Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
-
VerticalHairFactor
#176 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ateisto, ako ti možeš prihvatiti Vučka sa trobojkom i srpske nacionalističke ispade u vidu tri prsta, odnosno zvaničnu infrastrukturu i institucije obojene samo u srpsku nacionalističku ikonografiju, uz neprestano odsustvo države BiH u zvaničnom i privatnom smislu (što je apsolutno na suprotnom fonu od onoga i ovo je moje), njeno negiranje (šta je trobojka na Vučku ako ne negiranje Bosne u kojoj je i bila Olimpijada, nije bila u Srbiji ili među srpskim narodom u Bosni za vrijeme Juge), te opravdati to, smatrati normalnim, i nazivati ljude koji osuđuju takve posljedice genocida koji se ovdje desio nacionalistima, tada ja ne znam kako se to zove ako ne podrška takvoj politici i procesima. Makar da kažeš ljudski ovo nije u redu, ne dam vam ni marke dok ne počnete poštovati i druge i ne odustanete od separatizma i agresivnog nacionalizma. I Maoča je tvoja, idi u nju i toleriraj ako ti neki donjebraš izađe i kaže "ojha". Naravno, takve stvari se pometu, ali ne i u PC-u, tamo to treba tolerirati, ići i smijati se u zadovoljstvu takvim pojavama. To je normalizacija, da: normaliziranje i legaliziranje fantomske samostalne države u BiH.
- Comrad
#177 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Pa stanite onda malo. Iako je vec prozvakano sto puta, koji onda qrac raja nosa one turske zastave? Vjencanje, oni tursku zastavu izbace, kome, cemu? Eto imamo nasu zastavu, pa pola nasih ljudi je ne voli, a da je voli tamo srbin, hrvat.
Mislim, shvatam ja sta vi hocete da kazete, ali hebemu nije valjda da se na toj jahorini skupljaju ubice i koljaci iz 92'. Sigurno 70% osoba gore je rodjeno iza 80-tih godina.
Samo konstatujem cinjenice, u BiH imaju tri naroda i mi moramo zvijeti zajedno. Svidjelo se to nekome ili ne. Ni meni se ne zivi sa svakakvim spodobama, ali sta mogu, moram. Isto tako ne zelim ni da finansiram samo nase feudalce, koji nisu u stanju da marku bace u tu bjelasnicu.
Mislim, shvatam ja sta vi hocete da kazete, ali hebemu nije valjda da se na toj jahorini skupljaju ubice i koljaci iz 92'. Sigurno 70% osoba gore je rodjeno iza 80-tih godina.
Samo konstatujem cinjenice, u BiH imaju tri naroda i mi moramo zvijeti zajedno. Svidjelo se to nekome ili ne. Ni meni se ne zivi sa svakakvim spodobama, ali sta mogu, moram. Isto tako ne zelim ni da finansiram samo nase feudalce, koji nisu u stanju da marku bace u tu bjelasnicu.
- Comrad
#178 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Pa takav komentar sam i ocekivao.micki125 wrote:evo ovdje ti je sve fino objašnjeno.Comrad wrote:[
Objasni mi na koji nacin ja finansiram genocidase, tako sto odem na jahorinu na svjez vazduh, popijem kafu, prenocim u vikendici. Ne skijam. Kako?
http://www.youtube.com/watch?v=6iXR3fITf3U
-
VerticalHairFactor
#179 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ne podržavam ja ni te "tvoje", ako misliš na SDA. Oni su mi posebno ogavni. Zato i kritiziram ovako kratkovide poteze Behmena i ostalih, i pitam se je li on normalan (mada on nije iz SDA, no nevažno). Zagovaram politički proces umjesto rata, tako da dogovaranje mora ići, ali ovo što radi PC, u svoj svojoj punini, apsolutno je protuustavno djelovanje i pristajanjem i smijuljenjem na njihovo djelovanje neće se normalizirati stanje nego stvoriti preduvjet da ne ostanu na riječima "samostalna PC", nego to izvojuju i de jure. Ako se to i desi, a sve su prilike da nažalost i hoće (objektivno Tadić je na Jahorini domaćin, ne Bakir i Željko, vidio si kako kaže "ja sam Vaš u Našoj Banjaluci"), e, ja im ne dam da to rade mojim novcem i uz moj bekanski osmijeh nakon što sam proživio stravu i užas rata. Ko može, i kome se mili da to radi, to je njegovo demokratsko pravo i ja ga prihvatam.Comrad wrote:Drug, ja mislim da si ti promasio temu i to zestoko.VerticalHairFactor wrote: Relativiziranje, neznanje, kratkovidost, racionaliziranje: naša stara boljka. Niko ne govori o pojedincima, nego o strukturama koje su prekjučer definirale strateški i javno obznanile svoje pravce djelovanja. Kritikovati ih, bojkotirati ih zapravo znači čuvati Bosnu, pristajati na to, ignorisati procese koji su pokrenuti, davati im novce da to ostvare, to mogu samo blećci ili salonski kokardaši, nemoj se naći uvrijeđen.
Objasni mi na koji nacin ja finansiram genocidase, tako sto odem na jahorinu na svjez vazduh, popijem kafu, prenocim u vikendici. Ne skijam. Kako?
Ovi tvoji (a i moji su) se dogovaraju sve sa tim istim ljudima tamo preko brda. Njima zahvali sto se nista ne mogu da dogovore.
I jedini koji su kratkovidni su ovi u nasem toru, koji ne vide prst koji ih udara u oko, kakav prst - nogu. Oni misle da su ovi nasi nesto bolji, a sve ista govna koja gleda samo kako sebi ugodit, a obican narod pa za njih cemo napravit predstavu.
- Comrad
#180 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Pa tebe niko i ne pita sta ce raditi sa tvojim novcem. Bojkotovat drzavu u kojoj zivis. Pa samim tim priznajes RS i ucvrcujes ga jos vise. Upravo ono sto Dodik i kompanija i hoce.
Pogledaj malo neke namirnice kad kupis gdje su proizvedene.
Pogledaj gdje su zastupnici tih proizvoda, gdje su im sjedista.
Porez koji placas se dijeli na cijelu drzavu. Tako da, to sto ti neces dat 30-40 KM za skijanje na Jahorini, a dat ces na Bjelasnici, opet ce se podijeliti i njima i nama.
Hvala bogu nemam svojih niti sam vezan za bilo koju stranku, svi su mi isti. Apsolutno svi. Ko kaze da nisu, laze. Ima pojedinaca, ali oni ne mogu nista kad se utope u masu.
I samo sam htio reci da je Jahorina uredjenija, ljudi vise ulazu i imaju vecu posjecenost. Al ne, nama su krivi oni sto Bjelasnica ne sija i sto smo od nje napravili kvart sa zgradetinama.
Porez koji placas se dijeli na cijelu drzavu. Tako da, to sto ti neces dat 30-40 KM za skijanje na Jahorini, a dat ces na Bjelasnici, opet ce se podijeliti i njima i nama.
Hvala bogu nemam svojih niti sam vezan za bilo koju stranku, svi su mi isti. Apsolutno svi. Ko kaze da nisu, laze. Ima pojedinaca, ali oni ne mogu nista kad se utope u masu.
I samo sam htio reci da je Jahorina uredjenija, ljudi vise ulazu i imaju vecu posjecenost. Al ne, nama su krivi oni sto Bjelasnica ne sija i sto smo od nje napravili kvart sa zgradetinama.
- anestezija123
#181 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ok, tema je ocigledno politicka, ali mene zanima kako je na Jahorini u odnosu na Bjelasnicu? Koji sadrzaj ima gore? Dosad sam isla na Bjelasnicu uvijek, ali bih otisla i na Jahorinu malo.
Ovaj politicki dio necu ni komentarisat, cim kazem da bih otisla, dovoljno govorim o tome.
Ovaj politicki dio necu ni komentarisat, cim kazem da bih otisla, dovoljno govorim o tome.
-
VerticalHairFactor
#182 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Nisam dosad vidio tursku zastavu ni na jednoj svadbi (često bude zastava islamske zajednice, koja vjerovatno predstavlja pripadnost islamskoj vjeri, uz nju idu ljiljani bosanskog kralja Tvrtka ili ova državna sada), još manje na nekoj instituciji bilo gdje, što je i jedino važno - šta ko privatno radi, njemu njegovo. Racionaliziraš i relativiziraš uz neprovjerene glasine.Comrad wrote:Pa stanite onda malo. Iako je vec prozvakano sto puta, koji onda qrac raja nosa one turske zastave? Vjencanje, oni tursku zastavu izbace, kome, cemu? Eto imamo nasu zastavu, pa pola nasih ljudi je ne voli, a da je voli tamo srbin, hrvat.
Prije svega ovdje se govori o tome da PC ne priznaje BiH, da njene institucije, kao prekjučer sud u Istočnom Srajevu, vrlo često uklanjaju državna obilježja uz najveće ponižavanje tih istih obilježja, da u cijeloj Banja Luci nema ni jedna BiH zastava, a ti ovdje lamentiraš kao da neko iz Sarajeva radi te stvari. Dakle: šta ko privatno radi, njemu njegovo i tu se nema niko pravo miješati i mora postojati tolerancija sve dok se zakon flagrantno ne krši, ali ako se činjenično utvrđen zločin genocida negira, te se takav stav institucionalizira, tada to više nije stvar pojedinačnih ispada, nego program na kojem rade sve dotične institucije i većinom sve poslovne strukture, koje i ne mogu funkcionirati bez ovih prvih. Ja u njih ne dam ni marke. Ne dam marke da oni koji su ubijali moj grad imaju para lobirati i lagati po svijetu da su to tamo nečije izmišljotine, da se 12 hiljada mrtvih samoubilo iako postoje utvrđene činjenice i presude, da su "muslimani" krivi i za to i za Srebrenicu (javno je prekjučer Dodik to izjavio na danu državnosti PC a Tadić aminovao) i to kao tolerirati. Niko ne priča o tome ko se gdje skuplja, to su gluposti i iznova neshvatanja o čemu se ovdje zapravo radi.
-
VerticalHairFactor
#183 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Izmišljaš stvari koje nisam nigdje rekao, racionaliziraš i relativiziraš, te ignoriraš stvarnost. Imaš pravo na to, naravno. Lupetaš o "podjeli novca", mada su ljudi već ranije objasnili kako se dijeli PDV. Nisu svi isti, onaj ko kaže da su svi isti relativizira i skreće fokus sa odgovornih na one koji nisu odgovorni za istu stvar i u istoj mjeri. Bosna se neće podijeliti kada oni koji je vole jasno kažu da to ne žele, i da neće to tolerisati. Ako se svi pretvaramo da "su svi isti", tada će oni koji uistinu žele zlo, koji su to jasno obznanili i nagovijestili i realizirati svoj plan. Tako da zapravo finansirajući te strukture ti pomažeš tom cilju, što je tvoje demokratsko pravo. Ja glasno kažem da se s tim ne slažem, i ne dam u tu svrhu ni marke, a o odlascima negdje nisam ništa ni rekao, ja osobno sam non-stop u dijelu Bosne kojim vladaju separatističke strukture koje je negiraju na svakom koraku, najavljuju njen nestanak i sl. Ne treba mi pasoš, je li, nema BiH zastava, ali još je to de jure Bosna. Do kad, bumo vidjeli, uz ovako naivnu omladinu ne zadugo.Comrad wrote:Pa tebe niko i ne pita sta ce raditi sa tvojim novcem. Bojkotovat drzavu u kojoj zivis. Pa samim tim priznajes RS i ucvrcujes ga jos vise. Upravo ono sto Dodik i kompanija i hoce.
- Jedinstvo_Manchester
#184 Re: Autobuska linija Sarajevo-Jahorina
Ja koliko vidim ovo je više tema za PDF politika nego neka bitna tema gdje se mogu naći korisne informacije za skijanje, a čitajući postove nekih cjenjenih forumaša dolazim do zaključka da ne treba RS da se odcjepljuje od Bosne pošto vidim mnogi su se u Sarajevu već odcjepili od tog dijela Bosne koji se zove RS. Kad i ako ikada dođe do tog nesretnog otcjepljenja Srba od ostala dva naroda izgleda da to postavljaču teme i njemu sličnima neće teško pasti jer oni su se već odvojili i zatvorili u svoj tor. Nek vam je nazdravlje nezavisnost i fildžan država kad vam je tako potaman. Vaše razmišljanje vodi samo u ono "Daj nam je Alija pa nek je ko avlija" ako razumijete šta hoću da kažem. Ja nisam od tih vaših patriotskih snaga al ako su joj patriote kakvi su ovi što pljuju po djelu zemlje jer na tom djelu nemaju efektivnu moć da odlučuju o njenim resursima onda da prostite i zemlja i patriote su u tozalnom penisu.