ne zavrsi kruzni i vijadukt u Brijescu.
ocito ne shvatas ni znacenje rijeci "zaobilaznica"...ona uopste nije gradjena za gradjane Sarajeva nego one koji ga zaobilaze i ne zele da ulaze u njega
Thorgerson

#7282 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

neki wrote:
Thorgerson wrote:

ocito ne shvatas ni znacenje rijeci "zaobilaznica"...ona uopste nije gradjena za gradjane Sarajeva nego one koji ga zaobilaze i ne zele da ulaze u njega
Ti ocito ne shvatas da se na autoput ulazi direktno sa zaobilaznice?
neki

#7283 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

Thorgerson wrote:
neki wrote:
Ti ocito ne shvatas da se na autoput ulazi direktno sa zaobilaznice?
da..sto je jedan od tri ulaza za koji postoji alternativa..zaobilaznica je prvenstveno tu za one kojima je Sarajevo samo tranzitna tacka i ne namjeravaju gubiti sate prolaskom kroz grad. A ovakva kakva je u potpunosti ispunjava svoju funkciju
Thorgerson

#7284 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Thorgerson »

neki wrote: da..sto je jedan od tri ulaza za koji postoji alternativa..zaobilaznica je prvenstveno tu za one kojima je Sarajevo samo tranzitna tacka i ne namjeravaju gubiti sate prolaskom kroz grad. A ovakva kakva je u potpunosti ispunjava svoju funkciju
Ti se tek probudio jelde?

Ajd procitaj bogati sta je sarajevska zaobilaznica, koliko sadrzi lotova itd.

Lot 2 je dio zaobilaznice, ravnopravan lotu 1 ili lotu 3, kuzis? To sto su pozurili i nagazili da se zavrse lot 3 je samo zbog autoputa, da bi se uvezao sa Josanicom. Lot 3 su zato i uzeli Autoceste da ga zavrse, jer nisu mogli cekati puzeve iz Cesta Federacije. U svemu tome ostao je Lot 2 kao nebitan za njih, ali itekako bitan za gradjane Sarajeva.

I ja govorim o nama, za sebe. Meni ne ispunjava funkciju i ne znam sta ti tu nije jasno?
Govorim o gradjanima Sarajeva.

I opet kazem zaobilaznica je zavrsena 70%. Nisam ja crtao te lotove jeboga ti. :roll:
drug_profi

#7285 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Meni je sasvim logicno da su AC uzeli da zavrse lotove koji daju smisao i cjelinu autoputu.
jer da nisu jos bi lot3 bio samo na papiru a izgradjena dionica od Tarcina do nigdje.lot2 nije dio autoputa pa ima smisla sto je ostao u rukama cesta.
neki

#7286 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

Thorgerson wrote:
neki wrote: da..sto je jedan od tri ulaza za koji postoji alternativa..zaobilaznica je prvenstveno tu za one kojima je Sarajevo samo tranzitna tacka i ne namjeravaju gubiti sate prolaskom kroz grad. A ovakva kakva je u potpunosti ispunjava svoju funkciju
Ti se tek probudio jelde?

Ajd procitaj bogati sta je sarajevska zaobilaznica, koliko sadrzi lotova itd.

Lot 2 je dio zaobilaznice, ravnopravan lotu 1 ili lotu 3, kuzis? To sto su pozurili i nagazili da se zavrse lot 3 je samo zbog autoputa, da bi se uvezao sa Josanicom. Lot 3 su zato i uzeli Autoceste da ga zavrse, jer nisu mogli cekati puzeve iz Cesta Federacije. U svemu tome ostao je Lot 2 kao nebitan za njih, ali itekako bitan za gradjane Sarajeva.

I ja govorim o nama, za sebe. Meni ne ispunjava funkciju i ne znam sta ti tu nije jasno?
Govorim o gradjanima Sarajeva.

I opet kazem zaobilaznica je zavrsena 70%. Nisam ja crtao te lotove jeboga ti. :roll:
Ti obrati paznju na moj prvi post oko kojega si zapoceo citavu ovu trakavicu...
Netacna je tvrdnja avaza da put vodi od nigdje ka nigdje, autoput je itekako funkcionalan za vecinu vozila za koja je i namijenjen a to je tranzitni saobracaj koji ne ulazi u sarajevo.
Sto se tice tvog pametovanja oko zaobilaznice, lot 2 je dio zaobilaznice samo u tenderu. U stvarnosti i administrativno on nece biti dio autoputa ni u ingerenciji JP Autoceste, nego dio gradskog autoputa koji bi jednog dana trebao zavrsavati na Kosevu..
supercali

#7287 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Zar nije taj dio gdje je sada kruzni da zavrsava kod zeljeznicke i americke ambasade tj spaja se na ono sto sada imamo od te tacke do merkatora a da posebno ide trasa iz brijesca do tunela pa tamo do pijace
tec

#7288 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

supercali wrote:Zar nije taj dio gdje je sada kruzni da zavrsava kod zeljeznicke i americke ambasade tj spaja se na ono sto sada imamo od te tacke do merkatora a da posebno ide trasa iz brijesca do tunela pa tamo do pijace
:?
Lot 2 koji prelazi kružni tok Briješće je početni dio gradskog autoputa i trebala bi da bude cesta sa ograničenim pristupom (expressway).
A ono sto ti misliš je sjeverna longitudinala koja ostaje južno od pruge i naknadno će se spojiti sa XII transverzalom odmah poslije mosta preko Miljacke kao gradska saobraćajnica sa normalnim raskrnicama.
Last edited by tec on 13/05/2015 16:57, edited 1 time in total.
supercali

#7289 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Gdje ide onda ona cesta od kruznog zapadno?
tec

#7290 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

supercali wrote:Gdje ide onda ona cesta od kruznog zapadno?
od kojeg kružnog?
supercali

#7291 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

tec wrote:
od kojeg kružnog?
Iznad vize prije mosta
tec

#7292 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

supercali wrote:
tec wrote:
od kojeg kružnog?
Iznad vize prije mosta
kružni tok Briješće?
simonese wrote: Image ?

ako je to to :D prioritet
supercali

#7293 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Aha do mene
Gdje onda treba izaci ona cesta od konzuma pa prema ilidzi?
tec

#7294 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

supercali wrote:Aha do mene
Gdje onda treba izaci ona cesta od konzuma pa prema ilidzi?
Image
Ovdje imaš sve detaljno napisano, i neće biti tih prelazaka rijeke jer će biti regulisane krivine na Miljacki prvi treba da počne ove godine.

tu negdje prolazi
Image
VjecitiStudent

#7295 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by VjecitiStudent »

tec wrote: Image
Prije će se i 5C napraviti nego ovo.
vanjki

#7296 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by vanjki »

Drugovi kada budem isao na more da li se sada mogu poslije capljine odmah ukljuciti na petlju Zvirovici prema Hrvatskoj?Prosle godine sam isao na Bijacu preko Ljubuskog pa za Split
Last edited by vanjki on 14/05/2015 12:06, edited 1 time in total.
fantabox

#7297 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fantabox »

vanjki wrote:Drugo kada budem isao na more da li se sada mogu poslije capljine odmah ukljuciti na petlju Zvirovici prema Hrvatskoj?Prosle godine sam isao na Bijacu preko Ljubuskog pa za Split
Moraš skrenuti kroz Čapljinu, pratiti znak za Međugorje (uz njega je i za A1), traje 15-ak minuta, ali dio ceste nije bio završen zadnji put. Nekih 3-4 kilometra makadama ali dobrog, trajala rekonstrukcija.
vanjki

#7298 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by vanjki »

Zar se ne mogu odmah ovdje u Zvirovici ukljuciti: http://pokit.org/get/?5bd5287776d198b3c ... 5bbe14.jpg
fantabox

#7299 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by fantabox »

vanjki wrote:Zar se ne mogu odmah ovdje u Zvirovici ukljuciti: http://pokit.org/get/?5bd5287776d198b3c ... 5bbe14.jpg
Upravo o toj cesti sam i pisao. Ova označena bojom se rekonstruirala, dolje od žutih oznaka do skretanja na A1 u Zvirovicima (a i dalje, skroz do Međugorja).
dadoka84

#7300 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by dadoka84 »

Ja sam prije desetak dana bio, iz pravca sarajeva prije capljine skrenuo i otisao na ljubuski pa na bijacu, a u povratku na capljinu. Na putu za capljinu nije bilo makadama, a ovaj prvi put preko ljubuskog je imao jedan mali dio lose ceste dok se ne popne na prevoj.

Sa svake strane je sve veoma dobro oznaceno, tako da nema sanse da se fuli skretanje. Na svakoj raskrsnici su table stavljene. :)
Post Reply