Ma tko ih voli vidjeti, al evo imas dobru praonicu u Robotu u Hrasnom ljudi fenomenalono peru auta.ado-šampion wrote:Svejedno šta vozam, ne volim vidjet ogrebotine na laku, odnosno brinem se za auto, ne mislim kako ću ga nekom "uvalit" za par godina pa kakav je da je.maxell_sarajevo wrote:ado-šampion wrote:Zna li neko peru li oni u onih nekoliko autopraonica između Hrasna i Grbavice spužvama ili koriste aktivni šampon? Inače perem auto sam, ali sad nisam u mogućnosti a hitno mi je da ga operem. Pošto se mučim pranjem auta 5 godina, ne želim da sav moj trud ode u zrak kad mi operu auto JEDNOM spužvom kojom je prije mog oprano bar 10 auta i koja je prilikom toga "umakana" u istu kantu u kojoj je Bog zna šta.
Može i autopraonice na drugim lokacijama, samo da ne pređem pola grada do autopraonice (ja sam na Anexu) i da peru aktivnim šamponom. Hvala.
ti gospodin kao da vozas A8
Autopraonica
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
maxell_sarajevo
#26 Re: Autopraonica
- Qler
#27 Re: Autopraonica
ma jarane ja perem auto u raznim autopraonama i nikad nikakvih problema. nije mi jasno sto toliki problem pravis oko autopraone. sve je do momaka koji rade, problem je samo sto se pravo cesto mijenjaju.
- Better Man
#28 Re: Autopraonica
Najbolje Ado da nosiš svoju spužvu i kad dođeš u praonu samo je ivadiš i dadneš da njom ti operu auto, nakon toga ti je isperu i ti je opet smjestiš. U peraonici gdje ja perem odnesem svoju spužvu i njom mi operu auto i onda je samo dobro isperu i ja je samo onda smjestim u kesicu i u gepek.
- chuchumbamayumbe
#29 Re: Autopraonica
Ljudi dragi, pa je li vi to vozite autmobile u shlapicama i rukavicama?
- milivoje
#30 Re: Autopraonica
chuchumbamayumbe wrote:Ljudi dragi, pa je li vi to vozite autmobile u shlapicama i rukavicama?
- bmx
#31 Re: Autopraonica
ja licno ne volim da se jede u autu (pogotovo ne nesto sto se topi, tipa cokolada ili nesto sto se mrvi, tipa sve vrste peciva)...takodjer ne dozvoljavam pusenje u kolima, osim ako je auto parkirano i prozor sirom otvoren...nastojim otresti blato ili snijeg za cipela kada ulazim ako ikako mogu...ali zato ne pravim neku posebnu frku oko pranja auta i odrzavanja vanjskog izgleda...bitno mi je da mi auto bude cisto, a sad jesu li dobro isprali spuzvu, ne mogu ja da ganjam...postujem ljude koji vode racuna o tome i divim im se, ali ja naprosto nisam taj tipmilivoje wrote:chuchumbamayumbe wrote:Ljudi dragi, pa je li vi to vozite autmobile u shlapicama i rukavicama?![]()
- chuchumbamayumbe
#32 Re: Autopraonica
Ma hajde ba, uz duzno postovanje prema svima koji se brinu za auto na ovaj ili onaj nacin, ja nikada sebi necu dozvoliti da postanem rob auta.bmx wrote:ja licno ne volim da se jede u autu (pogotovo ne nesto sto se topi, tipa cokolada ili nesto sto se mrvi, tipa sve vrste peciva)...takodjer ne dozvoljavam pusenje u kolima, osim ako je auto parkirano i prozor sirom otvoren...nastojim otresti blato ili snijeg za cipela kada ulazim ako ikako mogu...ali zato ne pravim neku posebnu frku oko pranja auta i odrzavanja vanjskog izgleda...bitno mi je da mi auto bude cisto, a sad jesu li dobro isprali spuzvu, ne mogu ja da ganjam...postujem ljude koji vode racuna o tome i divim im se, ali ja naprosto nisam taj tipmilivoje wrote:chuchumbamayumbe wrote:Ljudi dragi, pa je li vi to vozite autmobile u shlapicama i rukavicama?![]()
FIno onda peres doma kad vec imas vremena da se zajebavas i trazis koja autopraonica je po tvom standardu, pa ja. Lagano jelensku krpicu i drkaj po laku cijelu noc, nek se sjaji ko sunce.
Jebote auto kad ono posjeduje mene a ne ja njega.
-
dimu
#33 Re: Autopraonica
skojotovski wrote:i ja mogu reci sve najbolje. nema spuzvi, aktivni sampon. a, nema ni terslukaI have a name wrote:tunel na ciglanama sa velesicke strane ... tu ja perem a momci su i vise nego pedantni ... i nisu nekakvi tersovi tamo na kakve sam nailazio boze sacuvajado-šampion wrote:Zna li neko peru li oni u onih nekoliko autopraonica između Hrasna i Grbavice spužvama ili koriste aktivni šampon? Inače perem auto sam, ali sad nisam u mogućnosti a hitno mi je da ga operem. Pošto se mučim pranjem auta 5 godina, ne želim da sav moj trud ode u zrak kad mi operu auto JEDNOM spužvom kojom je prije mog oprano bar 10 auta i koja je prilikom toga "umakana" u istu kantu u kojoj je Bog zna šta.
Može i autopraonice na drugim lokacijama, samo da ne pređem pola grada do autopraonice (ja sam na Anexu) i da peru aktivnim šamponom. Hvala.probaj i neces se pokajat
ma da ali jedan lik pere 4 auta...
ja isao stalno i prestao ici, dodjem u nedjelju ujutro ranije, 2 auta stoje na pranju jos 2 cekaju a jedan lik natenane jedno auto pere, i sta ja trebam cekati 3 sata da se on smiluje da opere auto
i ne znam zasto je tako tesko nabaviti 2 masine za pranje...
fino peru ali su prespori, a i vlasnik je koma pa on ne zaradi ni 50 KM dnevno sa onim tempom...
-
ado-šampion
#34 Re: Autopraonica
Dok sam čekao da se popravi vrijeme došao je vikend, tako da sam otišao u vikendicu i sam ga oprao. Ali dobro je da se zna ako opet zatreba autopraonica, a zimi će sigurno trebat.
@Qler, ako ne paziš gdje pereš, zagledaj se malo u haubu na suncu i vidjećeš ogrebotine, napravljene baš kružnim pokretima kakvi se izvode spužvom pri pranju. Kao da je neko uzeo ključ pa nježno napravio par krugova, ne vidi se puno ali poslije par godina takvog pranja vidjeće se toliko da će biti potrebno poliranje, koje naravno neće vratiti boju koju si imao kad si kupio auto.
@Qler, ako ne paziš gdje pereš, zagledaj se malo u haubu na suncu i vidjećeš ogrebotine, napravljene baš kružnim pokretima kakvi se izvode spužvom pri pranju. Kao da je neko uzeo ključ pa nježno napravio par krugova, ne vidi se puno ali poslije par godina takvog pranja vidjeće se toliko da će biti potrebno poliranje, koje naravno neće vratiti boju koju si imao kad si kupio auto.
-
schakal
#35 Re: Autopraonica
Jeli iko od vas radio dubinsko pranje? koja praonica dobro radi? koliko je para? da li se isplati?
- Qler
#36 Re: Autopraonica
jarane ja sam je kupio polovnu, '99 godiste, i sta ja sad treba da se nesto pati oko nekih stvari koje su se: vec desile; neizbjezne; ocekivane... da sam ja kupio novo auto, pa haj.. a i to sad da zahtjevam da moje auto peru posebnim spuzvama cik-cak a ne kruzno, hebi ga jarane, ali to je malo previse ocekivanja. ili da pranje bude min 15KM pa haj.
Nego ako se tebi cuva auto ti se strpi dan pa ga ti operi, ja na zalost nemam gdje da perem auto, tako da idem po praonama po gradu gdje naletim
ali eto ako imam vremena rekao sam u bucha city idem 
Nego ako se tebi cuva auto ti se strpi dan pa ga ti operi, ja na zalost nemam gdje da perem auto, tako da idem po praonama po gradu gdje naletim
- milivoje
#37 Re: Autopraonica
Sve u svemu cini mi se da je najbolje cekat' da kisha padne...em dzaba...em nema kruznog trljanja...em nema kamenchica.

- ARmAn1i
#38 Re: Autopraonica
evo ako mogu pomoci...
ja idem maksuz u bucha city u autopraonicu LUNJA
komplet pranje(unutra/vani) je 5KM
ja sam prezadovoljan kako ljudi rade...
peru 2 auta u isto vrijeme, ali jbg bude dosta ljudi pa se nekad i ja nacekam po 30-40min
pa kome bude usput nek ode i provjeri
ja idem maksuz u bucha city u autopraonicu LUNJA
komplet pranje(unutra/vani) je 5KM
ja sam prezadovoljan kako ljudi rade...
peru 2 auta u isto vrijeme, ali jbg bude dosta ljudi pa se nekad i ja nacekam po 30-40min
pa kome bude usput nek ode i provjeri
-
Moraless
#39 Re: Autopraonica
dvije najače praone po meni...
"panda" na ulazu u aerodromsko kod rameta..to je ludilo od pranja,najiskrenije
ne znam ime..kod džamije na grbi..ispod rest.kapućino sretno
"panda" na ulazu u aerodromsko kod rameta..to je ludilo od pranja,najiskrenije
ne znam ime..kod džamije na grbi..ispod rest.kapućino sretno
- karanana
#40 Re: Autopraonica
Ljudi interesuje me detaljno unutrasnje "pranje" odnosno ciscenje sjedista i tapacirunga....ima li gdje? jeli se fino uradi?
- Robyn
#41 Re: Autopraonica
Karanana,
evo ti broj covjeka koji radi unutrasnje dubindko pranje, ima sve aparate, i sampone, ali ne pere nebo. Mob: 061 349 593 Safet. Znam da je kolegi oprao auto, covjek ostao zabezekn.
Cao
evo ti broj covjeka koji radi unutrasnje dubindko pranje, ima sve aparate, i sampone, ali ne pere nebo. Mob: 061 349 593 Safet. Znam da je kolegi oprao auto, covjek ostao zabezekn.
Cao
- karanana
#42 Re: Autopraonica
hvala, definitivno cu ga kontaktirati.Robyn wrote:Karanana,
Cao
-
infinity
#43 Re: Autopraonica
Ja sam pravo peglativan sto se tice autopraonica tako da sma skoro sve obiso u gradu sto imaju, preporucujem WRC kod tunela tu sam godinama prao dok se nisma preselio i dobro momci rade i nagodni su, 3D sam bio par puta i oni su mi se ucinili dobri, a sad trenutno perem u praonici mirage se zove i nalazi se na malti kad se ide prema velepekari ispod jednog izresetanog hangara , iz paromlinske se ulazi u tu ulicu. dobro peru ljudi.
-
Ticall
#44 Re: Autopraonica
Kao sto neko rece...Ilidza na staroj cesti koja je isla prema moru kad se prodje Rimski Most sa desne strane...Self Service...1Km Usisivac...1Km Voda...Ako ces vosak sa vodom to je dodatnih 1Km...poneses krpice i sam sebi trljas i nemas koga da krivis...