Autom preko Starog...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
calculator

#1 Autom preko Starog...

Post by calculator »

Tek maloprije pročitah, noćas neki VANDAL pokušao autom preći preko Starog Mosta http://www.klix.ba/vijesti/bih/vozilom- ... /151230005 a "U MUP-u Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) nisu obaviješteni o ovom slučaju, a dežurni operativni je za Klix.ba kazao da je saobraćaj za vozila u starom dijelu Mostara strogo zabranjen te da se radi o pješačkoj zoni." što me navodi na zaključak da: ili policija neće ni potražiti niti kazniti idiota koji je pokušao srušiti automobilom Stari Most, ili, ako ga i pronađe, kaznit će ga prekršajem za narušavanje pješačke zone!

Image

Jednostavno, ne mogu da vjerujem da ovaj ozbiljan incident nije prošao zapažen ovdje, izuzev postavljanja jedne fotografije na "hercegovačkom" pdf

Image

Da podsjetim:
Most je artiljerijskim pogocima srušen 1993. godine. Pod patronažom UNESCO-a formiran je međunarodni tim stručnjaka za rekonstrukciju Starog mosta, restauraciju kula Tare i Halebinovke, Sultan-Selimovog mesdžida i ostalih objekata u spomeničkom kompleksu. Nakon obnove, Stari most je svečano otvoren 2004., a Komitet za svjetsku baštinu je 17.07.2005. upisao područje Starog mosta Starog grada Mostara na Listu svjetske baštine UNESCO-a pod kriterijem (vi):

Sa "renesansom" Starog mosta i njegovog okruženja, simbolična snaga i značenje grada Mostara – kao izuzetnog i univerzalnog simbola suživota zajednice različitog kulturnog, etničkog i religijskog porijekla – je učvršćena i ojačana, uz naglasak na neograničenim naporima ljudske solidarnosti za mir i moć saradnje pri suočavanju sa teškim katastrofama." http://unescobih.mcp.gov.ba/spomenici/d ... x?id=14253
Image

Onaj kome je palo napamet da autom pređe preko Mosta nema pamet! Stari Most je kulturno nasljeđe BiH, spomenik najviše katergorije upisan u UNESCO, spomenik kojeg poznaje cijeli svijet i kojeg u srcu nose svi normalni ljudi iz BiH, Mostarci naročito.
Spomenik koji je jednom srušen, kojeg neko pokušava srušiti i drugi put.

Osim prekršajne odgovornosti vozača, postoje li elementi krivične odgovornosti, ima li načina da se vozač-vandal krivično tereti i strpa u zatvor?
gnjev

#2 Re: Autom preko Starog...

Post by gnjev »

Jesil to prespavo jucer ?
Edin H.

#3 Re: Autom preko Starog...

Post by Edin H. »

gnjev wrote:Jesil to prespavo jucer ?
:D
Gojeni H

#4 Re: Autom preko Starog...

Post by Gojeni H »

calculator wrote:Tek maloprije pročitah, ...
http://forum.klix.ba/lokalni-kriminalci ... 39s25.html
strong69

#5 Re: Autom preko Starog...

Post by strong69 »

"Da se ja pitam ja bih proterao auto ovuda."
Danguba

#6 Re: Autom preko Starog...

Post by Danguba »

Znam da se juce zamandali ona tema pa ne stigoh nista napisati.

Gori od ovoga ludjaka su ovi sto ga posmatraju. Ne znam ali mislim da ne bi odolio da mu stanem na put.
...i ne mogu da vjerujem da nema stubica koji bi sprijecili ovakve da se ''pokusaju'' popeti na stari.
calculator

#7 Re: Autom preko Starog...

Post by calculator »

gnjev wrote:Jesil to prespavo jucer ?
Nisam bio ovdje, zašto?
Mlohavi

#8 Re: Autom preko Starog...

Post by Mlohavi »

Koliko je moguce da je u pitanju samo greska vozaca? Neka usrana navigacija ga navela preko mosta il' jednostavno covjek nije bio najprisebniji taj dan?
Nista to, prema komentarima odmah bi ono vozaca bacilo u Neretvu, prebilo covjeka i po starom dobrom obicaju jeb**o Turcima sve po redu.

Na starom mostu nisam bio 6-7 godina sjecanje blijedi, al' ako je moguce provesti automobil sve do starog, onda je tu neko debelo usrO i prije ovog Turcina.
muha_sa

#9 Re: Autom preko Starog...

Post by muha_sa »

za ovaj idiotizam nema ali :-)
karanana

#10 Re: Autom preko Starog...

Post by karanana »

hoce li iko vise reci DA LI JE USPIO PRECI ILI NE?
ako NE, je li nije auto moglo ili je skontao da je zabrana ili ga je neko zaustavio?
oridjidji

#11 Re: Autom preko Starog...

Post by oridjidji »

Mislim da su ga Mostarci trebali nagraditi za ovaj hrabri pokusaj, jednim hladjenjem s Mosta u Neretvu. :D
oridjidji

#12 Re: Autom preko Starog...

Post by oridjidji »

Sutradan su trebali cetri betonske kocke staviti ili cunja i zdravo levat. :D
mitomostar-

#13 Re: Autom preko Starog...

Post by mitomostar- »

nadrogirani turčin diler droge koji radi u turskoj ambasadi kroz mostar ga ima mjesec vodaju lokalni kriminalci i mafijaši, sem turčina u autu je bilo nekoliko mostarskih fuksetina a turčinovo ime je bulent.
oridjidji

#14 Re: Autom preko Starog...

Post by oridjidji »

mitomostar- wrote:nadrogirani turčin diler droge koji radi u turskoj ambasadi kroz mostar ga ima mjesec vodaju lokalni kriminalci i mafijaši, sem turčina u autu je bilo nekoliko mostarskih fuksetina a turčinovo ime je bulent.
stara bi ga mostarska raja malo ohladila. otanjili ste mi nesto. :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Autom preko Starog...

Post by Truba »

bitno je da su mislili da je ujko
mitomostar-

#16 Re: Autom preko Starog...

Post by mitomostar- »

oridjidji wrote:
mitomostar- wrote:nadrogirani turčin diler droge koji radi u turskoj ambasadi kroz mostar ga ima mjesec vodaju lokalni kriminalci i mafijaši, sem turčina u autu je bilo nekoliko mostarskih fuksetina a turčinovo ime je bulent.
ko će ga dirat kada svakome pokazuje isprave turske tajne službe, KGT iskaznicu ima, pravio je ovaj još neke probleme ali čim policija dođe on pokaže čage turske tajne službe
oridjidji

#17 Re: Autom preko Starog...

Post by oridjidji »

mitomostar- wrote:
oridjidji wrote:
ko će ga dirat kada svakome pokazuje isprave turske tajne službe, KGT iskaznicu ima, pravio je ovaj još neke probleme ali čim policija dođe on pokaže čage turske tajne službe
Ma u Neretvu i sa Erdoganom. :D
Locked