Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#2351 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
samo taj motor ima u K modelu?
http://www.opel.de/fahrzeuge/modelle/pe ... daten.html
evo ga u EU sta cemo sad?
http://www.opel.de/fahrzeuge/modelle/pe ... daten.html
evo ga u EU sta cemo sad?
-
condy
#2352 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa kupi ga ti sebi, i uživaj 
-
esso_sa
#2353 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Iskljucivanje kompresora kod naglog dodavanja gasa je postojalo jos na Golfu 3.direstraits0078 wrote:To iskljucivanje kompresora se uglavnom koristi na motorima manje kubikaze i snage.
No dobro, razumijem da rizojedi tek sad stizu njemacku tehnologiju od prije 20 godina
Last edited by esso_sa on 13/06/2016 13:56, edited 1 time in total.
- Bakir1
#2354 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ma sta ima inovatoru, da ti ponude nesto novocondy wrote:Pa kupi ga ti sebi, i uživaj
-
530i
#2355 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ado-šampion wrote:Dosta sam vidjao ljude koji kupe novo pa ga prodaju nakon 3-4 godina i govore kako niko nece posteno da plati dobro auto. Nema to veze s postenjem, to je trziste, haveru mazio ti njega pazio nakon tri godine racunaj da si izgubio 40% u prosjeku i to je to.
Naravno jer su budale, nije to vezano samo za naše tržište...iako je kod nas možda izraženije zbog kupovne moći koja je izuzetno mala. Nov auto s kojim si prelazio desetak hiljada godišnje se ne prodaje nakon tri godine, nego se i dalje koristi. Klasičan primjer ekonomski nepismenih ljudi.
-
condy
#2356 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nije isto kupovat auto od 2-3.000 KM i auto od 25-30.000 KMBakir1 wrote:ma sta ima inovatoru, da ti ponude nesto novocondy wrote:Pa kupi ga ti sebi, i uživaj
Razlika je drastična...kad na kamaru nabacaš toliko para i šta si dobio, limenu konzervu
- Bakir1
#2357 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
koja se cudna li cuda prodaje?
srecom nikad niko nije kupio nista za vise od 3000 KM
srecom nikad niko nije kupio nista za vise od 3000 KM
- Tomahawk11
- Globalni moderator
-
530i
#2359 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Najbolja kupovina za te pare, bez sumnje.Tomahawk11 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21681241/opel ... 1-4-turbo/
Nije Kramar, al za 27.500, odlicna
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2360 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nisam ni ja, ali ova serija je fantasticna za ovu lovu.530i wrote:Najbolja kupovina za te pare, bez sumnje.Tomahawk11 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21681241/opel ... 1-4-turbo/
Nije Kramar, al za 27.500, odlicnaA ja nisam ljubitelj opela.
Eto neko je govorio treba 35 milja za ovu, a evo moze se naci za odlicnu cifru.
- Ned071
#2361 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Tomahawk11 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21681241/opel ... 1-4-turbo/
u naslovu 1.4 Turbo. u detaljima 1.6 atmosferac.... hajd ga znaj koji je motor zapravo
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2362 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Hm....vidio sam to, ali po slikama je definitivno turbo. Kontam da mu se greska potkrala, jer sve ostalo upucuje na 1.4 turbo.Ned071 wrote:Tomahawk11 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21681241/opel ... 1-4-turbo/
u naslovu 1.4 Turbo. u detaljima 1.6 atmosferac.... hajd ga znaj koji je motor zapravo
-
ado-šampion
#2363 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Naravno, zato i kazem, svi polete da daju savjet "novo je novo", platis 24 predjes s njim 30 hiljada i prodas za 12. Onda onih sto lete da savjetuju nigdje nema. Zato ja kazem, i ne vidim zbog cega se ljudi iscudjavaju tome, ako nisi kupio auto za slicne pare o kojim se prica, nemoj brate savjetovat nikoga. Jer jedno gledati kad imas pare, drugo kad bi volio da imas.530i wrote:ado-šampion wrote:Dosta sam vidjao ljude koji kupe novo pa ga prodaju nakon 3-4 godina i govore kako niko nece posteno da plati dobro auto. Nema to veze s postenjem, to je trziste, haveru mazio ti njega pazio nakon tri godine racunaj da si izgubio 40% u prosjeku i to je to.
Naravno jer su budale, nije to vezano samo za naše tržište...iako je kod nas možda izraženije zbog kupovne moći koja je izuzetno mala. Nov auto s kojim si prelazio desetak hiljada godišnje se ne prodaje nakon tri godine, nego se i dalje koristi. Klasičan primjer ekonomski nepismenih ljudi.
Ne bih da opet ulazim s tobom u raspravu, ali to sto ti opisujes prijatelju moj se zove kompleks nize vrijednosti. Da ti je blicala kakva Kia 1.6i ne bi tako postupio zar ne. Retoricko pitanje. Ali posto je BMW moras da se sebi dokazes nesto.NediM17 wrote:
Nema to nikakve veze sa kompleksom nize vrijednosti, bar u mom slucaju, ja da sam htio mogao sam kupiti tog keca kao kod tebe, ali nisam, kupio sam novu Kiju. Doduse, ja kad bih kupovao tog keca ne bih gledao nista ispod 120 oznake.
Nikom se ja ne dokazujem, ja vozim za svoj cejf, e sad sto mi je cejf bio da taj kec dobije po usima Boze moj, kad kupite auta sa oznakom makar 118, mozda budete brzi od korejskog poluproizvoda, pa vam ne budu nabijali komplekse Citroeni i Kije.
Meni kompleks ne nabija ni Citroen ni Kija, ja sam hvala Bogu sa svojih 30 i koju godinu dovoljno prosao i imam dovoljno sredjen zivot, i znam sta sam kupio i zasto, da me ne diraju kompleksasi koji krenu da se trkaju cim vide auto malo zvucnijeg imena, iako vozac istog sasvim normalno ucestvuje u saobracaju, doduse vozeci 30 preko ogranicenja ali na svoju odgovornost.
Svaki VW i BMW dizel sa 110-115 KS cak i zelene varijante su na testu brze i manje trose od Ceeda sa 128 KS. Toliko o Kiji.
- madner
#2364 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja vozim kako vozim i nikad mi niko nije blicao. 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2365 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Otkad vozaci BMW-a gledaju koliko isti trosi? I jos se porediti sa Kiom? 
- KB9
#2366 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ma vecini ne blica nego su kod nas putevi toliko losi i neravni da ti se svako malo ucini da neko blicamadner wrote:Ja vozim kako vozim i nikad mi niko nije blicao.
- supercali
#2367 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
zasto bi neko kupio auto od 24 hiljade presao 30000 i uopste prodao ako nije nesto hitno i vazno?ado-šampion wrote:Naravno, zato i kazem, svi polete da daju savjet "novo je novo", platis 24 predjes s njim 30 hiljada i prodas za 12. Onda onih sto lete da savjetuju nigdje nema. Zato ja kazem, i ne vidim zbog cega se ljudi iscudjavaju tome, ako nisi kupio auto za slicne pare o kojim se prica, nemoj brate savjetovat nikoga. Jer jedno gledati kad imas pare, drugo kad bi volio da imas.530i wrote:ado-šampion wrote:Dosta sam vidjao ljude koji kupe novo pa ga prodaju nakon 3-4 godina i govore kako niko nece posteno da plati dobro auto. Nema to veze s postenjem, to je trziste, haveru mazio ti njega pazio nakon tri godine racunaj da si izgubio 40% u prosjeku i to je to.
- amar1994
#2368 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
nije dobra ponuda, nije kramarTomahawk11 wrote:http://www.olx.ba/artikal/21681241/opel ... 1-4-turbo/
- Haris.ba
#2369 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Zato što može. Poznanik nedavno dao opel insigniu staru 3 godine za učešće 27 milja i kupio suv -a. Svidio mu se suv. Htio je prodavati, i dao bi za iste pare keša, ali počeli ga zvati i nuditi zamjene, ispitivati je li udarana, gdje je servisirana, može li se provozati, i još može li se pregovarati o cijeni.supercali wrote: zasto bi neko kupio auto od 24 hiljade presao 30000 i uopste prodao ako nije nesto hitno i vazno?
P.S.
Ja bih radije uzeo atmosferskog benzinca polovnog nego dizela (meni veći ćejf voziti benzinca, iako se i benzinac može urnisati). Ali, to sam ja. A imam i jedno i drugo auto. I nedavno mi iscuri fap tekućina. 300 maraka me došlo. Većina našeg naroda bi odrezalo fap filter. I u tim okolnostima pričati o garanciji kod Kramara i zašto nema toliko u ponudi atmosferaca je smiješno. Do 20.000 hiljada bih možda i uzeo kod Kramara auto. Ali, iznad bih išao samo na novo. Pa i čak i manju klasu.
P.P.S.
Ja godišnjem prelazim oko 10.000 milja. I moguće je da prodam novo auto nakon 3 godine. Npr. proširi se porodica, potreba za većim automobilom,...
-
NediM17
#2370 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kako mogu imati kompleks nize vrijednosti kada vozim auto koji sam kupio nov i koji je kao takav bio skuplji nego polovan BMW? Dakle da je meni zelja bio taj polovni i najslabiji BMW ja sam isti mogao kupiti. Kontas?ado-šampion wrote:Ne bih da opet ulazim s tobom u raspravu, ali to sto ti opisujes prijatelju moj se zove kompleks nize vrijednosti. Da ti je blicala kakva Kia 1.6i ne bi tako postupio zar ne. Retoricko pitanje. Ali posto je BMW moras da se sebi dokazes nesto.NediM17 wrote:
Nema to nikakve veze sa kompleksom nize vrijednosti, bar u mom slucaju, ja da sam htio mogao sam kupiti tog keca kao kod tebe, ali nisam, kupio sam novu Kiju. Doduse, ja kad bih kupovao tog keca ne bih gledao nista ispod 120 oznake.
Nikom se ja ne dokazujem, ja vozim za svoj cejf, e sad sto mi je cejf bio da taj kec dobije po usima Boze moj, kad kupite auta sa oznakom makar 118, mozda budete brzi od korejskog poluproizvoda, pa vam ne budu nabijali komplekse Citroeni i Kije.
Meni kompleks ne nabija ni Citroen ni Kija, ja sam hvala Bogu sa svojih 30 i koju godinu dovoljno prosao i imam dovoljno sredjen zivot, i znam sta sam kupio i zasto, da me ne diraju kompleksasi koji krenu da se trkaju cim vide auto malo zvucnijeg imena, iako vozac istog sasvim normalno ucestvuje u saobracaju, doduse vozeci 30 preko ogranicenja ali na svoju odgovornost.Ja znam svoje, moje je 30 preko ogranicenja na autoputu, preticem kako mi cejf i koga mi cejf, kad mi je cejf vozim brze od 30 preko, sve dok nikoga ne diram tim, a to ne diriguje bilo kakav Citroen ili Kia koji me pretekne ili mi blica.
Svaki VW i BMW dizel sa 110-115 KS cak i zelene varijante su na testu brze i manje trose od Ceeda sa 128 KS. Toliko o Kiji.
Da ja vozim Golf 4 koji sam kupio polovan i da nemam para za bolje, pa da onda tvrdis da su kompleksi nize vrijednosti u pitanju pa hajde, ovako nema smisla ni logike.
Da taj 1.6 CRDi sa 128ks ne ide posebno za svoje konje, to je meni itekako poznata stvar. Medjutim ocito je stvar u mjenjacu, tj. ima duze prenose nego konkurencija, ali sve je kompromis, zato trosi manje od konkurencije, izmedju ostalog i tvog BMW-a, tako da si iznio lazi vezano za potrosnju. Posto se ti uzdas u ove testove, izvoli.

Medjutim moj je 115hp + cip, dakle oko 140hp i oko 320NM, i oderace i tog 128hp i onog najnovijeg 136hp, a o tvom BMW-u da ne pricam.
- supercali
#2371 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
e vidis zato sto moze ili sto je bitno prosirila se porodica ...itdHaris.ba wrote:Zato što može. Poznanik nedavno dao opel insigniu staru 3 godine za učešće 27 milja i kupio suv -a. Svidio mu se suv. Htio je prodavati, i dao bi za iste pare keša, ali počeli ga zvati i nuditi zamjene, ispitivati je li udarana, gdje je servisirana, može li se provozati, i još može li se pregovarati o cijeni.supercali wrote: zasto bi neko kupio auto od 24 hiljade presao 30000 i uopste prodao ako nije nesto hitno i vazno?
P.S.
Ja bih radije uzeo atmosferskog benzinca polovnog nego dizela (meni veći ćejf voziti benzinca, iako se i benzinac može urnisati). Ali, to sam ja. A imam i jedno i drugo auto. I nedavno mi iscuri fap tekućina. 300 maraka me došlo. Većina našeg naroda bi odrezalo fap filter. I u tim okolnostima pričati o garanciji kod Kramara i zašto nema toliko u ponudi atmosferaca je smiješno. Do 20.000 hiljada bih možda i uzeo kod Kramara auto. Ali, iznad bih išao samo na novo. Pa i čak i manju klasu.
P.P.S.
Ja godišnjem prelazim oko 10.000 milja. I moguće je da prodam novo auto nakon 3 godine. Npr. proširi se porodica, potreba za većim automobilom,...
i to nema nikakve veze sa ovim sto je ado cini mi se pomenuo
ako sam te ja savjetovao za insigniju a tebi se poslije digo na suv nije do mene sto je dao insigniju za 12 milja recimo nego samo do njega
e u tome je razlika jer je on mogao insigniju vozati komotno jos 7 godina bez problema i da mu se "otplati" ta voznja a to sto se nekome nakrivi pa danas hoce insigniju sutra suv prekosutra kombija je potpuno druga prica
-
Me_again
#2372 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja znam tipa koji je novo auto od 70.000 KM za 10 mjeseci prodao i kupio to isto auto ali druge boje. Regularan tip, nije krimos.
Dakle nekome se hoce i moze mu se, a nekome ne.
Ovi prvi se cude da neko moze voziti jedno auto 7 godina a ovi drugi tvrde kako su oni prvi ekonomski nepismeni.
Sta reci, osim da smo svi razliciti....
Dakle nekome se hoce i moze mu se, a nekome ne.
Ovi prvi se cude da neko moze voziti jedno auto 7 godina a ovi drugi tvrde kako su oni prvi ekonomski nepismeni.
Sta reci, osim da smo svi razliciti....
-
Me_again
#2373 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Da dodam i ovo, glede razlicitosti- neko bi podario svoj anus za BMW-a, bilo kakvoga, a neko se bez ikakvih kompleksa i opterecenja udobno vozi u Dacia autima.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#2374 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Da nema takvih likova, kojima se digne neka stvar, pa mjenjaju auta k'o carape, e kurko bi nas uvazeni kolega ado, vozao benwea starog 3-4 godine za 15-20 milja.

-
Me_again
#2375 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Pa jbg, svi bi dobro polovno auto jeftino, a onda pricaju da su ovi sto su ga prodali levati.