Auto sigurnosni sistemi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

AenemA

Post by AenemA »

Protiv svake blokade ljudi imaju "anti-blokadu"...najbolja stvar je ugraditi nesto sto se ne pravi serijski. Imao sam priliku vidjeti pravo cool stvarku koju je tip ugradio sebi na auto..."ceprkanje" oko laznih stvarcica koje lopov pokusava probiti, u stvari aktivira nesto drugo sto blokira mjenjacku kutiju i sta ti ja znam..detalje nije htio iznositi...ovakve "custom made" stvari su obicno skuplje ...ali...
Ali_G

Post by Ali_G »

Kad bi se tako slepala auta sa Mul-t-lockom i Defend lockom svaki dan bi nestajala. Nije nimalo sumnjivo kad dodju likovi u centru grada da slepaju auto jelle??
Ljut_ko_Leptir

Post by Ljut_ko_Leptir »

mehopuzic wrote:kupis nekog starijeg volva i ko ga obije kapu mu skidam... ne moras nista ni stavljati
Potpisujem,

ne samo starijeg nego bilo kojeg od jece klase. Ja imam S80 i ljetos sam molio boga da ga neko klepi ali nece pa nece jebaji ga.
Imaju jedne od najboljih alarm sistema a pogotovo je tesko ukrasti automatik jer bez kljuca nece u brzinu. Mogu provaliti u njega i upaliti ali nece u brzinu bez kljuca, znaci samo ga mogu natovariti na kamion i odvuci , nema druge.
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

meck lock je solidno rjesenje i jos ga ukombinujes sa nekim drugim sistemom....
treb'o bi imat' miran san :D:D

http://www.mecklock.com/english/e_default.htm
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Ljut_ko_Leptir wrote:
mehopuzic wrote:kupis nekog starijeg volva i ko ga obije kapu mu skidam... ne moras nista ni stavljati
Potpisujem,

ne samo starijeg nego bilo kojeg od jece klase. Ja imam S80 i ljetos sam molio boga da ga neko klepi ali nece pa nece jebaji ga.
Imaju jedne od najboljih alarm sistema a pogotovo je tesko ukrasti automatik jer bez kljuca nece u brzinu. Mogu provaliti u njega i upaliti ali nece u brzinu bez kljuca, znaci samo ga mogu natovariti na kamion i odvuci , nema druge.
cak ga nemogu ni navuci/ugurati vec bukvalno natovariti
nekad se i automatik stvarno isplati
Pooll

Post by Pooll »

Stitch__ wrote:...i tako silazim ja jedno vece jesenas da uzmem cameru, ostala mi u autu, kisa pada, naoblacilo se, mrkli mrak....

...stavljam kljuc u bravu i gledam na zadnje sjediste....ma ko mi je jastuk sa pikachuom stavio u bibi?

...otvaram auto...otkud meni drveni volan? i kakve su mi ovo presvlake?..

...gledam registraciju....i sjetim se da i komsija ima identicnu jettu

UPS

:D :D

istinita prica. jadni nasi golfovi/jette :roll:
:lol: :lol:

Istina....

Neko na forumu rece da je i LK provaljena? Ne vjerujem :cry:

Bas planiram uzet... jes neprakticna...

I "prekidac" na nekom ludom mjestu je dobra stvar... samo je gadno kad popijes i kad neko drugi hoce voziti... pa dok ubode dje prekidac :D
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

sto se tice alarma ja preporucujem "silencer" ili nesto slicno tome. on prekida elekroniku nakon 30 sec i auto se nemoze upaliti bez daljinskog. ako se izgubi daljinski ima nacin da se premosti ali samo sa orginalnim chipom.

jedan od najboljih alarma je onaj koji je povezan na kompjuter u auta. prilikom provale kompjuter se "sprzi" (prekine mu se dovod ili sl) tako da je auto onemoguceno za kradju.

medjutim SVE je to beskorisno ako ga oni hoce da ukradu:
Lopovi ukrali automobil šefu Daimler Chrysler-a
ponedjeljak, 22.11.2004 15:51

ŠEFU najvećeg svjetskog auto koncerna Daimler Chrysler, Juergenu E. Schremppu, ukraden je privatni blindirani Mercedes S 600, vrijedan 800.000 eura.

Kako u ponedjeljak javlja dnevnik Bild, pozivajući se na policijske izvore u Stuttgartu, Mercedes je ukraden još prije tri tjedna ali je Schrempp, vjerojatno iz straha za gubitak ugleda tvrtke, javnosti zatajio vijest o krađi.

Prema navodima policije, vozilo je samo 20 minuta bilo bez nadzora što je kradljivcima bilo dovoljno za utovarivanje 3,5 tona teškog Mercedesa na teretno vozilo. Policija pretpostavlja da je sigurnosni odašiljač koji se nalazio u automobilu i koji u slučaju krađe pomoću GPS sustava pokazuje gdje se automobil nalazi odmah nakon krađe onesposobljen.

Jedan djelatnik stuttgartske policije koji je htio ostati neimenovan smatra da je krađa detaljno planirana, vjerojatno po narudžbi ruske mafije te smatra da je automobil vjerojatno već odavno u inozemstvu.

Mercedes S 600 s 500 KS bio je oklopljen 5 centimetara debelim sigurnosnim staklima, sigurnosnim pločama, a spremnik za gorivo je bio osiguran od eksplozija.

Prije dva tjedna ukradeni Mercedes S 600 koji je pripadao frankfurtskoj gradonačelnici pronađen je ubrzo nakon krađe zahvaljujući odašiljaču u automobilu.
vi ste rekli da je najbolji????
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ps.
vi u bih bi trebali da kupujete automatike kao vrstu predosoznosti za kradju (nezna ga svak voziti--u bih) kao sto to neki rade ovde u USA (kupuju manualce)
SENZIBILNI GRUBIJAN

Post by SENZIBILNI GRUBIJAN »

Sve su zastite uzaludne kada vam neko stavi pistolj na celo i trazi kljuceve. Kako se od takvih odbraniti?!
whow

Post by whow »

nineac wrote:......
Znači, činjenica je da su VW najomiljeniji kod lopova .....!
Lopovi su ljudi sa ukusom :D
whow

Post by whow »

Nako rece da se kupi automatic "jer ga ne moze svatko voziti
" jel ovo neka shala il' sta". Sta se tu ima znati , Automatica ce i moj devetogodisnji netjak vozit , ozbiljno. Sto se lopova tice postoje "lopovi i lopovi" mojoj kolegici maznuli Neona koji je inace k...c od auta malo ga provozali i ostavili ga u jarku. Jadina prava zastita je kao sto netko rece osiguranje , al i to je k....c jer jednom kad te " isplate " osigiruanje ti skochi sky high ili te poslije nece upoche osigurati, pa onda moras na pod forum bicikla i mopedi. Mislim slazem se sa Ninecom kada govori da nije vrijedno bdjeti i nespavati zbog auta. Kada sam bio u Sarajevu moja sestra me nafurala kako se "sve krade" ja kazem nece Astru , ninec kaze na forumu . Kaza sestra ,"j...s nineca slusaj sta ti govorim" . I da neduzim uglavnom svake noci sam trco' do prozora da vidim jeli me Astra jos uvijek ceka. U vas cijelom sheher Sarajevu nama javne garaze da ima mjesta a ona atomska sklonista na Alipasinom Polju puna Golfova II i III a uz to zapadalo metar snjega, ma super. Dajem onom portiru u garazi 50 km da eto nade mjesto u garazi za par dana a mjesta ni za ljeka, kaze : "eto parkiraj ti na ulicu pa cu ga ja pogledati" , ajme .. Reko pogledat ces ti moj k...c Kazem starom , j...s Sarajevo ( al' volim ga ) hajmo' u Mostar . Kaze stari kako ces kroz snjeg. Reko' ne brini stari imamo Astru ninec kaze to je auto bolje od Golfa znaci nema zime. Uglavnom poenta je da security issues ti mogu totalno sj..t citav odmor.
Od osiguranja na Jetti imam neke crvene lampice na vratima :D sto trepere kad se zakljuca . Factory shit , al ovdje nitko nece da krade Jette .
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

evo kako automatika preveslat---skoro svakog.

jel treba mu "razbiti" volan, upalit ga i izbacit iz brzine.
da bi ga izbacio iz brzine uradi sljedece:

skini plastiku oko mjenjaca
Image
Image

upri dugme na rucici i vidi sta joj smeta da udje skroz unutra - obicno je nesto slicno ovome:
Image

gurni to na stranu ili sl.
Image

pritisni dugme:
Image

i prebaci u brzinu.---auto ide. ha

ili u nekih auta imaju rupe koje su oko mjenjaca tj mogu biti sa strane ili na vrhu. izvadi plastiku koja je pokriva (moze biti i bez plastike) i gurni malo duzi sarafciger unutra. wow mjenjac radi.

nemojte biti :x ali ovo je javna tajna.
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

whow wrote:Nako rece da se kupi automatic "jer ga ne moze svatko voziti
" jel ovo neka shala il' sta". Sta se tu ima znati , Automatica ce i moj devetogodisnji netjak vozit , ozbiljno...
jesi li ti u usa ili ???

automatika jeste lako voziti ali svati da u bih su vecinom manualci i da automatika DOSTA ljudi NIKAD nije VIDJELO. pogotovo mladje raje.

ko krade golfove????
sta sam ja cito po novinam vecinom su to 20-to godisnjaci kojima je do zabave i brze love-nemaju pojma o autima-imace ih (golfove 2) nebi krali. krali bi nesto bolje.

kad sam ja prvi put sjeo za automatika pogodi gdje mi je ljeva noga bila?? (na kocnici-misleci da je kvacilo) treba se na automatika privici, a to jeste istina da ga djeca sa 5 godina mogu voziti.

golf 2 automatik nema blokade onake ko sto sam ja opiso.
whow

Post by whow »

Hvala na instrukcijama za kradu automatica -nikad ne znas kad ti sta moze zatrebati. :D
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

ako treba mogu ti pokazati
kako upaliti auto na zice - veoma jednostavno.-(sasvim slucajno otkrio kad sam instaliro alarm)
kako provaliti u auto - bio slucajno zakljuco kljuceve u autu.

e moze li mi ko objasniti kako provaliti volan na brzaka?
pokusavo sam ga "slomiti" okrecajuci ga ali eto nije upalilo. jedino kako sam uspio je tako da skino bravu potpuno ali to mi je uzelo oko 30min.
Ljut_ko_Leptir

Post by Ljut_ko_Leptir »

SENZIBILNI GRUBIJAN wrote:Sve su zastite uzaludne kada vam neko stavi pistolj na celo i trazi kljuceve. Kako se od takvih odbraniti?!
Das mu kljuceve i kazes, evo ba jarane sto odma' ne kazes da ti treba auto... :-D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ljut_ko_Leptir wrote:
SENZIBILNI GRUBIJAN wrote:Sve su zastite uzaludne kada vam neko stavi pistolj na celo i trazi kljuceve. Kako se od takvih odbraniti?!
Das mu kljuceve i kazes, evo ba jarane sto odma' ne kazes da ti treba auto... :-D
Izvadis kljuceve, bacis mu ih pred noge i kad se ovaj sagne da ih pokupi, ti ga lavljom kandzom medju rogove... :D :D :D
Anell

Post by Anell »

ZAKON Lavlja Kanda!
putnik32

#43 zeder spas

Post by putnik32 »

Multi lock i alarm imaju problem, a to je kad se takav automobil zakaci sajlom za drugi tu nema pomoci.
U Beogradu je pokusana kradja 82 automobila za malo vise od godinu dana i nijedan nije ukraden, jer su imali zeder ugradjen.
http://www.zeder.co.yu
putnik32

#44 zeder

Post by putnik32 »

alarm se dekodira kompjuterom a multi lock stiskanjem kvacila gubi funkciju i auto se vuce sajlom....
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

Po meni ovaj ZEDER je dobra stvarka.

P.S. Zna li neko gdje se u Sa moze nabaviti?
KOMEL

Post by KOMEL »

pips wrote:Svaki vid zastite pomaze, neki vise neki manje. Ja dajem prednost elektronici spram mehanickih zastita (dobra macola u rukama krkana odvaljuje sve). Vecinu novijih malo boljih auta moze upaliti samo originalni kljuc. Dodajmo tome dobar alarm uz naglasak na dobar koji je pozeljno kompletirati sa GPS i GSM modulom mislim da se moze osjecati sigurno a uz to je i pismeno je, ono sve je u kljucu ne mora se tegliti 20 kila zeljeza.
Ako je neko paranoican nece mu pomoci ni da ga veze lancom.
COBRA AUTO ALARM je super zastita a pogotovo sa SMS dojavom generalni zastupnik COBRE za BIH je KOMEL ELECTRONIC CENTAR.Cobra je prisutna na nasem trzistu od 1997 i super se pokazala.
kekec

Post by kekec »

Svaki vid zastite pomaze, neki vise neki manje. Ja dajem prednost elektronici spram mehanickih zastita (dobra macola u rukama krkana odvaljuje sve).
Evo jos jedan efikasan vid zastite, ali ga je tesko nabaviti i postaviti. :)
http://humorlib.no/index.php?lang=NO&nC ... ion=shwitm
Propast1

Post by Propast1 »

Najbolje ti je osiguranje.

Meni su tri puta krali isto auto. Dva puta nisu uspjeli, treci put jesu. Prva dva nisu, ali su uvijek napravili pravo dosta stete. Drugi put ih je cak policija uhvatila. Prva sreca pa smo imali kasko osiguranje. Druga sreca jeste sto smo se osigurali u Sarajevo osiguranju. Svaki put su na vrijeme i bez problema sve isplatili. Prva dva puta sve ovlastenom serviseru, a drugi put punu naknadu stete.

Pozdrav.
Post Reply