Autoalarm
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
c0d14c
#3 Re: Autoalarm
ja imam cobru ovu sa plocicom najnoviju i zadovoljan sam cak sam isprobao i kod aktiviranog alarma palit i sve ma nema teorije
- Qler
#5 Re: Autoalarm
Pa ni onaj od 50KM ti nece dati da upalis auto kad je aktiviran, pitanje je koliko ga je tesko deaktivirati. Cinjenica je da danas svi, pa i najbolji alarmi sluze samo da odbiju manje lopove da ti ne obiju auto, ne ukradu player i sl. Za bilo sta ozbiljnije, mehanicka blokada, plus neki skriveni prekidac, pa uz sve to i alarm, onda si jedino miran. I po mogucnosti na sve to kaskoc0d14c wrote:ja imam cobru ovu sa plocicom najnoviju i zadovoljan sam cak sam isprobao i kod aktiviranog alarma palit i sve ma nema teorije
Ili kupis nesto van VW grupacije
- shlauf
#6 Re: Autoalarm
E sad si na*ebo
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
Aleeeee aleeeeeeeeeeeeeeeee
- Rauber
#7 Re: Autoalarm
Cobra + Zeder ( ili Hudiny ) + Skriveni prekidac + Mijenjanje OBD konektora
Mislim da je to sve dovoljno da ti ga lopovi zaobilaze u sirokom luku, ako su se nedo Bog nameracili onda jbg, moze ga mozda spasiti jedino da ih slucajno vidis s prozora kako hoce da ga nose.
I ne zaobilazi VW samo zbog kradje, meni su svi govorili "gdje ces VW on se krade, uzmi Fabiju,Seata..." a ulicu pored mene covjeku Feliciju maznuli za koju ja ne bi dao 2 milje.
Mislim da je to sve dovoljno da ti ga lopovi zaobilaze u sirokom luku, ako su se nedo Bog nameracili onda jbg, moze ga mozda spasiti jedino da ih slucajno vidis s prozora kako hoce da ga nose.
I ne zaobilazi VW samo zbog kradje, meni su svi govorili "gdje ces VW on se krade, uzmi Fabiju,Seata..." a ulicu pored mene covjeku Feliciju maznuli za koju ja ne bi dao 2 milje.
- sinus
#8 Re: Autoalarm
Tek kada ti ukradu auto onda vidiš da si uzalud bio miran
Ja sam mišljenja da, ako je došao red na tvoje auto, nema te sile koja će ga sačuvati...
Ja sam mišljenja da, ako je došao red na tvoje auto, nema te sile koja će ga sačuvati...
- Rauber
#9 Re: Autoalarm
Dobro to svi znaju, ako se namerace bas na tvog nema sile da ga spasis, jer ne postoji 100% zastita, ali ja nikad ne bi kupio auto i zbog te cinjenice ga ostavio "golog" bez ikakve zastite na parkingu.
A to koja se auto kradu, pa ova nova auta zbog garancije i ne smiju nikakvu ozbiljniju mehanicku zastitu staviti, moze samo Cobra i Multlock ali su zato i kasko osigurana.
A to koja se auto kradu, pa ova nova auta zbog garancije i ne smiju nikakvu ozbiljniju mehanicku zastitu staviti, moze samo Cobra i Multlock ali su zato i kasko osigurana.
- kurty
#11 Re: Autoalarm
Ovo je jadna istina...sinus wrote:Tek kada ti ukradu auto onda vidiš da si uzalud bio miran![]()
Kako ovo zvuci bolno ali istinito...
Ja nam vakta... Stedis, kupis, odrzavas, gladis, pazis i neko ga zapika, a ti suti i trpi
- rotor
#12 Re: Autoalarm
Ima li neko mozda sa foruma da mu je ukraden auto, a da je imao bilo kakav alarm naknadno ugradjen (farbricki se ne racuna) ili da je cuo od nekoga pouzdanog takvo iskustvo...samo da ne bude ono pricao mi drug da se to deslilo njegovog kolege tecicu od strica i sl..
- kurty
#13 Re: Autoalarm
rotor wrote:Ima li neko mozda sa foruma da mu je ukraden auto, a da je imao bilo kakav alarm naknadno ugradjen (farbricki se ne racuna) ili da je cuo od nekoga pouzdanog takvo iskustvo...samo da ne bude ono pricao mi drug da se to deslilo njegovog kolege tecicu od strica i sl..
po pitanju alarma, nemam nikoga...Ali ove neke blokade... sa tetkom se svaki dan vracao kuci...cekao ga na parkingu svakodnevno..jedan dan kad sam isao prema parkingu vidim njegovo auto 200tinjak metara od parkinga na sred ceste stoji sa otvorenim vozacevim vratima... nazovem ga i pitam gdje mu je auto, a on govori na parkingu... par dana prije je ugradio neki prekidac i to mu je spasilo auto...valjda su provalili u njega i gurali, gurali i vidjeli da ne mogu upaliti i ostave ga... to se desilo na Ciglanama
- sheikh
#14 Re: Autoalarm
Moj savjet,multlock(sada je defendlock) plus neki skriveni prekidac za struju.
- Tranquilizer
#15 Re: Autoalarm
pajero wrote:Cobra...
- pajero
#16 Re: Autoalarm
Tranquilizer wrote:pajero wrote:Cobra...
ili kupi auto koje ne kradu
Ima i ta mjesta...kupi VOLVO!!!
- alcho
#17 Re: Autoalarm
Mnogo pametno...to znaci da auto ne trebamo ni zakljucavati?sinus wrote:Tek kada ti ukradu auto onda vidiš da si uzalud bio miran![]()
- sinus
#18 Re: Autoalarm
Ljudi ginu na cesti u udesima, to znači da ne trebamo ni voziti ? Bezveze ti priča jarane...alcho wrote:Mnogo pametno...to znaci da auto ne trebamo ni zakljucavati?sinus wrote:Tek kada ti ukradu auto onda vidiš da si uzalud bio miran![]()
- hopi
#19 Re: Autoalarm
koga mi možete preporučiti za ugradnja alarma i onog tajnog prekidača za paljenje?
- Tranquilizer
#20 Re: Autoalarm
hopi wrote:koga mi možete preporučiti za ugradnja alarma i onog tajnog prekidača za paljenje?
I mene interesuje ovaj prekidac, ako znate kakvog dobrog majstora
-
svastarija
#22 Re: Autoalarm
Ja sam sebio uzeo Excliber.. dobar fol, ima pager.. ovaj pager mi je vec 2 puta spasaio, to jest ne od kradje auto nego od skidanje stvari sa auta.. brisace, gume, retrovizore i slicno..
imaj na umu da se excaliber moze u USA/ebay naci za 100+ dolara.. sto je dobra cijena.. i jos 100km da ga neko montira u BiH..
imaj na umu da se excaliber moze u USA/ebay naci za 100+ dolara.. sto je dobra cijena.. i jos 100km da ga neko montira u BiH..
- hopi
#23 Re: Autoalarm
hvala za PM
a valjaju li ovi jeftiniji alarmi šta od 60-80 KM što se mogu naći po piku kakva su iskustva s njima ako ko zna, a auto mi nije baš neko riskanto za krađu (ford mondeo 98 god)
a kako radi taj pager čini mi se kao dobra stvar
a valjaju li ovi jeftiniji alarmi šta od 60-80 KM što se mogu naći po piku kakva su iskustva s njima ako ko zna, a auto mi nije baš neko riskanto za krađu (ford mondeo 98 god)
- Tranquilizer
#24 Re: Autoalarm
hopi wrote:hvala za PM
Ja ne dobih PM, možeš li poslatii ti hopi
-
svastarija
#25 Re: Autoalarm
o tim jeftinim neznam bas puno..
mislim da ovi salju u BiH
http://www.sonicelectronix.com/item_310 ... -EDPB.html
mislim da sve ove stvari kupuje vrijeme a ne zastitu.. to jest dodatnih 5 do 10 minuta posla za lopove.. plus neke zastita od sitnih riba (kardja brisaca, radija i slicno)..
mislim da ovi salju u BiH
http://www.sonicelectronix.com/item_310 ... -EDPB.html
mislim da sve ove stvari kupuje vrijeme a ne zastitu.. to jest dodatnih 5 do 10 minuta posla za lopove.. plus neke zastita od sitnih riba (kardja brisaca, radija i slicno)..