Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- So What!
- burekodsira
#14427 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
znači samo Bogu plakati u kakvoj rupi živimo
-
Q_Line
#14428 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
I ova dionica Buna - Počitelj se može komotno otvoriti pred lokalne izbore 2020. - s jedne strane da je otvori npr. HDZ BiH, a s druge SDA, jer ionako ta dionica povezuje "nikog" i "ništa"Seyfo wrote:Sve što je moguće otvoriti u ovoj ili početkom iduće godine će se odgoditi za lokalne izbore 2020 godine, znači kraj septembra-početak oktobra 2020. To vrijedi ne samo za ceste nego i za sve ostalo: fontane, trotoare(!), pješačka ostrva, javni wc, septičke jame, skladišta, klupe u parku, dječija igrališta, sportske dvorane, spojeve cesta (npr. Novi Grad Sarajevo, spoj Safeta zajke sa glavnom cestom).
Ha ya, što bi otvaro onako bezze a da niko zasluge ne pokupi? A da lokalni vlastodršci ne presijeku vrpcu i uberu kakav dnevno - politički poen.
- So What!
#14429 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Prosvijetli me, u kavoj konkretno?burekodsira wrote:znači samo Bogu plakati u kakvoj rupi živimo
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#14430 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Najjace je ovo "obezbijenjeno finansiranje".
Na jugu stoji tako vise od 5 godina
Na jugu stoji tako vise od 5 godina
- Matzan
#14431 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
So What! wrote:
Ne znam odakle ovi podaci o tome koliko su do sada izgradile AC FBiH i koliko je trenutno u izgradnji?
Prema svim raspoloživim podacima izgrađeno je manje nekih 5 km, a u izgradnji manje za skoro 2 km.
- славянин
#14432 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ej sve je super, inzinjer lijepo objasni - takav teren 30-40 godina je normalno da se pravi. 
- seln
#14433 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
So What! wrote:
Na tvoju sreću, nažalost nije,
Od vas dovoljno, cijenjeni namicatelju kilometara.
- VladaFBiH
#14434 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
zašto se uopšte raspravljaš s trolovima?So What! wrote:
Prosvijetli me, u kavoj konkretno?
-
Nivelacija
#14435 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja sam mu vec isto pisao, a on uporan...VladaFBiH wrote:zašto se uopšte raspravljaš s trolovima?So What! wrote:
Prosvijetli me, u kavoj konkretno?
- So What!
#14436 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Računaj ponovo, oko Zenice je u izgradnji 9 kilometara, dvije pod-dionice, završena jedna pod-dionica od dva kilometra, između Počitelja i Bune u izgradnji je 7 kilometara, plus kod Svilaja, most i pristupne ceste u dužini od kilometar. Sve to sabereš i dobiješ sadašnju cifru.Matzan wrote:Ne znam odakle ovi podaci o tome koliko su do sada izgradile AC FBiH i koliko je trenutno u izgradnji?
Prema svim raspoloživim podacima izgrađeno je manje nekih 5 km, a u izgradnji manje za skoro 2 km.
Autoput, Drivuša - Tarčin oko 88 kilometara, Svilaj - Odžak, 10 kilometara, Bijača - Zvirovići, 10 kilometara. Može se to preko Google Mapsa premjeriti.
U RS-u je manje više sve jasno, trenutno pripremaju se za izgradnju Johovac - Rudanka, od Gradiške do Johovca u prometu imaju 106 kilometara.
Nivelacija wrote:Ja sam mu vec isto pisao, a on uporan...VladaFBiH wrote: zašto se uopšte raspravljaš s trolovima?
- Matzan
#14437 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
So What! wrote:Računaj ponovo, oko Zenice je u izgradnji 9 kilometara, dvije pod-dionice, završena jedna pod-dionica od dva kilometra, između Počitelja i Bune u izgradnji je 7 kilometara, plus kod Svilaja, most i pristupne ceste u dužini od kilometar. Sve to sabereš i dobiješ sadašnju cifru.Matzan wrote:Ne znam odakle ovi podaci o tome koliko su do sada izgradile AC FBiH i koliko je trenutno u izgradnji?
Autoput, Drivuša - Tarčin oko 88 kilometara, Svilaj - Odžak, 10 kilometara, Bijača - Zvirovići, 10 kilometara. Može se to preko Google Mapsa premjeriti.
U RS-u je manje više sve jasno, trenutno pripremaju se za izgradnju Johovac - Rudanka, od Gradiške do Johovca u prometu imaju 106 kilometara.
Izgrađeno:
Drivuša - Tarčin 81,6 + Svilaj-Odžak 11 + Zvirovići - Bijača 9,1 = 101,7 + Klopče - Drivuša 2,32 = 104,02 km
(Usput rečeno, od ovih 104 km koji su izgrađeni 13,3 km nije u upotrebi. Nije mi namjera da umanjejem značaj, ali takvih planskih bisera biće i u narednom periodu.)
U izgradnji:
Vraca - Donja Gračanica 3,9 + Donja Gračanica - Klopče 5,7 + Buna - Počitelj 7,2 = 16,8 km
Da ne opterećujem sad ovaj post, podaci su sa relevatnih linkova, uglavnom od JP AC FBiH.
Iako, prava je umjetnost pohvatati podatke sa njihove stranice i raspoloživih linkova.
Nisam se zamarao podacima za konzorcij SNSD - Integral Inženjering, tu je sve jasno, neće kuma kuma prevariti.
-
tec
#14438 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Izgrađeno: Fali ti spoj sa gradom Sarajevo lot 2 od 4,7 km, Svilaj-Odžak je 9,3 (1 km spoja na most je u izgradnji) i Zvirovići - Bijača 10,3 (do graničnog prelaza) i to je to +/- par stotina m. Ako hoćeš baš biti precizan.Matzan wrote:So What! wrote:Računaj ponovo, oko Zenice je u izgradnji 9 kilometara, dvije pod-dionice, završena jedna pod-dionica od dva kilometra, između Počitelja i Bune u izgradnji je 7 kilometara, plus kod Svilaja, most i pristupne ceste u dužini od kilometar. Sve to sabereš i dobiješ sadašnju cifru.Matzan wrote:Ne znam odakle ovi podaci o tome koliko su do sada izgradile AC FBiH i koliko je trenutno u izgradnji?
Izgrađeno:
Drivuša - Tarčin 81,6 + Svilaj-Odžak 11 + Zvirovići - Bijača 9,1 = 101,7 + Klopče - Drivuša 2,32 = 104,02 km
(Usput rečeno, od ovih 104 km koji su izgrađeni 13,3 km nije u upotrebi. Nije mi namjera da umanjejem značaj, ali takvih planskih bisera biće i u narednom periodu.)
U izgradnji:
Vraca - Donja Gračanica 3,9 + Donja Gračanica - Klopče 5,7 + Buna - Počitelj 7,2 = 16,8 km
Da ne opterećujem sad ovaj post, podaci su sa relevatnih linkova, uglavnom od JP AC FBiH.
Iako, prava je umjetnost pohvatati podatke sa njihove stranice i raspoloživih linkova.
Nisam se zamarao podacima za konzorcij SNSD - Integral Inženjering, tu je sve jasno, neće kuma kuma prevariti.
U izgradnji:1 km spoja na most je u izgradnji Svilaj-Odžak i ako hoćeš biti fiskalan pola mosta
Potpisan Johovac - Rudanka 5,7km dodijeljena pred potpisivanje dodijeljena dionica Ponirak - Vranduk 5,3km; završeni tenderi Vraca - Ponirak 2,8km, Zvirovići i Počitelj 11km; Tender Nemila - Poprikuša 5,1km; prekvalifikacija Vranduk - Nemila 5,7km, Tunel Ivan 2km, Buna - Tunel Kvanj 5,6 km
- seln
#14439 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Joooj razlike... drasticne
Fakat, dalo bi se raspravljati jesu li u prosjeku gradili 5,8 ili 6, 01 km godisnje.
Fakat, dalo bi se raspravljati jesu li u prosjeku gradili 5,8 ili 6, 01 km godisnje.
-
tec
#14440 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ja fakat počela izgradnja 06/2001 i do danas izgrađeno 214 km ili oko 12 km godišnje, a ja zaboravljam po tebi je rs nezavisna država.seln wrote:Joooj razlike... drasticne![]()
- So What!
#14441 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Greška je moja, ja sam iz neko razloga mislio da je Drivuša - Tarčin 88 kilometara, a u principu je oko 80.Matzan wrote:Izgrađeno:
U izgradnji:
Ovako mapa je djelo jednog fanatika kada su autoputevi u bivšoj Jugoslaviji u pitanju, na SSC-u je poznat kao ww87 i vjeruj mi da taj ne griješi.
A kolega @tec ti je dodao ispravke, šta nisi brojao, ili jednostavno šta ova mapa broji pod autoput.
Važno je naravno imati precizne podatke, pa čak i tvoj podatak da tih 13 kilometara nisu u praktičnoj upotrebi.
Dakle i to da naglasimo, Svilaj - Odžak u dužini od 11 kilometara je službeno otvoren, ali na toj dionici se trenutno jedino možete se trkati s jednog kraja Odžaka na drugi. U septembru je najavljeno otvaranje mosta, eh tada će ovih 11 kilometara će postati upotrebljivo.
Što se tiče 2,32 kilometra na pod-dionici Drivuša - Klopče, to će stojati još godinu-dvije neupotrebljivo, u najboljem slučaju ako Cengiz stvarno dobro napadne dio "B" posljednje pod-dionice Donja Gračanica - Vraca, mogli bi imati zavrešnu Zeničku obilaznicu pred sljedeće lokalne izbore 2020. godine.
Srednja i najteža dionica Klopče - Donja Gračanica bi trebala biti završena do kraja godine iako su rokovi već probijeni, vjerovanto sa spajanjem mosta Babina Rijeka i ova dionica će ući u svoju završnicu. Ranije spomenuti ww87, je već napravio orijentacionu mapu za posljednju pod-dionicu na kojoj se vidi otprilike šta je potrebno da Zenička obilaznica bude u prometu.
Znači jedan tunel (Hum) u dužini od 400 metara, jedan vijadukt (Donja Gračanica) također u dužini od 400 metara, kilometar otvorene trase i jedna petlja sa jednim kilometrom pristupne ceste sa magistralnog puta M-17.

- studiorum_tuzlaensis
#14442 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
dobro to ide...
dogodine idu LOTtovi po 150m, a dionice po 3km
, pa ćemo dogurat do Doboja do 2050.
dogodine idu LOTtovi po 150m, a dionice po 3km
- славянин
#14443 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Tezak teren , sve je to normalnostudiorum_tuzlaensis wrote:dobro to ide...
dogodine idu LOTtovi po 150m, a dionice po 3km, pa ćemo dogurat do Doboja do 2050.
- studiorum_tuzlaensis
#14444 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
nije to normalno, postoje firme koje mogu 300km u cugu da odrade, i koje će za pare sve to uraditi, ali onda se ne bi mogao ispoštovati princip jedna dionica od 500 metara integral, jedna hering i jedna euroasfalt. Masno i skupo plaćene dionice, da napomenem, i to ulazne reference da bi nešto radili vani, i bogatili se još više stranački tajkuni.славянин wrote:Tezak teren , sve je to normalnostudiorum_tuzlaensis wrote:dobro to ide...
dogodine idu LOTtovi po 150m, a dionice po 3km, pa ćemo dogurat do Doboja do 2050.
samo da se dogura zenica doboj da rahat mogu autom do granice dole prema jugu ili sjeverno od doboja ni ne razmisljam
Zemlju ovu ionako ko jebe, do 2050 broj radno sposobnog stanovništva će se prepolovit
- славянин
#14445 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Vidis da ti travnicka struka i uposlenici javnih preduzeca objasnjavaju da je normalno... dakle normalno jestudiorum_tuzlaensis wrote:
nije to normalno, postoje firme koje mogu 300km u cugu da odrade, i koje će za pare sve to uraditi, ali onda se ne bi mogao ispoštovati princip jedna dionica od 500 metara integral, jedna hering i jedna euroasfalt. Masno i skupo plaćene dionice, da napomenem, i to ulazne reference da bi nešto radili vani, i bogatili se još više stranački tajkuni.
Zemlju ovu ionako ko jebe, do 2050 broj radno sposobnog stanovništva će se prepolovit
- studiorum_tuzlaensis
#14446 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
inače se zajebavam i uvijek pokušavam stvari gledati kroz takvu prizmu, ali izgubio sam volju. Vidim samo propast ove države i pogledam svoje malo dijete, pa mi bude još teže.
- seln
#14447 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Nije nezavisna, vec druga drzava.tec wrote:Ja fakat počela izgradnja 06/2001 i do danas izgrađeno 214 km ili oko 12 km godišnje, a ja zaboravljam po tebi je rs nezavisna država.seln wrote:Joooj razlike... drasticne![]()
To u skoli u Prokosovicima niste ucili citanje?
- seln
#14448 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Uzmi porodicu i bjezi. Ozbiljno ti kazem.studiorum_tuzlaensis wrote:inače se zajebavam i uvijek pokušavam stvari gledati kroz takvu prizmu, ali izgubio sam volju. Vidim samo propast ove države i pogledam svoje malo dijete, pa mi bude još teže.
Da me pozovu da branim drzavu, bog me ubio ako ne bih...
ali da zaradjujem za Sebijine torbice i dzipove... ni pod razno.
-
Q_Line
#14449 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Južna obilaznica Mostara
Malo više od obilaznice, pogotovo ove 4 trake čim se "spusti" s Huma pa kroz Rodoč sve do M-17 i na kraju spoj s putem za Nevesinje, odnosno pretpostavljam direktan spoj na petlju Mostar-jug budućeg autoputa.
Lijepo to izgleda, ali...
Malo više od obilaznice, pogotovo ove 4 trake čim se "spusti" s Huma pa kroz Rodoč sve do M-17 i na kraju spoj s putem za Nevesinje, odnosno pretpostavljam direktan spoj na petlju Mostar-jug budućeg autoputa.
Lijepo to izgleda, ali...
-
tyrdh
#14450 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje
Ne znam jel’ se meni cini, ili je Visoko - Vogosca dio vec poceo da propada... Doduse ovjes je u mene tvrd ali opet ima cudnih neravnina i nekih malih rupa...