Autonomija Sandzaka

Locked
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#651 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

Bikonja wrote:
Toto wrote:
Ni republika Srpska ne postoji na karatama, pa ne mozes dokazati Dodiku da je to uzludna prica....
tirolski model jes malko zastario ali ce to srbi da osavremene uz bratsku pomoc iz Stambola .... :D :D
Pitaj Crnogorce dal su uopste culi za Tirol, i sta o tome misle :D
Srbi ce da preispitaju Crnogorce ne samo oko Tirola vec i oko sporazuma kojeg su crnogorsi potpisali sa sandzaklijama da bi prevarili Srbiju kod crnogorske bjezanije iz bratske Srboslavije.
Bude li Crna gora usla u EU prije srbije crnogorci nece dati Srbiji zeleno svjetlo za ulazak u EU, dok srbi ne vrate sandzak crnogorcima.

Zukurlic ce prije da posvadaja crnogorce i srbe vec sto ce da dobije autonomiju a racun ce da plati Republika Srpska. ;-)
Bikonja

#652 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Toto wrote:
Srbi ce da preispitaju Crnogorce ne samo oko Tirola vec i oko sporazuma kojeg su crnogorsi potpisali sa sandzaklijama da bi prevarili Srbiju kod crnogorske bjezanije iz bratske Srboslavije.
Bude li Crna gora usla u EU prije srbije crnogorci nece dati Srbiji zeleno svjetlo za ulazak u EU, dok srbi ne vrate sandzak crnogorcima.

Zukurlic ce prije da posvadaja crnogorce i srbe vec sto ce da dobije autonomiju a racun ce da plati Republika Srpska. ;-)
E moj Tole, ne znas ti kakve su srbendare i chetke na severu Crne Gore, neko da im kaze da ce pripadati nekoj medjudrzavnoj evropskoj regiji Sandzak, i da to objasnis nekom Mashanu Petrovicu iz Berana... taj vadi kuburu odmah :lol:

Nema vecih srpskih nacionalista nego onih iz Pljevanja, Bijelog Polja, Kolashina, Berana... idi malo u taj kraj, pa pokusaj da im prodas tu pricu...tesko ces se nagledati 'ercegovine posle :wink:
Bosnolog

#653 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bosnolog »

Bikonja wrote:
Toto wrote:

E moj Tole, ne znas ti kakve su srbendare i chetke na severu Crne Gore, neko da im kaze da ce pripadati nekoj medjudrzavnoj evropskoj regiji Sandzak, i da to objasnis nekom Mashanu Petrovicu iz Berana... taj vadi kuburu odmah :lol:

Nema vecih srpskih nacionalista nego onih iz Pljevanja, Bijelog Polja, Kolashina, Berana... idi malo u taj kraj, pa pokusaj da im prodas tu pricu...tesko ces se nagledati 'ercegovine posle :wink:
Sto se ti brines za cetnike sjeverne Crne Gore,??? oni ce svakako da sele u maticu Srbiju obzirom da iz Srbije javno progone i pozivaju na linc crnogorce,Svakako im nedate pravo na naciju i crnogorsku pravoslavnu crkvu...Jedan od scenarija u vezi Sandzaka je da srbijanski dio Sandzaka bude prisajedinjen unutar crnogorske drzave sa jedinstvenim i nedjeljivom sandzackom Autonomijom,Zasigurno ce srbijanski dio Sandzaka u kome zive Bosnjaci rade biti dio crnogorske drzave nego dio Srbije,....Bikonja Srbija se svakako vraca u svoje izvorne granice beogradskog pasaluka nekadasnje "SERVIE" kada su se danasnji Srbi zvali Servi, http://www.1911encyclopedia.org/Servia ....Vojvodina ce otici na kraju jer ce joj dozlogrditi da hrani lijenu i zlocestu svadalacko neradnicku uzu Srbiju sa kojom ce se u buducnosti razici,....... ;-)

Image
Bikonja

#654 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Bosnolog wrote:
Sto se ti brines za cetnike sjeverne Crne Gore,??? oni ce svakako da sele u maticu Srbiju obzirom da iz Srbije javno progone i pozivaju na linc crnogorce,Svakako im nedate pravo na naciju i crnogorsku pravoslavnu crkvu...Jedan od scenarija u vezi Sandzaka je da srbijanski dio Sandzaka bude prisajedinjen unutar crnogorske drzave sa jedinstvenim i nedjeljivom sandzackom Autonomijom,Zasigurno ce srbijanski dio Sandzaka u kome zive Bosnjaci rade biti dio crnogorske drzave nego dio Srbije,....Bikonja Srbija se svakako vraca u svoje izvorne granice beogradskog pasaluka nekadasnje "SERVIE" kada su se danasnji Srbi zvali Servi, http://www.1911encyclopedia.org/Servia ....Vojvodina ce otici na kraju jer ce joj dozlogrditi da hrani lijenu i zlocestu svadalacko neradnicku uzu Srbiju sa kojom ce se u buducnosti razici,....... ;-)

Image
Ne brinem se ja ni malo, ja se salim sa time, jer je cela ova tema veoma saljiva...

Sad vidim i novo resenje, da se Pazar i Tutin sjedine sa CG, pa ti to postojes "velikocrnogorski" promoter :lol:

Sjajnu si mapu postavio, samo jos kad bi znao da je procitas...
Vidi se nezavisna drzava Srbija, nezavisna drzava Crna Gora, Bosna je bila pod AU sapom, a sve ostalo, Sandzak, Kosovo, Makedonija je bila pod upravom Turaka, a ne deo bilo koje zasebne nezavisne drzave nekog balkanskog naroda...

Kad su Turci dobili po labrnji na Kumanovu od Srba, i na ostalim frontovima od Grka i Bugara, onda su pokupili prnje i nagazili pravac Anadolije... sa sobom su ostavili zemlje koje su Srbi, Crnogorci, Grci i Bugari bratski podelili, sta je kome nekad pripadalo, to je i uzeo.

Al ti sad uzmi pa citiraj nekakvog Djosu, e taj je relevantan do mojega, minorniji lik i od Branka Kockice... to sad kao kad bi tebe neko citirao, "doajen sarajevo-x foruma najavljuje iz svojih tajnih odaja novi beogradski pashaluk"... i ja to obesim negde i kazem - vidis kakvi su Bosnjaci mamaru im njihovu 8-)
luckypot

#655 Re: Autonomija Sandzaka

Post by luckypot »

Da skratimo i sumiramo pregled srpske vojne historije: hej vojna proslosti slavna, kad smo ratovali protiv zena i djece i vrsili etnicka ciscenja i sami pisali da smo heroji. A sad drugi pisu o nama.
Toto

#656 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

Bikonja wrote:
Toto wrote:

Ne znam ja, ali mi je pradjed zapamtio. Od 6 brace prezivjela samo dvojica....
luckypot

#657 Re: Autonomija Sandzaka

Post by luckypot »

Bikonja wrote:
Toto wrote:

Kad su tako 'opasni' kako Crna Gora pobjeze od Srbije bez ispaljenog metka? Ili su to oni zeznuti ko sto su i oni na Kosovu, pa ce podici 'rat protiv NATOA i vjestacke drzave Kosovo' koji koliko vidimo vode svaki dan :lol: :lol: :lol:

Sto ne mogu price o 'opasnim srbima', opasni su jedino ako treba silovati zene, cim susretnu nekog muskarca Ferguson/IMT i :run:
mO k3

#658 Re: Autonomija Sandzaka

Post by mO k3 »

Bikonja wrote: Nema vecih srpskih nacionalista nego onih iz Pljevanja, Bijelog Polja, Kolashina, Berana... idi malo u taj kraj, pa pokusaj da im prodas tu pricu...tesko ces se nagledati 'ercegovine posle :wink:
PA zar nisu bre sa ove strande Drine???
Toto

#659 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

Najveca greska koju prave Sajber Srpski Stratezi :D je procjena da ce se Sanzak kod ocjepljenja pripojiti BiH. AP Sandzak ce se pripojiti Crnoj gori, da bi se sprijecilo cijepanje Crne gore od strane Srbije. Crna gora ce tad vec biti uveliko u NATO-u, tako da ce imati podrsku seste flote iz zraka. Ostaje samo da se putem Sandzaka napravi tampon zona za slavni srpski opanak sa sjevera. Pripajanjem Sandzaka Crnoj gori Srbi sa sjevera CG ce biti u sendvicu izmedju sadzaklija na sjeveru, te bokeljana i arbanasa na jugu. Crnogorcima nece biti problem da i sa kratkim cijevima brane Cetinje i srce Crne gore.
Ateista

#660 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Ateista »

Ja bih volio da mi neko objasni, kako sandzaklija moze biti bosnjak? :-)

Znaci, ako je neko rodjen u srbiji, zivio u Srbiji, roditelji mu iz Srbije (ili iz Crne gore), a samo zato sto je musliman po vjeroispovijesti, naziva sebe bosnjakom iako mozda nikakve veze nema sa Bosnom... :lol: :lol:

To je samo jos jedan od pokazatelja koliko se termin nacionalnost mijesa sa vjeroispovijescu.
derion

#661 Re: Autonomija Sandzaka

Post by derion »

Ateista wrote:Ja bih volio da mi neko objasni, kako sandzaklija moze biti bosnjak? :-)
Znaci, ako je neko rodjen u srbiji, zivio u Srbiji, roditelji mu iz Srbije (ili iz Crne gore), a samo zato sto je musliman po vjeroispovijesti, naziva sebe bosnjakom iako mozda nikakve veze nema sa Bosnom... :lol: :lol:
To je samo jos jedan od pokazatelja koliko se termin nacionalnost mijesa sa vjeroispovijescu.
Ateista, mislim da ti je pitanje sasvim validno, ali ono se također može proširiti i na npr. bh. Srbe i Hrvate koji to nisu bili "od davnina". Mislim da su upravo primjeri iz bosanske historije odličan pokazatelj tog "miješanja nacionalnosti sa vjeroispovješću" koja se kod nas u BiH pokrenula prije nekih 100-140 godina, ovisno o kojem nacionalnom valu susjednih zemalja govorimo.
zonbirile

#662 Re: Autonomija Sandzaka

Post by zonbirile »

Toto wrote:Najveca greska koju prave Sajber Srpski Stratezi :D je procjena da ce se Sanzak kod ocjepljenja pripojiti BiH. AP Sandzak ce se pripojiti Crnoj gori, da bi se sprijecilo cijepanje Crne gore od strane Srbije. Crna gora ce tad vec biti uveliko u NATO-u, tako da ce imati podrsku seste flote iz zraka. Ostaje samo da se putem Sandzaka napravi tampon zona za slavni srpski opanak sa sjevera. Pripajanjem Sandzaka Crnoj gori Srbi sa sjevera CG ce biti u sendvicu izmedju sadzaklija na sjeveru, te bokeljana i arbanasa na jugu. Crnogorcima nece biti problem da i sa kratkim cijevima brane Cetinje i srce Crne gore.
---------------------------------------
drug nemoj više sreće ti.Pa jeli to ona VI flota koja je Bosnu branila.?Po tvom scenariju,Crnogorci će u neko doba okrenuti kratke cijevi na Sanđaklije i ostale,jer neće će ostati ni manjina u vlastitoj zemlji.Nemoj više,neka.
Ateista

#663 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Ateista »

derion wrote:
Ateista wrote:Ja bih volio da mi neko objasni, kako sandzaklija moze biti bosnjak? :-)
Ateista, mislim da ti je pitanje sasvim validno, ali ono se također može proširiti i na npr. bh. Srbe i Hrvate koji to nisu bili "od davnina". Mislim da su upravo primjeri iz bosanske historije odličan pokazatelj tog "miješanja nacionalnosti sa vjeroispovješću" koja se kod nas u BiH pokrenula prije nekih 100-140 godina, ovisno o kojem nacionalnom valu susjednih zemalja govorimo.
To svakako, potpuno ista situacija, ima toliko pravoslavaca u BiH koji vezesa Srbijom nemaju, i katolika koji veze namju sa Hrvatskom, pa se deklarisu kao srbi i hrvati.

Ovdje sam pomeuo samo ovaj primjer jer je vezan za temu, a i zaparalo mi je usi - cuj sandzaklija da je bosnjak, nidje veze... :lol:
Toto

#664 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

zonbirile wrote:
Toto wrote:Najveca greska koju prave Sajber Srpski Stratezi :D je procjena da ce se Sanzak kod ocjepljenja pripojiti BiH. AP Sandzak ce se pripojiti Crnoj gori, da bi se sprijecilo cijepanje Crne gore od strane Srbije. Crna gora ce tad vec biti uveliko u NATO-u, tako da ce imati podrsku seste flote iz zraka. Ostaje samo da se putem Sandzaka napravi tampon zona za slavni srpski opanak sa sjevera. Pripajanjem Sandzaka Crnoj gori Srbi sa sjevera CG ce biti u sendvicu izmedju sadzaklija na sjeveru, te bokeljana i arbanasa na jugu. Crnogorcima nece biti problem da i sa kratkim cijevima brane Cetinje i srce Crne gore.
---------------------------------------
drug nemoj više sreće ti.Pa jeli to ona VI flota koja je Bosnu branila.?Po tvom scenariju,Crnogorci će u neko doba okrenuti kratke cijevi na Sanđaklije i ostale,jer neće će ostati ni manjina u vlastitoj zemlji.Nemoj više,neka.
brezbeli da nacu :D :D ..ovo ja samo da pripomenem ove sto ih dert jamije ..

sad ce Milo da postane funkcioner NATO-a pa ce ono drugo oko da progleda ...

cudi me da tuljani iz Nisa ne mogu da se sjete da se VI flotom zovu oni vatrogasci od kojih su Rusi bjezali sa srpskog aerodroma u Pristini... sad im je punionicu protivpozarnih aparata u Urosevcu..
zonbirile

#665 Re: Autonomija Sandzaka

Post by zonbirile »

@toto
neka bolan,nisi korektan ja o Bosni 92g ti o Prištini 1999g.Kakv Milo,kakvi bakrači,pa ko će pristati da postane podstanar u vlastitoj kući.Pročitaj malo svoje postove.
Toto

#666 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

kako nisam korektan???...
ja pricam o futurizmu ti se svezo 1992 -ko srbi 1389-te

jel tema autonomija sandzaka?? jes......
jel se sandzak prostire na teritoriji Crne gore i Srbije ??/ jes.......
jel Zukurlic trazi tirolski model autonomije??/ jes.....
jesul' bosnaci i crnogorci potpisali pakt da crna gora dobije nezavisnost??? jesu....
jel Srbija prijeti Crnoj gori da ce je poderat??/ jes ...
jel Crna Gora priznala Kosmet??? jes..
Jel neki dan objavjeno da se Milo povlaci u penziju i da ga NATO dozivotno cuva od Srba??? jes
Jel VI flota NATO-ova???? jes..
jel se VI flota brcka u mediteranu?? jes ..
jel Crna gora mediteranska zemlja??? jes
jel srbija ima izlaz na more?? ima - al u qqqq

srbija ima izlaz na Crnu goru preko Sandzaka i to jebe srpske koke
i zato ce Sandzak dobit autonomiju
kakav Zukurlic i Ugjanin
njih Ivica moze u maricu kad mu god Mira javi iz Moskve
zonbirile

#667 Re: Autonomija Sandzaka

Post by zonbirile »

uote="Toto"]kako nisam korektan???...

jesul' bosnaci i crnogorci potpisali pakt da crna gora dobije nezavisnost??? jesu....
Jel neki dan objavjeno da se Milo povlaci u penziju i da ga NATO dozivotno cuva od Srba??? jes
----------------------------------------------------
pa i Gebels je znao otrcani aksiom ,da u dobrj laži mora postojati zrnce istine.Tako i ti soliš među prstima.Flota VI i to američka se brčkal i92g i sluđivala Alji i kompaniju da će braniti Bosnu.Tačno je i da Srbija nema izlaza na more i do 1918g ga nije ni imala,nema ga ni Mađarska pa je sa Austrijom tlačila Evropu cijeli vijek.Poenta je u tvojim glupostima da će se Sanđak sjediniti sa C.Gorom.
kakav Zukurlic i Ugjanin
njih Ivica moze u maricu kad mu god Mira javi iz Moskve[/quote]
Bikonja

#668 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bikonja »

Toto wrote:kako nisam korektan???...

kakav Zukurlic i Ugjanin
njih Ivica moze u maricu kad mu god Mira javi iz Moskve
Ode ti tole u Futuriste, mozemo ocekivati Odiseju 2050, Marsovci slecu na Horion Bosonu 8-)

Ovo je rang price da ce ruska crnomorska flota dojezditi do Drine, i pomoci svom bratu Miloradu da popije tu recicu...

Sve je moguce kad si futurista, takvo zanimanje otvara vrata svim snovima :wink:

p.s postade ti velikocrnogorac ni kriv ni duzan :thumbup:
Dozer

#669 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Dozer »

I ode tema u SF :)

Realno, stvari se kuhaju. Do koje mjere ce to kuhanje i krckanje ici, mislim da zavisi najvise od EU i njihovog prihvatanja i pridruzivanja ovih nasih zemalja.
Cisto sumnjam da ce tu biti nekih velikih razlika u brzini primanja jer EU ipak treba neki vid stabilnosti u ovom dijelu, a i Ameri takodjer, sve radi geopolitickih zafrkancija spram Rusije i Turske.

Ali, da ce Sandzak vjerovatno posluziti za potkusurivanja i Srbiji i Crnoj Gori, ali i BiH, to je sigurno. Ostaje da se vidi na sta ce to izaci...

S druge strane, bilo kakvo poredjenje RS, Sandzaka i Kosova je nesuvislo. Zna se sta od kada postoji i pod kakvim "kapama", tako da kusuranje po tom osnovu tesko da ce ici na bilo koji nacin .

A ovo oko Bosnjaka, Srba, Hrvata i sl., a koji generacijama zive u drugim zemljama, ne takodavno se nisu tako nazivali i nacionalno se danas svrstavaju u nacije tih drugih zemalja, pri tome i rukama i nogama mijesajuci naciju, vjeru i narodnost/etnicju, to je posebna prica. I vrlo nebulozna, pogotovo jer Bosnjaci nisu nacija. Isto kao sto to nisu ni Sandzaklije, ni BH Srbi, a ni BH Hrvati :)
AliceInChains

#670 Re: Autonomija Sandzaka

Post by AliceInChains »

OTKRIVEN SPOMENIK ČETNIČKOM KOMANDANTU KALAJITOVIĆU Ispis
00:22 / 22.09.2010.

vuk_kalajit.jpgČetničkom komandantu Vuku Kalajitoviću Kalajitu (1913-1948) jučer je otkriven spomenik pored puta Nova Varoš-Ivanjica. Spomenik Kalajitoviću, koji je tokom Drugog svjetskog rata bio komandant Mileševskog korpusa Jugoslovenske vojske u otadžbini, ...

... otkrili su u prisustvu velikog broja ljudi iz cijele Srbije njegovi saborci Gavrilo Čkonjević iz Štitkova i Milomir Tanasković iz Prijepolja.

Parastos Kalajitoviću i njegovim saborcima služio je vladika mileševski Filaret sa sveštenstvom i monaštvom Mileševske eparhije Srpske pravoslavne crkve.

- Potomak slavnih knezova Raškovića, oficir koji se opredijelio za kralja i otadžbinu i odan đeneralu Draži Mihailoviću, hrabro je poginuo na Zlataru a grob mu se ne zna - napisano je na spomeniku četničkom komandantu, piše Danas.

O Kalajitoviću i sudbini srpskog naroda okupljenima je govorio akademik i istoričar Veselin Djuretić. Sredstva za spomenik obezbjedili su Beograđani rođeni u tom dijelu zapadne Srbije Vojin Vučićević iz Štitkova, Rajko Dobrosavljević iz Kotraže kod Guče i Radissa Tomašević iz Prijepolja.

Biznis.ba

Ovdje se neki dusmani pitaju, kako su to Sandzaklije Bosnjaci. E, ovaj tekst iznad vam treba biti opomena, sto Bosnjaci u Sandzaku nece da budu Srbi. Taj isti cetnik, usput, je na jednom danu 6000 Bosnjaka u Foci pobio. Ovu cetnikusu dobro poznaju i stariji ljudi iz Istocne Bosne. A zamislite, kako je ova pizda djelovala po Sandzaku.
Ateista

#671 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Ateista »

Dozer wrote: S druge strane, bilo kakvo poredjenje RS, Sandzaka i Kosova je nesuvislo. Zna se sta od kada postoji i pod kakvim "kapama", tako da kusuranje po tom osnovu tesko da ce ici na bilo koji nacin .

To si u pravu, ali je problem sto u svijetu ne ide sve po logici vec po odredjenim trendovima, a danas je trend sjeckanje drzava i razna otcjepljivanja, tako da bi se taj trend mogao nastaviti i sa RS-om.

Najgore je kad cujem one zagrizene nacionaliste kako jedva cekaju da se od Srbije odcijepi bilo kosovo bilo neki drugi dio, a nisu ni svjesni da to samo povecava sanse odcijepljenja RS-a.
Ateista

#672 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Ateista »

AliceInChains wrote:
OTKRIVEN SPOMENIK ČETNIČKOM KOMANDANTU KALAJITOVIĆU Ispis
00:22 / 22.09.2010.

vuk_kalajit.jpgČetničkom komandantu Vuku Kalajitoviću Kalajitu (1913-1948) jučer je otkriven spomenik pored puta Nova Varoš-Ivanjica. Spomenik Kalajitoviću, koji je tokom Drugog svjetskog rata bio komandant Mileševskog korpusa Jugoslovenske vojske u otadžbini, ...

... otkrili su u prisustvu velikog broja ljudi iz cijele Srbije njegovi saborci Gavrilo Čkonjević iz Štitkova i Milomir Tanasković iz Prijepolja.

Parastos Kalajitoviću i njegovim saborcima služio je vladika mileševski Filaret sa sveštenstvom i monaštvom Mileševske eparhije Srpske pravoslavne crkve.

- Potomak slavnih knezova Raškovića, oficir koji se opredijelio za kralja i otadžbinu i odan đeneralu Draži Mihailoviću, hrabro je poginuo na Zlataru a grob mu se ne zna - napisano je na spomeniku četničkom komandantu, piše Danas.

O Kalajitoviću i sudbini srpskog naroda okupljenima je govorio akademik i istoričar Veselin Djuretić. Sredstva za spomenik obezbjedili su Beograđani rođeni u tom dijelu zapadne Srbije Vojin Vučićević iz Štitkova, Rajko Dobrosavljević iz Kotraže kod Guče i Radissa Tomašević iz Prijepolja.

Biznis.ba

Ovdje se neki dusmani pitaju, kako su to Sandzaklije Bosnjaci. E, ovaj tekst iznad vam treba biti opomena, sto Bosnjaci u Sandzaku nece da budu Srbi. Taj isti cetnik, usput, je na jednom danu 6000 Bosnjaka u Foci pobio. Ovu cetnikusu dobro poznaju i stariji ljudi iz Istocne Bosne. A zamislite, kako je ova pizda djelovala po Sandzaku.
Nidje veze...

Niti se podrazumijeva da su svi srbi cetnici, niti da su svi cetnici srbi, a ne znam ni kad ce se srbi sjetiti koliko su cetnici napravili zlocina u drugom svjetskom ratu i protiv njih samih, ne samo protiv drugih nacionalnosti...

I pored toga, svjejedno je sta neko hoce ili nece, kako se osjeca ili ne osjeca, sandzaklije su srbi, kao sto su i tzv. bosanskisrbi i hrvati bosanci, razlika je samo u tome sto su sandzaklije vecinom muslimani po vjeroispovijesti, i ako ce po tome odlucivati koje su nacionalnosti, ispade da mogu reci i da su turci, saudijci, iracani i slicno, pusti se suplje...
manolito

#673 Re: Autonomija Sandzaka

Post by manolito »

Ateista wrote:
derion wrote:
To svakako, potpuno ista situacija, ima toliko pravoslavaca u BiH koji vezesa Srbijom nemaju, i katolika koji veze namju sa Hrvatskom, pa se deklarisu kao srbi i hrvati.

Ovdje sam pomeuo samo ovaj primjer jer je vezan za temu, a i zaparalo mi je usi - cuj sandzaklija da je bosnjak, nidje veze... :lol:
po tvojoj logici sad bi ono malo Bosnjaka sto se vratilo u RS trebalo biti Srbi, znas - oteto(oteto)+srbija(RS)=Srbi(Srbi)
cuj samo sto je musliman po vjeroispovjesti u RS da se naziva Bosnjakom
AliceInChains

#674 Re: Autonomija Sandzaka

Post by AliceInChains »

Ateista wrote:
Dozer wrote: S druge strane, bilo kakvo poredjenje RS, Sandzaka i Kosova je nesuvislo. Zna se sta od kada postoji i pod kakvim "kapama", tako da kusuranje po tom osnovu tesko da ce ici na bilo koji nacin .

To si u pravu, ali je problem sto u svijetu ne ide sve po logici vec po odredjenim trendovima, a danas je trend sjeckanje drzava i razna otcjepljivanja, tako da bi se taj trend mogao nastaviti i sa RS-om.

Najgore je kad cujem one zagrizene nacionaliste kako jedva cekaju da se od Srbije odcijepi bilo kosovo bilo neki drugi dio, a nisu ni svjesni da to samo povecava sanse odcijepljenja RS-a.
Nebi se puno zabavljao u vezi Sandzak-RS. RS sustinski nema sanse da se rjesi BIH bez odobrenja Bosnjaka. Sto? Pa, jbg. markirali su sami tu "njihovu" teritoriju sa Srebrenicom. Cini mi se, MZ je usvojila neku rezoluciju o Srebrenici. :mrgreen: A Srebrenica je ipak na neki nacin postala simbol drugorazrednog ponasanja zapada prema muslimanima-I bas sam zbog toga siguran, da Srbi nista nemogu bez naseg odobrenja, jer ne moze se Srebrenica u Srebrenici jos jednom desiti-toga je i zapad svjestan.
Ateista

#675 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Ateista »

manolito wrote:
Ateista wrote:
derion wrote:

po tvojoj logici sad bi ono malo Bosnjaka sto se vratilo u RS trebalo biti Srbi, znas - oteto(oteto)+srbija(RS)=Srbi(Srbi)
cuj samo sto je musliman po vjeroispovjesti u RS da se naziva Bosnjakom
Nidje veze, malo razmisli sta si rekao i procitaj moje postove opet. :-)

Prvo sto sam rekao da tzv "bosanske srbe" ne smatram srbima vec bosancima pravoslavne veroispovijesti, drugo sto RS nije drzava i spada u BiH, dok sandzak ne spada u BiH i neko iz sandzaka nikako ne moze biti bosanac ili bosnjak, osim ako nekim slucajme nije rodjen ovdje ili mu je neko od roditelja odavde, ali to je druga prica, govorim o onima koji godinama zive u srbiji, tamo su rodjeni, roditelji im odatle i slicno.
Last edited by Ateista on 22/09/2010 14:59, edited 1 time in total.
Locked