Automobilizam - sve o tome

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amar1994

#9001 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

530i

#9002 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

Socijalistička najava i propaganda, nepotpisani tekstovi - uvjeren sam, priznajem. Zanima me još samo šta se proizvodilo u Slavnoskom Brodu i Splitu? Avioni, gliseri, formule 1? :lol:
tempuser

#9003 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

amar1994 wrote::thumbup:
nego vrijedi li ovo 1500KM
http://www.olx.ba/artikal/20923156/ford ... -original/
:run:
Vrijedi da valja, al je ova mutna ko nivcanica od 7 KM. Ja sam 10 god imao ovaj model sa istim motorom pa ih dobro poznajem.
1. Retrovizori su sa starijeg modela - 94. god bi trebala imati male retrovizore
2. Nema nikakvih oznaka XR2i, ali na gepeku ima oznaku 16v kao sto je bia na mom autu
3. Volan nije kao na XR2i
4. Limarija nije pocincana nego obicna i pri tome hrdja na zadnjim obrvama i oko rezervoara

Mozda sam nisam upravu, ali meni ovo lici da je neko napakovao dijelove od XR2i, mozda cak i motor, na drugi auto.
tempuser

#9004 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

530i wrote:Socijalistička najava i propaganda, nepotpisani tekstovi - uvjeren sam, priznajem. Zanima me još samo šta se proizvodilo u Slavnoskom Brodu i Splitu? Avioni, gliseri, formule 1? :lol:
Ma ja, prvo tvrdis da nema nikakvih dokaza pa onda se vadis na socijalisticku najavu i propagandu, a po pitanju nepotpisanih tekstova neko ko se zove 530i nema sta da se javlja... :lol:
530i

#9005 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

Svako ko je završio iole ozbiljnu srednju školu, da ne kažem fakultet zna da su radovi bez navođenja literature i izvora ništavni (a tako piše tvoj haver na sajtu milione članaka i takvi su i ovi članci - pisani u budućem vremenu, uzgred budi rečeno). Test iz avtomagazina iz tog perioda također govori o budućem vremenu, a auto ima tablice Torina. Ime i prezime ne znači ništa. To je samo stara taktika, kad nemaš argumenata pređi na ličnu osnovu. I nemamo o čemu više raspravljati, priroda "proizvodnje" je bila na nivou izbjegavanja nameta za uvoz stranih vozila...a nikako na nivou jednog TAS-a ili nekog drugog. Sa vrlim dokazima pravac Italija, pravac svi renomirani, referentni časopisi i knjige, mijenjate historiju, pardon povijest.
amar1994

#9006 Re: Automobilizam - All about

Post by amar1994 »

Image
Image
Image
Image
:sax: :thumbup:
tempuser

#9007 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

@530i
Za pocetak, novinarska vijest od dogadjaju se ne mora mora pozivati na literaturu, a sam novinar je izvor, dalje vijest koja je napisana u septembru pocinje sa "Krajem srpnja u Zagrebu je pusten u rad jos jedan objekat zavoda Crvena Zastava..." nije nikakvo buduce vrijeme nego obicni perfekt.
S jedne strane je novinar koji se imenom i prezimenom potpise ispod onoga sto tvrdi i za sta prilozi bar nekakav dokaz ili argument, a s druge strane je forumski anonimus koji to bez ijednog argumenta pobija, a koji se baj d vej, u medju vremeno prilicno definisao primitivnim nacionalnim/istickim predrasudama. Ne treba imati ni u 1/2 skole koju navodis da se vidi sta imamo na slici.
Ja sam ti iz 1. ruke i licno na svom autu dao primjer da na njemu ni gume nisu dopuhane u BiH, a prodat je kao domaci proizvod i na samom pocetku povukao paralelu izmedju ove 2 proizvodnje, a ti mozes do sudnjeg dana u stilu petoligaskog fudbalskog trenera iz anonime elaborirati bez argumenata. Nadam se da ces "srpanj" iz citata moci nekako progutati i svariti!?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9008 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

Decki mnogo ste beskompromisni i sujetni.

Žitnjak jeste industrijska zona Zagreba i koliko vidim prica nema bas previse rupa.
direstraits0078

#9009 Re: Automobilizam - All about

Post by direstraits0078 »

_BataZiv_0809 wrote:Decki mnogo ste beskompromisni i sujetni.

Žitnjak jeste industrijska zona Zagreba i koliko vidim prica nema bas previse rupa.
Gdje je tebi flor preko avatara, zivojinovicu? :roll:
citroen xm

#9010 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

Da malo prekinem raspravu i uletim sa oglasom. Kako vam se čini ovaj Stoćko?

http://www.olx.ba/artikal/21832753/zastava-101/

Jedino se zadnja karambolka ne poklapa, ostalo mi izgleda u zavidno očuvanom stanju. :?
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9011 Re: Automobilizam - All about

Post by bitanga_sa_otesa »

zadnji branik confort,a auto izgleda bas lijepo,umro sam na 4cifrenu tablicu :run:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9012 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

bitanga_sa_otesa wrote:zadnji branik confort,a auto izgleda bas lijepo,umro sam na 4cifrenu tablicu :run:
Joj da vidis juce u Zenici jednog Comforta :run:
bitanga_sa_otesa

#9013 Re: Automobilizam - All about

trebao si slikat pa bi ga vidio ....
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9014 Re: Automobilizam - All about

Post by _BataZiv_0809 »

A sta cu kad bi mi garant reko da je mezar :oops: :D
bitanga_sa_otesa

#9015 Re: Automobilizam - All about

jel to znaci da je grobast?? :-D
citroen xm

#9016 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

bitanga_sa_otesa wrote:zadnji branik confort,a auto izgleda bas lijepo,umro sam na 4cifrenu tablicu :run:
:thumbup: :thumbup:

Zanimalo me tvoje mišljenje jer znam da ih imaš u malom prstu. :-D

Inače identičan ovome je moj pokojni deda kupio novog. Boja, model, godište, sve... Tačno kada bih imao garažu, gledao bih da ga kupim.
klaki

#9017 Re: Automobilizam - All about

Post by klaki »

svako auto je grob, samo sto vi to jos ne znate
tempuser

#9018 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

_BataZiv_0809 wrote:Decki mnogo ste beskompromisni i sujetni.

Mah pusti, lik sebe kontriranjem dovede do paradoksa. Na drugoj temi se ibreti otkud biciklisti pokusava dokazati kako je to pogresno, a ljudi pojedinacno ili grupno svijet obilaze tako. Jos od kad sam dijete, a mislim da nas ima jos, vidjam bicikliste kako pedalaju po magistrali, a on se ibreti kad ih vidi u Bosni?! :-)
Na ovoj temi ni on sam ne zna sta pokusava dokazati, osim da je kontras ogranicen nacionalnim predrasudama. Od pocetka se spominje formalna proizvodnja, simbolicna montaza, uvozne kvote, povlacila se paralela sa VW-om u Sarajevu poslije rata gdje se "proizvodio" audi sa quattro pogonom, ja mu davao primjer svog auta koji kakav je skinut s kamiona iz CZ je poslije dekonzervacije predat meni, ali jok! :-) Prvo je krenuo sa pricom da je to forumski mit bez ikakvih dokaza, bulaznio da se to radilo po kojekakvim carinskim treminalima. Kad mu nadjes argument da nije tako onda su to neke djecije novine, pa kad mu dokazes da je taj sto pise za djecije novine auto-novinar koji se potpisuje imenom i prezimenom i koji na "jacim" forumima od ovoga vazni za covjeka koji zna, onda je to glupan koji cita forume. Kad "glupan" potegne sken novina iz 1974. godine gdje sve lijepo pise onda je to komunisticka propaganda, a pri tome on na mediju zvanom forum (kad smo vec kod forumskih mitova) pominje neke poznate i renomirane autocasopise, a za cijelo vrijeme nije dao apsolutno nikakav kontraargument za svoje tvrdnje! Mislim fakat nidje veze, da napises da je sutra utorak on bi ti udario kontru... :-)
bitanga_sa_otesa

#9019 Re: Automobilizam - All about

citroen xm wrote:[

:thumbup: :thumbup:

Zanimalo me tvoje mišljenje jer znam da ih imaš u malom prstu. :-D

Inače identičan ovome je moj pokojni deda kupio novog. Boja, model, godište, sve... Tačno kada bih imao garažu, gledao bih da ga kupim.
ako zelis kupuj ,nije skup uopste...
tempuser

#9020 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

Malo mu se i nadigla hauba pod sajbom, da nije ipak bilo malo kuc-kuc po nosu?! :-D
Da se sjaji i da lijepo izleda - jest, nema govora!
530i

#9021 Re: Automobilizam - All about

Post by 530i »

tempuser wrote: Ja sam ti iz 1. ruke i licno na svom autu dao primjer da na njemu ni gume nisu dopuhane u BiH, a prodat je kao domaci proizvod i na samom pocetku povukao paralelu izmedju ove 2 proizvodnje.
Drago mi je da si konačno uvidio ono što i ja tvrdim. Nikakve proizvodnje tu nije bilo, nego malo veći servis gdje se zanitovala pločica sa dvije nitne i ubacivalo prevedeno uputstvo.

A što se tiče tvog prozivanja mene da nešto na nacionalnoj osnovi tvrdim, sjeti se samo tvojih tvrdnji u kojima si vatreno branio autoklub koji je sipao nacionalističko drvlje i kamenje po zastavinim automobilima. Mrsko mi sad tražiti te stare autoklubove po vikendici pa da ti uslikam ta njihova nacionalistička sranja, ali svako ko je pratio te novine iz tog perioda sigurno će se sjetiti. Bijelog Yugu prekrstili na katoličanstvo i postaje dobar auto, a do tada je valjda bio pravoslavni auto i najgori na svijetu...i to mrtvi-hladni objave.
bitanga_sa_otesa

#9022 Re: Automobilizam - All about

tempuser wrote: Malo mu se i nadigla hauba pod sajbom, da nije ipak bilo malo kuc-kuc po nosu?! :-D
Da se sjaji i da lijepo izleda - jest, nema govora!
mislim da je otvorena hauba,pa zato tako izgleda
citroen xm

#9023 Re: Automobilizam - All about

Post by citroen xm »

bitanga_sa_otesa wrote: ako zelis kupuj ,nije skup uopste...
Ma ako je dobar, tj. ako nije grob, cijena za nekoga ko želi to je skroz povoljna.
bitanga_sa_otesa

#9024 Re: Automobilizam - All about

bez detaljnijeg pregleda ne mogu reci da li je dobar ili ne...
tempuser

#9025 Re: Automobilizam - All about

Post by tempuser »

530i wrote:
tempuser wrote: Ja sam ti iz 1. ruke i licno na svom autu dao primjer da na njemu ni gume nisu dopuhane u BiH, a prodat je kao domaci proizvod i na samom pocetku povukao paralelu izmedju ove 2 proizvodnje.
Drago mi je da si konačno uvidio ono što i ja tvrdim. Nikakve proizvodnje tu nije bilo, nego malo veći servis gdje se zanitovala pločica sa dvije nitne i ubacivalo prevedeno uputstvo.

A što se tiče tvog prozivanja mene da nešto na nacionalnoj osnovi tvrdim, sjeti se samo tvojih tvrdnji u kojima si vatreno branio autoklub koji je sipao nacionalističko drvlje i kamenje po zastavinim automobilima. Mrsko mi sad tražiti te stare autoklubove po vikendici pa da ti uslikam ta njihova nacionalistička sranja, ali svako ko je pratio te novine iz tog perioda sigurno će se sjetiti. Bijelog Yugu prekrstili na katoličanstvo i postaje dobar auto, a do tada je valjda bio pravoslavni auto i najgori na svijetu...i to mrtvi-hladni objave.
Sad se lijepo vrati na pocetak i procitaj moj 1. komentar o zavrsnoj montazi sitnica i poredjednju sa VW-om posliej rata. Na kraju krajeva nije to sve bitno, pola auta ili plicica sa dvije nitne, ja sam dokazao da je sve suprotno svemu sto tvrdis. To nije forumski mit, to se nije radilo po carinskim retminalima, o tome jesu pisale novine koje su ozbiljnije od kineskih igracaka, i formalna i/ili prakticna montaza je bila Zagrebu. E sad, to sto nisi ocekivao da ja necu biti forumski anonimus i da necu cimnuti covjeka koji o tome zna puno vise da mi posalje sta ima na tu temu, pa se vadis na komunisticku propagandu - je tvoj problem! Sa druge strane ti nemas nijedan dokaz da to nije bilo puno vise od 2 nitne i plocice, palamudis bez pokrica.
Kad se vec vracas na tu temu, da malo razmilsjas nego sto pises, znao bi da moje tvrdnje da zbog antagonizma Yugo i Zastava u HR imaju posebnu simboliku u HR i da su razumljive reakcije njihovih novinara, ili ustasa, kako si ih tom "prigodom" nazvao, mene ne cini nikakvim nacionalistom. To je cisto konstatacija, a pominanje Malnarovog prekrstavanja Yuga kao primjer samo govori koliko ti zapravo apsolutno pojma nemas o onome u sta se upinjes!
Post Reply