Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Deadwalkz0rz

#1 Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Deadwalkz0rz »

Otisla mi je lampa koja osvjetljava brzinomjer,danas sam vadio instrument tablu, stavio nove sve 4 sijalice ali nece, sve ostale rade osim za brzinomjer.Treba mi neki autoelektricar u SA koji je strpljiv da to sve povadi i vidi u cemu je problem i sklopi nazad bez srkleta i da nije preskup

Edit : Vidim i ja temu dole za autoelektricara ali njemu treba povezati zvucnike koliko sam ja razumio a ovo je drugi slucaj
sparky

#2 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by sparky »

ako nije umro a nadam se da nije. iznad tekstilne skole, ulica lijevo, prva garaza sa lijeve strane,cini mi se da je bijela kuca.
:run:
bdzs

#3 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by bdzs »

Da si ti živ i zdrav Namik je preselio.
mrkalj

#4 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by mrkalj »

STRUJA u velešićima iznad saobraćajne škole.Nije jeftin ali čovjek napravi sve što se elektrike tiče ( nema da ne može )
Deadwalkz0rz

#5 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Deadwalkz0rz »

mrkalj wrote:STRUJA u velešićima iznad saobraćajne škole.Nije jeftin ali čovjek napravi sve što se elektrike tiče ( nema da ne može )

Drug mi je preoprucio Icindica iz Butmira pa cu otic kod njega da vidim moze li se to popraviti , ali hvala otici cu kod njeg ako nebude moglo kod ovog
igorailwayman

#6 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by igorailwayman »

Pofalići iznad mljekare Milkos, Skreneš desno na raskrsnici kod FDS-a i voziš se 50 m i dođeš pravo pred kuću uglednog autoelektričara, među najboljim u gradu!
Deadwalkz0rz

#7 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Deadwalkz0rz »

cuske wrote:PRegledaj osigurace :-D

Nisu osiguraci,stavio sam nove (Audi 80 Jaje 1.9E 89)
sparky

#8 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by sparky »

bdzs wrote:Da si ti živ i zdrav Namik je preselio.
bio je dobar covjek i majstorcina,neka mu je rahmet
:sad:
rimbe

#9 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by rimbe »

ima jedan dobar autoelektricar ja sam na zavrsnoj godini kod njega :) nalazi se u Velesicima jeste malo poskup al napravi posao sto se tice autoelektrike
vise detalja:
autoelektrika alagic
siradjudin alagic-hasko
isaka samokovlije 137
061/185-069

sto se tice sta radi: opravka svih alternatora i alnasera, alarm exkaliburg, klima, dijagnostika svih automobila i naravno sve sto se tice autoelektrike obratite se njemu :)
shlauf

#10 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by shlauf »

igorailwayman wrote:Pofalići iznad mljekare Milkos, Skreneš desno na raskrsnici kod FDS-a i voziš se 50 m i dođeš pravo pred kuću uglednog autoelektričara, među najboljim u gradu!
To je ZVONKO a kontakt: 061/149-194

Aleeeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :dance:
claudinno

#11 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by claudinno »

Deadwalkz0rz wrote:
mrkalj wrote:STRUJA u velešićima iznad saobraćajne škole.Nije jeftin ali čovjek napravi sve što se elektrike tiče ( nema da ne može )

Drug mi je preoprucio Icindica iz Butmira pa cu otic kod njega da vidim moze li se to popraviti , ali hvala otici cu kod njeg ako nebude moglo kod ovog

Stari STRUJA je dobar ali malom Struji (Arminu ) bi samo dao da mi napuni klimu ! :mrgreen:
corsa

#12 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by corsa »

Imam problem, ne rade mi grijaci zadnje sajbe. Gledao sam osigurace, na izgled se cine ispravni, i to je to dokle moje auto-elektricarsko znanje seze. :D Grijaci su radili do prije dva dana i samo su odjednom prestali. Zna li neko sta bi moglo biti ili nekoga ko bi to mogao napraviti? Svaki prijedlog je dobrodosao! :-D
530i

#13 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by 530i »

Pogledaj spojeve na šajbi i na prelazu iz karoserije u gepek...zna se desiti da se tu prelome žice pa ne radi. Doduše ne znam koje je auto, ovo za gepek važi ako imaš peta vrata...
_ado_

#14 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by _ado_ »

corsa wrote:Imam problem, ne rade mi grijaci zadnje sajbe. Gledao sam osigurace, na izgled se cine ispravni, i to je to dokle moje auto-elektricarsko znanje seze. :D Grijaci su radili do prije dva dana i samo su odjednom prestali. Zna li neko sta bi moglo biti ili nekoga ko bi to mogao napraviti? Svaki prijedlog je dobrodosao! :-D
Provjeri da grijaci nisu negdje prekinuti. ukoliko imas unimer, izmjeri otpor na krajevima grijaca.
preludezalude

#15 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by preludezalude »

Tesko da su svi grijaci pukli odjednom. Da li ima jos nesto da je prestalo raditi, npr neka pozicija ili osvjetljenje table. Jesi li provjerio ima li struje na prekidascu i da li radi prekidac?
corsa

#16 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by corsa »

530i wrote:Pogledaj spojeve na šajbi i na prelazu iz karoserije u gepek...zna se desiti da se tu prelome žice pa ne radi. Doduše ne znam koje je auto, ovo za gepek važi ako imaš peta vrata...
Auto je mercedes c klasa W203.
corsa

#17 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by corsa »

preludezalude wrote:Tesko da su svi grijaci pukli odjednom. Da li ima jos nesto da je prestalo raditi, npr neka pozicija ili osvjetljenje table. Jesi li provjerio ima li struje na prekidascu i da li radi prekidac?
Koliko sam ja primijetio samo su grijaci prestali raditi. Prema uputstvu dva osiguraca su povezana sa njima. Jedan je samo za grijace, a drugi za vise potrosaca, medjutim oba su citava. Kad pritisnem prekidac, upali se lampica na njemu i on se standardno nakon odredjenog vremena sam ugasi, ali sajba ostane zamagljena. :-)

@ _ado_ Nemam unimjer, a cak ni brifer. Slab sam ti ja majstor. :D
530i

#18 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by 530i »

Onda provjeri konektore na samoj šajbi, obično budu na sredini šajbe na lijevoj i na desnoj strani...ili sama instalacija od prekidača do šajbe.
corsa

#19 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by corsa »

Eee kad bih ja to znao i imao s cim bilo bi dobro... :) Nego ako imas nekog dobrog majstora da mi preporucis?
preludezalude

#20 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by preludezalude »

Kad smo vec kod price o grijacima... imam i ja problem s njima pa dajte kakav savjet. Kod mene je otkinuo se onaj dio sa sajbe na koji se "natakne " stopica. Je*i ga, ja ga sam otkinuh slucajno. Sta uciniti, kako vratiti to na mjesto? Cini mi se da je to bilo zalemljeno za sajbu. Da li pokusati lemiti i mozda rizikovati da pukne staklo ili mozda postoji neko ljepilo koje provodi struju?
Bakir1

#21 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Bakir1 »

corsa wrote:Imam problem, ne rade mi grijaci zadnje sajbe. Gledao sam osigurace, na izgled se cine ispravni, i to je to dokle moje auto-elektricarsko znanje seze. :D Grijaci su radili do prije dva dana i samo su odjednom prestali. Zna li neko sta bi moglo biti ili nekoga ko bi to mogao napraviti? Svaki prijedlog je dobrodosao! :-D
http://www.motor-talk.de/forum/hecksche ... 74873.html
zdruzdjo

#22 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by zdruzdjo »

rimbe wrote:ima jedan dobar autoelektricar ja sam na zavrsnoj godini kod njega :) nalazi se u Velesicima jeste malo poskup al napravi posao sto se tice autoelektrike
vise detalja:
autoelektrika alagic
siradjudin alagic-hasko
isaka samokovlije 137
061/185-069
sto se tice sta radi: opravka svih alternatora i alnasera, alarm exkaliburg, klima, dijagnostika svih automobila i naravno sve sto se tice autoelektrike obratite se njemu :)

e tome sam ja jedne godine otisao da mi uradi diode na alternatoru i napuni klimu.
promjenili diode i napunili klimu.
krenem kuci, ama stuca auto jedva na stangasu upaljen ostaje. i ima neki sistajuci zvuk.
stanem otvorim haubu kad jedno crijevo visi. pogledam odakle je, kad cike fino kako su skidali alternator mrsko bilo jednu selnu skinuti pa su onako cupali i zakacili za to crijevo koje ide na plasticnu cjevcicu na neki senzor. i naravno slomili plasticnu cjevcicu skroz.
ja zapjenio. vratim se i pokazem.
uglavnom oni su to nesto popravljali i koliko sam skontao zalili oko te cjevcice tecni metal i kao to je. ja zapjenio. svadjao se i vidim da nema svrhe. odem. nakon odprilike godinu sam kupio taj senzor kompletan jer je taj tecni metal popustio pa je primao zraka.
Tako da ako si na zavrsnoj godini i hoces temeljit i dobar da budes u svom zanatu, budi pazljiv i bez srkleta u zivotu kad popravljas auta.
Bakir1

#23 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by Bakir1 »

Od tada prodje 3 ljeta :lol:
KB9

#24 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by KB9 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zdruzdjo

#25 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)

Post by zdruzdjo »

Bakir1 wrote:Od tada prodje 3 ljeta :lol:

AHAHhhahahahahha
LOOOOOLchina
:lol: :lol: :lol:
Post Reply