Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#626 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by johntra »

amar1994 wrote:plastican jbga , al ja to ne gledam :D , gledam 2.4 mivec , multilink , mocan nos i precizan volan/mjenjac :P :-D
Throttle wrote:Meni je ovaj Galant pravo dobar

Jedino mu je enterijer baš japanski nekako, kasni dosta za evropskim autima tog godista
pu!

joj kakv nos ima taj auto :shock: :thumbup:

zadnji put sam jednog vidio na Skenderiji prije 5god :-)

Image

:D

Bati smetaju ove ruĆne , a meni smetaju onakve kao na megane 2 :D

ima kod mene u mahali, sivi metalik u dobrom stanju...uvijek su me Japanci odušeljvavali vanjskim izgledom, ali unutra tih godina sa dizajnom enterijera nisu odmakli od osamdesetih godina...
Ommadawn

#627 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Ommadawn »

johntra wrote:
ima kod mene u mahali, sivi metalik u dobrom stanju...uvijek su me Japanci odušeljvavali vanjskim izgledom, ali unutra tih godina sa dizajnom enterijera nisu odmakli od osamdesetih godina...
Eh jeste, u pravu si. Koliko sam puta sjeo u Toyotu s namjerom da je eventualno kupim a interijer me odvraćao.
Čak sam i ovog Galanta planirao ali su mi sjedišta bil neudobna.

Honda je za razliku imala dobre interijere. Međutim ovi novi modeli sa vanjskim izgledom su mi skroz bezveze.
amar1994

#628 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

ranger wrote:
vakog jedan komso penzioner njemac ozenjen nasom dovozi na jahorinu. 3.0 v6 mescini... kad sam ga prvi put cuo izletih iz kuce da vidim sta brunda onoliko :-)
frajko iz njemacke dodje njim, respekt :thumbup:
To je VR-4 :-D

Image

danas nazalost prave ova govna :-)

Image
trambusek88

#629 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by trambusek88 »

Image

Nije ih nikad ni bilo puno, a sad pogotovo.
Danas vidjeh jednog 4WD, u nešto lošijem stanju nego ovaj sa slike.
Neki ga stariji čovjek vozi, a po stanju može mu komotno umjesto prvog slova J staviti R
Sodom1

#630 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Sodom1 »

Ubiveno po njivama i selima :roll:
trambusek88

#631 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by trambusek88 »

Juče sam vidio miš sivog Oriona u odličnom stanju. Stari tip. Ne pamtim kad sam zadnji put vidio Oriona.
bach

#632 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by bach »

Neki dan na Alpašinim me mimoiđe Renault 18. Penzioner ga vozi.

Image

Bio je i u Vogošći jedan ali plavi metalik, u odličnom stanju...
Seyfo

#633 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Seyfo »

Mislim da je ova tema pravo mjesto za raspravu o perspektivi dvičine u BiH. Ako obiđete parkinge po Sarajevu, mahom su novija auta,nema trica golfova i auta iz devedesetih, recimo dosta ih je preko 2005.g, i poneka dvičina.Sama od sebe neće nikad nestati, samo im eko standardi mogu dohakati. Inače je trend da se dvičine iz Sarajeva sele u manja mjesta,tipa Olovo, Jablanica isl., gdje ih ima u velikom broju. Ima ih po selima koji se godinama ne registruju.
Kako već napisah na jednoj od tema, može zakon od 1.1.2020.g putem eko normi progoniti vlasnike Euro 2 iz 2000.g golfova 4, astri ili focusa, ali šta sa dvičinama (lex dvičina)? Kako se tada uredi zakonom tretman dvičina, zavisit će njihova perspektiva u BiH, gdje ih ima na cesti, kako pročitah, oko 35.000.
trambusek88

#634 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by trambusek88 »

Pa i na zapadu se može vidjeti tu i tamo neko auto staro 20-30 godina. Mislim da ne treba ni kod nas zabranjivati Euro 0, 1, 2... Možda jedino dati olakšice na registraciju automobila s ekološki čistijim motorima zandje 2-3 euro norme, vozilima na plin, posebno za hibride i automobile na struju. Zatim olakšice za novije automobile, umjesto što novija vozila skuplje plaćaju registraciju.

Možda ograničiti ulaske nekih normi u gradske jezgre. Npr. na relaciji Skenderija-Baščaršija-Higijenski zavod ograničiti kretanje vozila ispod euro 3 norme makar zimi.
To je način da se smanji broj krševa iz 80-tih koji su skoro iščezli osim G2, i 90-tih.
A bilo bi dobro da ljudi koji i dalje žele da voze dvojku i koji su spremni da ih dobro održavaju nastave da je voze i dalje...
Naslovnica

#635 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Naslovnica »

https://www.olx.ba/artikal/27847652/nis ... 6-p11-114/

Eo dobrog auta za relativno malo para. Nikada ih nije nešto ni bilo previše, ali ih je, meščini, hrđa pojela.
Ovaj mi plaho dobro izgleda...
Ommadawn

#636 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Ommadawn »

Seyfo wrote:Mislim da je ova tema pravo mjesto za raspravu o perspektivi dvičine u BiH. Ako obiđete parkinge po Sarajevu, mahom su novija auta,nema trica golfova i auta iz devedesetih, recimo dosta ih je preko 2005.g, i poneka dvičina.Sama od sebe neće nikad nestati, samo im eko standardi mogu dohakati. Inače je trend da se dvičine iz Sarajeva sele u manja mjesta,tipa Olovo, Jablanica isl., gdje ih ima u velikom broju. Ima ih po selima koji se godinama ne registruju.
Kako već napisah na jednoj od tema, može zakon od 1.1.2020.g putem eko normi progoniti vlasnike Euro 2 iz 2000.g golfova 4, astri ili focusa, ali šta sa dvičinama (lex dvičina)? Kako se tada uredi zakonom tretman dvičina, zavisit će njihova perspektiva u BiH, gdje ih ima na cesti, kako pročitah, oko 35.000.
Punac se rijesava svoje Jette mk2, 1985 godina, nekakav momak hoce da je kupi. Jarane, auto se bukvalno raspada ali punac sa njom prosle godine dva puta potego od Tuzle do Imotskog i nazad a okolo sto se vozika ni ne racunam.
Tek kad mu je prije par mjeseci otpao tocak na semaforu, skontao da je ipak vrijeme da je se rijesi. To moras bismilu svaki put prouciti i kad udjes i kad izadjes iz tog krsa. Kako je prolazio na tehnickom pregledu - ne znam.
amar1994

#637 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

Naslovnica wrote:https://www.olx.ba/artikal/27847652/nis ... 6-p11-114/

Eo dobrog auta za relativno malo para. Nikada ih nije nešto ni bilo previše, ali ih je, meščini, hrđa pojela.
Ovaj mi plaho dobro izgleda...
kupio bi je samo radi opisa , narocito drugi red :D :izet:

upravu je coek 100%

jedino joj fale prskalice za farove :-D
Seyfo

#638 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Seyfo »

Ma u suštini se ne može i ne treba zabranjivati euro nula ili euro jedan ( nije ni na zapadu zabranjeno), ali treba udariti veće poreze na registraciju i ekspoataciju takvih auta.
citroen xm

#639 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Pa nigdje u svijetu niko nije zabranio stara auta pa sigurno neće ni BiH. Ali auto mora biti tehnički ispravno. Evo hoću da vozim Audi 80 još 10 godina, niko mi to neće zabraniti. Ali i ja sam za uvođenje određenih bonusa za auta koja manje zagađuju. Nema problem, ne bunim se.

Što se tiče ove Primere, dobro je auto koje nikada neće naći kupca po toj cijeni. Priče o japanskom motoru su smješne, zašto nije napisao da su tek od dolaska Renoa dobili kvalitetno zaštićenu limariju. Svi pišu ono što im odgovara. :-) Inače, interijer je na nivou 80-ih, na mom Audiju je skoro pa vizuelno savremeniji od ovoga.
amar1994

#640 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

Dobili su plasticnu limariju :D , zasto ne pisu pa vjerovatno jer je vecina nezadovoljna motorima koji ih pokrecu , mene bas briga sto vec sad ima malo povrsinske korozije po vjesanju .

Cinjenica je da nissan vise nije kvalitetan kao nekada , motor i elektronika kad je govno , mozes popravljat i popravljat i uvijek je govno i ostavit ce te , a limarija te ne ostavlja na putu koliko ja znam :) . Imao je od druga stari p10 2.0 , auto se vozilo i vozilo 300+ hiljada km, cak 2 god sa losim dihtungom glave , al nista ide i vozi i vuce .
Zamijenili lagunom dci pa se pokajali .

Puno pisete o limariji a ne vozite te aute , ne kontam :-D

Ovo je govno od auta ako mene pitas i vidi se uticaj renomiranog proizvodjaca , ova je ruznija i od p10 modela :run:

Image

na njoj se vide elegantne linije scenica :lol:

Inace citroen , prica je obratna , reno je dobio na kvaliteti od kako je s nissanom .
citroen xm

#641 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Amare, pretjeruješ druže. Ok, japanci jesu dokazano pouzdana auta, ali ispade sada da svi ostali samo ostaju po putu pokvareni i vise po servisima. Imao sam auta od Lade Samare preko raznih VW-ova, švaba, francuza, talijana... sada imam dva stara švapska auta i nikada nisam ostao na putu, a od kada znam za sebe nije ni otac.

Plastična limarija je glupa fraza i nemoj da je koristiš. :thumbup: Zna se zbog čega su uvedeni plastični blatobrani. Tu je reno možda i pionir i svi koji su ismijavali plastične blatobrane manje-više sada voze auta sa istim takvim blatobranima jer su postali standard.

Samo da dodam. Da mi je bogdo jedan plastični Avantajm. :izet:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#642 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by konektovan »

Ja koliko se sjecam, ona primera nikad nije vazila za pouzdan auto. Znao sam jednog ciku jako dobro koji je vozio novu primeru, i mjenjao je vrlo brzo za volvo s40.
amar1994

#643 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:Amare, pretjeruješ druže. Ok, japanci jesu dokazano pouzdana auta, ali ispade sada da svi ostali samo ostaju po putu pokvareni i vise po servisima. Imao sam auta od Lade Samare preko raznih VW-ova, švaba, francuza, talijana... sada imam dva stara švapska auta i nikada nisam ostao na putu, a od kada znam za sebe nije ni otac.

Plastična limarija je glupa fraza i nemoj da je koristiš. :thumbup: Zna se zbog čega su uvedeni plastični blatobrani. Tu je reno možda i pionir i svi koji su ismijavali plastične blatobrane manje-više sada voze auta sa istim takvim blatobranima jer su postali standard.

Samo da dodam. Da mi je bogdo jedan plastični Avantajm. :izet:
nije ni mog starog yugo ostavio nikad :D

drugo su stara auta , kazem ljudi dadose primeru u staro gvozdje a kupise mk2 lagunu , ljepota od auta :-) :run:

sto se mene tice , bolji mi je i talijan(fiat/alfa) nego reno :D , al to je subjektivno , vjerovatno nisu ni losa auta :thumbup:
amar1994

#644 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

konektovan wrote:Ja koliko se sjecam, ona primera nikad nije vazila za pouzdan auto. Znao sam jednog ciku jako dobro koji je vozio novu primeru, i mjenjao je vrlo brzo za volvo s40.
ne znam za tu , znam za p10 , dobra auta ba , samo ne gledaj pod na dizalici :lol: :oops:
Bakir1

#645 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Bakir1 »

Maloprije sam se mimoišao sa avantimeom...
Koliko je taj auto ispred svog vremena bio
supercali

#646 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by supercali »

Bakir1 wrote:Maloprije sam se mimoišao sa avantimeom...
Ja odavno razmisljam da li da kupim to auto al ne znam sta cu s 2 auta
Ima jedan na piku po slikama izgleda odlicno al pitanje je kakav je u stvarnosti
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#647 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by liaar »

supercali wrote:
Ja odavno razmisljam da li da kupim to auto al ne znam sta cu s 2 auta
Ima jedan na piku po slikama izgleda odlicno al pitanje je kakav je u stvarnosti
Jednog parkiraš na trotoar jednog na parking mjesto, i rotiraš ih, ko onaj komšija ti sa škodom karavanom :mrgreen:
supercali

#648 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by supercali »

Nije moj komsija jebi ga
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#649 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by _BataZiv_0809 »

I Vel Satis.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#650 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by konektovan »

Image
Image
Image
Image
Post Reply