Ovdje nećeš naći odgovor na to pitanje, ima broj telefona, fino nazoveš i pitaš, ha ja._BataZiv_0809 wrote:Pozdrav ljudstvo,
Je li iko imao iskustvo da ode u Kramar i "naruci" uvoz odredjenog auta.
Evo ja imam namjeru, mijenjati auto i glavna zelja mi je Lancia Thesis, koju nisam primjecivao kod njih. Inace od Talijana vidjam samo 159-ku, koja takodjer dolazi u obzir. Ali Thesiska je prva zelja.
Obzirom da je auto jos uvijek raritet i da dijeli neke komponente podvozja sa Maseratijemvazno je ne kupiti grobnicu koja te moze otjerat u bankrot (kao i sa svakim autom).
Eh sad, sta mislite kakve su sanse da se ode kod njih i kaze "hocu Lanciu Thesis, 1,8 benzin, da je u dobrom stanju i da vi mozete dati garancije koje dajete na svoja vozila, a ja sam spreman platiti malo vise"?
Naravno da cu i njih nazvati, ali eto ukoliko neko od forumasa ima to iskustvo, volio bih da ga podijeli sa nama
Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- golfiista
#926 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Last edited by golfiista on 10/02/2015 10:02, edited 1 time in total.
- Bakir1
#927 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
znas li da li je taj auto bio u poplavi recimo?
ako bi znao da li bi tako i dalje zelio taj auto?
- golfiista
#928 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja govorim o očekivanom stanju, ti sada ideš u krajnost i kažeš, šta ako je. Šta ako ja sad odem na pauzu i zgazi me Kruško sa bagerom? E onda jbg-a. Kolika je vjerovatnoća?Bakir1 wrote:znas li da li je taj auto bio u poplavi recimo?
Kolika je vjerovatnoća da kupiš novo vozilo , a ono bilo havarisano? ( sjeti se Škoda i prevrtanaj kamiona sa istim)? Takva vrsta rizika uvijek postoji,ali niej pravilo!
- Bakir1
#929 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
gdje je veci rizik kod novog auta koje izvezes iz salona i na koje uzivas garanciju ili vozila koje je staro 5 godina i ciji je zivot prije tebe tebi nepoznat?
nije krajnost sasvim realna situacija sa polovnim vozilima
ocekivano stanje i jeste karta na koju svi pucaju, od jure do kramara
ocekivano stanje i jeste karta na koju svi pucaju, od jure do kramara
- NK33
#930 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A zasto ovdje ne bi nasao odgovor?golfiista wrote:Ovdje nećeš naći odgovor na to pitanje, ima broj telefona, fino nazoveš i pitaš, ha ja._BataZiv_0809 wrote:Pozdrav ljudstvo,
Evo ja imam namjeru, mijenjati auto i glavna zelja mi je Lancia Thesis, koju nisam primjecivao kod njih. Inace od Talijana vidjam samo 159-ku, koja takodjer dolazi u obzir. Ali Thesiska je prva zelja.
Obzirom da je auto jos uvijek raritet i da dijeli neke komponente podvozja sa Maseratijemvazno je ne kupiti grobnicu koja te moze otjerat u bankrot (kao i sa svakim autom).
Eh sad, sta mislite kakve su sanse da se ode kod njih i kaze "hocu Lanciu Thesis, 1,8 benzin, da je u dobrom stanju i da vi mozete dati garancije koje dajete na svoja vozila, a ja sam spreman platiti malo vise"?
Naravno da cu i njih nazvati, ali eto ukoliko neko od forumasa ima to iskustvo, volio bih da ga podijeli sa nama
Evo iz licnog iskustva da kazem da ti nece to uraditi jer sam ih i ja pitao istU stvar. Ja sam trazio Opel Insigniu 1.6 turbo benzin i pitao ih da li rade uvoz ako ja nadjem auto pa da im platim za prevoz i sve ostalo. Kazu ne rade tako.
Hajd reko onda ako vi imate mogucnost da nabavite takvo auto samo mi posaljite slike da vidim opremu i cijenu pa cemo se dogovoriti. Kazu ne radimo ni tako. Cak su mi rekli da benzince skoro nikako ne uvoze jer se kod nas tesko prodaju, mozda se ponekad zadesi neki benzinac ali jako rijetko.
Tako da ti za 99% sigurnoscu mogu reci da ti Kramar nece izaci u susret u tom slucaju, sta ima kod njih u ponudi to je to. Ja sam pitao prije nekih pola godine ali mislim da bi ih ipak trebao nazvati da budes 100% siguran, mozda su se predomislili
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#931 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Upravo zato i pitam. Jer koliko sam upratio oni rade sa lotovima.Bakir1 wrote:mislim da takvu zelju ti nece ispuniti, posebno ako rade sa lotovima, ukoliko i ispune vozilo ce kostati vise od uobicajene cijene.
159 u sarajevu 1.8 benzin jesi li vidio?
http://www.pik.ba/artikal/15835355/alfa ... 9-1-8-jts/
Sto kaze madner, nije losa opcija naci covjeka da ti to odradi, ali sa nasim lopovskim preprodavacima to je lutrija.
Pogotovu za mene koji posteno kazem da sam spreman kihnuti malo vise para, ali da mi dovuce auto u solidnom stanju.
Tako da cu vidjeti.
Prva mi je opcija potraziti dobru Tezisku, a ako to propadne, onda cu vidjeti ili 159-ku ili Deltu. Mozda i 166 Facelift.
Hvala na preporuci, ova Alfa je bas mocna.
- golfiista
#932 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ok. Ovdje govorimo konkretno o Kramaru. hajmo ovako. Ta firma posluje nekoliko godina. Prodali su na hiljade automobila. Jesi li čuo da su muljali sa kilometrima, porijeklom ili havarisanim, pa ako hoćeš i poplavjenim vozilima? Ja nisam. Loš glas se najdalje čuje. Daj konkretno, primjer, slovom i brojem, čak i da nađeš nekoliko primjera i ako ih uporediš sa zadovoljnim kupcima, broj nezadovoljnih bi bio, koliko 5%? Jel to možda dovoljno da kažem kako je neko loš trgovac ili prevarant ili je to normalan procenat u poslovanu jednog odgovrnog trgovca. Zamisli da je obratno, odavno bi nestao sa tržišta polovnih.Bakir1 wrote:gdje je veci rizik kod novog auta koje izvezes iz salona i na koje uzivas garanciju ili vozila koje je staro 5 godina i ciji je zivot prije tebe tebi nepoznat?
Odoh pojesti burek.
- Bakir1
#933 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
kod mene je drug nasao na mobile neku tricu bmw-a 335d, nasao nekog Damira u Sarajevu, poslao ga po auto, isti obavio sve preglede, auto uplacen preko banke, Damir dovukao auto, naplatio uslugu 500 EUR plus troskovi i kraj.
- madner
#934 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa ti odaberes auto, on ga samo dovuce. Prihvatis da si se sam zajebao, ne trehnes vise love nego to ostavis da je sredis.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#935 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Hvala drug. Zato sam i postavio pitanje na forum. I ja iskljucivo trazim benzinca, a primjetio sam da je kod njih skoro 100% dizelska ponuda. Plus nisam vidio da imaju auto koje trazim.NK33 wrote:
A zasto ovdje ne bi nasao odgovor?
Evo iz licnog iskustva da kazem da ti nece to uraditi jer sam ih i ja pitao istU stvar. Ja sam trazio Opel Insigniu 1.6 turbo benzin i pitao ih da li rade uvoz ako ja nadjem auto pa da im platim za prevoz i sve ostalo. Kazu ne rade tako.
Hajd reko onda ako vi imate mogucnost da nabavite takvo auto samo mi posaljite slike da vidim opremu i cijenu pa cemo se dogovoriti. Kazu ne radimo ni tako. Cak su mi rekli da benzince skoro nikako ne uvoze jer se kod nas tesko prodaju, mozda se ponekad zadesi neki benzinac ali jako rijetko.
Tako da ti za 99% sigurnoscu mogu reci da ti Kramar nece izaci u susret u tom slucaju, sta ima kod njih u ponudi to je to. Ja sam pitao prije nekih pola godine ali mislim da bi ih ipak trebao nazvati da budes 100% siguran, mozda su se predomislili
Dakle druga opcija
- Bakir1
#936 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
kada sam ja spomenuo kramar u negativnom kontekstu? gdje tacno? da li je van pameti provjeriti istoriju vozila ili ici na rijec?golfiista wrote:Ok. Ovdje govorimo konkretno o Kramaru. hajmo ovako. Ta firma posluje nekoliko godina. Prodali su na hiljade automobila. Jesi li čuo da su muljali sa kilometrima, porijeklom ili havarisanim, pa ako hoćeš i poplavjenim vozilima? Ja nisam. Loš glas se najdalje čuje. Daj konkretno, primjer, slovom i brojem, čak i da nađeš nekoliko primjera i ako ih uporediš sa zadovoljnim kupcima, broj nezadovoljnih bi bio, koliko 5%? Jel to možda dovoljno da kažem kako je neko loš trgovac ili prevarant ili je to normalan procenat u poslovanu jednog odgovrnog trgovca. Zamisli da je obratno, odavno bi nestao sa tržišta polovnih.Bakir1 wrote:gdje je veci rizik kod novog auta koje izvezes iz salona i na koje uzivas garanciju ili vozila koje je staro 5 godina i ciji je zivot prije tebe tebi nepoznat?
Odoh pojesti burek.
sto ga vozis u ovlasteni poslije kupovine?
- golfiista
#937 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Da li je pametno uradit magnet cijelog tijela ili samo osnovne nalaze, ako se osjećaš ok? Naravno, preventivno je bolje prvo, ali ako si ok na oko, sasvim je dovoljno i drugo.Bakir1 wrote:kada sam ja spomenuo kramar u negativnom kontekstu? gdje tacno? da li je van pameti provjeriti istoriju vozila ili ici na rijec?golfiista wrote:Ok. Ovdje govorimo konkretno o Kramaru. hajmo ovako. Ta firma posluje nekoliko godina. Prodali su na hiljade automobila. Jesi li čuo da su muljali sa kilometrima, porijeklom ili havarisanim, pa ako hoćeš i poplavjenim vozilima? Ja nisam. Loš glas se najdalje čuje. Daj konkretno, primjer, slovom i brojem, čak i da nađeš nekoliko primjera i ako ih uporediš sa zadovoljnim kupcima, broj nezadovoljnih bi bio, koliko 5%? Jel to možda dovoljno da kažem kako je neko loš trgovac ili prevarant ili je to normalan procenat u poslovanu jednog odgovrnog trgovca. Zamisli da je obratno, odavno bi nestao sa tržišta polovnih.Bakir1 wrote:gdje je veci rizik kod novog auta koje izvezes iz salona i na koje uzivas garanciju ili vozila koje je staro 5 godina i ciji je zivot prije tebe tebi nepoznat?
Odoh pojesti burek.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#938 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Zato i trazis kucu poput Kramara koja ima razvijen posao sa dobrim primjercima. Od tog sredjivanja nakon kupovine moze glava zaboljetimadner wrote:Pa ti odaberes auto, on ga samo dovuce. Prihvatis da si se sam zajebao, ne trehnes vise love nego to ostavis da je sredis.
- madner
#939 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Po meni je to samo jedna vise ruka koja treba zaraditi, a nista vecu sigurnost nemas. Cak sta vise, kao privatni kupac imas puno bolju garanciju u De nego kao poslovni. (6 mjeseci garancije).
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#940 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa jeste, ali u mojoj racunici je dodatna stavka da kupujem pomalo egzotican auto i da mi je isplatnije dati milju-milju i po preko prosjecne cijene tog vozila, za ocuvan primjerak u dobrom stanju, nego da trazim Maseratijevo podvozje po otpadima 
- madner
#941 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kazem, to ti se moze desiti u oba slucaja.
-
Tabijat
#942 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
golfiista wrote:Daj nam malo više podataka o tom Cliju, pa da možemo porediti sa ponudom Kramara.Tabijat wrote:
Evo, ja sam kupila Clia u Auto-plazza salonu u Mostaru, auto je 2010 godina, fino, servisirano, dakle nešto sto Kramar uvozi, za 1500 km manje nego kod Kramara. Možda bi Kramar spustio 500, ali ne bi 1500 sigurno. Dakle, po meni je precijenjen.
Clio 1.5 Dci facelift, 2010, 138k prešao. Uvoz iz Francuske, ispis servisa kaže da je uredno servisiran do datuma moje kupovine. Oprema standardna, ABS, ESP, klima, muzika.
Bijeli. Bio sluzbeni.
*edit:
Uzmeš ovo, oduzmeš maglenke i tempomat i eto ti.
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=4352
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#943 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
[quote="_BataZiv_0809"]Pozdrav ljudstvo,
Obzirom da je auto jos uvijek raritet i da dijeli neke komponente podvozja sa Maseratijem
vazno je ne kupiti grobnicu koja te moze otjerat u bankrot (kao i sa svakim autom).
[/quot
Gdje ces thesis,pa ti sebe ne volis izgleda?!:-)
Obzirom da je auto jos uvijek raritet i da dijeli neke komponente podvozja sa Maseratijem
Gdje ces thesis,pa ti sebe ne volis izgleda?!:-)
-
emko1234
#944 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovaj clio u vratima ima više plastike nego bilo koje drugo auto u klasi. Kvalitet 0 bodova.Tabijat wrote:golfiista wrote:Daj nam malo više podataka o tom Cliju, pa da možemo porediti sa ponudom Kramara.Tabijat wrote:
Evo, ja sam kupila Clia u Auto-plazza salonu u Mostaru, auto je 2010 godina, fino, servisirano, dakle nešto sto Kramar uvozi, za 1500 km manje nego kod Kramara. Možda bi Kramar spustio 500, ali ne bi 1500 sigurno. Dakle, po meni je precijenjen.
Clio 1.5 Dci facelift, 2010, 138k prešao. Uvoz iz Francuske, ispis servisa kaže da je uredno servisiran do datuma moje kupovine. Oprema standardna, ABS, ESP, klima, muzika.
Bijeli. Bio sluzbeni.
*edit:
Uzmeš ovo, oduzmeš maglenke i tempomat i eto ti.
http://www.askramar.com/vozilo.aspx?IDVozila=4352
- konektovan
#945 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A sta emko treba da ima u vratim???? Mozda metal,kozu,pamuk,heklani tapacirung?!
De ba,popusti malo. To je auto iz B segmenta,i ne treba tu ócekivati neke plemenite metale.
De ba,popusti malo. To je auto iz B segmenta,i ne treba tu ócekivati neke plemenite metale.
-
Tabijat
#946 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Emko, da vidiš kako je moćno sam platit svoje auto 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#947 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Hehe, pa dosada nijedno auto koje sam kupio nije proslo bez slicnih komentarakonektovan wrote: Gdje ces thesis,pa ti sebe ne volis izgleda?!:-)
-
radostan dan
#948 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
znao sam da si ekstravagantan, ali toliko... 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#949 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Lancia mi je zakletva, dragi prijatelju, a Thesisradostan dan wrote:znao sam da si ekstravagantan, ali toliko...
- konektovan
#950 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
_BataZiv_0809 wrote:Lancia mi je zakletva, dragi prijatelju, a Thesisradostan dan wrote:znao sam da si ekstravagantan, ali toliko...
Poruzne su vala,al' et,ti to volis.