Autonomija Sandzaka

Locked
mO k3

#1126 Re: Autonomija Sandzaka

Post by mO k3 »

Bokas wrote:Zalud te sve Zukine finte, lozenje naroda da ce dobiti autonomiju, prvo treba da skine odelo muftije, osnuje stranku, a onda se kroz politiku bori za prava Bosnjaka. Ovako se predstavlja kao ajatolah, duhovni i svetovni vodja, sto bi mozda proslo u Iranu, ali ovde nece proci.

Svojom perfidnom retorikom samo seje mrznju, forsira nekih 11 genocida sto je bolest mozga, umesto da insistira na resavanju ekonomskih problema, on je krenuo iracionalnim putem, obogatio se bezobrazno, prodaje baronije siromasnim Bosnjacima, i misli da ce nesto uraditi.

Ako misli da ce pricom da je Sandzak istorijska zemlja, onaj prilepak koji su Turci osnovali kako bi razdvojili Srbe i Crnogorce, i to na zemlji gde se rodila prva srpska drzava....nekoga pokrenuti da mu popusti, izabrao je tragicno los nacin. Sandzak je podeljen izmedju dve drzave, on kontrolise samo 3 opstine, u ostalim su vecina Srbi, bilo kakva autonomija po nacionalnom principu je neizvodiva. Bice sultan u Pazaru i maloj okolini, to mu je plafon.
nego... srbija treba onolika da ostane koliko joj pripada.. znaci beogradski pasaluk...
Bokas

#1127 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bokas »

Ženski Dr.Med wrote: nego... srbija treba onolika da ostane koliko joj pripada.. znaci beogradski pasaluk...
Za ovolike godine treba smisliti nesto inventivnije, ovo papagajsko ponavljanje je postalo bajato do raspada. 8)

Beogradski pasaluk se zavrsio onda kad su Turci najureni, oni koji su i napravili taj Sandzak, zao mi je druze, ostace ti to pust sanak :wink:
Nass

#1128 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Nass »

Ne pratim situaciju sa Sandzakom, i nisam citala ovu temu, ali samo da kazem da mi se od onog Zukorlica jezi koza kad ga vidim i cujem. Apsolutno nikakve razlike izmedju njega i veliko-srpsko-hrvatskih nacionalista u BiH. Ista matrica, isti fazoni.
mO k3

#1129 Re: Autonomija Sandzaka

Post by mO k3 »

Bokas wrote:
Ženski Dr.Med wrote: nego... srbija treba onolika da ostane koliko joj pripada.. znaci beogradski pasaluk...
Za ovolike godine treba smisliti nesto inventivnije, ovo papagajsko ponavljanje je postalo bajato do raspada. 8)

Beogradski pasaluk se zavrsio onda kad su Turci najureni, oni koji su i napravili taj Sandzak, zao mi je druze, ostace ti to pust sanak :wink:
;-) prelistaj malo google ,pogledaj sta se desava oko Bg... vojvodina,sandzak samo je pitanje vremena..

ah da ne zaboravim ... kosovo?? :)
andromeda101

#1130 Re: Autonomija Sandzaka

Post by andromeda101 »

Bokas wrote:Zalud te sve Zukine finte, lozenje naroda da ce dobiti autonomiju, prvo treba da skine odelo muftije, osnuje stranku, a onda se kroz politiku bori za prava Bosnjaka. Ovako se predstavlja kao ajatolah, duhovni i svetovni vodja, sto bi mozda proslo u Iranu, ali ovde nece proci.

Svojom perfidnom retorikom samo seje mrznju, forsira nekih 11 genocida sto je bolest mozga, umesto da insistira na resavanju ekonomskih problema, on je krenuo iracionalnim putem, obogatio se bezobrazno, prodaje baronije siromasnim Bosnjacima, i misli da ce nesto uraditi.

Ako misli da ce pricom da je Sandzak istorijska zemlja, onaj prilepak koji su Turci osnovali kako bi razdvojili Srbe i Crnogorce, i to na zemlji gde se rodila prva srpska drzava....nekoga pokrenuti da mu popusti, izabrao je tragicno los nacin. Sandzak je podeljen izmedju dve drzave, on kontrolise samo 3 opstine, u ostalim su vecina Srbi, bilo kakva autonomija po nacionalnom principu je neizvodiva. Bice sultan u Pazaru i maloj okolini, to mu je plafon.
Slazem se da treba da skine odelo muftije i postane pravi politicar. Posto je covjek rodjen za vodju i za politicara. Ceric je za njega mala maca i nesposoban. Ali kad vidim one vase mantije u parlamentu Srbije onda ni on nema potrebe. Mada bi mu bolje doslo da skine. Svaka mu cast pod kojim okolnostima on djeluje na ovakav nacin. Vi u Srbiji i nemate boljeg politicara trenutno od Zukorlica, samo je steta sto niste Bosnjaci.
cyprus

#1131 Re: Autonomija Sandzaka

Post by cyprus »

Ja podržavam teritorijalni integritet Srbije bez Kosova 8-)
Imamopobjednika

#1132 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Imamopobjednika »

Puna podrska muftiji Zukorlicu, konacno da se u Sandzaku pojavi neko ko nije sluga beogradskog rezima. Autonomija je, ako Bog da, sve izvjesnija opcija.
cyprus

#1133 Re: Autonomija Sandzaka

Post by cyprus »

Imamopobjednika wrote:Puna podrska predsjedniku Dodiku, konacno da se u RS-u pojavi neko ko nije sluga sarajevskog rezima. Nezavisnost je, ako Bog da, sve izvjesnija opcija.
Kako je malo riječi potrebno da se promjeni... čudo jedno :D Što reče Nass iznad - potpuno ista matrica :-)
Last edited by cyprus on 22/04/2011 16:33, edited 1 time in total.
Bokas

#1134 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bokas »

Ženski Dr.Med wrote: ;-) prelistaj malo google ,pogledaj sta se desava oko Bg... vojvodina,sandzak samo je pitanje vremena..

ah da ne zaboravim ... kosovo?? :)
Ne treba mi google, ja tu zivim, i da bi prosipao te papagajske umotvorine, prvo malo prouci demografsku situaciju, Srba je u Vojvodini 70%, Sandzak izgleda ovako:

Image

I tu se zavrsava svaka ozbiljna diskusija :wink:

Al ti nastavi sa pasalukom, bolje izgleda ne umes.
AliceInChains

#1135 Re: Autonomija Sandzaka

Post by AliceInChains »

Kao podloga mi se ovo vrlo svida, pa da dodam moje misljenje:

Uzalud te sve Dodikove finte, lozenje naroda da ce dobiti vecnu Sumsku, prvo treba da skine odjelo demokrata, a onda se kroz politiku boriti za Veliku Srbiju. Ovako se predstavlja kao Cetnik, duhovni i svetovni vodja, sto bi mozda proslo u Srbiji i genocidnoj tvorevini, ali kod Bosnjaka nece proci.

Svojom perfidnom retorikom samo sije mrznju, forsira neki genocid tamo negdje u Hrvatskoj, sto je bolest mozga, umjesto da insistira na rjesavanju ekonomskih problema, on je krenuo iracionalnim putem, obogatio se bezobrazno, prodaje baronije siromasnim Srbima, i misli da ce nesto uraditi. :mrgreen:

Ako misli da ce pricom da je Republika Genocidnog kontinuiteta/Srpska historijska zemlja, onaj etnicki ocisceni dio, koji su osnovali Cetnici, kako bi stvorili Veliku Srbiju, i to na zemlji gdje su se rodili Bosnjaci....nekoga pokrenuti da mu popusti, izabrao je tragicno los nacin. Bilo kakva autonomija/federalizacija BIH po nacionalnom principu je neizvodiva. Bice Vojvoda u Dedinju i Beogradskom pasaluku, to mu je plafon.

:thumbup: :bih:
Bokas

#1136 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bokas »

cyprus wrote:Ja podržavam teritorijalni integritet Srbije bez Kosova 8-)
Rece jednom zlatni ljiljan iz Sarajeva, i pobra sve glasove naprednih Bosnjaka :-)
Bokas

#1137 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bokas »

AliceInChains wrote:
Uzalud te sve Dodikove finte, lozenje naroda da ce dobiti vecnu Sumsku, prvo treba da skine odjelo demokrata, a onda se kroz politiku boriti za Veliku Srbiju. Ovako se predstavlja kao Cetnik, duhovni i svetovni vodja, sto bi mozda proslo u Srbiji i genocidnoj tvorevini, ali kod Bosnjaka nece proci.

Svojom perfidnom retorikom samo sije mrznju, forsira neki genocid tamo negdje u Hrvatskoj, sto je bolest mozga, umjesto da insistira na rjesavanju ekonomskih problema, on je krenuo iracionalnim putem, obogatio se bezobrazno, prodaje baronije siromasnim Srbima, i misli da ce nesto uraditi. :mrgreen:

Ako misli da ce pricom da je Republika Genocidnog kontinuiteta/Srpska historijska zemlja, onaj etnicki ocisceni dio, koji su osnovali Cetnici, kako bi stvorili Veliku Srbiju, i to na zemlji gdje su se rodili Bosnjaci....nekoga pokrenuti da mu popusti, izabrao je tragicno los nacin. Bilo kakva autonomija/federalizacija BIH po nacionalnom principu je neizvodiva. Bice Vojvoda u Dedinju i Beogradskom pasaluku, to mu je plafon.

Odlican post, skoro kao da sam ga ja pisao 8-)

Ima tu jedan problem sa ovakvim humorom, opravdavas Dodikove metode, trazis ono sto i on trazi, tako da te to eliminise kao ozbiljnog kriticara njegove politike. Svi oni koji bljuju vatru na RS, sutra bi to napravili u Sandzaku...

Znaci, nije problem Dodik, problem je kako postati Dodik :thumbup:
AliceInChains

#1138 Re: Autonomija Sandzaka

Post by AliceInChains »

Bokas wrote:
AliceInChains wrote:

Odlican post, skoro kao da sam ga ja pisao 8-)

Ima tu jedan problem sa ovakvim humorom, opravdavas Dodikove metode, trazis ono sto i on trazi, tako da te to eliminise kao ozbiljnog kriticara njegove politike. Svi oni koji bljuju vatru na RS, sutra bi to napravili u Sandzaku...

Znaci, nije problem Dodik, problem je kako postati Dodik :thumbup:

Ja mali, samo da u Sandzaku Bosnjaci nisu vrsili etnicko ciscenje nad Srbima, nego suprotno. Nisu se Bosnjaci tamo ni naselili, nego su oduvjek zivili tamo. Nisu ni naseljeni od Turaka, niti su Turci. Iako su se odlucili za muslimanstvo/Bosnjastvo......pa druze, njihov problem. Opet je to vijecna njihova zemlja.

Nego se ti diskvalifikujes zatvaranjem ociju prema tim cinjenicama. Zato ti je bolje, da farbas jaja za vaskrs, prije nego sto dijelis ovdje svoju korektnost misljenja drugih forumasa na Srbodemokratski nacin...uporedujuci Zukorlica sa Dodikom 8)
Imamopobjednika

#1139 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Imamopobjednika »

cyprus wrote:
Imamopobjednika wrote:Puna podrska predsjedniku Dodiku, konacno da se u RS-u pojavi neko ko nije sluga sarajevskog rezima. Nezavisnost je, ako Bog da, sve izvjesnija opcija.
Kako je malo riječi potrebno da se promjeni... čudo jedno :D Što reče Nass iznad - potpuno ista matrica :-)
Totalno promaseno poredjenje jer si svjesno i namjerno promjenio kljucnu rijec. Uozbilji se.
Bokas

#1140 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bokas »

AliceInChains wrote:

Ja mali, samo da u Sandzaku Bosnjaci nisu vrsili etnicko ciscenje nad Srbima, nego suprotno. Nisu se Bosnjaci tamo ni naselili, nego su oduvjek zivili tamo. Nisu ni naseljeni od Turaka, niti su Turci. Iako su se odlucili za muslimanstvo/Bosnjastvo......pa druze, njihov problem. Opet je to vijecna njihova zemlja.

Nego se ti diskvalifikujes zatvaranjem ociju prema tim cinjenicama. Zato ti je bolje, da farbas jaja za vaskrs, prije nego sto dijelis ovdje svoju korektnost misljenja drugih forumasa na Srbodemokratski nacin 8)
Pa vidi se da ne znas, Turci su dolaskom na Balkan uglavnom iselili to podrucje, nesto je bilo Srba koji su poturceni, a vecina danasnjih Bosnjaka Sandzaka su dovedeni iz BiH, ili islamizirani Albanci. Pre toga, 600 godina je to bila zemlja gde su ziveli Srbi, i gde je osnovana prva srpska drzava. postovati neke granice koje je otomanski okupator uspostavio bi bilo kretenski, zato i nikad nece dobiti teritorijalnu autonomiju, spajanje sa crnogorskim delom Sandzaka, mogucnost pripojenja BIH, ili neku drugu takvu velikobosnjacku ideju.

Za one koji velicaju lik i delo velikog Muftije, evo jedne bezobrazne lazi kojom sludjuje svoj narod:

3.25 Nacertanije - prvu trecinu pobiti, drugu proterati, trecu pokrstiti :-)

Evo integralnog Nacertanija, ako neko nadje ovu tezu, ima veceru od mene :

http://www.rastko.rs/istorija/garasanin ... anije.html

Ta misao je formirana u NDH, i odnosila se na Srbe, ali to ovom mamlazu ni malo ne smeta da je ovako bedno zloupotrebljava :-?

Aj sad ovi koji mu se dive, nek napisu da je to pravi vodja, pa da se svi smejemo zajedno.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1141 Re: Autonomija Sandzaka

Post by prljavi Hare »

Bosna i Hercegovina podrzava suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije koja je slozena drzavna
zajednica sastavljena od vise zasebnih cjelina,i podrzace sva rjesenja do kojih dogovorom dodju narodi koji
zive u njoj.Bosna i Hercegovina se zalaze za napredak Republike Srbije na njenom putu ka evropskim i
evroatlanskim integracijama
. :D
andromeda101

#1142 Re: Autonomija Sandzaka

Post by andromeda101 »

prljavi Hare wrote:Bosna i Hercegovina podrzava suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije koja je slozena drzavna
zajednica sastavljena od vise zasebnih cjelina,i podrzace sva rjesenja do kojih dogovorom dodju narodi koji
zive u njoj.Bosna i Hercegovina se zalaze za napredak Republike Srbije na njenom putu ka evropskim i
evroatlanskim integracijama
. :D
AliceInChains

#1143 Re: Autonomija Sandzaka

Post by AliceInChains »

Bokas wrote:
AliceInChains wrote:

Nego se ti diskvalifikujes zatvaranjem ociju prema tim cinjenicama. Zato ti je bolje, da farbas jaja za vaskrs, prije nego sto dijelis ovdje svoju korektnost misljenja drugih forumasa na Srbodemokratski nacin 8)
Pa vidi se da ne znas, Turci su dolaskom na Balkan uglavnom iselili to podrucje, nesto je bilo Srba koji su poturceni, a vecina danasnjih Bosnjaka Sandzaka su dovedeni iz BiH, ili islamizirani Albanci. Pre toga, 600 godina je to bila zemlja gde su ziveli Srbi, i gde je osnovana prva srpska drzava. postovati neke granice koje je otomanski okupator uspostavio bi bilo kretenski, zato i nikad nece dobiti teritorijalnu autonomiju, spajanje sa crnogorskim delom Sandzaka, mogucnost pripojenja BIH, ili neku drugu takvu velikobosnjacku ideju.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ma ja, druze, nema genetskog koda, kojeg Bosnjaci u Sandzaku ne nose u sebi.....ali genetski cisti Srbi.... :lol: :lol:

Nego, svida mi se ta tvoja rijec "poturceni", Srbodemokrate :mrgreen:

Turci su dolaskom na Balkan uglavnom iselili to podrucje, nesto je bilo Srba koji su poturceni, a vecina danasnjih Bosnjaka Sandzaka su dovedeni iz BiH, ili islamizirani Albanci.
Ova rijecenica je stvarno najbolja, jer u njoj stoji puno toga, sta me zanima.

Uglavnom, ako si upravu i ako se japosluzim istim razmisljanjem kao i ti(HVALA BOGU, PA NE), onda mi dopusti, da izrocim nesta vrlo duhovito, sto bi se uglavnom zalagalo sa tvojim razmisljanjem:

Hebem sve one Turke, koji su se odlucili, naseliti Bosnjake u Sandzak i SRBE U BOSNU I HERCEGOVINU 8-)
Bokas

#1144 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bokas »

AliceInChains wrote:
Ma ja, druze, nema genetskog koda, kojeg Bosnjaci u Sandzaku ne nose u sebi.....ali genetski cisti Srbi.... :lol: :lol:

Turci su dolaskom na Balkan uglavnom iselili to podrucje, nesto je bilo Srba koji su poturceni, a vecina danasnjih Bosnjaka Sandzaka su dovedeni iz BiH, ili islamizirani Albanci.

Uglavnom, ako si upravu i ako se japosluzim istim razmisljanjem kao i ti(HVALA BOGU, PA NE), onda mi dopusti, da izrocim nesta vrlo duhovito, sto bi se uglavnom zalagalo sa tvojim razmisljanjem:

Hebem sve one Turke, koji su se odlucili, naseliti Bosnjake u Sandzak i SRBE U BOSNU I HERCEGOVINU 8-)
Ne pravi sprdacinu od sebe i svojih postova, hvatas se za reci...poturceni, islamizirani, manje je vazno, svi oni do 1993 nisu ni znali da su Bosnjaci, ranije su se neki od njih zvali Turcima, a posle su svi bili m(M)uslimani.

Bolje napisi koju o Zuki i ovim lazima, u tome ces videti istu matricu koju nekad koristi srpska politika, farbanje istorijskih cinjenica zarad sitnih politickih interesa. Skupi hrabrosti pa napisi na sta lici ovo laganje o Nacertaniju...
AliceInChains

#1145 Re: Autonomija Sandzaka

Post by AliceInChains »

Bokas wrote:
AliceInChains wrote:

Ne pravi sprdacinu od sebe i svojih postova, hvatas se za reci...poturceni, islamizirani, manje je vazno, svi oni do 1993 nisu ni znali da su Bosnjaci, ranije su se neki od njih zvali Turcima, a posle su svi bili m(M)uslimani.

Bolje napisi koju o Zuki i ovim lazima, u tome ces videti istu matricu koju nekad koristi srpska politika, farbanje istorijskih cinjenica zarad sitnih politickih interesa. Skupi hrabrosti pa napisi na sta lici ovo laganje o Nacertaniju...
Pa dobro, ako je to tako, onda sigurno ni ti neces imati problem sa tim, kad ja napisem, da su Srbi u BIH ustvari posrbljeni p(P)ravoslavci? Problem? :mrgreen:

Drga stvar, bolje se ti hvataj u ovom videu cinjenica, koje Zukorlic izvodi i sa njima ukazuje, da se Bosnjaci u Sandzaku/na sopstvenoj zemlji ipak tretiraju kao narod drugog reda. U stotinu Srpskih emisija(slikovito) su pokusali na bijedan nacin ismijavati njegove argumente i napraviti ga majmunom i Srbomirziteljom, pa su svi za redom popusili-i Srpski analiticari, moderatori, strucnjaci, politicari, itd. :mrgreen:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1146 Re: Autonomija Sandzaka

Post by prljavi Hare »

Bokas wrote:
Ja mislio da vi igrate pokera ne nevidjeno a ono se tebi otkrise karte,prekodrinski prijatelju!!! :dance: :dance:
Samo fali ona "prodali veru za veceru",dorucak,rucak ili sta ono vec bi?
Ma meni ni danas dan nije jasno sta sam tacno al' da hoce da mi hebu mater,da me zatru ovako ili onako....
E TO MI JE KRISTALNO JASNO!!!!MOZEL' VAKO?
Bokas

#1147 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Bokas »

AliceInChains wrote:
Pa dobro, ako je to tako, onda sigurno ni ti neces imati problem sa tim, kad ja napisem, da su Srbi u BIH ustvari posrbljeni p(P)ravoslavci? Problem? :mrgreen:

Drga stvar, bolje se ti hvataj u ovom videu cinjenica, koje Zukorlic izvodi i sa njima ukazuje, da se Bosnjaci u Sandzaku/na sopstvenoj zemlji ipak tretiraju kao narod drugog reda. U stotinu Srpskih emisija(slikovito) su pokusali na bijedan nacin ismijavati njegove argumente i napraviti ga majmunom i Srbomirziteljom, pa su svi za redom popusili-i Srpski analiticari, moderatori, strucnjaci, politicari, itd. :mrgreen:
Do 19. veka pojam nacije nije ni postojao, najvaznija je bila religija, i suveren nad njom. Pre dolaska Turaka svi ljudi u BiH su bili hriscani, neki katolici, neki pravoslavci, jedno vreme je bila crkva bosanska, bilo je i heretika...

Stupanjem na scenu nacionalnog budjenja, svi pravoslavci su postali Srbi, svi katolici Hrvati, a muslimani su ostavljeni da plivaju izmedju, sve dok zadnjih 20 godina nisu definisali svoju naciju, sto i danas nije cvrsto, pa su neki Bosnjaci, neki Bosanci...

Ima nekih koji danas Srbima u BIH negiraju pravo da se zovu Srbi, vec su to Bosanci...ok, ali onda nek isti ti kazu da su oni koji se zovu Bosnjaci u Sandzaku ustvari Srbi, a to svakako necemo cuti. Dupli arsini, u zavisnosti kako kome odgovara.

Zukorlic je u nekim stvarima u pravu, nije sve sto kaze glupost, ali njegovi ciljevi su pogresni, sredstva koja koristi, ne smiruje situaciju, samo je pogorsava, a to ce obican narod tamo osetiti na svojoj kozi.

Mada, zadnjih 2 meseca je situacija dosta popravljena.
AliceInChains

#1148 Re: Autonomija Sandzaka

Post by AliceInChains »

Bokas wrote:
AliceInChains wrote:

Do 19. veka pojam nacije nije ni postojao, najvaznija je bila religija, i suveren nad njom. Pre dolaska Turaka svi ljudi u BiH su bili hriscani, neki katolici, neki pravoslavci, jedno vreme je bila crkva bosanska, bilo je i heretika...

Stupanjem na scenu nacionalnog budjenja, svi pravoslavci su postali Srbi, svi katolici Hrvati, a muslimani su ostavljeni da plivaju izmedju, sve dok zadnjih 20 godina nisu definisali svoju naciju, sto i danas nije cvrsto, pa su neki Bosnjaci, neki Bosanci...

Ima nekih koji danas Srbima u BIH negiraju pravo da se zovu Srbi, vec su to Bosanci...ok, ali onda nek isti ti kazu da su oni koji se zovu Bosnjaci u Sandzaku ustvari Srbi, a to svakako necemo cuti. Dupli arsini, u zavisnosti kako kome odgovara.

Zukorlic je u nekim stvarima u pravu, nije sve sto kaze glupost, ali njegovi ciljevi su pogresni, sredstva koja koristi, ne smiruje situaciju, samo je pogorsava, a to ce obican narod tamo osetiti na svojoj kozi.

Stupanjem na scenu nacionalnog budjenja, svi pravoslavci su postali Srbi, svi katolici Hrvati
Ali i to tek u kasnom devetnestom vijeku. I tokom Turske okupacije su u Bosni postojali pravoslavci, katolici i muslimani. Zato je sasvim korektno, kad ja kazem, da ste vi posrbljeni pravoslavci, kad ti sebi vec uzimas to za pravo u vezi Bosnjaka.
a muslimani su ostavljeni da plivaju izmedju, sve dok zadnjih 20 godina nisu definisali svoju naciju, sto i danas nije cvrsto, pa su neki Bosnjaci, neki Bosanci...
Tacno, ali nakon pocetka SHS-slavenske multizajebancije. Tito nam je vratio pravo nacionalnosti.....zato sto valjda nismo bili skroz sigurni, na koju stranu da plivamo :mrgreen:

Bosnjaci su se rodili u Austrougarskoj, prije Jugoslavenske multizajebancije. To, sto nam Beograd i Zagreb nisu dali pravo za to......uglavnom je to proslost multizajebancije

Culi bi mi to u Sandzaku vrlo lahko, kad vecina Srba u Srbiji nebi tretirala tamosnje muslimane kao Kosovske Albance/naroda drugog reda.
Dupli arsini, u zavisnosti kako kome odgovara.
Prica mi jedan covjek o duplim arsinima iz reda nacije, koja je na podruciju manjeg cetniteta izbrisala/protjerala/zapalila tamosnje starosjedioce Bosnjake i to smatra voljom Srpskog naroda......a negira pravo Bosnjacima u Sandzaku za autonomiju :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne, ne druze, niste vi Bosanci, ali ste uglavnom mentalno naopaki. (mislim na tebe i tvoje istomisljenike)
Nacionalniid_BOSANCI

#1149 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Bokas wrote:
AliceInChains wrote:

Nesto si pomjeso. Bosnjaci iz i u maticnoj drzavi Bosni i Hercegovini su u isto vrijeme i Bosnjaci i Bosanci, znaci Bosnjaci = Bosanci.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#1150 Re: Autonomija Sandzaka

Post by Toto »

Mislis, Dodik mu je plafon?? :D
Locked