Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Deadwalkz0rz
#1 Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Otisla mi je lampa koja osvjetljava brzinomjer,danas sam vadio instrument tablu, stavio nove sve 4 sijalice ali nece, sve ostale rade osim za brzinomjer.Treba mi neki autoelektricar u SA koji je strpljiv da to sve povadi i vidi u cemu je problem i sklopi nazad bez srkleta i da nije preskup
Edit : Vidim i ja temu dole za autoelektricara ali njemu treba povezati zvucnike koliko sam ja razumio a ovo je drugi slucaj
Edit : Vidim i ja temu dole za autoelektricara ali njemu treba povezati zvucnike koliko sam ja razumio a ovo je drugi slucaj
- sparky
#2 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
ako nije umro a nadam se da nije. iznad tekstilne skole, ulica lijevo, prva garaza sa lijeve strane,cini mi se da je bijela kuca.

- bdzs
#3 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Da si ti živ i zdrav Namik je preselio.
-
mrkalj
#4 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
STRUJA u velešićima iznad saobraćajne škole.Nije jeftin ali čovjek napravi sve što se elektrike tiče ( nema da ne može )
-
Deadwalkz0rz
#5 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
mrkalj wrote:STRUJA u velešićima iznad saobraćajne škole.Nije jeftin ali čovjek napravi sve što se elektrike tiče ( nema da ne može )
Drug mi je preoprucio Icindica iz Butmira pa cu otic kod njega da vidim moze li se to popraviti , ali hvala otici cu kod njeg ako nebude moglo kod ovog
- igorailwayman
#6 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Pofalići iznad mljekare Milkos, Skreneš desno na raskrsnici kod FDS-a i voziš se 50 m i dođeš pravo pred kuću uglednog autoelektričara, među najboljim u gradu!
-
Deadwalkz0rz
#7 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
cuske wrote:PRegledaj osigurace
Nisu osiguraci,stavio sam nove (Audi 80 Jaje 1.9E 89)
- sparky
#8 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
bio je dobar covjek i majstorcina,neka mu je rahmetbdzs wrote:Da si ti živ i zdrav Namik je preselio.
-
rimbe
#9 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
ima jedan dobar autoelektricar ja sam na zavrsnoj godini kod njega
nalazi se u Velesicima jeste malo poskup al napravi posao sto se tice autoelektrike
vise detalja:
autoelektrika alagic
siradjudin alagic-hasko
isaka samokovlije 137
061/185-069
sto se tice sta radi: opravka svih alternatora i alnasera, alarm exkaliburg, klima, dijagnostika svih automobila i naravno sve sto se tice autoelektrike obratite se njemu
vise detalja:
autoelektrika alagic
siradjudin alagic-hasko
isaka samokovlije 137
061/185-069
sto se tice sta radi: opravka svih alternatora i alnasera, alarm exkaliburg, klima, dijagnostika svih automobila i naravno sve sto se tice autoelektrike obratite se njemu
- shlauf
#10 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
To je ZVONKO a kontakt: 061/149-194igorailwayman wrote:Pofalići iznad mljekare Milkos, Skreneš desno na raskrsnici kod FDS-a i voziš se 50 m i dođeš pravo pred kuću uglednog autoelektričara, među najboljim u gradu!
Aleeeeeee aleeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
-
claudinno
#11 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Deadwalkz0rz wrote:mrkalj wrote:STRUJA u velešićima iznad saobraćajne škole.Nije jeftin ali čovjek napravi sve što se elektrike tiče ( nema da ne može )
Drug mi je preoprucio Icindica iz Butmira pa cu otic kod njega da vidim moze li se to popraviti , ali hvala otici cu kod njeg ako nebude moglo kod ovog
Stari STRUJA je dobar ali malom Struji (Arminu ) bi samo dao da mi napuni klimu !
- corsa
#12 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Imam problem, ne rade mi grijaci zadnje sajbe. Gledao sam osigurace, na izgled se cine ispravni, i to je to dokle moje auto-elektricarsko znanje seze.
Grijaci su radili do prije dva dana i samo su odjednom prestali. Zna li neko sta bi moglo biti ili nekoga ko bi to mogao napraviti? Svaki prijedlog je dobrodosao! 
-
530i
#13 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Pogledaj spojeve na šajbi i na prelazu iz karoserije u gepek...zna se desiti da se tu prelome žice pa ne radi. Doduše ne znam koje je auto, ovo za gepek važi ako imaš peta vrata...
-
_ado_
#14 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Provjeri da grijaci nisu negdje prekinuti. ukoliko imas unimer, izmjeri otpor na krajevima grijaca.corsa wrote:Imam problem, ne rade mi grijaci zadnje sajbe. Gledao sam osigurace, na izgled se cine ispravni, i to je to dokle moje auto-elektricarsko znanje seze.Grijaci su radili do prije dva dana i samo su odjednom prestali. Zna li neko sta bi moglo biti ili nekoga ko bi to mogao napraviti? Svaki prijedlog je dobrodosao!
-
preludezalude
#15 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Tesko da su svi grijaci pukli odjednom. Da li ima jos nesto da je prestalo raditi, npr neka pozicija ili osvjetljenje table. Jesi li provjerio ima li struje na prekidascu i da li radi prekidac?
- corsa
#16 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Auto je mercedes c klasa W203.530i wrote:Pogledaj spojeve na šajbi i na prelazu iz karoserije u gepek...zna se desiti da se tu prelome žice pa ne radi. Doduše ne znam koje je auto, ovo za gepek važi ako imaš peta vrata...
- corsa
#17 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Koliko sam ja primijetio samo su grijaci prestali raditi. Prema uputstvu dva osiguraca su povezana sa njima. Jedan je samo za grijace, a drugi za vise potrosaca, medjutim oba su citava. Kad pritisnem prekidac, upali se lampica na njemu i on se standardno nakon odredjenog vremena sam ugasi, ali sajba ostane zamagljena.preludezalude wrote:Tesko da su svi grijaci pukli odjednom. Da li ima jos nesto da je prestalo raditi, npr neka pozicija ili osvjetljenje table. Jesi li provjerio ima li struje na prekidascu i da li radi prekidac?
@ _ado_ Nemam unimjer, a cak ni brifer. Slab sam ti ja majstor.
-
530i
#18 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Onda provjeri konektore na samoj šajbi, obično budu na sredini šajbe na lijevoj i na desnoj strani...ili sama instalacija od prekidača do šajbe.
- corsa
#19 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Eee kad bih ja to znao i imao s cim bilo bi dobro...
Nego ako imas nekog dobrog majstora da mi preporucis?
-
preludezalude
#20 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Kad smo vec kod price o grijacima... imam i ja problem s njima pa dajte kakav savjet. Kod mene je otkinuo se onaj dio sa sajbe na koji se "natakne " stopica. Je*i ga, ja ga sam otkinuh slucajno. Sta uciniti, kako vratiti to na mjesto? Cini mi se da je to bilo zalemljeno za sajbu. Da li pokusati lemiti i mozda rizikovati da pukne staklo ili mozda postoji neko ljepilo koje provodi struju?
- Bakir1
#21 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
http://www.motor-talk.de/forum/hecksche ... 74873.htmlcorsa wrote:Imam problem, ne rade mi grijaci zadnje sajbe. Gledao sam osigurace, na izgled se cine ispravni, i to je to dokle moje auto-elektricarsko znanje seze.Grijaci su radili do prije dva dana i samo su odjednom prestali. Zna li neko sta bi moglo biti ili nekoga ko bi to mogao napraviti? Svaki prijedlog je dobrodosao!
-
zdruzdjo
#22 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
rimbe wrote:ima jedan dobar autoelektricar ja sam na zavrsnoj godini kod njeganalazi se u Velesicima jeste malo poskup al napravi posao sto se tice autoelektrike
vise detalja:
autoelektrika alagic
siradjudin alagic-hasko
isaka samokovlije 137
061/185-069
e tome sam ja jedne godine otisao da mi uradi diode na alternatoru i napuni klimu.
promjenili diode i napunili klimu.
krenem kuci, ama stuca auto jedva na stangasu upaljen ostaje. i ima neki sistajuci zvuk.
stanem otvorim haubu kad jedno crijevo visi. pogledam odakle je, kad cike fino kako su skidali alternator mrsko bilo jednu selnu skinuti pa su onako cupali i zakacili za to crijevo koje ide na plasticnu cjevcicu na neki senzor. i naravno slomili plasticnu cjevcicu skroz.
ja zapjenio. vratim se i pokazem.
uglavnom oni su to nesto popravljali i koliko sam skontao zalili oko te cjevcice tecni metal i kao to je. ja zapjenio. svadjao se i vidim da nema svrhe. odem. nakon odprilike godinu sam kupio taj senzor kompletan jer je taj tecni metal popustio pa je primao zraka.
Tako da ako si na zavrsnoj godini i hoces temeljit i dobar da budes u svom zanatu, budi pazljiv i bez srkleta u zivotu kad popravljas auta.
- Bakir1
#23 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Od tada prodje 3 ljeta 
-
zdruzdjo
#25 Re: Autoelektricar u Sarajevu ( samo bolji)
Bakir1 wrote:Od tada prodje 3 ljeta
AHAHhhahahahahha
LOOOOOLchina