Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Problem je u tome što taj dobar autolakirer (kao i dobar auto mehaničar) ima organizaciju posla na nivou djeteta iz vrtića.
Nije problem što imaš puno posla i što ne možeš uzeti sad auto u rad, ali fino uzmeš rokovnik (ako već nisi sofisticiraniji) i kažeš: dovedi auto 30. oktobra u 9 ujutro. I onda se ja kao mušterija mogu ravnati je li mi to kasno ili nije.
Ovako te izbjegava mjesec dana, pa onda napokon kaže da mu ostaviš auto, pa to auto čami još 7 dana pred njegovom radnjom prije nego što ga uzme u rad.
Tako je svugdje
I u Njemačkoj? Nisam baš siguran.
Nije autolakirer, ali ja recimo svake sezone idem gume mijenjati u Maji. Jesu nešto skuplji nego ostali, ali mi se sviđa što ja online dogovorim termin i čim dođem u zakazano vrijeme, moje auto odmah ima prioritet u odnosu na "uletače" koji su banuli onako.
To isto može raditi i svaki drugi servis.
Nije autolakirer, ali ja recimo svake sezone idem gume mijenjati u Maji. Jesu nešto skuplji nego ostali, ali mi se sviđa što ja online dogovorim termin i čim dođem u zakazano vrijeme, moje auto odmah ima prioritet u odnosu na "uletače" koji su banuli onako.
Jeste, 100%, pa živim gore.
Gore, iznad nas - dolje. Dijaspora nam se tako i ponaša, s visine, spram nas ispod. Inače, svi sve znaju, najpametniji, najsposobniji, najratniji.... s daljine i s polovnim baterijama.
Gore, iznad nas - dolje. Dijaspora nam se tako i ponaša, s visine, spram nas ispod. Inače, svi sve znaju, najpametniji, najsposobniji, najratniji.... s daljine i s polovnim baterijama.
Ja sam danas pjeskario celicne. I lakirao. Ovo sa grijalicom i prasinom je cista parodija. Stvarnost u vecini slucajeva. Ko god kod lakirera bahne ranije, isto stanje ce zateci, cuci ispred 2-3 grijalice, i to je praksa. Puna mi je pipa price, radi samo jedno auto, brise kit od majicu da vidi koiliko se osusio.
7 dana ranije (na vrijeme napravim termim) jer se radi jedno po jedno vozilo. Nazovem A...Kreten nabeso jos tri vozila.
Neka meni mojih ogrebotina protiv uroka.
Nisam imao vremena da smanjim video i upotpunim post.
Ovo je bio test. Traje duze nego sto sam planirao, dobro nije mi ni hobi, pa je ok.
Ja sam povrsno mehanicki ocistio, jer je guma jos na felgi.
Za par dana cu montirati zimske. Pa mogu detaljno, grundiranje, mat i preko zastitni lak. Uz bolju pripremu.
Pjeskarenje nece gumu ostetiti. Kolegu zamolio da ode kupiti mat lak za kamin ili auspuh on se vratio sa dvije desetke i sklj mat lakom.
Imam naravno preporuke kolega, mozes ovako, onako.. do poliranja i lakiranja.
Ja hocu celicne jer su manje opterecenje za auto. Sto kaze kolega aluminijske se lakse.
Hajd´ mi pokazi tu aluminijumsku debljine 3 mm, na najdebljem mjestu... -Suti
Dilibus wrote: ↑26/06/2024 12:10
Neki limar Sarajevo i okolica. Treba farbati blatobran na Golfu 6 crna boja. Zna li neko koliko bi okvirno to bilo love?
Dilibus wrote: ↑26/06/2024 12:10
Neki limar Sarajevo i okolica. Treba farbati blatobran na Golfu 6 crna boja. Zna li neko koliko bi okvirno to bilo love?
Imam najboljeg limara i poštovanog u gradu Sarajevu. Goran Nikolić u Švrakinu. Već 40. godina radi sve za auta. Ja sam prezadovoljan sa njim.
imam malo udubljenje u limu pozadi (udario u stub) ali lak nije ostecen. Jedan autolimar mi je preporucio Limfix na svrakinom - Ispravljanje udubljenja bez lakiranja. Koliko vidim ima neke metode grijanja lima i savijanja bez lakiranja.
Eh sad zna li neko kakvi su vidim ovdje ih niko nije spominjao i dal to pije vode, il je ipak sigurnija opcija lakirati (ne radi mi se ako ne moram jer bih morao lakirati cijeli gepek zbog malog udubljenja).
imam malo udubljenje u limu pozadi (udario u stub) ali lak nije ostecen. Jedan autolimar mi je preporucio Limfix na svrakinom - Ispravljanje udubljenja bez lakiranja. Koliko vidim ima neke metode grijanja lima i savijanja bez lakiranja.
Eh sad zna li neko kakvi su vidim ovdje ih niko nije spominjao i dal to pije vode, il je ipak sigurnija opcija lakirati (ne radi mi se ako ne moram jer bih morao lakirati cijeli gepek zbog malog udubljenja).
Odem kod damjanovica, zadnji blatobran na passatu nekad davno radjen u ovlastenom pa ispod kit poceo zezati, kaze covjek 300KM. Hajd rekoh da pitam u speed. Kazu blatobran i vrata se trebaju raditi, eto jedno 1300KM
to ti speed reko da te odbije, mada imas ovih sto racunaju i da se susjedne povrsine uspricaju do pola pa se ne vide prelazi a to ti opet ne bi smjelo biti 1300km
sarajevowintwr wrote: ↑13/04/2026 16:14
Odem kod damjanovica, zadnji blatobran na passatu nekad davno radjen u ovlastenom pa ispod kit poceo zezati, kaze covjek 300KM. Hajd rekoh da pitam u speed. Kazu blatobran i vrata se trebaju raditi, eto jedno 1300KM
Nisi jedini, prije jedno pola godine u Speedu kolegi tražili za lakiranje prednjeg branika i blatobrana nešto preko 1200 KM (1050 + pdv)
X3 2024
Mrlje od korozije ispod šajbe na vratima od prtljažnika nastale strujanjem čestica. Na sve načine se ubija kvalitet proizvoda u auto industriji.
Da li je neko koristio lakirerske usluge u ovlastenom Porsche Inter Auto BH servisu? Zanima me kvalitet odradjenog posla.
Auto ima dvije manje ogrebotine na oboja vrata na lijevoj strani, kao i par udubljenja od parkinga.