Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Naslovnica

#1 Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Naslovnica »

Seat nema krovnih nosača pa ne mogu montirati nikakvu uobičajenu "galeriju", konkretno, nosač za bicikl.
Nedavno u prolazu vidjeh neko auto novije proizvodnje, bez nosača, ali sa galerijom na krovu. Neka je kombinacija kačenja dole prema vratima, bilo je na trenutak pa nisam stigao skontati šta i kako.
Nazad nemam kuku za onaj klasični nosač za bicikl, postoji nekakva kombinacija što se kači na peta vrata, ali mene prvenstvo interesuje da li postoji opcija kombinacije galerije za automobile i nosača bicikl isključivo na krovnoj poziciji.
Hvala!
NediM17

#2 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by NediM17 »

Naslovnica wrote: 07/07/2020 18:33 Seat nema krovnih nosača pa ne mogu montirati nikakvu uobičajenu "galeriju", konkretno, nosač za bicikl.
Nedavno u prolazu vidjeh neko auto novije proizvodnje, bez nosača, ali sa galerijom na krovu. Neka je kombinacija kačenja dole prema vratima, bilo je na trenutak pa nisam stigao skontati šta i kako.
Nazad nemam kuku za onaj klasični nosač za bicikl, postoji nekakva kombinacija što se kači na peta vrata, ali mene prvenstvo interesuje da li postoji opcija kombinacije galerije za automobile i nosača bicikl isključivo na krovnoj poziciji.
Hvala!
Naravno da postoji, izadji na Thule stranicu, najskuplji su i najbolji. Imaš i nekih jeftinijih proizvođača koji su solidnog kvaliteta. Imaš profil CRUZ na OLX, ima svašta kod lika, BL je u pitanju, odnosno Laktaši. Kupiš poprečne nosače sa odgovarajućim "šapama" za svoje auto i onda uzimaš dodatke koji ti trebaju.
https://www.thule.com/hr-ba/roof-rack/car-roof-racks
Last edited by NediM17 on 07/07/2020 18:44, edited 1 time in total.
tempuser

#3 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by tempuser »

Imas poprecne precke i tzv “sape” koje si vidio i koje su tipske za svaki model auta.
Imas ih u Thuleu na Dobrinji, a imas na olxu lika nick Cruz koji prodaje sve to po dosta nizim cijenama od firme Hakr, imas obicne i aliminijske aero (besumne). Za Octaviu 220 KM + nesto maraka za dostvu.
Evo @NediM17 ti je sve vec napisao
sparky

#4 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by sparky »

Image
Ja imam ovaj univerzalni nosac. Bio je bas jeftin. Lagan za montažu, odgovara na sve oblike karoserije. Do 3 bicikla moze ponijeti. Meni treba za dva, a cini mi se da trece i nema mjesta. Proban na autoputu i sumskim putevima i sve je ok
Naslovnica

#5 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Naslovnica »

HVALA gagi moji! :thumbup:
Jebem ti pamet, nije mi palo na pamet da malo proguglam, lakše otvoriti temu. :lol:
Elem, to mi je poprilično novi zadatak, malom dosadilo na biciklu po Alipašinom&co, pa da šmugnemo katkad do Igmana ili na remo, s paciklima ma krovu.
Thule Evo WingBar - to mi izbacuje za moje auto.
Naslovnica

#6 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Naslovnica »

sparky wrote: 07/07/2020 18:55 Image
Ja imam ovaj univerzalni nosac. Bio je bas jeftin. Lagan za montažu, odgovara na sve oblike karoserije. Do 3 bicikla moze ponijeti. Meni treba za dva, a cini mi se da trece i nema mjesta. Proban na autoputu i sumskim putevima i sve je ok
Vidio sam ovo, nešto mi je bilo hafifno za duže vožnje, možda griješim?
NediM17

#7 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by NediM17 »

Thule je skup, ja sam na Rio MK2 imao one njihove "square bars" i kofer Thule Ocean 200. Koristio možda par puta. Kad sam prodao tog Ria prodao i nosače nekom liku za 150 KM a kofer ostavio. Poslije Ceed karavan imao one uzdužne šipke na krovu i kupim kod ovog CRUZ-a poprečne alu aero šipke talijanskog proizvođača Menabo, jednom stavio kofer kad su mi dolazili neki gosti iz inostranstva 2017. pa išli na more, 5 ljudi. Sad ih mogu koristiti na SX4 koji isto ima ove uzdužne nosače. Meni su se isplatili, posudjivao ih godinama jednom kolegi, on voz'o Arape i na kraju ljeta čovjek vrati nosače i kofer s obrazom. Nakon par godina je skont'o da je mog'o sebi kupit' nosače i kofer, što je na kraju i učinio. Eno ih stoje u garaži besposleni, ali nek' jednom zatrebaju vrijede svake marke.
@Naslovnica pogledaj ti kod ovog lika sa OLX, puno jeftinije ćeš proći a kvalitet solidan.
Naslovnica

#8 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Naslovnica »

NediM17 wrote: 07/07/2020 19:26 Thule je skup, ja sam na Rio MK2 imao one njihove "square bars" i kofer Thule Ocean 200. Koristio možda par puta. Kad sam prodao tog Ria prodao i nosače nekom liku za 150 KM a kofer ostavio. Poslije Ceed karavan imao one uzdužne šipke na krovu i kupim kod ovog CRUZ-a poprečne alu aero šipke talijanskog proizvođača Menabo, jednom stavio kofer kad su mi dolazili neki gosti iz inostranstva 2017. pa išli na more, 5 ljudi. Sad ih mogu koristiti na SX4 koji isto ima ove uzdužne nosače. Meni su se isplatili, posudjivao ih godinama jednom kolegi, on voz'o Arape i na kraju ljeta čovjek vrati nosače i kofer s obrazom. Nakon par godina je skont'o da je mog'o sebi kupit' nosače i kofer, što je na kraju i učinio. Eno ih stoje u garaži besposleni, ali nek' jednom zatrebaju vrijede svake marke.
@Naslovnica pogledaj ti kod ovog lika sa OLX, puno jeftinije ćeš proći a kvalitet solidan.
Poslao sam mu upit!
:thumbup:
Dobio sam odgovor.
Postovani
imamo celicne nosace za automobil po cijeni od 98km
celicni nosac ya bicikl 1kom 50km
alu nosac za bicikl 1kom 70km
Znači jojaipo
Prihvatljivo.
Last edited by Naslovnica on 08/07/2020 11:30, edited 2 times in total.
Optimist

#10 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Optimist »

Naslovnica wrote: 07/07/2020 18:56 HVALA gagi moji! :thumbup:
Jebem ti pamet, nije mi palo na pamet da malo proguglam, lakše otvoriti temu. :lol:
Elem, to mi je poprilično novi zadatak, malom dosadilo na biciklu po Alipašinom&co, pa da šmugnemo katkad do Igmana ili na remo, s paciklima ma krovu.
Thule Evo WingBar - to mi izbacuje za moje auto.
Evo sta kaze pik:

https://www.olx.ba/artikal/25490244/kro ... eat-altea/

https://www.olx.ba/artikal/38591148/kro ... -pluskuka/
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#11 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by konektovan »

Ova varijanta kod sparkya, najpovoljnija, najjednostavnija i totalno prakticna... :thumbup:
sparky

#12 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by sparky »

Naslovnica wrote: 07/07/2020 18:57
sparky wrote: 07/07/2020 18:55 Image
Vidio sam ovo, nešto mi je bilo hafifno za duže vožnje, možda griješim?
Na prvu izgleda lohotno, ali fkt je ok. Jedino na ovako malom autu, malo bicikla vire sa strana pa moras paziti ako se negdje provlacis, ali sto se tice stabilnosti potpuno je ok. Ja posto cesto vozim po nekim haklanijama svezem jos dodatno jednim spanerom, ali za neke normalne puteve nema potrebe. Ne mogu spasti bicikla. Najduze sto sam vozio bilo je nekih 80km od toga 30ak autoputa. Normalno 120-130, jbg skoda svakako nije za brze.
sparky

#13 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by sparky »

konektovan wrote: 07/07/2020 20:39 Ova varijanta kod sparkya, najpovoljnija, najjednostavnija i totalno prakticna... :thumbup:
Za amatera poput mene, odlicna varijanta. Jeftino, lako za montirati, jos lakse za demontirati. Kad se sklopi, ne zauzima puno prostora u gepeku.
Maraschino

#14 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Maraschino »

Najjednostavniji, najjeftiniji i sklopiv

Image

a malo bolje i skuplje pogledati

https://www.bol.com/nl/l/fietsendragers/N/43803/
tempuser

#15 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by tempuser »

Ovi što idu na gepek su dobri za čisto biciklističke ture, potrpa se ekipa unutra, okačiš bicikle i gas, ali su nezgodni za familijarnu upotrebu, žena i sitna djeca kad ćeš bar 2 x stati do odredišta da nešto ubaciš ili izvadiš iz gepeka.
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#16 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by RagibUzoriti »

Maraschino wrote: 07/07/2020 23:32 Najjednostavniji, najjeftiniji i sklopiv

Image

Koristim isti do 3 bicikla nakacim. Super stvar.

20 maruna cirka kosta,rijeseni svi problemi :D
Naslovnica

#17 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Naslovnica »

RagibUzoriti wrote: 08/07/2020 11:18

Image

Koliko vidim, ovo ide na automobilie koji imaju kuku, drugačije ne može?
RagibUzoriti
Vozim: Vozim se na struju

#18 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by RagibUzoriti »

Tako je
Elvedin_Dz

#19 Re: Automobil bez krovnih nosača, bicikl, potreban savjet

Post by Elvedin_Dz »

RagibUzoriti wrote: 08/07/2020 11:18

Image

Gdje se ima kupiti?
Post Reply