Sta bi mi mogli predloziti? Jos bolje ako ima ko kakav auto da prodaje za te pare pa da odmah prebijemo posao...
Mislio sam o nekom benzincu 1.1 , 1.2... Za oko kuce sto bi rekli.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
hos' da te poguram?vlado6 wrote:i ja sam kontao Punta da uzmem 1.1 ili 1.2... Sa full opremom kosta oko 8500 KM... Ali eto, jos 500 KM mi fali
Ne raspravlja mi se o tome, nije tema. Btw. nisam mislio zbog (ne)kvaliteta nego je kao takav Punto prekup. Lično, ne volim mala auta, kao što rekoh, tako da ga ne bih uzeo ni sa 50k ni sa 100k...johntra wrote:ti imaš neki ugrađen čip u glavi, pa smatraš da FIAT nije kvalitetno auto...
čuj ne bi nikad uzeo Fiata sa 100.000 km za 8.000 maraka...zašto ne bi?
Podaci o kilometraži su sigurno lažirani, jer auto je staro 15 godina. Na pređenu kilometražu koliko je napisana na stranici dodaj još 100 do 200 hiljada kilometara!vlado6 wrote:Koliko auta prosjecno mogu ostvariti kilomtrazu! Npr. Golf III ?
Pogledajte ovaj auto: link
Jel mnogo presao? Naizgled, djeluje kulturno.
jel ko prodajebeco wrote:Kad se vec prica o kvaliteti zasto ne polovne japance. Za te pare se moze dobiti jedna solidna Nisan Almera negdje oko 2000, ili mitcubishi galant, lancer, ili Nisan primera, ili prepredzadnja generacija toyote civic, ili neki suzuku recimo swift. Mislim moras skontati za sta ceti getriba trebati. Ja malo visam citam testove automobila, ako vec hoces tog punta ne uzimaj onaj slabiji 1.2 od 55 konja, nego onaj od 60 ili 65 konja(ne znam koliko tacno ima), ima i verzija 1,2 16v 80 konja, ali taj motor je malo osjetljiviji, svi ti motori smjesno malo goriva trose. Sada ako vec odes na punta pazi pravo na elektroniku, sve zivo provjeri, sto je na elektroniku. Da kazu da je malo pretvrd, posebno za nase uslove. Pogledaj cak i fiestu, ona se od svih tih malih auta najbolje vozi, ili ibizu opet ako je u tom budetu, to je meni vizuelno pravo mocno auto. Na kraju sve saberi u glavi i dobro promuckaj pa skontaj. Ja pregledaj i pragove kola, po tome se korozija gleda. Sto se tice kilometraze, ako je unutrasnjost ono pravo izlizana, a onti govori 70 000 presai, sigurno te laze.Puno srece, zanm kako stresno moze to biti!
mozda zato sto fakat nijejohntra wrote:ti imaš neki ugrađen čip u glavi, pa smatraš da FIAT nije kvalitetno auto...
čuj ne bi nikad uzeo Fiata sa 100.000 km za 8.000 maraka...zašto ne bi?