Autoput 2KM?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Karabaja

#1 Autoput 2KM?

Post by Karabaja »

Nešto sam načuo da je od jutros cijena putarine na Autoputu skočila na 2 KM.. Baš mnogo.. Nadam se da će ubrzo proraditi silazne naplatne kućice pa bi onda cijene bile valjda realnije. Zna li neko išta o tome?
za_sada_bez_dobrog_nicka

#2 Re: Autoput 2KM?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Kad bih znao da će se ta lova uložiti u nastavak gradnje, halalio bih svaku marku, ovako mislim je preskupo... Na našem autoputu još ima dionica bez zaustavne trake, naročito mostovi. Jeste da može proči, ali je neuobičajeno za neke više standarde kojim se teži ili bi trebalo...
chelo

#3 Re: Autoput 2KM?

Post by chelo »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Kad bih znao da će se ta lova uložiti u nastavak gradnje, halalio bih svaku marku, ovako mislim je preskupo... Na našem autoputu još ima dionica bez zaustavne trake, naročito mostovi. Jeste da može proči, ali je neuobičajeno za neke više standarde kojim se teži ili bi trebalo...
Stvarno, da grade kilometar sedmicno, dao bih 5 KM, ali ovako je sve upitno i frustrirajuce.
Irelevantan

#4 Re: Autoput 2KM?

Post by Irelevantan »

Karabaja wrote:Nešto sam načuo da je od jutros cijena putarine na Autoputu skočila na 2 KM.. Baš mnogo.. Nadam se da će ubrzo proraditi silazne naplatne kućice pa bi onda cijene bile valjda realnije. Zna li neko išta o tome?
šuti to je još dobro...baratalo se nekim ciframa od cca 10 feninga po kilometru..pa ti kontaj koliko bi to izašlo....do kaknja..više putarine do kaknja i nazad neg što mi auto potroši goriva :(
maxell_sarajevo

#5 Re: Autoput 2KM?

Post by maxell_sarajevo »

Ukupna duzina autoputa Sarajevo - Kakanj je oko 40km, sto znaci da ce kilometar kostati 0,05-0,07 KM/km.
U Hrvatskoj kilometar na A-1 kosta 0,25 KM, 5 puta vise !
:bih:
Jolpaz

#6 Re: Autoput 2KM?

Post by Jolpaz »

Mozda da bude halal, samo nek se pravi dalje...
frngla

#7 Re: Autoput 2KM?

Post by frngla »

brzo ste zaboravili one vijugave puteve, nije skupo da je petaka :)
metronom

#8 Re: Autoput 2KM?

Post by metronom »

maxell_sarajevo wrote:Ukupna duzina autoputa Sarajevo - Kakanj je oko 40km, sto znaci da ce kilometar kostati 0,05-0,07 KM/km.
U Hrvatskoj kilometar na A-1 kosta 0,25 KM, 5 puta vise !
:bih:
Nije tolika cijena u Hrvatskoj.
Bullet Tooth Tony

#9 Re: Autoput 2KM?

Post by Bullet Tooth Tony »

pitar2007

#10 Re: Autoput 2KM?

Post by pitar2007 »

cijena u hr je oko 42 lipe po kilometru, tj oko 11,5-12 feninga;)
mido_Hz

#11 Re: Autoput 2KM?

Post by mido_Hz »

nema veze ljudi sto je poskupljalo, polako se i gradi, nije mala investicija prema Zenici i busiti one tunele...bice put do Zenice blizi za neka 3/4km...valja i ovi nasi krenu sa ucestalom gradnjom autoputa
Gile Šampion

#12 Re: Autoput 2KM?

Post by Gile Šampion »

Ne da je puno,nego previše ! Ima do sada izgrađenih nekih 40-tak km puta,i na tih 40 km nigdje nema parking odmarališta sa pitkom vodom,wc-om,klupama za odmor itd...Prituži ti u wc i moraš ići pored puta po kukuruzima skakati :lol:

U Hrvatskoj na njihovom autoputu svakih par kilometara nalazi se sve pobrojano plus telefon za hitne pozive.
Usporedbe radi nedavno sam vozio relaciju Beograd-granica HR pa u BiH (autoputem Beograd - Zagreb) i putarina za tu dionicu iznosi malo više od 2 KM (kad se pretvori iz njihovih dinara u KM-ove).A porediti autoput BG-ZG je smiješno u odnosu na ovaj naš jad i čemer...
Better Man

#13 Re: Autoput 2KM?

Post by Better Man »

Karabaja wrote:Nešto sam načuo da je od jutros cijena putarine na Autoputu skočila na 2 KM.. Baš mnogo.. Nadam se da će ubrzo proraditi silazne naplatne kućice pa bi onda cijene bile valjda realnije. Zna li neko išta o tome?

Kad krene zatvoreni sistem naplate, tada će još više poskupiti putarinu.
maxell_sarajevo

#14 Re: Autoput 2KM?

Post by maxell_sarajevo »

Do mene :-D sad sam gledao Zagreb (Lucko) - Karlovac 39km cijena 16kuna.
Ovu cijenu od 0,25KM/km sam cuo od drugih :-D
madner

#15 Re: Autoput 2KM?

Post by madner »

Ima li kakva godisnja karta? Mjesecna?
DaysleepeR

#16 Re: Autoput 2KM?

Post by DaysleepeR »

ta se cijena ovako obara

http://www.youtube.com/watch?v=ucE1-7osZSA

i upalilo je jer kad dođe sto motorista i svakom treba da prebroje po 20 minuta, to je dugosatna blokada autoceste a sasvim legalna
LeonardoAC

#17 Re: Autoput 2KM?

Post by LeonardoAC »

Gile Šampion wrote:Ne da je puno,nego previše ! Ima do sada izgrađenih nekih 40-tak km puta,i na tih 40 km nigdje nema parking odmarališta sa pitkom vodom,wc-om,klupama za odmor itd...Prituži ti u wc i moraš ići pored puta po kukuruzima skakati :lol:

U Hrvatskoj na njihovom autoputu svakih par kilometara nalazi se sve pobrojano plus telefon za hitne pozive.
Usporedbe radi nedavno sam vozio relaciju Beograd-granica HR pa u BiH (autoputem Beograd - Zagreb) i putarina za tu dionicu iznosi malo više od 2 KM (kad se pretvori iz njihovih dinara u KM-ove).A porediti autoput BG-ZG je smiješno u odnosu na ovaj naš jad i čemer...
Vala druže, ako bi se ti hebavao po onim krivinama za 2 KM onda je pitanje šta tebi i takvima nije skupo.
A kad vec spominjes autoput Beograd - Zagreb, ja ne znam kojom si ti dionicom išao uopšte... to je najgori autoput koji sam vidio... mislim da ne postoji u Evropi gori... rupe na sred ceste. Ovaj Sa-Ze je perfekcija u odnosu na ono što se tiče gradnje (ne dužine).
shlauf

#18 Re: Autoput 2KM?

Post by shlauf »

U Jošanici nestalo siće po 1/2 KM pa zaokružuju cijenu. Lakše vraćati kusur :D
A bogami mora Mujezinović da namakne love jer je sve otišlo u qrc.

Aleee aleeeeeeeee :dance:
Gile Šampion

#19 Re: Autoput 2KM?

Post by Gile Šampion »

LeonardoAC wrote:
Gile Šampion wrote:Ne da je puno,nego previše ! Ima do sada izgrađenih nekih 40-tak km puta,i na tih 40 km nigdje nema parking odmarališta sa pitkom vodom,wc-om,klupama za odmor itd...Prituži ti u wc i moraš ići pored puta po kukuruzima skakati :lol:

Vala druže, ako bi se ti hebavao po onim krivinama za 2 KM onda je pitanje šta tebi i takvima nije skupo.
A kad vec spominjes autoput Beograd - Zagreb, ja ne znam kojom si ti dionicom išao uopšte... to je najgori autoput koji sam vidio... mislim da ne postoji u Evropi gori... rupe na sred ceste. Ovaj Sa-Ze je perfekcija u odnosu na ono što se tiče gradnje (ne dužine).
Trebaš malo proći Evropom pa da onda daješ svoje subjektivno mišljenje :) Autoputem BG-ZG komotno mogu avioni da slijeću i polijeću...prema tome :roll:

I opet ponavljam.Kada budu na ovim našim čemernim autoputevima mjesta za odmor uz prateću infrastrukturu onda mi neće biti puno dati ni 5 KM...a sad mi je previše i ona 1,5 KM...eto toliko ;-)
_22222_d

#20 Re: Autoput 2KM?

Post by _22222_d »

Imas odmaraliste na benzinskoj pumpi petrol negdje oko cekrecija...
i to je nesto :-)
shlauf

#21 Re: Autoput 2KM?

Post by shlauf »

_22222_d wrote:Imas odmaraliste na benzinskoj pumpi petrol negdje oko cekrecija...
i to je nesto :-)
Imaš ali samo u povratku a odavde kad se voziš možeš samo da gledaš šta se dešava preko puta :mrgreen:

Aleee aleeeeeeeee :dance:
LeonardoAC

#22 Re: Autoput 2KM?

Post by LeonardoAC »

Gile Šampion wrote:
LeonardoAC wrote:

Trebaš malo proći Evropom pa da onda daješ svoje subjektivno mišljenje :) Autoputem BG-ZG komotno mogu avioni da slijeću i polijeću...prema tome :roll:

I opet ponavljam.Kada budu na ovim našim čemernim autoputevima mjesta za odmor uz prateću infrastrukturu onda mi neće biti puno dati ni 5 KM...a sad mi je previše i ona 1,5 KM...eto toliko ;-)
da si bio na autoputu Bg - Zg ne bi tako govorio sigurno. Taj put nije obnavljan još otkad je Milošević po njemu tjerao tenkove na sloveniju, hrvatsku, bih... Drugi aspekt koji bi možda mogao da razmotriš je konfiguracija terena u BiH i terena u Hr i Srb. Lahko je po ravnici pičiti gradnjom... a mi et' ipak nismo CH niti imamo toliko novca da pravimo tunele svakih 10ak kilometara. 2 KM do Zenice = besplatno :)
za_sada_bez_dobrog_nicka

#23 Re: Autoput 2KM?

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Kad dođe do Zenice, tj. dok se probije lašvanska dionica bit će Sa-Ze 15 KM = skupo...
Sir Amel

#24 Re: Autoput 2KM?

Post by Sir Amel »

Od granice HR - Srbija do Beograda ima cca 100 km, i kosta 7 KM ili 3,5 €.
Od Novske gdje smo se uključili na autoput u HR do granice sa Srbijom 200 km i košta 10 €.
100 % tacno i provojereno.
Autoput u Srbiji je veoma loš neki 50 km do HR granice, a dio prema Beogradu je dosta bolji. (ide 200 km/h bez beda).
Hrvatski dio autoputa je odličan.

Pozz.
kurty

#25 Re: Autoput 2KM?

Post by kurty »

Ovo je pljacka...
Ovo je krkanluk...
Napravili naplatne kucice na spojnicama i prikljuccima, a nece da ih puste u promet...
Ja iz Podlugova vozim 11km i placam 2KM, a neko ko ide iz Kaknja placa isto toliko, a vozi mnogo vise...

Satro nema para da se kucice na izlazima i ulazima puste u "promet"...

Posto je za autoput nadlezna direkcija za autoceste BiH, jesul oni i "krivci" za ovu novu cijenu????
Post Reply