Zelio bih cuti preporuke za pocetnicki auto-do 4500 km najvise
Gledao sam Fiat Stilo, Opel Astra G, Peugeot 206, Seat Ibiza ili Romeo 147
Hvala unaprijed
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Opel kadett, bar neces zaliti ako gdje zaparas ili udarisDEVIANTTT wrote:Pozdrav svima!
Zelio bih cuti preporuke za pocetnicki auto-do 4500 km najvise
Gledao sam Fiat Stilo, Opel Astra G, Peugeot 206, Seat Ibiza ili Romeo 147
Hvala unaprijed
Uzmi u obzir i Renault Clio. Jeste da nije najljepse auto, ali opet ako je pouzdano, moze posluzit kao prvo auto.DEVIANTTT wrote:I meni je Alfa najljepsa, ali mi rekose kako prilicno dosta trosi a i dijelovi nisu bas jeftini kao sto su za druga auta.
Trazio sam Polo SDI, istina samo preko pika, ali nisam nasao nista 2000+ godiste za moj budzet
Pokusavam se ne zalijetati
Kažem, nije lijepa samo te može sasvim fino poslužiti.DEVIANTTT wrote:Nisam do sada razmisljao o Cliu mada sam ga sada ubacio u razmatranje
Xsaru mi ima prijatelj, vozio sam je, ne cini mi se losa, mada mi je na izgled potpuno antipaticna (ne uzimam toliko u obzir izgled, ali u ovom slucaju..)
Astra G mi izgleda primamljivo, samo ako uspijem naci za te pare
DEVIANTTT wrote:Volim Mercedese, ali bas da kupujem auto iz 1991. pored auta iz 2000+..
Hahah gledao bih da sam opasan "tatin sin"ili da mi zivot ne znaci nista
Razgledao sam fabie po piku, ima i njih za 4500 km, ali su uglavnom neregistrovane ili treba nesto popravljati..
Ako neko ima iskustva sa Fiatom Stilom, zelio bih i to cuti, izgleda mi solidno auto za male pare
E ovo sto je Citroen napisao!citroen xm wrote:Manite se predlaganja dizelaša za taj budžet. Uzmi neki malolitražni benzinac i vozi se srećno.
Mani se Alfe 147 za 4500 KM koliko god da je lijepa. Znam kako je kupovati auto za taj pa čak i manji novac.
Gledaj dobar P306, gledaj Clio 2 ph2 1.2 16v benzinac ili 1.4 benzinac. Gledaj Xsaru 2 1.6 benzin, nije ljepotan, ali je prilično pouzdana. Astra G 1.6 benzinac, ima ih za taj novac, samo provjeravaj i nađi dobru.
Dačija Logan može biti solidan izbor.....
Sva ova auta su prilično pouzdana i jednostavna/povoljna za održavanje.
Srećno.
Bio je jedan Stilo na piku, 4000-4500, prodavao moj bivsi kolega, zbog odlaska vani. Benzin 1.6. Mislim da jos nije prodao. Auto je kupljeno u Njemackoj (polovno) vozano ovdje, i pravo je dobro ocuvano, mislim da je presao oko 120, 2002. godiste. Prodavao ga jer je otisao vani.DEVIANTTT wrote:Volim Mercedese, ali bas da kupujem auto iz 1991. pored auta iz 2000+..
Razgledao sam fabie po piku, ima i njih za 4500 km, ali su uglavnom neregistrovane ili treba nesto popravljati..
Ako neko ima iskustva sa Fiatom Stilom, zelio bih i to cuti, izgleda mi solidno auto za male pare
Ti da volis mercedes kupio bi ga bez obzira na starost. Onaj ko voli određenu marku vozi je bez obzira na sve, jer mu pruza uzitak koji mu nijedno drugo auto ne moze zamijeniti. Ja vozim mercedes star 17 godina, i ne bih ga dao ni za jedno od auta koje si ti nabrojao.DEVIANTTT wrote:Volim Mercedese, ali bas da kupujem auto iz 1991. pored auta iz 2000+..