Imao dizela trojku. Nisam bio oduševljen uopšte kompletnim autom.ucenik1234 wrote:u svoje vrijeme je izuzetno dobar bio, najveci korak naprijed Golfa def., jos TDI masinice...mk ultra wrote:meni najdraži golfucenik1234 wrote:golf 3, skoro da ih i nema, a nisu oldtimeri![]()
ovaj je bio najbolji što sam imao od 5 ukupno...![]()
bio je i jedan zeleni gt 1.8, samo je on davno otišao
jednom sam zamalo kupio gti 16v, ali jbg... sad ih ni nema u oglasima, VR6 da ne spominjem
Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Ommadawn
#526 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
-
slavoljub
#527 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
imao i ja trojku dizela ,nikad gore auto nisam imao, limarija katastrofa , rupe u podu ,pragovi truli ,gepek oko sajbe truo ..uradim ga sa zamjenskim djelovima iz Velasa ,vise se nije mogao dizalicom dici jer su pragovi bil ko od papira ,morao kupit dizalicu za pod krak , motor rikno ,istopio se cosak klipa, trosio ulje ko lud , na kraju zaljepio klip za glavu , napravio , prodao jedva sverceru iz visokog bud zasto, kad mi kaze golf dizel lako prodati
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#528 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
meni nijedan nije truho, a viđao sam i ja grobova totalnihslavoljub wrote:imao i ja trojku dizela ,nikad gore auto nisam imao, limarija katastrofa , rupe u podu ,pragovi truli ,gepek oko sajbe truo ..uradim ga sa zamjenskim djelovima iz Velasa ,vise se nije mogao dizalicom dici jer su pragovi bil ko od papira ,morao kupit dizalicu za pod krak , motor rikno ,istopio se cosak klipa, trosio ulje ko lud , na kraju zaljepio klip za glavu , napravio , prodao jedva sverceru iz visokog bud zasto, kad mi kaze golf dizel lako prodati
na dva sam mijenjao dihtung glave, što se često kod njih dešava... i na svim ostalim VW benzicima
malo majoneze pod čepom, i tako to
na tri što sam imao da su imali ABS, morao se komplet servisirati
lamele, i ovo ostalo potrošno standardno
- trambusek88
#529 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Nije 1991, nego 92, par sedmica pred rat. proizvedeno 30-40 komada, valjda probna serija. ne znam tačno, pisalo je negdje.Ommadawn wrote:Negdje oko 1000 je sklopljeno u TAS-u, tako kazu._BataZiv_0809 wrote:
I ja mislim da je cijena razlog jer se proizvodio bas u periodu kad je kod nas bio rat/poratno vrijeme. Inace poceo se sklapati cak i u TAS-u 1991, ali je to naravno stalo sa ratnim dejstvima. A evo vidim na vikipediji da je 1997 prestao sa proizvodnjom, a smio sam se zakleti da cetvorka nije izasla prije 2000-te![]()
Ma sve u svemu krut i neuodoban kao i svaki golf, ali eto meni je i dalje dizajnerski najbolje što su napravili od tog auta, ovo ostalo je sve varijacija na jednu te istu temu.
A cetvorka se meni nije svidjela ispocetka ali kad sam ga prvi put probao - onda sasvim okej. Sve poslije cetvorke mi je go kurac. Bas kao sto kazes - sve isti kalup, samo drugacija svjetla.

-
ucenik1234
#530 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
trenutno vozim trojku dizela skracenu, nije neki auto ali ok, stabilan, povozit, motor odlican, limarija jeste losa strana ali kad se uradi dobro i ofarba komplet ok bude duzi rok, opremljeniji modeli s klimom, servom, sportskim sjedistima su jos bolji, na autoputu odlicno lezi, ja zadovoljan, odrzavanje bagatela, kod mene su zadnje serije 97' facelift pa nisam nekih problema vecih imao vala. uglavnom ok auto za prevoz od tacke a do b, s klimom koja i sad dobro radimk ultra wrote:meni nijedan nije truho, a viđao sam i ja grobova totalnihslavoljub wrote:imao i ja trojku dizela ,nikad gore auto nisam imao, limarija katastrofa , rupe u podu ,pragovi truli ,gepek oko sajbe truo ..uradim ga sa zamjenskim djelovima iz Velasa ,vise se nije mogao dizalicom dici jer su pragovi bil ko od papira ,morao kupit dizalicu za pod krak , motor rikno ,istopio se cosak klipa, trosio ulje ko lud , na kraju zaljepio klip za glavu , napravio , prodao jedva sverceru iz visokog bud zasto, kad mi kaze golf dizel lako prodati
na dva sam mijenjao dihtung glave, što se često kod njih dešava... i na svim ostalim VW benzicima
malo majoneze pod čepom, i tako to![]()
na tri što sam imao da su imali ABS, morao se komplet servisirati
lamele, i ovo ostalo potrošno standardno
- nepass1
#531 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
'97 sam ljeti radio na praonici na raspustu, pa dodje dijaspora da opere golfa 3, drug i ja zabalimo kako je dobar auto
Pa jos imas priliku da ga preparkiras
Jedino auto do tad koje sam vozio bio dedov yugo
Pa jos imas priliku da ga preparkiras
Jedino auto do tad koje sam vozio bio dedov yugo
-
Naslovnica
#532 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Daewoo Espero
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#533 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Ovi neki su istruhli, nisu iscezli. 
-
Throttle
#534 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Meni Espero nije bio los obzirom da su se prodavali za smijesne pare. Barem izgledom
-
citroen xm
#535 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Neka stara opelova mehanika i dijelom kopija citroenovog dizajna 80-ih i 90-ih. Ni meni nije bio loš vizuelno, kako se pokazao pojma nemam. Vjerovatno je patio od hrđe kao i Opel.
- Dope_Man
#536 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Offtopicarim ali moram primjetiti da su haman svi Jugosloveni bilo kovrdjavi, a kako postadose ovi i oni, ispravi im se i kosa.. il su samo promijenili onog ko ih sisatrambusek88 wrote:
- B6Redhell
#537 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
bile moderne one trajne frizure, sad je moderno ispravljanje kose.. trendovi, trendovi..Dope_Man wrote:Offtopicarim ali moram primjetiti da su haman svi Jugosloveni bilo kovrdjavi, a kako postadose ovi i oni, ispravi im se i kosa.. il su samo promijenili onog ko ih sisatrambusek88 wrote:
meni mocna ova HTZ oprema, ne vidim dobro a jeli ovo ih ima sa sandalama
- ElRe
#538 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Prestao se proizvoditi 2014. u Uzbekistanucitroen xm wrote:Neka stara opelova mehanika i dijelom kopija citroenovog dizajna 80-ih i 90-ih. Ni meni nije bio loš vizuelno, kako se pokazao pojma nemam. Vjerovatno je patio od hrđe kao i Opel.
http://autohis.ru/korea/istoriya-kompan ... espero.php
osnova je bila Ascona.
-
citroen xm
#539 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Nevjerovatno koliko su se zadržali pojedini modeli u nerazvijenim zemljama. Osnove iz 70-ih, ali sve robusno i trajno. Auta ko stvorena za zemlje sa niskim standardom.
-
boshniak
#540 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Ford Sierra MK1

Ford Sierra MK2

Ford Sierra MK2
-
citroen xm
#541 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Eno i R25 pored Siere mk2. Nema ih nigdje više, a bio je brutalno dobro i kvalitetno auto, miljama ispred Siere u svemu.
- Sodom1
#542 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Imao ja tricu jesenas , karavan tdi bajo moj , mjenjao za Alfu , trosila antifriz ,nisam mogao naci gdje , doduse trosi i Alfa ali bar znam da je mali hladnjak valjda otisao , stakla sva mokra kao u sauni 
-
530i
#543 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Ne pamtim kad sam vidio reno 25 ili reno 21.citroen xm wrote:Eno i R25 pored Siere mk2. Nema ih nigdje više, a bio je brutalno dobro i kvalitetno auto, miljama ispred Siere u svemu.
- muz66
#544 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Jucer vidim prvu generaciju SLK Mecke. Zaboravio sam da postoji.
-
tempuser
#545 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Jedan tamno zeleni 21 je svaki dan dan parkiran kod Mr. Gurmana u Kolodvorskoj, drugi i to onaj ruzni sa 5 vrata boje meda negdje u Olimpijskom, R25 ph2 u fabrickom stanju imas parkiran na parkingu one zgrade sto je predvidjena za rusenje u Zagrebackoj.530i wrote:Ne pamtim kad sam vidio reno 25 ili reno 21.citroen xm wrote:Eno i R25 pored Siere mk2. Nema ih nigdje više, a bio je brutalno dobro i kvalitetno auto, miljama ispred Siere u svemu.
-
tempuser
#546 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Poslao sam ja prije koji dan 2 Sierre 87. god na Vjecna lovista, srebrena CL, identicna kao ova na slici, presla 170k km, sve fabricki , bez greske i crvena GL jos bolja, presla svega 90k km.boshniak wrote:
Ford Sierra MK2
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#547 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Kod nas se pojavio nekad 1998. Sjecam se da su picile reklame za njega u pauzama utakmica Mundijala u Francuskoj. Mi djeca se kladili da li se kaze EkspresoElRe wrote:Prestao se proizvoditi 2014. u Uzbekistanucitroen xm wrote:Neka stara opelova mehanika i dijelom kopija citroenovog dizajna 80-ih i 90-ih. Ni meni nije bio loš vizuelno, kako se pokazao pojma nemam. Vjerovatno je patio od hrđe kao i Opel.
http://autohis.ru/korea/istoriya-kompan ... espero.php
osnova je bila Ascona.
Cuj Askona osnova.
Pa zamisli da se jos pravi golf dvojka na fazon onog keca iz JAR-a (fabija mk1 unutrasnjost) i da kosta do 10 000 milja. Kod nas ne bi drugog auta na cesti bilocitroen xm wrote:Nevjerovatno koliko su se zadržali pojedini modeli u nerazvijenim zemljama. Osnove iz 70-ih, ali sve robusno i trajno. Auta ko stvorena za zemlje sa niskim standardom.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#548 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
ja vozio u firmi 2004. r21 gtx530i wrote:
Ne pamtim kad sam vidio reno 25 ili reno 21.
- konektovan
#549 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
Kec se pravio do 2009 godine u Juznoj Africi.
- konektovan
#550 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta
tempuser wrote:
Jedan tamno zeleni 21 je svaki dan dan parkiran kod Mr. Gurmana u Kolodvorskoj, drugi i to onaj ruzni sa 5 vrata boje meda negdje u Olimpijskom, R25 ph2 u fabrickom stanju imas parkiran na parkingu one zgrade sto je predvidjena za rusenje u Zagrebackoj.

Ima u olimpijskom, mislimo na isto ovo nedonosce. Sreca pa se ne vozi kroz mahalu, vec je dugo parkiran.