Automobilizam - sve o tome
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
esso_sa
- johntra
#877 Re: Automobilizam - All about
gorane, ako imaš čeličare naprijed, a pozadi alu felge, onda možeš...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#878 Re: Automobilizam - All about
@ johntra sta da ti pricam kad sve znas...jos malo u skolu drifta kod druga nissme 
@ goran16v moraju ti biti upaljene najmanje 3 lampice na instrument tabli,check engin,abs i airbag,rezerva je pozeljna i gume moraju biti naprije 13'' na celicnim,a nazad 17'' alu celstone
@ goran16v moraju ti biti upaljene najmanje 3 lampice na instrument tabli,check engin,abs i airbag,rezerva je pozeljna i gume moraju biti naprije 13'' na celicnim,a nazad 17'' alu celstone
- bitanga_sa_otesa
#879 Re: Automobilizam - All about
vidio ga uzivo tu na mjestu gdje je slikanesso_sa wrote:Uprati li ko od vas driftera ovu vozilicu ?
http://www.pik.ba/artikal/12854396/maserati-biturbo/
-
esso_sa
#880 Re: Automobilizam - All about
Cudi me da ga niko nije hajrovao do sada. Fino ocuvan a i rijedak primjerakbitanga_sa_otesa wrote:vidio ga uzivo tu na mjestu gdje je slikanesso_sa wrote:Uprati li ko od vas driftera ovu vozilicu ?
- johntra
#881 Re: Automobilizam - All about
Još malo pa oLtajmer...fino izgleda, bio je i onaj jedan što se prodavao negdje u srednjoj Bosni dugo...visočak to zna vjerovatno...bitanga_sa_otesa wrote:vidio ga uzivo tu na mjestu gdje je slikanesso_sa wrote:Uprati li ko od vas driftera ovu vozilicu ?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#882 Re: Automobilizam - All about
Mirso Aganovic to prodaje. Mislim da ima jos jednog,ali taj je za dijelova. Ima jos par atraktivnih auta na piku. A ima ih jos po raznim.garazama po Sarajevu.
Suad Hota mu to odrzava. Grehota je da mu tolika i takva auta propadaju,a ne vozaju se skoro pa nikako.
Suad Hota mu to odrzava. Grehota je da mu tolika i takva auta propadaju,a ne vozaju se skoro pa nikako.
- bitanga_sa_otesa
#883 Re: Automobilizam - All about
@ esso da je dizel odmah bi se prodao

-
goran16v
#884 Re: Automobilizam - All about
Jbga, nemam prolaz!bitanga_sa_otesa wrote:@ johntra sta da ti pricam kad sve znas...jos malo u skolu drifta kod druga nissme
-
esso_sa
#885 Re: Automobilizam - All about
Sad mu rovim po profilu, ima jos finih vozilica. Tristac, Alfa GTV...
@Bitanga, pa moze ubacit 1.6D iz golfa i eto ga
Kad moze u Corrada, moze i u Maseratija 
@Bitanga, pa moze ubacit 1.6D iz golfa i eto ga
- bitanga_sa_otesa
#886 Re: Automobilizam - All about
1.6D pase u sva vozila 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#887 Re: Automobilizam - All about
Ima starog Spidera,novog,ima 164 3.0 koja nije presla ni 100k,ima Triumphe,Alfu neku iz 72 itd itdesso_sa wrote:Sad mu rovim po profilu, ima jos finih vozilica. Tristac, Alfa GTV...
@Bitanga, pa moze ubacit 1.6D iz golfa i eto gaKad moze u Corrada, moze i u Maseratija
- Ned071
#888 Re: Automobilizam - All about
majku im, sad mora covjek i po srbiji ukradeno auto trazit... za lijeka im trebalo
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... uto-mafije
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/hr ... uto-mafije
- Bakir1
#889 Re: Automobilizam - All about
khm visocak = focak nemoj mi togajohntra wrote:Još malo pa oLtajmer...fino izgleda, bio je i onaj jedan što se prodavao negdje u srednjoj Bosni dugo...visočak to zna vjerovatno...bitanga_sa_otesa wrote:vidio ga uzivo tu na mjestu gdje je slikanesso_sa wrote:Uprati li ko od vas driftera ovu vozilicu ?
ovaj konkretni je bio u Visokom kod tice samo ga je lijepo vidjeti majku mu i taj trozubac iako je americki "stih" prisutan ali je zanimljiv auto
- johntra
#890 Re: Automobilizam - All about
vidiš da ja znam ko sve zna...
bio je u lošijem stanju od ovoga?
bio je u lošijem stanju od ovoga?
- Bakir1
#891 Re: Automobilizam - All about
ovaj konkretni sa pika sto je eso stavio, isto znam da je imao odredjenih mehanickih problema
taj iz srednje bosne ne znam koji je bio ali znam onog iz tuzle
taj iz srednje bosne ne znam koji je bio ali znam onog iz tuzle
-
semirgw
#892 Re: Automobilizam - All about
Pozdrav,
Gdje uzeti dobar akumulator za dobru cijenu i koji ?
Vozilo je alfa 147 jtd 103kw.
-
citroen xm
#893 Re: Automobilizam - All about
esso_sa wrote:Uprati li ko od vas driftera ovu vozilicu ?
Jebem li ga, 10 milja za Maseratija i nije puno. Imati trozubac još prilično očuvan, neprocjenjivo.
Inače onaj Jeep Wagoner je meni strašno auto. Izgled fenomenalan. Mislim da je ovaj kupljen na Palama, dugo je stajao gore i prodavao se na PIK-u za neke male pare.
-
esso_sa
#894 Re: Automobilizam - All about
Kod menesemirgw wrote:Pozdrav,
Javi mi se na PP pa da vidimo sta imamo za tebe
Pa za ljubitelja, nije. I masina mu je zanimljiva.. Ako se ne varam, u pitanju je mali V6 sa samo 2L zapremine ?citroen xm wrote: Jebem li ga, 10 milja za Maseratija i nije puno. Imati trozubac još prilično očuvan, neprocjenjivo.
-
MrRango
#895 Re: Automobilizam - All about
Jedno ovako, malo pocetnicko pitanje.... 
Pošto je nastala prava zima evo, znaci snijeg, led i ostalo, neke stvari me interesuju.
Što se tiče ABS i ESP, uglavnom malo znam čemu služe i kako rade (ono nešto osnovno).
Eh sad. Pored mjenača ima dugme za ESP, to niti sam kad dirao, niti palio gasio, kako stoji, tako i stoji. Eh, da li je on sada upaljen ili ugašen, na intrument tabli ne svijetle nikakve lampice.
Drugo, kada krećem i počnu točkovi da proklizuju/šlajdraju, pali se lampica i kontroliše mi točkove, mislim, znate na što mislim. Eh da li tu radiisto ABS samo u obrnutom procesu, ili ESP.
Ako neko može da mi tu malo pojasni, jer vozač početnik sam, a snijeg već zapadao, tako da valja malo znati malo šta čemu služi jbg.
Da li bi trebao paliti ESP na onom dugmiću, ili se on sam aktivira kada detektuje nestabilnost vozila.
Hvala.
EDIT: valjda me razumijete sta hocu reci
Pošto je nastala prava zima evo, znaci snijeg, led i ostalo, neke stvari me interesuju.
Što se tiče ABS i ESP, uglavnom malo znam čemu služe i kako rade (ono nešto osnovno).
Eh sad. Pored mjenača ima dugme za ESP, to niti sam kad dirao, niti palio gasio, kako stoji, tako i stoji. Eh, da li je on sada upaljen ili ugašen, na intrument tabli ne svijetle nikakve lampice.
Drugo, kada krećem i počnu točkovi da proklizuju/šlajdraju, pali se lampica i kontroliše mi točkove, mislim, znate na što mislim. Eh da li tu radiisto ABS samo u obrnutom procesu, ili ESP.
Ako neko može da mi tu malo pojasni, jer vozač početnik sam, a snijeg već zapadao, tako da valja malo znati malo šta čemu služi jbg.
Da li bi trebao paliti ESP na onom dugmiću, ili se on sam aktivira kada detektuje nestabilnost vozila.
Hvala.
- Bakir1
#896 Re: Automobilizam - All about
Kada stalno gori ugasen je kada se povremeno pali upaljen je.
Nahrani kerove i nista ne diraj...
Nahrani kerove i nista ne diraj...
-
dado_
#897 Re: Automobilizam - All about
sve ok, to je sistem protiv proklizavanja, pali se po potrebi kosto si i sam rekao, ne dozvoljava proklizavanje, slajdranje... dugme sluzi ako se zaglavis npr. u snijegu da mozes iskljuciti taj sistem, da bi mogao slajdrati i pokusati se izvuci slajdranjem, jer dok esp obavlja svoju funkciju u tom slucaju slajdranje je sprijeceno i auto bi ti se vjerovatno ugasio zbog nemogucnosti slajdranja... nadam se da shvatas, ako grijesim nek me neko ispraviMrRango wrote:Jedno ovako, malo pocetnicko pitanje....
Hvala.
- sparky
#898 Re: Automobilizam - All about
grijesis. to o cemu ti govoris je ASR. on je pitao za ESP.
- bitanga_sa_otesa
#899 Re: Automobilizam - All about
laku noc johntra

-
citroen xm
#900 Re: Automobilizam - All about
Vidi dobrog Ritma.