autocad
Moderator: Benq
- shiljak
#1 autocad
cuo sam za program (znam samo da se cita; autoKed) ali nisam siguran da li se tako zove (pise),program sluzi za tehnicko crtanje... 
- Qler
ee, i mene fakat zanima za sta se moze koristiti taj autoCAD?
znam za taj program, pa jedno 5 godina, ali ga nikada nisam koristio, a zanima me sad zato sto mi djevojka studira arhitekturu, pa ce njoj trebati, pa da se mogu malo hvaliti
da znam bar neke osnove.
cuo sam da je malo komplikovan, jel to istina??
znam za taj program, pa jedno 5 godina, ali ga nikada nisam koristio, a zanima me sad zato sto mi djevojka studira arhitekturu, pa ce njoj trebati, pa da se mogu malo hvaliti
cuo sam da je malo komplikovan, jel to istina??
-
neko iz mase
posteno su te slagali
lakse je crtati u autocadu nego autice gurati
lakse je crtati u autocadu nego autice gurati
-
Skvidji
- Location: sector "T" till 3PM after 3PM till 8AM I'm at sector "G"
ni blizu teskoce, mozes ga savladati u roku od jedno mjesec al uz vecu kolicinu literature veza ne za AutoCAD, a uz to moras vec imat neko iskustvo sa crtanjem! Nije komplikovan....

-
MRAVOJED
vako.....ja ga koristim već jedno 8 godina svaki dan, zadnje tri po 8-10 sati dnevno, i skoro svaki dan skontam novu foru.
istina je da se puno toga može napraviti koristeći samo osnovne naredbe ali to je onda okolokole
ima milijardu hiljada naredbi i mislim da ne postoji neko ko koristi sve mogućnosti programa.
istina je da se puno toga može napraviti koristeći samo osnovne naredbe ali to je onda okolokole
-
Hendrix
Najveći je fazon što svako drugačije crta i printa u CAD-u pa pitaš jednog on ti kaže ovako drugi onako i tako redom.Najmoćniji program za crtanje ali za neku zezanciju nije baš 
Najveći je fol kad mi je jaran predavo crteže ko fol on ih radio,i čovjek ukuca komandu s kojom vidiš koliko si radio na crtežu i ispade 3 minute
Blamaža totalna,stoga čuvajte se hehehe.
Najveći je fol kad mi je jaran predavo crteže ko fol on ih radio,i čovjek ukuca komandu s kojom vidiš koliko si radio na crtežu i ispade 3 minute
-
chombe
tako je mravojed, vrlo slozen program, pogotovo ako radis u 3d. a upotreba "okolokole" traje godinama i bivas nogiran prije nego li i skontas da ima brzi nacin.MRAVOJED wrote:vako.....ja ga koristim već jedno 8 godina svaki dan, zadnje tri po 8-10 sati dnevno, i skoro svaki dan skontam novu foru.
istina je da se puno toga može napraviti koristeći samo osnovne naredbe ali to je onda okolokoleima milijardu hiljada naredbi i mislim da ne postoji neko ko koristi sve mogućnosti programa.
rekao bih da autocad izlazi iz upotrebe u nekim granama pogotovo u masinskom inzinjeringu za koje nema sve potrebne funkcije. ne znam tacno, ispraviti ces me mravojed, ali mislim da je autocad sad ostao samo u arhitekturi. znam da je auto industrija odavno presla i prelazi na catia-u koja isto tako ima milion opcija i kod koje isto tako ne postoji neko ko zna sve.