AUTO TABLICE
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Mezzo-x
#201 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:14, edited 1 time in total.
- respo
#202 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
eh eto vama fali grb
jedna nejmacka francuska italija itd nemaju grb al mi bi htjeli
ako ti je do grba uzmes onu naljepnicu bih sa grbom i vozi
jedna nejmacka francuska italija itd nemaju grb al mi bi htjeli
ako ti je do grba uzmes onu naljepnicu bih sa grbom i vozi
-
Mezzo-x
#203 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:15, edited 1 time in total.
-
jefferson
#204 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Nemaju ni Crnogorske. Tako je uvjetovano pravilima EU. Kada se pridruzimo EU, idu zvjezdice!Van Halen wrote:Izgubili smo i ovu borbu sa antibosanskim snagama. Na tablicama nema grba iako je ovo bila odlična prilika da se na njih stavi grb ,i da se kao takve vozaju na autimakroz čitavu našu zemlju.
Sto se tice grba poslije izmedju slova, mislim da je uspjeh sto ce pisati BiH, jbg, dobar bi bio grb, ali de zivotati malo kompromisa, jos pored svih sranja trebamo se oko jebenih tablica svadjat!
-
Zum
#205 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Ko te je slagao to?jefferson wrote:Nemaju ni Crnogorske. Tako je uvjetovano pravilima EU. Kada se pridruzimo EU, idu zvjezdice!Van Halen wrote:Izgubili smo i ovu borbu sa antibosanskim snagama. Na tablicama nema grba iako je ovo bila odlična prilika da se na njih stavi grb ,i da se kao takve vozaju na autimakroz čitavu našu zemlju.
Sto se tice grba poslije izmedju slova, mislim da je uspjeh sto ce pisati BiH, jbg, dobar bi bio grb, ali de zivotati malo kompromisa, jos pored svih sranja trebamo se oko jebenih tablica svadjat!

A evo i polcijske:

Nego neka su vam sa srecom te nove tablice
- loco_loco
#206 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
extra tablice..cim dodju prijavit cu svoje da su ukradene:P:P:P
-
Mezzo-x
#207 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:15, edited 1 time in total.
-
Mezzo-x
#208 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:16, edited 1 time in total.
- trinaesti
#209 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
crnogorci su postavili grb vjerovatno jer su tek postali samostalni pa su zeljeli i na taj nacij da se malo diče i ponose.
MNE su morali da uzmu jer osim sto je montenegro engleski naziv za crnu goru, CG je odavno oznaka za kongo a CRG je prilicno nezgrapno.
mogu ga i zadrzati ako zele kao sto je to uradila slovacka koja jedina od clanica EU-a ima drzavni grb na tablicama i dalje.

slovenija ima grbove provincija

bas kao sto i u austriji svaki Bundesland ima na tablicama svoj grb

bolje da nemamo grb nego da rs instistira da na tablicama budu grbovi entiteta, a to bi po logici austrije i slovenije komotno mogli da traze.
MNE su morali da uzmu jer osim sto je montenegro engleski naziv za crnu goru, CG je odavno oznaka za kongo a CRG je prilicno nezgrapno.
mogu ga i zadrzati ako zele kao sto je to uradila slovacka koja jedina od clanica EU-a ima drzavni grb na tablicama i dalje.

bolje da nemamo grb nego da rs instistira da na tablicama budu grbovi entiteta, a to bi po logici austrije i slovenije komotno mogli da traze.
-
Zum
#210 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Pa nisu ni bosanskeMarme wrote:
Crnogorske tablice nisu bas nesto lijepe..........ono MNE bas smijesno.....napisi brate CG ili CNG ili CGR...
Pa zavisi sta mislis pod tek. Crna Gora je uz Srbiju i jedino bila nezavisna drzava od bivse Juge prije stvaranje iste, ali je ta nezavisnost obnovljena 2006. Srpske ce isto imati grb (odnosno ocila sa 4 S), pa i SK imaju grb kao sto si i pokazao, tako da ne vjerujem da tu ima neke veze sa ponosom. Ako cemo realno, i bosanske bi sigurno imale da nema RS-a da sprijeci.trinaesti wrote:crnogorci su postavili grb vjerovatno jer su tek postali samostalni pa su zeljeli i na taj nacij da se malo diče i ponose.
-
Mezzo-x
#211 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:16, edited 1 time in total.
- trinaesti
#212 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Marme wrote:
Moras priznati da je MNE smijesno, kakve veze ima MNE sa Crnom Gorom? ............Samo zato sto to na engleskom Crna Gora znaci, moram to staviti na tablice, kao da je Crna Gora neka Engleska kolonija
A ako je zbog engleskog jezika, onda bi morali Nijemci staviti GER, a ne D, a Hrvati ce onda jednog dana morati umjesto HR staviti CRO,itd...
Mi smo mogli imati Grb BIH-a na tablicama jos 2005.god. sve bilo gotovo,trebalo samo dati zeleno svijetlo za proizvodnju, ali tadasnji ministar Halilovic sve *ajeba...........to je ta nasa bosanska mafija, namjesti jaranu tender, tamo-vamo , prevara, lopovluk, ode sve pred sud i nazad, vijeme prodje, promjenise se ministri i zakoni, dodjose drugi, nigdje Bosnjaka i eto - nema grba.
Sa grbom ili bez njega, neka pise ono BIH,pa kud puklo da puklo
ti ko da nisi gledao TV LIVE prijenose iz crne gore netom nakon proglasenja samostalnosti, kada je masa pred skupstinom crne gore uzvikivala:
e viva montenegro!
http://hr.wikipedia.org/wiki/E_viva_Montenegro!
http://www.visit-montenegro.com/article152.htm
zapitaj se kakve veze ima taj poklic sa danasnjom crnom gorom i danasnjim crnogorskim jezikom.
zato je i MNE na tablica umjesto CRG ili neceg slicnog.
na kraju krajeva zasto ne
na pocetku nezavisnosti i hrvatska je prvo otprintala sve one CRO ovalne naljepnice za auta.
pa su skontali da je ipak bolje drzati se hrvatkog jezika (:
eto tako.
-
Mezzo-x
#213 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:17, edited 2 times in total.
-
Zum
#214 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Marme wrote:Zum wrote:Pa nisu ni bosanskeMarme wrote:
Crnogorske tablice nisu bas nesto lijepe..........ono MNE bas smijesno.....napisi brate CG ili CNG ili CGR.... MNE nije smijesno nego je to kod drzave, kao sto je vec receno, CG je zauzeto za Congo.
Pa zavisi sta mislis pod tek. Crna Gora je uz Srbiju i jedino bila nezavisna drzava od bivse Juge prije stvaranje iste, ali je ta nezavisnost obnovljena 2006. Srpske ce isto imati grb (odnosno ocila sa 4 S), pa i SK imaju grb kao sto si i pokazao, tako da ne vjerujem da tu ima neke veze sa ponosom. Ako cemo realno, i bosanske bi sigurno imale da nema RS-a da sprijeci.trinaesti wrote:crnogorci su postavili grb vjerovatno jer su tek postali samostalni pa su zeljeli i na taj nacij da se malo diče i ponose.
Moras priznati da je MNE smijesno, kakve veze ima MNE sa Crnom Gorom? ............Samo zato sto to na engleskom Crna Gora znaci, moram to staviti na tablice, kao da je Crna Gora neka Engleska kolonija
A ako je zbog engleskog jezika, onda bi morali Nijemci staviti GER, a ne D, a Hrvati ce onda jednog dana morati umjesto HR staviti CRO,itd...
Mi smo mogli imati Grb BIH-a na tablicama jos 2005.god. sve bilo gotovo,trebalo samo dati zeleno svijetlo za proizvodnju, ali tadasnji ministar Halilovic sve *ajeba...........to je ta nasa bosanska mafija, namjesti jaranu tender, tamo-vamo , prevara, lopovluk, ode sve pred sud i nazad, vijeme prodje, promjenise se ministri i zakoni, dodjose drugi, nigdje Bosnjaka i eto - nema grba.
Meni iskreno nije smijesno, ali eto, svi imamo razliciti smisao za humor
"Sa grbom ili bez njega, neka pise ono BIH,pa kud puklo da puklo
tu se bar slazem
Samo sto sad nema sanse da se mijenja ovotrinaesti wrote:Marme wrote:
ti ko da nisi gledao TV LIVE prijenose iz crne gore netom nakon proglasenja samostalnosti, kada je masa pred skupstinom crne gore uzvikivala:
e viva montenegro!
http://hr.wikipedia.org/wiki/E_viva_Montenegro!
http://www.visit-montenegro.com/article152.htm
zapitaj se kakve veze ima taj poklic sa danasnjom crnom gorom i danasnjim crnogorskim jezikom.
zato je i MNE na tablica umjesto CRG ili neceg slicnog.
na kraju krajeva zasto ne
na pocetku nezavisnosti i hrvatska je prvo otprintala sve one CRO ovalne naljepnice za auta.
pa su skontali da je ipak bolje drzati se hrvatkog jezika (:
eto tako.
-
shadow
#215 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Proslog ljeta sam bio na Zabljaku, sjebo sam se kad sam ovo ZB vidio. Pa tu nema ni 500 registrovanih auta ali imaju svoju tablicu.Zum wrote:![]()
- trinaesti
#216 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
to govori u prilog mojoj prici o crnogorskom ponosu.shadow wrote:Proslog ljeta sam bio na Zabljaku, sjebo sam se kad sam ovo ZB vidio. Pa tu nema ni 500 registrovanih auta ali imaju svoju tablicu.Zum wrote:![]()
oni su i danilovgradu koji je prije bio pod oznakom PG jer je vise predgradje podgorice nego grad dali oznaku DG
Dugo sam se pitao sta je MK dok mi nisu rekli da je to mojkovac (: i oni imaju oznaku
a sve su lijepo mogli kao i luksemburg da ukomponuju u tablice oblika AA 1111 dva slova cetiri broja (:
za 620.145 stanovnika (kao dva Niša, SRB) po podacima iz 2003 sasvim dovoljno
i da im ostane viska hehe (:
al jbg. nova drzava mora malo da se ponosi (: a ko ce ako crna gora nece (:
-
Zum
#217 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Imaju sve opstine (cini mi se da nema jedna, ali to je pod "cini mi se "
) tako da je i ZB dobio oznaku, kao i Mojkovac, Plav, Andrijevica itd.. da se podupre lokal patriotizam, ali i fino je to. Nema u CG takvih problema da se razbijaju auto zbog registracija kao sto bi mozda bilo u BiH (kazem mozda je se nikad nece znati, jer su kod vas ono bez oznaka grada).
"al jbg. nova drzava mora malo da se ponosi (: a ko ce ako crna gora nece (:"
Hahah
.
Samo da kazem jos jedan interestaan fakt o Crnogorcima, CG je rekord po broju telefona po glavi stanovnika, odnosno na 600 000 stanovnika, ima preko milion mobilnih xD. Ne bi me ni cudilo da je isto i za auta xD.
Nego malo na temu: hoce li se uz BiH tablice doivati i one naljepnice kao u CG sa hologramom i brojem tablica (tkz. treca tablica)?
"al jbg. nova drzava mora malo da se ponosi (: a ko ce ako crna gora nece (:"
Hahah
Samo da kazem jos jedan interestaan fakt o Crnogorcima, CG je rekord po broju telefona po glavi stanovnika, odnosno na 600 000 stanovnika, ima preko milion mobilnih xD. Ne bi me ni cudilo da je isto i za auta xD.
Nego malo na temu: hoce li se uz BiH tablice doivati i one naljepnice kao u CG sa hologramom i brojem tablica (tkz. treca tablica)?
- trinaesti
#218 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
bice sticker koji ce se lijepiti na vjetrobransko staklo - iznutra, gore desno za putnicka, i iznutra dole desno za ostala vozila.
na stikeru ce biti oznacen datum vazenja registracije. ali nece biti kao u cg ta mala treca tablica...
na stikeru ce biti oznacen datum vazenja registracije. ali nece biti kao u cg ta mala treca tablica...
- nineinchnails
#219 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
A kako ce izgledati ti novi papiri: vlasnicka knjizica i potvrda o registraciji?
To sto se zalijepi na sajbu, je valjda samo potvrda o tehnickom pregledu.
To sto se zalijepi na sajbu, je valjda samo potvrda o tehnickom pregledu.
- trinaesti
#220 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
evo ga prve vidjene na cesti...

- respo
#221 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
gdje je taj famozni sticker?
-
Mezzo-x
#222 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:18, edited 1 time in total.
- trinaesti
#223 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
ako pazljivije pogledas vidjet ces ga u desnom gornjem uglu vjetrobranskog stakla (kada se gleda iznutra).respo wrote:gdje je taj famozni sticker?
to je inace pozicija na koju se lijepi sticker na putnicka vozila.
nadam se da ce se gradjani pridrzavat tog pravila i nece sticker lijepiti kako je kome cejf. i da ce policija da kaznjava one koji ga zalijepe kako im bude cejf.
jer sticker se tu namjenski lijepi, naravno, radi lakseg pristupa stikeru kada je vozilo parkirano uz trotoar.
za teretna i druga vozila pozicija je desni donji ugao iznutra.
- trinaesti
#224 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Marme wrote:mashalatrinaesti wrote:evo ga prve vidjene na cesti...
![]()
![]()
vidi fakat kako ``njemacki`` brojevi i slova cool izgledaju![]()
a i ovaj Bendzo nije los
kao sto vidis, novina je slovo "O" kojeg do sada nije bilo.
-
Mezzo-x
#225 Re: NOVE AUTO TABLICE U BIH
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 02:18, edited 1 time in total.