Autolakireri i cijene u BiH
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
wanderer
#1 Autolakireri i cijene u BiH
Kontao sam prelakirati auto, a treba se nesto malo i izglacati i zakitovati. Auto je stari Range Rover, dakle ima dosta povrsine, a boja je metalik. Inace, dobar dio limarije je od aluminija, tako da je proces glacanja malo drugaciji.
Koliko bi to otprilike kostalo? Imate li neke preporuke vezano za lakirere i limare? Skoro citava Federacija dolazi u obzir...
Koliko bi to otprilike kostalo? Imate li neke preporuke vezano za lakirere i limare? Skoro citava Federacija dolazi u obzir...
- Alfons Kauders
Milja i kusur, ako neces fuseraj...
- Kareem Abdul-Jabbar
Alfons Kauders wrote:Milja i kusur, ako neces fuseraj...
-
Zadig
dolazi li manji entitet u pitanje?wanderer wrote:Necu fus. Zato i trazim preporuke, a odvezao bih ga maltene bilo gdje u Federaciji -- samo da dobro urade a da me ne oderu.Alfons Kauders wrote:Milja i kusur, ako neces fuseraj...
-
nineac
Beća u Žepču! Sigurno je najkvalitetniji lakirer u BiH. Ako si zainteresovan mogu ti nabaviti br. telefona. Znam d aima nekakve špricaljke koje koštaju 4.000 km a kamoli ostala oprema. radio je jednom tipu BMW X5 i vjeruj mi isto kao da je iz tvornice izašao.
Naravno, cjena je u skladu sa kvalitetom!
Naravno, cjena je u skladu sa kvalitetom!
- iceman ze
Imam u Zenici jedan lakirer, ja znam da su mu iz OHR dovlacili vozila, jer je dosta jeftiniji od Sarajlija, a kvalitetno covjek radi.......ali cuo sam i za ovog covjeka iz Zepca, svi ga hvale, pa ako ti ostali forumasi mogu naci telefon bilo bi dobro, jer covjek radi ekstra budi ubjeden.
Last edited by iceman ze on 30/04/2005 00:52, edited 1 time in total.
-
nineac
Znam za tog lakirera u zenici, ali nije nešto. Inače taj blatobran na tom BMW-u netreba mjenjati, može se to odraditi, i fino lakirati. Kojih bolan 1.000€, pa nije Boeing!
Neznam koliko bio košta Range Rover, ti znaš šta sve treba raditi.Ja ću tebi nabavit do ponedjeljka br. telefona pa ti njega fino nazovi!
Neznam koliko bio košta Range Rover, ti znaš šta sve treba raditi.Ja ću tebi nabavit do ponedjeljka br. telefona pa ti njega fino nazovi!
- Kareem Abdul-Jabbar
Kazu da u Tuzli ima neki chilac koji je apsolutni sampion kvalitetom, ali i cijenom
:D
Kazu da su ga zvali da uglanjca neka najnovija auta za sajam u Beogradu, posto najkvalitetnije radi one "kameleon" boje, te da odusevljava po sajmovima po Europi brzinom i kvalitetom....
A to 1000 ojra za taj blatobran - to je , brazzo, pljacka
:D
Kvalitetno lakiranje cijelog auta je oko 1000-1300KM...S tim da pogodis s coekom da ti sredi ama bash sve i jos ti zastiti auto odozdo i sredi sve packe koje imas na autu (lajsne,udubljenja, nagnjecenja, itd itd..)....
I taj blatobran bi trebalo da se mozhe 'ladno srediti - ne brini...
(jel' to E34 '92-93 godiste?
sudeci po zmigavcu
)
Kazu da su ga zvali da uglanjca neka najnovija auta za sajam u Beogradu, posto najkvalitetnije radi one "kameleon" boje, te da odusevljava po sajmovima po Europi brzinom i kvalitetom....
A to 1000 ojra za taj blatobran - to je , brazzo, pljacka
Kvalitetno lakiranje cijelog auta je oko 1000-1300KM...S tim da pogodis s coekom da ti sredi ama bash sve i jos ti zastiti auto odozdo i sredi sve packe koje imas na autu (lajsne,udubljenja, nagnjecenja, itd itd..)....
I taj blatobran bi trebalo da se mozhe 'ladno srediti - ne brini...
(jel' to E34 '92-93 godiste?
- Kareem Abdul-Jabbar
onda ne chudi cijena
nista, no kad dodjes, nadjes nekog dobrog majstora i ustedis 50-60% te cifre
-
mrak
auto je jos uvijek pod garancijom pa me interesuje da li je to popravljanje na svoju ruku u suprotnosti sa garantnim uslova, tj. gubim li garanciju. a opet kad razmislis, kako ce oni znati da je nesto radjeno...
ps. auto je od cure, ja se ipak drzim pezoa
ps. auto je od cure, ja se ipak drzim pezoa
- Kareem Abdul-Jabbar
(zbilja - na koliko je garancija? mislim , vec je 4 godine proslo.... )
blatobran ce se vidjeti da je radjen
ali, opet - ti znas sta "pise" u "garanciji"
-
whow
Idi kod mog staroga on ce ti to srediti besplatno ,samo ponesi sprej. On svoga Renola lakira spreyom otprilike svakih 3-4 mjeseca . Moj stari zna da kaze za svoju cetvorku :"ono nije lijep auto al ide i ne kvari se". Sada kada sam bio u Sarajevu nisam mogao vjerovati ,70 % automobola Golf II. Moj stari ce za ovaj fenomen reci da ove nove sarajlije radije placaju 3-4 milje za golfa II koji se raspada nago ce dati manje pare za neko drugo auto koje uz to i vozi . Ovaj fenomen se zove " Golf je Golf- sindrom "
-
whow
Pa u pravu si.wanderer wrote:Inace nisam impresioniran golfom, ali je ta dvica carsko auto za nase prilike:
1. Relativno malo trosi
2. Robusno auto, a dijelova ce uskoro biti i po granapima i cevabdzinicama
3. Skoro da nikako ne gubi na cijeni
Pa ti vidi!
-
Cazinjanin
U Cazinu ce ti to jedan covjek uraditi za 1,000 KM, imas i garanciju. Ako zelis njegov broj javi se na private meni.Alfons Kauders wrote:Milja i kusur, ako neces fuseraj...
- iceman ze
Usput kad smo kod tog iz Zepca, ja sam cuo osim da je izvrstan majstor, da je osvojio u Njemackoj neku prestiznu titulu u takmicenju autolakirera, tako da budes ubjeden da se radi prije svega o strucnjaku.....ali je papren i sa cijenom, tako da znas unaprijed tj. raspitaj se odmah za cijenu njegovih usluga.