Autolakirnica
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- HardCore
#1 Autolakirnica
Zanima me dali neko zna dje ima neka lakirnica u sarajevu, ima mala ogrebotina na auto, pa bih to da popravim dali neko zna dje to najbolje rade? ugl. kod mene je auto Fiat Punto 
- bjelic
#2 Re: Autolakirnica
evo i ja bih trebao nekog majstora da pogleda, neki kreten me zakačio na parkingu isparana boja na braniku.HardCore wrote:Zanima me dali neko zna dje ima neka lakirnica u sarajevu, ima mala ogrebotina na auto, pa bih to da popravim dali neko zna dje to najbolje rade? ugl. kod mene je auto Fiat Punto
svaka preporuka je dobro došla.
- uradi sam
#3 Re: Autolakirnica
pokusaj ocistiti nitrom..
ako ne ide imate iznad bolnice Podhrastovi,120 Met. skretanje za Panjinu kulu.. kod mog komsije Nusre usluge farbanja, lakiranja itd....majstor je ok. u koliko mu je Hanuma trjezna.. 
- bjelic
#4 Re: Autolakirnica
hahhahhaha svakako odletim, pa prvo pitam kako je hanuma, pa onda ima li kakvog hajra od popravkeuradi sam wrote:pokusaj ocistiti nitrom..ako ne ide imate iznad bolnice Podhrastovi,120 Met. skretanje za Panjinu kulu.. kod mog komsije Nusre usluge farbanja, lakiranja itd....majstor je ok. u koliko mu je Hanuma trjezna..
- dadoka84
#5 Re: Autolakirnica
Kako se krecu cijene kod tog komsije sa panjine kule, naravno pod uslovom da mu je zena u elementu.
-
autolakirer
#6 Re: Autolakirnica
ako nisi nasao popravku za punta ja se bavim tim poslom evo ti broj 061-497-000HardCore wrote:Zanima me dali neko zna dje ima neka lakirnica u sarajevu, ima mala ogrebotina na auto, pa bih to da popravim dali neko zna dje to najbolje rade? ugl. kod mene je auto Fiat Punto
-
frngla
#7 Re: Autolakirnica
uradi sam wrote:pokusaj ocistiti nitrom..ako ne ide imate iznad bolnice Podhrastovi,120 Met. skretanje za Panjinu kulu.. kod mog komsije Nusre usluge farbanja, lakiranja itd....majstor je ok. u koliko mu je Hanuma trjezna..
nusro je beton majstor, stari majstor, samo je njesra sto nema komoru (bar nije imao)
- dadoka84
#8 Re: Autolakirnica
Zna li neko orjentaciono koliko se krece cijena lakiranja haube za auomobil renault 19. Bez ili sa pripremom, a lak nije metalik.
- Motokultivator
#9 Re: Autolakirnica
Ja znam dobrog, sta dobrog odlicnog lakirera. Meni radio auto. Bila neka hrdja na vratima napucila se farba i ja tako vozo mjesecima, konto bice skupo nako vako. Na kraju kad je boja otpala moro otici da mi uradi sta cu. Kad tamo kaze ciko 70KM, a moro je iskruzit komad lima. Peko u komori. Moro jos dodatno ispolirat haman stranu auta, da se ne primijeti da je lakiran 
- donsedin
#10 Re: Autolakirnica
Sta vozis/koju farbu imas i ko je covjek, malo infa daj ako kome zatreba isto.Motokultivator wrote:Ja znam dobrog, sta dobrog odlicnog lakirera. Meni radio auto. Bila neka hrdja na vratima napucila se farba i ja tako vozo mjesecima, konto bice skupo nako vako. Na kraju kad je boja otpala moro otici da mi uradi sta cu. Kad tamo kaze ciko 70KM, a moro je iskruzit komad lima. Peko u komori. Moro jos dodatno ispolirat haman stranu auta, da se ne primijeti da je lakiran
- shlauf
#11 Re: Autolakirnica
Nema ni sad komoru ako u zadnjih mjesec dana nije kupio. Priprema auto u avliji preko puta mezarja Humka. Prvo prouči fatihu pa se fata šmirgl papira a žena se fata pivare klipače.frngla wrote:uradi sam wrote:pokusaj ocistiti nitrom..ako ne ide imate iznad bolnice Podhrastovi,120 Met. skretanje za Panjinu kulu.. kod mog komsije Nusre usluge farbanja, lakiranja itd....majstor je ok. u koliko mu je Hanuma trjezna..
Nusro je beton majstor, stari majstor, samo je njesra sto nema komoru (bar nije imao)
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeee
- uradi sam
#12 Re: Autolakirnica
Nusro je tombe majstor...tj VRH. a zena mu radi pripremu
..tako gledaj da potrefis datum
..cijene onako nije neka vatra. 
- shlauf
#13 Re: Autolakirnica
Sjecam se pocetka 80-tih godina kad je pravio ormarice za struju i lakirao ih. Valjda mu onda u krv unisao nitro razredjivac i farbauradi sam wrote:Nusro je tombe majstor...tj VRH. a zena mu radi pripremu![]()
![]()
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
- pringless
#14 Re: Autolakirnica
Imama ja jedno pitenje vezano za ovo, jeste li culi za presvlacenje auta folijom tzv. Car Wrapping i ima li to kod nas?
-
frankwhite
#15 Re: Autolakirnica
ima to kod nas ali nemam pojma gdje i koliko kosta, znam samo da je onaj audi r8 zuti uradjen sa folijama i to ovdje je to radio u BiHpringless wrote:Imama ja jedno pitenje vezano za ovo, jeste li culi za presvlacenje auta folijom tzv. Car Wrapping i ima li to kod nas?
- olensoner
#16 Re: Autolakirnica
Imas u Bosni u par gradova se radi car wrapping, u Sarajevu ima nekoliko firmi, evo link jedne http://www.cacfolija.ba/
- uradi sam
#17 Re: Autolakirnica
Rade ti presvlacenje Vektor design Plato skenderija, oni su Coli radili auta i DHL-u itd...ako mislis da ti obljepe kompet auto.
- uradi sam
#18 Re: Autolakirnica
jasta radio je Nusro svasta, al fakad kad hoce cuda radi gledo sam par vozilica od lokalnih trkacashlauf wrote:Sjecam se pocetka 80-tih godina kad je pravio ormarice za struju i lakirao ih. Valjda mu onda u krv unisao nitro razredjivac i farbauradi sam wrote:Nusro je tombe majstor...tj VRH. a zena mu radi pripremu![]()
![]()
![]()
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
Dendrlix
#19 Re: Autolakirnica
Koliko kosta lakiranje kompletnog auta? Od do?
-
LeKo
#20 Re: Autolakirnica
U zavisnosti od opšteg stanja i veličine auta, boje i kvaliteta (majstora) od 600 KM pa do x.xxx.
- uradi sam
#21 Re: Autolakirnica
za 2-ku golfa oko 1000 KM, komsija je radio golfa 2 haman totalku imao otkazale mu kocnice i zaljepio se u zid imao je srecu da je bila kratka dionica od nekih 20 tak metara, tako da je demolirao prednji kraj odvukao auto nekom liku u Hrasnicu bilo je kompletno farbanje...ja nisam mogao da vjerujem da je to onaj isti golf..covjek radi bolje od fabrike 1000000%...