Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
amar1994

#2176 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

ako se ne varam ovo je 1.6thp psa prince motor :mrgreen: :mrgreen:
isti taj u rally ds-u proizvodi 300+ ks 8-)
konektovan
ti ces bolje znati :P :mrgreen: :mrgreen:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#2177 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

amar1994 wrote:ako se ne varam ovo je 1.6thp psa prince motor :mrgreen: :mrgreen:
isti taj u rally ds-u proizvodi 300+ ks 8-)
konektovan
ti ces bolje znati :P :mrgreen: :mrgreen:
Trebalo bi da ima veze sa psa, koliko me secanje sluzi. :mrgreen:
Sodom1

#2178 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

Vozio se kao suvozac u toj kecini. Iznenadio me je ponudom prostora napred,jako prostran,odlican.Pozada isto dovoljno prostora, gepek nije los. Kvaliteta materijala isto super, jedino sto mi je smetao tablet u po konzole. Moguce je da je i do mene , jer sam staromodan :sad:
condy

#2179 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Ti tableti su postali moda vizuelno strece iako veoma pregledni i korisni...kod Audija je ljepse izveden moze se vratiti u tablu.
supercali

#2180 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by supercali »

Meni je najgore izveden tablet kod ne znam kojeg modela mercedesa i cini mi se peugeot 208
Isto kao da ga je dijete nabilo na izlazu iz fabrike
Meni licno najbolje stoji kad je upasan u centralnu konzolu tipa tesla s
citroen xm

#2181 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by citroen xm »

O dizajnu se da diskutovati, meni je glavna mana što je skoro svaka komanda prebačena na ekran. I onda priča o bezbjednosti i gubitku bodova zbog sijalice koja upozorava na nevezan pojas pozadi. Ja bi zbog nedostatka fizičkih komandi za klimu i radio dijelio automatski zvjezdicu manje.
zrakomlat

#2182 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zrakomlat »

citroen xm wrote:O dizajnu se da diskutovati, meni je glavna mana što je skoro svaka komanda prebačena na ekran. I onda priča o bezbjednosti i gubitku bodova zbog sijalice koja upozorava na nevezan pojas pozadi. Ja bi zbog nedostatka fizičkih komandi za klimu i radio dijelio automatski zvjezdicu manje.
:thumbup:
Sodom1

#2183 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Sodom1 »

condy wrote:Ti tableti su postali moda vizuelno strece iako veoma pregledni i korisni...kod Audija je ljepse izveden moze se vratiti u tablu.
Koji ce mi djavo? Da ga spojim na smarfon, tako da imam kompletan imenik na njemu :-)
I ja sam se pitao kako nema opciju da ga ubacim u tablu,onako bode oci
ado-šampion

#2184 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

golfiista wrote:Najosnovnija oprema, motor je extra, turbo i to, malo km, a nov ne bi trebao biti preko 40k KM. Dao bih mu 25k KM ni marke vise. Ado bi trebao dati vise informacija o jedinici s obzirom sa nešto slično vozi. Meni djeluje veća od recimo Golfa.
Dobar auto za dvoje plus eventualno jedno dijete. Ja imam stariji model, on je ljepsi. :P Jbt kad vidim cijene u BiH kontam mogao sam ganjati i nov. :shock: :-D Ja kad bih gledao sad da mijenjam definitivno bih ovog pogledao, posto bih isao na novijeg keca, i uzeo bih u obzir bas ovaj 116i, ima 136 KS taman da pokrije malo manje momenta nego kod dizela, po meni mjera. Dizeli iz uvoza sa 150 k km kostaju haman ovoliko, 2012. godiste. Vidi kod Kramara. Cijena moze 1000-1500 KM dole. Postrosnja sumnjam da moze ispod 7 u prosjeku. Dizel trosi 5-5.5.

Meni bi recimo sto se tice opreme smetalo sto nema tempomata i sto klima nije automatska, ostalo sve bih oprosio za ovu kilometrazu. Kad kupujes polovno auto ne mozes bas birati i zanovijetati kao kad kupujes novo, posebno ne kad ovakvo auto kupujes u BiH, vjeruj mi pricam iz iskustva.

Stipu price onih koji u keca nisu ni sjeli. Kec uopste nije toliko malen. Jeste, zadnja klupa je prilicno mala, moze putovati max. odraslih troje i to ako je jedno zena :D , ali makar za dvoje dobijes vrlo dobru udobnost. Kvantitet nije isto sto i kvalitet, nit se kvalitet auta mjeri u metrima. Svaki kec ima podesavanje i suvozackog sjedala po visini, sto nema dosta auta klase iznad cak ni kad doplatis za bolja sjedala (npr. Insignija). Udobnost za dvoje, u sta ubrajam i prostranost je haman na nivou trice. Prostranost na prednjim sjedalima je ista. Uglavnom na prednja dva sjedala se milina voziti. Nije bas prostran ko Golf, naprijed jeste skoro, ali Golf ima vise mjesta pozadi. Sad, da ce u njemu cetvero odraslih biti udobno na dalje pruge, hoce ali u limburgu. Ta prednjost dolazi do izrazaja jer se vozac ne mora toliko stiskati ako dvoje odraslih sjede pozadi. Jbg zadnji pogon i uzduzno postavljen motor ispred prednje osovine zauzimaju dosta prostora, a nije ni realno ocekivati da BMW ponudi prostor za cetvero u najmanjem modelu game od 10-ak modela.

Zavisno od ugla gledanja, onim koji su u svojim autima navikli da volan hvataju stapom za pecanje svaki BMW ce biti uzak.

Da dodam, ono sto bi mene odbilo od ovog osim malo opreme je sto procitam zimske gume Sava. Jbt das 40 hiljada za auto (ako je za kes) i stavljas Sava gume, ccc.
konektovan

#2185 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

Kamara bmw vozila je na gumama, u rangu sa savom, matadorom, sportivom i drugim. Mrsko mi slikat, al' takva je situacija haman i van BiH.
ado-šampion

#2186 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

@Golfista, evo jos jedan slican, manje presao, s boljom opremom:

http://www.olx.ba/artikal/21451444/bmw-1-116i-f20/

Sad mi kolega poslao. Onaj tvoj bijeli nema ni parking senzore pozadi, i to bih mu tesko oprostio. :-)
madner

#2187 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Znaci ima dovoljno mjesta za dvoje. Eventualno troje, ako je jedan Tyrion Lanister. :D
ranger

#2188 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ranger »

ma kakvi, bmw serije 1 je dvosjed. na zadnja sjedista moze stati mobitel.... :-) :roll:
golfiista

#2189 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

ado-šampion wrote:@Golfista, evo jos jedan slican, manje presao, s boljom opremom:

Sad mi kolega poslao. Onaj tvoj bijeli nema ni parking senzore pozadi, i to bih mu tesko oprostio. :-)
Ja ovog bijelog mogu kupiti za 25000 KM, ovaj crni je 39000, i ja bih bijelom za 14000 KM oprostio mnogo toga, ne samo zadnje senzore. Imam ponudu i iz Tomića, za FL 1 cu, 38000 KM, motor je malo slabiji od ovog, ali uz malo vise opreme.
Ako prodam svoj automobil ( sve su prilike da hoću ) kupit cu bijelog, za ovaj novac teško da sta ima bolje.
ado-šampion

#2190 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

Ima sasvim dovoljno mjesta da troje odraslih putuje udobno osim ako nisu svi po 190 cm i vise. Primjer, dvoje po 190 i jedno 170, svi odrasli, nisu oba 190 naprijed, prtljag za 15 dana ukljucen, Sarajevo - Prag, 1100 km, bez ikakvih problema. To je s obzirom na los put ruta ko Sarajevo - Frankfurt (ko nije isao).

Na svakom je da pri izboru auta i potrebama odluci jel mu bolje da dvoje putuje vrlo dobro ili da cetiri putuje prosjecno.
golfiista wrote:
ado-šampion wrote:@Golfista, evo jos jedan slican, manje presao, s boljom opremom:

Ja ovog bijelog mogu kupiti za 25000 KM, ovaj crni je 39000, i ja bih bijelom za 14000 KM oprostio mnogo toga, ne samo zadnje senzore. Imam ponudu i iz Tomića, za FL 1 cu, 38000 KM, motor je malo slabiji od ovog, ali uz malo vise opreme.
Ako prodam svoj automobil ( sve su prilike da hoću ) kupit cu bijelog, za ovaj novac teško da sta ima bolje.
Slazem se. Crni je preskup. Ja bih isto za 25 k tom bijelom oprostio stosta od opreme. Cuj 39 k, pa nije ga platio 70-75 hiljada, ccc. :-) To on racuna cijenu novog u Njemackoj. :-)

U FL su malo pomjerili brojke prema gore sto se tice benzinskih modela, tako da je sad 116i sto je prije FL bio 114i, itd. Mislim da je on sa svojih 109 KS i dvjestotinjak Nm ipak malo preslab za to auto.

Ako ti je auto dovoljno prostran za tvoje potrebe sumnjam da ces za 25 k naci bolje.

Jesi probao auto, kako ti se cini?
madner

#2191 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Znaci Tyrion naprijed i onda nazad ima mjesta za normalnog Bosanca, ako nije debeo. :D

Visinsko podesivo suvozocevo sjedisto nije serija, to je tacno. :D
direstraits0078

#2192 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by direstraits0078 »

ado-šampion wrote:Ima sasvim dovoljno mjesta da troje odraslih putuje udobno osim ako nisu svi po 190 cm i vise. Primjer, dvoje po 190 i jedno 170, svi odrasli, nisu oba 190 naprijed, prtljag za 15 dana ukljucen, Sarajevo - Prag, 1100 km, bez ikakvih problema. To je s obzirom na los put ruta ko Sarajevo - Frankfurt (ko nije isao).
Ovi koji su isli, da odmah priupitaju, po cemu je to los put? S obzirom da je sve autocesta, ako izuzmes BiH i ono malo po HR?

ado-šampion wrote:

U FL su malo pomjerili brojke prema gore sto se tice benzinskih modela, tako da je sad 116i sto je prije FL bio 114i, itd. Mislim da je on sa svojih 109 KS i dvjestotinjak Nm ipak malo preslab za to auto.

Ako ti je auto dovoljno prostran za tvoje potrebe sumnjam da ces za 25 k naci bolje.

Jesi probao auto, kako ti se cini?
Ovo je testirano na Ivanu? Ne ide uzbrdo petom? :oops:

Da ne bude zabune, vozio sam keca, i to od prve serije, pa dalje, ukljucujuci i posljednju seriju, i dizel i benzin. Bez obzira na manjak cilindara i kubika, ide sasvim lijepo i uzbrdo i nizbrdo. Nije kao 120d, ali 120d kosta neuporedivo vise. Ponuda prostora je sasvim ok za tu klasu vozila, vise od gradskih subcompact modela, malo manje od compact modela, ali sve u svemu, ima mjesta, nije Mini.

Jos jedna bitna stvar, onaj ko kupuje samo prevozno sredstvo, kupit ce ove pocetne modele s falicnim motorima i manjkom cilindara i kubika kao sto su 116i ili 116d. Onaj ko zeli da vozi BMW (vozi, a ne da se prevozi od A do B), kupit ce sebi nesto s minimum 2.0 motorom. Tu pocinje zabava...
NediM17

#2193 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by NediM17 »

Pa u Ade je 2.0.

Samo ga jebe sto ide ko da je 1.6. :lol:
amar1994

#2194 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

NediM17 wrote:Pa u Ade je 2.0.

because tourque i NM :-) :mrgreen:
direstraits0078

#2195 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

amar1994 wrote:

Lako je ovako, sa skinutim FAP filterom i ubacenim vauvau narodnjackim softwareom...
amar1994

#2196 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by amar1994 »

direstraits0078 wrote:
amar1994 wrote:

Lako je ovako, sa skinutim FAP filterom i ubacenim vauvau narodnjackim softwareom...
jest vala :oops: :lol: :lol:
direstraits0078

#2197 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Pothranjen, skoliozan i rahitican motor... :oops: Prave masine pravi Mercedes. :izet:

Image
golfiista

#2198 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Ako je u ovom kecu 1,6 turbo motor od 136 KS malo, ja ne znam u kakvim se vi autima vozite.

@ado

Probao sam ga i odličan je za voziti, zapravo fantastičan. Naprijed ima prostora sasvim, gepek je sasvim solidan, ali je zadnja klupa osjetno mala. Malo mi i djeluje uži od recimo golfa iako je na papiru veći automobil. Ali ruku na srce, ako ćemo o veličinama, sve ispod biznis klase je malo i sa manjkom prostora jbg.
S obzirom sa sam razmišljao i o novoj Astri, ova jedinica mi dođe onako bas kako treba. O prostoru neću razmišljati jer svakako naše potrebe zdovolji i Clio 2, tako da kec dođe kao vikend auto u kojem se ja vozim u 90% slucajeva.
madner

#2199 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Ma nije malo, nego svaki cigo svoje konje hvali. :D

Pa kao drugo auto je stvarno ok, minusi onda nisu minusi.
konektovan

#2200 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by konektovan »

madner wrote:Ma nije malo, nego svaki cigo svoje konje hvali. :D

Pa kao drugo auto je stvarno ok, minusi onda nisu minusi.
Ja ne znam, zasto covjek ne napravi razuman izbor, i kupi novu opel astru, ako je kompaktni auto trenutno prvi pik, a ima dovoljno novca?! :mrgreen:
Locked