Odgovori bas nisu stigli na vrijeme, a posto mi se ucinilo da ovu temu na ovom forumu treba ostaviti jednom-za-svagda, slijedi moje iskustvo od danas. Hronoloski:
1. Auto staklo "Nuevo" - nalazi se na izlazu iz Sarajeva prema Vogosci, odmah nakon stadiona Kosevo, na vrhu uzvisenja i na lijevoj strani. Tu se moze ugraditi pleksiglas ("oko 65 km") kao privremeno rijesenje, ili naruciti novo staklo koje "stize autobusom iz Tuzle za 3 sata". Cijena za moje staklo (Opel Astra '94) kod njih je (sa ugradnjom) nevjerovatnih 200 KM! Krenuo sam dalje.
2. Auto staklo "505" - nalazi se u malom naselju za koje se skrece desno pred ulazom u Vogoscu, preko puta benzinske pumpe Energopetrola, na velikoj raskrsnici. Postoje i znakovi koji vode do "505" auto staklarnice. Dakle desno, prodjete pokraj fabrike, i na desnoj strani nakon nekih 1 kilometar. Ovdje bih preporucio svakome da prvo ode, jer su ljudi veoma fer, cijene su pristupacne (polovno staklo za moje auto je bilo 60 KM + 20 za ugradjivanje) i servis opremljen. Za moje auto nazalost nisu imali stakla, ali su me kvalitetno uputili dalje.
Auto OTPADI: (preporucujem da staklo kupite na otpadu, ako mozete naci, jer su stakla uglavnom originali i jeftina)
3. Auto otpad "FAR" - nalazi se u Rajlovcu, prema Robot-komercu, na lijevoj strani odmah nakon prelaska preko pruge. Cijene su visoke i gazda voli "mutit". Ako nadjete polovno staklo, sigurno ce biti makar +20km vise nego inace (moje je bilo 65km + 25km ugradnja, ali ga nismo nasli). Ukoliko ne nadjete polovno, gazda ce ponuditi novo koje ce "doci za sat vremena", ali on zapravo nudi staklo koje kupuje u Auto staklo "Ugur-Ugur" koje se nalazi na Mostarskom raskrcu (prema Kiseljaku) - o "Ugur-Ugur" vise (negativnog) procitajte ispod. Naravno da vam ne odgovara da novo kupujete kod njega, jer cete proci jeftinije ako sami odete kod "turaka" (zaista je turska firma) u "Ugur-Ugur", medjutim...
4. Auto otpad "?" - nalazi se takodjer u Rajlovcu, prema Robot-komercu, prodjete Robot-komerc i odmah prije mosta na lijevu stranu. Ovdje nema bas mnogo izbora, ali mozete i tu probati. Ovaj otpad spominjem jer sam tu dobio kvalitetnih informacija za nastavak potrage.
5. Auto otpad "ISHEIL" (ili nesto slicno, neki je arapski naziv, nisam siguran" - nalazi se u Blazuju. Krenete prema Mostaru, i na Mostarskom raskrcu skrenete desno prema Kiseljaku. Nakon nekih 2 kilometra, na desnoj strani nalazi se ovaj otpad. Ljudi su OK, trude se da nadju, ali meni nisu nasli. Receno mi je da bi kostalo 40 km polovno staklo.
6. Auto otpad "SPOJLER" - nalazi se 1 kilometar od proslog auto otpada, dakle prema Kiseljaku, na desnoj strani. Ovdje sam nasao staklo i platio ga 40 km. Ljudi su skinuli originalno polovno staklo sa vrata jedne Opel Astre. Usluga je OK, i toplo ih preporucujem. Preko puta ovog otpada nalazi se Auto staklo "Ugur-Ugur", turska firma o kojoj mozete saznati vise ispod.
7. Auto staklo "Ugur-Ugur" (ili slican naziv) - nalaze se preko puta Auto otpada "Spojler" (gdje se nalazi, objasnjeno je iznad). U pitanju je turska firma koja prodaje "nova" stakla. Medjutim, iz pouzdanih izvora sam saznao da su njihova stakla lose "ukalupljenja" i da nisu kvalitetna. Postoji mogucnost da zbog lose kalupa lako puknu (sto je dosta opasno za putnike). Oni ne vrse ugradnju svojih stakala, tako da morate kupiti i naci nekog servisera. Imaju dosta stakala, skoro za sve modele auta, ali jos jednom napominjem da sam "cuo" da nisu kvalitetna. Za moje auto staklo je bilo 60 KM.
8. Auto servis "Brko" - nalazi se 1 kilometar poslije auto otpada "Spojler" (prema Kiseljaku), na desnoj strani i preko puta velike zelene mesnice "Brajlovic". Nema natpisa "Brko", vec pise da je auto vulkanizer i praonica. Covjek koji radi ovdje je veoma ljubazan i profesionalan, i moje je staklo ugradio za 15 KM! Ostavio sam 20
DAKLE - od 200 KM u "Nuevo" do 55 KM u "Spojler"-u i kod "Brke"
Sretno...
GIGA
P.S. postoji i Auto otpad pokraj zelene pijace na Stupu, na koji nisam isao, ali evo spominjem gdje se nalazi i da se zove "Volan"