Auto škola "C"

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
HardCore

#1 Auto škola "C"

Post by HardCore »

Dali neko zna dje na ilidzi ima auto škola za polaganje C kategorije, ako nista barem u okolici ilidze da ne idem sto dalje, takodjer koliko otp kosta pologanje iste kategorije, te procitao sam negdje da treba imati "godinu dana iskustva na c1" pa sad jel ima neka potvrda za to ili nest trece a c1 sam polozio prije nesto vise od godinu dana....
daxon

#2 Re: Auto škola "C"

Post by daxon »

HardCore wrote: te procitao sam negdje da treba imati "godinu dana iskustva na c1" pa sad jel ima neka potvrda za to ili nest trece a c1 sam polozio prije nesto vise od godinu dana....
Ne radi se tu o iskustvu na "C1", već "C1" kategorija mora biti upisana u vozačku dozvolu najmanje godinu dana kako bi stekao pravo na polaganje "C" kategorije. Dakle, još jedna glupost koju je predvidio zakonodavac kako bi se narodu uzelo što više novca.
Što se tiče autoškole, potpuno ti je svejedno gdje je sjedište autoškole. Naime, polazno mjesto je u Dobrinji, tako da bez obzira iz kog djela grada je škola, tvoje vožnje će polaziti i završavati na Dobrinji. Dakle, sjedište autoškole posjetit ćeš samo jedan put, tj. prilikom upisa, pošto ne polažeš nikakav teoretski dio ispita, tako da nema potrebe ni za teoretskom nastavom.

Minimalan broj časova osposobljavanja koje si po zakonu obavezan uzeti je 5 časova, a cijena časa "C" kategorije, najčešće košta 30 KM, naravno, ti po svojoj želji možeš uzeti i više časova. Izlazak na polaganja košta od 120 do 150 KM (kako gdje), tako da bi u tvom slučaju polaganje "C" kategorije koštalo oko 270 do 300 KM, naravno, pod uslovom da izađeš na ispit sa zakonski minimalnih 5 časova i položiš iz prve.

Pozovi više autoškola, razgovaraj sa njima, a izaberi onog ko te bude najmanje muljao i lagao, uostalom, vidi sa autoškolom u kojoj si položio "C1".
HardCore

#3 Re: Auto škola "C"

Post by HardCore »

Hvala na odgovoru :)
Post Reply