Autolimar

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Melami

#26 Re: Autolimar

Post by Melami »

Warsame22 wrote:Kont'o sam da prefarbam felge na svojoj Jetti II (1984) u crnu boju (jednostavno fore radi, sviđaju mi se crne felge :D ) pa me zanima je li iko od vas to ikad radio i šta bi mi bilo potrebno za taj poduhvat. Na netu sam nailazio na mnoge načine farbanja felgi, ali mi se svi čine prekomplikovani. Unaprijed hvala ;-)
Zavisi sta zelis. S obzirom na auto pretpostavljam da ne zelis nesto dugotrajno pa da ti ne objasnjavam kako da to uradis kvalitetno jer treba novca ivremena.
Najedostavniji i najbrzi nacin je da LIjepo operes, imaju ona sredstva za ciscenje felgi, jaka su i svu prljavstinu skinu. Uzmes smirgl papir, valjda sam dobro napisao, na engleskom sandpaper, malo ocistis time,nakon toga prasinu od toga opet lijepo operes, kupis sprej koji je za felge, ili za kocnice-calipers,stavis papir iza da ti boja ne ode na kocnice i udri.
Znaci ne trebas skidati gumu vec samo stavis papir kroz rupice na felgi, takodjer, nemoj obicni sprej koristiti.
Zavisi sta zelis, ali ti preporucujemd a lak naneses nakon boje.
EDIT:
naravno zastiti gumu, a ako ti je prvi put da tako nesto radis, zastiti i sire podrucje oko gume jer bi ti lak mogoa otici svugdje .
Last edited by Melami on 27/02/2013 10:27, edited 1 time in total.
Melami

#27 Re: Autolimar

Post by Melami »

hopi wrote:pitanje, našao sam polovan branik za auto, samo što nije isto boje kao moj pa može li se on fino prefarbati?
Naravno da moze.
Post Reply