Autohemoterapija je koncept koji se pripisuje dr. Paulu Ravautu početkom prošlog stoljeća (1912.) i uključuje ubrizgavanje krvi uzete iz vaše ruke pomoću šprice i igle, baš kao kada se uzima uzorak krvi za laboratorijsku analizu, zatim se odmah ubrizgava u mišić (intramuskularno).
Je li neko radio? Ako da, zbog cega i je imalo ikakvog efekta?
Kod mene se radi o alergiji (hronicna urtikaria), i nakon koristenja apsolutno svega sto medicina nudi sad trazim ova ocajna rjesenja. Ako ovo ne pomogne, sljedeca na listi je akupunktura.
Cheers!
Autohemoterapija
Moderator: anex
- Njanjavi
#2 Re: Autohemoterapija
Nisam nikad cuo za ovo, javi zivotati jel imalo efekta ikakvog.
- ćiribiribela
#3 Re: Autohemoterapija
Javim, imam u cetvrtak prvi termin. 
- ćiribiribela
#4 Re: Autohemoterapija
Da je tema na lj&s bilo bi do sad 300 odgovora.
Imala sam jucer prvi termin. Uzima se 5ml krvi venski, pomijesa se sa NaCl i vraca se u organizam muskularno. Tijelo gleda na tu vlastitu krv kao "strano tijelo" i aktivira se imuni sistem. Ovdje se radi 7 tretmana, i vise spada pod alternativnu medicinu.
Kod mene se radi o hronicnoj urtikariji koja me muci vec 3 godine. Javlja se otprilike jednom mjesecno i taj period sam na antihistaminicima od kojih sam strasno umorna.
Ova metoda se koristi i za druga kozna oboljenja, pa ako nekoga zanima neka malo googla.

Imala sam jucer prvi termin. Uzima se 5ml krvi venski, pomijesa se sa NaCl i vraca se u organizam muskularno. Tijelo gleda na tu vlastitu krv kao "strano tijelo" i aktivira se imuni sistem. Ovdje se radi 7 tretmana, i vise spada pod alternativnu medicinu.
Kod mene se radi o hronicnoj urtikariji koja me muci vec 3 godine. Javlja se otprilike jednom mjesecno i taj period sam na antihistaminicima od kojih sam strasno umorna.
Ova metoda se koristi i za druga kozna oboljenja, pa ako nekoga zanima neka malo googla.
-
vekismeki123
#5 Re: Autohemoterapija
Poz, ja imam takođe urtikariju 3 god. Išla sam dva meseca na autohemoterapiju, jedno vreme mi je bilo bolje posle oept isto tako da sam odustala.
Kako je tebi?
Kako je tebi?
- ćiribiribela
#6 Re: Autohemoterapija
Ne znam sta da ti kazem. Krajem januara sam bila strasno bolesna, visoka temperatura par dana, urtikarija od glave do pete i od tad imala mozda 3x i uvijek preko noci nestajalo. Kod mene je okidac stres, pa se ucim kontrolisati. Od januara nisam uzela antihistaminik niti kortizon.vekismeki123 wrote: ↑22/12/2020 11:22 Poz, ja imam takođe urtikariju 3 god. Išla sam dva meseca na autohemoterapiju, jedno vreme mi je bilo bolje posle oept isto tako da sam odustala.
Kako je tebi?
Od antihistaminika u bosni ti mogu preporuciti xados.
Ja sam pila i caj od koprive, nekakve sokove od aronije, izbjegavala svu hranu koja je poznata da uzrokuje alergije (moze se na netu naci ta neka alergijska dijeta), promijenila deterdzent i omeksivac na hipoalergeno, nosila samo pamuk i siroku odjecu... apsolutno mi nista nije pomoglo.
Ako jos uvijek ne znas uzrok, probaj sa tom dijetom, meni je dermatolog preporucio 4 sedmice, ako nije hrana ili neka kontaktna alergija, onda moze biti jos stres.
Ako te jos nesto zanima, javi mi se na pp.