pshhh wrote:kockica_kockica wrote:
prica tu ne pomaze.... samo po dzepu na licu mjesta... pa ce drugi put paziti hoce li ostaviti iza sebe gomilu smeca ili ne... mislim meni je stvarno smijesno kad se za prljavstinu i nemar nasih ljudi pokusavaju okriviti vlasti, raznih razina... Ok oni jesu krivi za mnogo stosta ali brate mili sto imamo pogančere za komsije, e tu nam vlasti ne mogu nista...
Nije narod kriv, ljudi samo prezivljavaju.
Narodu da organizujes koridu usred Bascarsije oni bi dosli, sto znaci da su krivi samo oni koji ovo organizuju.
Kako ih nije sramota sta prave od glavnog grada države, radi nekih svojih sitno-sicarskih interesa!?
ma da nije kriv pogančer koji ostavi smece vec je kriv Damir Hadic jer ga nije ocistio...
znaci ti kad ostavis svoje smece ispred kuce nisi kriv ti vec je kriva opcina sto to smece ne makne sa praga... jos malo pa ce nam vlasti biti krive sto je wc solja u nekom kaficu prljava... stvarno svasta ....
ne pravi niko ono ruglo do samog naroda koji tu dodje, mimo svih pravila i organizatora i montiraju se na trotoare...
prezivljavanje... hmmm... lakse je besplatno na ulici smetati i prodavati robu sumnjivog porijekla nego platiti i prodavati na standu.... znam da je tesko i da se nema i da ljudi zive ispod svake granice siromastva, ali smece za sobom mogu ocistiti i staviti u kontejner... to nije tesko, to je stvar kulture... taj isti koji ostavi to smece vjerujem ide ulicom i baca papirice, baca opuske, baca zvake i slicno na cestu... sorry... opcina nema nista sa tim nevaspitanim i nekuturnim ljudima koji zagadjuju sebe i svoj grad...
znas onu reklamu: ciko ciko ispala vam je ovo...
ciko: ali meni to vise ne treba
mali: ali ne treba ni ovom gradu....
e takvih reklama bi trebalo mnogo mnogo vise...