auto sijalice

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
quarterback

#1 auto sijalice

Post by quarterback »

nisam pretjerano zadovoljan klasicnim H7 sijalicama koje koristim (klasicne sijalice za farove, mislim da su 55W) a nisam se nikada usudio da probam night breaker ili neke druge jer mi je bilo previse da dam 50/60 KM pa da vidim da to nije to...

na drugom threadu sam procitao da wurth (navodno se mogu kupiti na HIFI) ima neke svoje sijalice poput ovih night breaker samo su jeftinije

da li su te sijalice stvarno bolje odnosno isplati li se dati 25/30 km po sijalici - ima li efekta ?

ove klasicne H7 su mi relativno brzo pregarale pa ako bih presao na ove skuplje onda bi to vec bio prilican trosak

hvala
zLatk0

#2 Re: auto sijalice

Post by zLatk0 »

Negdje oko 35 KM su NB+ u Conradu, neki popust ima (sa stranice, ne znam kad su update), dok sam vidio u Pennyu i Uniprometu po oko 17-18 KM komad, iako ti je i za njih sreca koliko ce ti trajati, jeste duzi vijek od obicnih NB..

I ja sam na istom sad pitanju, te Wurth vs NB+, ako je ista vidljivost (boja&duzina) bolje onda Wurth ako vec nisu longlife...
jefferson

#3 Re: auto sijalice

Post by jefferson »

quarterback wrote:nisam pretjerano zadovoljan klasicnim H7 sijalicama koje koristim (klasicne sijalice za farove, mislim da su 55W) a nisam se nikada usudio da probam night breaker ili neke druge jer mi je bilo previse da dam 50/60 KM pa da vidim da to nije to...

na drugom threadu sam procitao da wurth (navodno se mogu kupiti na HIFI) ima neke svoje sijalice poput ovih night breaker samo su jeftinije

da li su te sijalice stvarno bolje odnosno isplati li se dati 25/30 km po sijalici - ima li efekta ?

ove klasicne H7 su mi relativno brzo pregarale pa ako bih presao na ove skuplje onda bi to vec bio prilican trosak

hvala

Najbolja opcija su ti OSRAM I Philips.
Skupe jesu, moze se vidjeti razlika, ali nece sigurno biti kao Xenon.
Ja koje god auto sam imao kupovo sam Osram od 25-30km. Razlika po suhom nije neka, ali po kisi ili magli se osjeti.
Post Reply