Do sada imam u posjedu ili koristim,cisto iz hobija da napomenem
ELM bacio,ne sluzi nicemu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Dže zbavi Lexiu? Koliko vidim na PIK-u joj je cijena oko 300 KM (kontektori, ofo-ono)ElDzidziIbnDzo wrote:Ima li zainteresovanih da pokrenemo jedan topic/temu po pitanju autodijagnostika,za sve vrste vozila.Odnosno oni koji malo vise vole da ceprkaju sa tim da pisu svoja iskustva,savjete,da razmjenjujemo misljenja?
Do sada imam u posjedu ili koristim,cisto iz hobija da napomenem,Bosch KTS,VCDS,Lexia/DiagBox,MPPS,Autocom/Delphi/Wurth...
ELM bacio,ne sluzi nicemu
ovo sa updateom nije tacno sto se tice pp2000 za ostalo ne znamnightvision wrote:Nije to bas tako jednostavno - skini program, intaliraj ga, prikljuci kabal i pichi, bar je tako bilo u mom slucaju. Orginalno vcds kablo dozvoljava update novom verzijom programa, dok sa klonom to nije moguce uraditi i striktno si vezan za verziju programa za koju je kablo predvidjeno. U pravilu taj krakovani softver dobijas uz kablo ali nemas bas garanciju da ce uvijek raditi vec ces biti prisiljen traziti kopiju verzije programa koja ce raditi sa kablom. Takodje, ono sto sam usput saznao je da nakon instalacije racunar vise ne smijes spajati na net jer softver pravi automatski update odnosno spaja se sa njihovim serverom koji prepoznaje da je kablo klon i brise softver unutar kabla tj. istog momenta kada ga spojis sa racunarom. Nisam htio rizikovati i testirati je li to tacno.