Nisu osiguranja sva poštena, ali bgm nismo ni mi baš.condy wrote:Btw. nije tema, ali dobro,ofo-ono wrote:
Pa i ja bih ga prevario. Kad Bošnjo samo konta kako da nekog zajebe, pa makar i otplata kredita. Ko veli, evo uplatio sam ja osiguranje, i oni MORAJU to nešto. Milion je prevara osiguranja, pokušaja. U normalnim zemljama se svaka riječ provjerava, svaka priča, gdje si bio, šta si bio... Nije ni osiguranje budala, pogotovo na našim prostorima.
Ne znam o čemu se tačno radi, ali znam iz ličnog iskustva da osiguranje preuzima otplatu kredita u slučaju da ostaneš bez posla, te u slučaju smrti. A iz tvog posta zaključujem da lik RADI a ne da je radio?! Ne znam đe zapelo...
Eto osiguranja su sva poštena...kad znaš iz ličnog iskustva, da te priupitam. Čovjek ostane bez posla, ali zbog njegovog propusta u radu ! Ili čovjek umre, ali zbog bolesti od koje je bolovao prije zaključenja ugovora o osiguranju. Da li u ovim slučajevima osiguranje preuzima otplatu kredita ? Čovjek ostao bez posla, odnosno umro... Pored toga, šta se dešava sa premijom u ova dva slučajeva... ? Eto baš me interesuje
Kažem ti, lično imam osiguranje po osnovu kredita kući, pa mogu tačno da pogledam pa ti javim detaljno ako te baš zanima. Mislim da u slučaju smrti, osiguranje sakako preuzima kredit, odnosno otplatu, jer mi je to nekako najlogičnije. Nisam siguran za ovo kad izgubiš posao, odnosno čijom "greškom". Baš ću da provjerim kući.
Premija je plaćena baš za takve slučajeve, te tokom otplate ona se smanjuje. Kad otplatiš kredit, mjesec za mjesec, tako se i po mjesečnom principu i osiguranje smanjuje. Ja sam skoro zatvarao jedan kredit, prijevremeno, te ostatak od premije osiguranja mi je vraćen. Baš je BSO bio u pitanju, i ispali su korektni da ne može biti. Jedino sam imao malo problema sa bankom, al osiguranje je za čistu 10ku.