Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#301 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Ova je premija za 1200 KM.
amar1994

#302 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:Ova je premija za 1200 KM.
kradja s obzirom na vizuelno stanje, al sta ce kome ce je prodat :( :-) :roll:
vecinom je neko unisti ćunerskim detaljima :-) , i vozi dok ne treba neki rijedak dio nac i onda za dijelove ili na otpad :izet: :roll:
ElRe

#303 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by ElRe »

Kad smo vec kod autobusa

Image
KB9

#304 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by KB9 »

uh ja bi sad uzeo ovu mazdu al bas veze nemam gdje je vozit, kome, kolko kostaju njeni popravci, nabavke djelova i sve ostale stvari :lol:
trambusek88

#305 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by trambusek88 »

ElRe wrote:Kad smo vec kod autobusa

Image
Karosa B731. Renault motor. Došlo ih 1996 u više gradova u oba entiteta, naravno, najviše u Sarajevo 21. Danas koliko znam ostala samo jedna u Donjem Vakufu.

Ima ih par i u Banjaluci ali novije godište, facelift.
Ommadawn

#306 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Ommadawn »

Ne znam da li se računaju kamioni ovdje ali znam da sam u poslijeratnoj BiH viđao Saurer i Steyr sa onom ruznom kabinom. U zadnjih par godina ih nisam vidio nikako.
tempuser

#307 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by tempuser »

Kamioni i ta privredna vozila zbog kolicine metala cim legnu idu na plianje pa pod presu.
Zato je iscezla sva masa Saurera, Steyera, DAF-ova, Magirusa, Renaulta itd koji su pojedinacnom poslije rata bili uvozeni.
Kad malo bolje pogledas u Sarajevu osim komunalnih sluzbi tipa Gras, Rad itd, ili nesto malo kod privatnih prevoznika i kipera nemas vise ni onih obicnih mercedesa koji su dominirali cestama (tzv "kosi prozor" se jos moze i sresti):

Imagepost a picture

O Mercedesima njuskarima (zadnja ih je koristila Hidrogradnja - poslije rata ih povukli sa gradilista po Bliskom Istoku), FAP-ovima 12-13 "glumac" i starijim da ne govorimo.

Ovi sko skoro pa izumrli, osim pauka i jednog mozda dva privatna autoprevoznika ne znam da li vdijam ijednog jos po Sarajevu, u pasivnim dijelovima ih vjerovatno jos ima:

Imagecapture

Malih Tamica jos ima, voze ih autoprevoznici, GRAS, Papirsevis itd, ali jedno jutro ni njih nece vise biti.
Ovo su postali dinosaurusi...

Imageimages

Turbo-Zeta mozda ima jos par kom na cestama, starijih gotovo i nema, a onih sa vertikalmim rebrima na masci definitivno dovano nema.

Imagefree upload
amar1994

#309 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

KB9 wrote:uh ja bi sad uzeo ovu mazdu al bas veze nemam gdje je vozit, kome, kolko kostaju njeni popravci, nabavke djelova i sve ostale stvari :lol:
kod nekog dobrog majstora, postenog :mrgreen: , a za dijelove imas ebay i lagano :izet: :lol: :lol:
KB9

#310 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by KB9 »

amar1994 wrote:
KB9 wrote:uh ja bi sad uzeo ovu mazdu al bas veze nemam gdje je vozit, kome, kolko kostaju njeni popravci, nabavke djelova i sve ostale stvari :lol:
kod nekog dobrog majstora, postenog :mrgreen: , a za dijelove imas ebay i lagano :izet: :lol: :lol:
ih nisam ti ja od toga, neko ce drugi morat usrecit mazdu :mrgreen: a steta, cijena je stvarno preniska ako valja :-)
tempuser

#311 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by tempuser »

Bio je jedan ciko, majstor starog kova za Mazdu u onom dvoristu u Tekija Cikmi (prekoputa Estrade), sad je sve to sruseno i prosiren parking...
amar1994

#312 Re: RE: Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

tempuser wrote:Bio je jedan ciko, majstor starog kova za Mazdu u onom dvoristu u Tekija Cikmi (prekoputa Estrade), sad je sve to sruseno i prosiren parking...
[emoji20]

Sent from my C6603 using Tapatalk
citroen xm

#313 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by citroen xm »

Ma nije to nikakav svemirski brod niti toliko savremen automobil da trebaju posebne dijagnostike i aparatura. Dobar majstor će je održavati kako treba. Vjerujem da i potrošnih dijelova ima da se kupi. Jedino dijelovi karoserije i nešto baš specifično može da pravi problem, ali ljubitelja to ne bi trebalo odbijati.
amar1994

#314 Re: RE: Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by amar1994 »

citroen xm wrote:Ma nije to nikakav svemirski brod niti toliko savremen automobil da trebaju posebne dijagnostike i aparatura. Dobar majstor će je održavati kako treba. Vjerujem da i potrošnih dijelova ima da se kupi. Jedino dijelovi karoserije i nešto baš specifično može da pravi problem, ali ljubitelja to ne bi trebalo odbijati.
[emoji41] [emoji106]

Sent from my C6603 using Tapatalk
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#315 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Domaci izdajnik »

Image

jedno vrijeme troklipni 1,0 D omiljen kod fast food dostavljača :mrgreen: trošio ko upaljač, ali održavanje skupo ko da voziš Mečku V8 :-)
Ommadawn

#316 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:Image

jedno vrijeme troklipni 1,0 D omiljen kod fast food dostavljača :mrgreen: trošio ko upaljač, ali održavanje skupo ko da voziš Mečku V8 :-)
Uh ovakav je jedna moja bivša cura imala, samo imao neke žuto-plave dekale sa strana. Uspio sam se provozati u njemu ali ne i provozati ga jer smo ubrzo raskinuli. Koliko me znala spičiti depra svaki put kad se mimoiđemo jer sam znao da ide na sastanak s novim frajerom (danas mužom). Ah slatke muke ljubavne...
Domaci izdajnik

#317 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Ko o čemu ja i zemo o ljubavnim gafovima....ma šta ja kenjam sa dvije se viđam trenutno :zoka: od stresa i trke se usukao ko lovačka kuja :mrgreen:
Ommadawn

#318 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:Ko o čemu ja i zemo o ljubavnim gafovima....ma šta ja kenjam sa dvije se viđam trenutno :zoka: od stresa i trke se usukao ko lovačka kuja :mrgreen:
I još kad Bata uleti... :)
Nego šta on spominje za nekakvog Fiata Mirafiorija da si mu poslao, bitanga na aparatima bio??

On Topic: interesantno da su se iz Turske u BiH uvozili Renaulti ali ne i Tofaš. Ili recimo kamioni BMC, Fatih itd...
Domaci izdajnik

#319 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Eh, da Mirafiori moram ga okačiti na oldtimere dobro me napomenu :-D
trambusek88

#320 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by trambusek88 »

Ommadawn wrote:
Lajavikrelac wrote:Image

Uh ovakav je jedna moja bivša cura imala, samo imao neke žuto-plave dekale sa strana. Uspio sam se provozati u njemu ali ne i provozati ga jer smo ubrzo raskinuli. Koliko me znala spičiti depra svaki put kad se mimoiđemo jer sam znao da ide na sastanak s novim frajerom (danas mužom). Ah slatke muke ljubavne...
Sjetih se jednog ovakvog crvenog, što je taksiro kad je bio zadnji štrajk Grasa. Gore firma šatro "Sarajevo taxi" a naravno nije imao TA tablice. Ugl.jako sam se iznenadio kad sam ga ugledao.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#321 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by bitanga_sa_otesa »

tempuser wrote:Bio je jedan ciko, majstor starog kova za Mazdu u onom dvoristu u Tekija Cikmi (prekoputa Estrade), sad je sve to sruseno i prosiren parking...
imao fiata 850 bijelog :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#322 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by _BataZiv_0809 »

Ommadawn wrote:
Lajavikrelac wrote:Ko o čemu ja i zemo o ljubavnim gafovima....ma šta ja kenjam sa dvije se viđam trenutno :zoka: od stresa i trke se usukao ko lovačka kuja :mrgreen:
I još kad Bata uleti... :)
Nego šta on spominje za nekakvog Fiata Mirafiorija da si mu poslao, bitanga na aparatima bio??

On Topic: interesantno da su se iz Turske u BiH uvozili Renaulti ali ne i Tofaš. Ili recimo kamioni BMC, Fatih itd...
Pozdrav dobri ljudi :thumbup:

Drzite mi fige sutra, zasad necu puno otkrivati, ali moguce je da konacno ostvarujem jednu dugogodisnju momacku zelju :D

I da na ispravnom sam podforumu ne sekirajte se :evil: :lol:
tempuser

#323 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by tempuser »

bitanga_sa_otesa wrote:
imao fiata 850 bijelog :thumbup:
Imao i Jeepa Willisa skoro restauriranog i jos neku napravu sa propelerom koja navodno leti...
mayab

#325 Re: Automobili koji su skoro iščezli sa bh. cesta

Post by mayab »

Generalno

Image
Post Reply