Istovremeno si i blizu i daleko u sjećanjimaNed071 wrote:Pajin je Micu jos od prije rata...
Pajin uopšte nije bio Mitsubishi, već Subaru Libero

Uvezen nov, pazi sad, 1994. godine! Neko mu ga je dovezao iz Italije za potrebe Bubamare
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Istovremeno si i blizu i daleko u sjećanjimaNed071 wrote:Pajin je Micu jos od prije rata...

Stvarno malo tih automobila je prezivjelo. Ono što ima, je više za otpada.bitanga_sa_otesa wrote:juce vidio sivu 11-ku ,podaleko je bila pa nisam bas vidio u kakvom je stanju ..
Frontera pravo dobro auto bila... Imao sam početkom 2001 jednu u bordo boji. Udobna, prostrana ali je puno trošila... Jedno 13l..ElRe wrote:Megane I, Laguna I, Omega A i B, Frontera...
Viđam i ja tu 11-ku sad često...vozi se svaki dan, nije u nekom stanju...bitanga_sa_otesa wrote:juce vidio sivu 11-ku ,podaleko je bila pa nisam bas vidio u kakvom je stanju ..

Parkiran u Kolodvorskoj.bach wrote:Ima jedan sivi Volvo 240. Neka mlađa žena ga vozi.

Ovaj sve ima, samo nema airbag.ElRe wrote:http://en.chevroletegypt.com/vehicles/l ... rview.html
Daewoo Lanos se jos proizvodi, u Egiptu. Da li je Opel Kadet bio osnova?
Nisam siguran, procitah da je to iz temelja onovi model koji je naslijedio Nexiu.530i wrote:Jest, Kadett "suza" je osnova. Daewoo Racer kao kopija 1/1 i malo modernije verzije Nexia i Lanos, bilo ih je i kod nas.
Imao zenin rodjak u Tuzli prije nekih 4-5 godina. Kupio je prilikom neke pijanke, tek dobio nekakav poslic i opario se. Prodao mu neki "jaran" za 800 maraka, nije sa tim autom ni 50 kilometara cestito presao.bitanga_sa_otesa wrote:juce vidio sivu 11-ku ,podaleko je bila pa nisam bas vidio u kakvom je stanju ..
Ispravite me ako grijesim, ali ne mogu se oteti utisku da je cetvorka nova dvica.konektovan wrote:Ovo su dobra auta, ali nazslost hronicni kokuzluk vlasnika istih, ucinio svoje. Znam jednog lika, vozio je dugo bx dizel, bar 10-ak godina. Medjutim kad je dosao na red servis hidraulike, ostavio je da lezi bar godinu. Kupio sebi dvicu kasnije, pa golfa lV.Naslovnica wrote:Citroen BX
Nije da ih nije bilo...
A i nema ih toliko, mislim ni u "svoje vrijeme" nisu bile toliko masovne.konektovan wrote:Trice su pale najviše zbog loše limarije, mehanika je bila solidna. Cetvorka je definitivno pravi nasljednik dvice, bar ovdje kod nas.
Vjerovatno da je bila preskupa jer tek sto je rat prestao to je jos uvijek bio aktuelan model a raja se pokusala u tom svemu snaci - dvojka je bio popularan model kod nas i raja ga masovno uvozila._BataZiv_0809 wrote: Ispravite me ako grijesim, ali ne mogu se oteti utisku da je cetvorka nova dvica.
Mislim da je trojka zbog lose kvalitete, a i generalno zbog malog broja uvezenih komada (za golfove parametre) nekako preskocena i da je cetvorka sad taj opstenarodni auto.
Je li trojka bila preskupa u onim godinama iza rata pa se nije toliko uvozila ili je neki drugi razlog u pitanju, fakat ne znam, ali to mi je i dalje daleko najljepsi Golf
I ja mislim da je cijena razlog jer se proizvodio bas u periodu kad je kod nas bio rat/poratno vrijeme. Inace poceo se sklapati cak i u TAS-u 1991, ali je to naravno stalo sa ratnim dejstvima. A evo vidim na vikipediji da je 1997 prestao sa proizvodnjom, a smio sam se zakleti da cetvorka nije izasla prije 2000-teOmmadawn wrote: Vjerovatno da je bila preskupa jer tek sto je rat prestao to je jos uvijek bio aktuelan model a raja se pokusala u tom svemu snaci - dvojka je bio popularan model kod nas i raja ga masovno uvozila.
Imali ga sestra i ja, 1993 godiste - nisam bio imponiran. Mijenjali mu dihtung na glavi motora, elektrika zajebavala (jednom prekidac za svjetla poceo gorjeti, srecom ga uspjedoh ugasiti), nije bas bio ni udoban... Ukratko - bezveze auto.
Imao sam i cetvorku, okej ali taj sto je imao kvarove - lezaj na generatoru, lezajevi za federe, senzor za vazdusnu masu... Da ne spominjem potrosne dijelove poput zupcastog remena, kocione diskove... Ali sest i po godina sam ga vozio a kad sam ga uzeo bio 2 godine star. Ostat ce mi u sjecanju da sam obisao BiH sa njim i da sam dijete iz porodilista dovukao. No ne bih ga ponovo imao - za razliku od Mercedesa 190, Passat B3 i Skode Octavie.
Negdje oko 1000 je sklopljeno u TAS-u, tako kazu._BataZiv_0809 wrote:I ja mislim da je cijena razlog jer se proizvodio bas u periodu kad je kod nas bio rat/poratno vrijeme. Inace poceo se sklapati cak i u TAS-u 1991, ali je to naravno stalo sa ratnim dejstvima. A evo vidim na vikipediji da je 1997 prestao sa proizvodnjom, a smio sam se zakleti da cetvorka nije izasla prije 2000-teOmmadawn wrote: Vjerovatno da je bila preskupa jer tek sto je rat prestao to je jos uvijek bio aktuelan model a raja se pokusala u tom svemu snaci - dvojka je bio popularan model kod nas i raja ga masovno uvozila.
Imali ga sestra i ja, 1993 godiste - nisam bio imponiran. Mijenjali mu dihtung na glavi motora, elektrika zajebavala (jednom prekidac za svjetla poceo gorjeti, srecom ga uspjedoh ugasiti), nije bas bio ni udoban... Ukratko - bezveze auto.
Imao sam i cetvorku, okej ali taj sto je imao kvarove - lezaj na generatoru, lezajevi za federe, senzor za vazdusnu masu... Da ne spominjem potrosne dijelove poput zupcastog remena, kocione diskove... Ali sest i po godina sam ga vozio a kad sam ga uzeo bio 2 godine star. Ostat ce mi u sjecanju da sam obisao BiH sa njim i da sam dijete iz porodilista dovukao. No ne bih ga ponovo imao - za razliku od Mercedesa 190, Passat B3 i Skode Octavie.![]()
Ma sve u svemu krut i neuodoban kao i svaki golf, ali eto meni je i dalje dizajnerski najbolje što su napravili od tog auta, ovo ostalo je sve varijacija na jednu te istu temu.
Ommadawn wrote:Vjerovatno da je bila preskupa jer tek sto je rat prestao to je jos uvijek bio aktuelan model a raja se pokusala u tom svemu snaci - dvojka je bio popularan model kod nas i raja ga masovno uvozila._BataZiv_0809 wrote: Ispravite me ako grijesim, ali ne mogu se oteti utisku da je cetvorka nova dvica.
Mislim da je trojka zbog lose kvalitete, a i generalno zbog malog broja uvezenih komada (za golfove parametre) nekako preskocena i da je cetvorka sad taj opstenarodni auto.
Je li trojka bila preskupa u onim godinama iza rata pa se nije toliko uvozila ili je neki drugi razlog u pitanju, fakat ne znam, ali to mi je i dalje daleko najljepsi Golf
Imao sam i cetvorku, okej ali taj sto je imao kvarove - lezaj na generatoru, lezajevi za federe, senzor za vazdusnu masu... Da ne spominjem potrosne dijelove poput zupcastog remena, kocione diskove... Ali sest i po godina sam ga vozio a kad sam ga uzeo bio 2 godine star. Ostat ce mi u sjecanju da sam obisao BiH sa njim i da sam dijete iz porodilista dovukao. No ne bih ga ponovo imao - za razliku od Mercedesa 190, Passat B3 i Skode Octavie.
radostan dan wrote: Vjerovatno da je bila preskupa jer tek sto je rat prestao to je jos uvijek bio aktuelan model a raja se pokusala u tom svemu snaci - dvojka je bio popularan model kod nas i raja ga masovno uvozila.