Auto salon Kramar - vasa iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
ofo-ono

#1051 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ofo-ono »

condy wrote:
ofo-ono wrote:

Pa i ja bih ga prevario. Kad Bošnjo samo konta kako da nekog zajebe, pa makar i otplata kredita. Ko veli, evo uplatio sam ja osiguranje, i oni MORAJU to nešto. Milion je prevara osiguranja, pokušaja. U normalnim zemljama se svaka riječ provjerava, svaka priča, gdje si bio, šta si bio... Nije ni osiguranje budala, pogotovo na našim prostorima.

Ne znam o čemu se tačno radi, ali znam iz ličnog iskustva da osiguranje preuzima otplatu kredita u slučaju da ostaneš bez posla, te u slučaju smrti. A iz tvog posta zaključujem da lik RADI a ne da je radio?! Ne znam đe zapelo...
Btw. nije tema, ali dobro,

Eto osiguranja su sva poštena...kad znaš iz ličnog iskustva, da te priupitam. Čovjek ostane bez posla, ali zbog njegovog propusta u radu ! Ili čovjek umre, ali zbog bolesti od koje je bolovao prije zaključenja ugovora o osiguranju. Da li u ovim slučajevima osiguranje preuzima otplatu kredita ? Čovjek ostao bez posla, odnosno umro... Pored toga, šta se dešava sa premijom u ova dva slučajeva... ? Eto baš me interesuje :)
Nisu osiguranja sva poštena, ali bgm nismo ni mi baš.

Kažem ti, lično imam osiguranje po osnovu kredita kući, pa mogu tačno da pogledam pa ti javim detaljno ako te baš zanima. Mislim da u slučaju smrti, osiguranje sakako preuzima kredit, odnosno otplatu, jer mi je to nekako najlogičnije. Nisam siguran za ovo kad izgubiš posao, odnosno čijom "greškom". Baš ću da provjerim kući.

Premija je plaćena baš za takve slučajeve, te tokom otplate ona se smanjuje. Kad otplatiš kredit, mjesec za mjesec, tako se i po mjesečnom principu i osiguranje smanjuje. Ja sam skoro zatvarao jedan kredit, prijevremeno, te ostatak od premije osiguranja mi je vraćen. Baš je BSO bio u pitanju, i ispali su korektni da ne može biti. Jedino sam imao malo problema sa bankom, al osiguranje je za čistu 10ku.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1052 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

condy wrote:Vidim neki dan auto na cesti koje je kupljeno u Dalmiju. Sve je obljepljeno velikim naljepnicama od Dalmija. Unakazili auto... krkani, nije im dovoljno jedna ili dvije diskretne naljepnice, pa naljepe onu ogromnu naljepnicu na zadnju karambolku, pokrije trećinu karambolke. Kod Kramara su diskretne ali i oni su posebna priča. Naljepe dvije pozadni, dvije na prednjim blatobranima, dvije na okvirima tabli, i nekad dvije na donjem dijelu zadnjih vrata...osam naljepnica. :lol:
Kad bih kupovao auto u Dalmiju ili Kramaru,jedan od uslova prije zakljucenja kupovine,jeste da sve te svoje reklame poskidaju sa auta,ma koliko diskretne bile. Ili bih ja to svakako uradio.
zrakomlat

#1053 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by zrakomlat »

ofo-ono wrote:
condy wrote:
ofo-ono wrote:

Pa i ja bih ga prevario. Kad Bošnjo samo konta kako da nekog zajebe, pa makar i otplata kredita. Ko veli, evo uplatio sam ja osiguranje, i oni MORAJU to nešto. Milion je prevara osiguranja, pokušaja. U normalnim zemljama se svaka riječ provjerava, svaka priča, gdje si bio, šta si bio... Nije ni osiguranje budala, pogotovo na našim prostorima.

Ne znam o čemu se tačno radi, ali znam iz ličnog iskustva da osiguranje preuzima otplatu kredita u slučaju da ostaneš bez posla, te u slučaju smrti. A iz tvog posta zaključujem da lik RADI a ne da je radio?! Ne znam đe zapelo...
Btw. nije tema, ali dobro,

Eto osiguranja su sva poštena...kad znaš iz ličnog iskustva, da te priupitam. Čovjek ostane bez posla, ali zbog njegovog propusta u radu ! Ili čovjek umre, ali zbog bolesti od koje je bolovao prije zaključenja ugovora o osiguranju. Da li u ovim slučajevima osiguranje preuzima otplatu kredita ? Čovjek ostao bez posla, odnosno umro... Pored toga, šta se dešava sa premijom u ova dva slučajeva... ? Eto baš me interesuje :)
Nisu osiguranja sva poštena, ali bgm nismo ni mi baš.

Kažem ti, lično imam osiguranje po osnovu kredita kući, pa mogu tačno da pogledam pa ti javim detaljno ako te baš zanima. Mislim da u slučaju smrti, osiguranje sakako preuzima kredit, odnosno otplatu, jer mi je to nekako najlogičnije. Nisam siguran za ovo kad izgubiš posao, odnosno čijom "greškom". Baš ću da provjerim kući.

Premija je plaćena baš za takve slučajeve, te tokom otplate ona se smanjuje. Kad otplatiš kredit, mjesec za mjesec, tako se i po mjesečnom principu i osiguranje smanjuje. Ja sam skoro zatvarao jedan kredit, prijevremeno, te ostatak od premije osiguranja mi je vraćen. Baš je BSO bio u pitanju, i ispali su korektni da ne može biti. Jedino sam imao malo problema sa bankom, al osiguranje je za čistu 10ku.
U slučaju smrti osiguranje isplaćuje preostalu glavnicu.
U slučaju ostanka bez posla osiguranje plaća nekoliko rata (zavisi od osiguranja do osiguranja,a i ne mora se ugovoriti, po želji). Pri tom radnik ne smije sam dati otkaz, niti dobiti otkaz zbog svoje greške na poslu (zajebo nešto, pronevjerio, uništio itd). Mislim da su pokriveni slučajevi otkaza tipa tehnološkog viška, zatvaranja firme i tako to, na šta radnik sam nije uticao ni izazvao.

Što se tiče prethodnih bolesti, popunjava se upitnik koji sadrži pitanja o zdravstvenom stanju i historiji bolesti. Mislim da imaju pravo tražiti zdravstveni karton od bolnice jer im to potpišeš. E sad, ne znam šta se dešava ako čovjek slaže da nije bolestan, a oni utvrde da je bio prilikom zaključenja ugovora.
probook

#1054 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by probook »

mali_milojica wrote:
condy wrote:Vidim neki dan auto na cesti koje je kupljeno u Dalmiju. Sve je obljepljeno velikim naljepnicama od Dalmija. Unakazili auto... krkani, nije im dovoljno jedna ili dvije diskretne naljepnice, pa naljepe onu ogromnu naljepnicu na zadnju karambolku, pokrije trećinu karambolke. Kod Kramara su diskretne ali i oni su posebna priča. Naljepe dvije pozadni, dvije na prednjim blatobranima, dvije na okvirima tabli, i nekad dvije na donjem dijelu zadnjih vrata...osam naljepnica. :lol:
Kad bih kupovao auto u Dalmiju ili Kramaru,jedan od uslova prije zakljucenja kupovine,jeste da sve te svoje reklame poskidaju sa auta,ma koliko diskretne bile. Ili bih ja to svakako uradio.
Po svim pravilima oni bi ti trebali placati stp vozis auto sa njihovom reklamom. Koliko samo auta svaki dan vidim sa reklamom kramar, nzm zasto to ljudi ne skidaju, ne bi mogao auto tako voziti nema sanse
saiks

#1055 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by saiks »

Gledam kramar vec treci s 500 coupe dovlaci,kome li ih proda samo
ado-šampion

#1056 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by ado-šampion »

saiks wrote:Gledam kramar vec treci s 500 coupe dovlaci,kome li ih proda samo
To je vjerovatno po narudzbi. Kome ce ih prodati, puna zap. Hercegovina 'privrednika' koji ne prijavljuju radnike, ne placaju porez, ukratko nemaju nista s drzavom, zive ko drzava u drzavi ...
corsa

#1057 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by corsa »

Ma to je samo reklama, svi se oni vrate u Njemacku...
golfiista

#1059 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Ma mrtvi dostavnjak sa dvoje vrata i pola miliona kilometara, tri veća i jedan manji udes, kršina od auta...a u vezi sa

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1060 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Truba »

ako si se na vrijeme počeo baviti biznisom dok smo mi vamo još uvijek vjerovali u samoupravni socijalizam
+ ratne malverzacije i neplaćanje poreza
danas ima ljudi dole uz granicu kojima je 5 milijuna kao meni 50 maraka :D
golfiista

#1061 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Black swan wrote:ako si se na vrijeme počeo baviti biznisom dok smo mi vamo još uvijek vjerovali u samoupravni socijalizam
+ ratne malverzacije i neplaćanje poreza
danas ima ljudi dole uz granicu kojima je 5 milijuna kao meni 50 maraka :D
Konstatcija stoji.

Ali za poreze i ratne malverzacije nisu krivi ti "biznismeni", krivi su oni koji su im omogućili da prevare državu i da te malverzacije prolaze. Državu niko ne štiti i svi se upiru da istu izmuzu, te kako to neko slikovito kaže, " zakolje se vo radi kile mesa".
Mlad i Nevin

#1062 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by Mlad i Nevin »

Jos ti Mercedesi su potpuno novi... :-)
emko1234

#1063 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

golfiista wrote:
Ma mrtvi dostavnjak sa dvoje vrata i pola miliona kilometara, tri veća i jedan manji udes, kršina od auta...a u vezi sa

Image
Nije mi ni ovo jasno, koja ti je računica dovest novog mercedesa od 300 i kusur hiljada i prodavat ovako.
johntra

#1064 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by johntra »

Kaže, ne može zamjena za steonu junicu. Jbga
madner

#1065 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Racunica je jasna.

1. Kreno biznis.
2. Kupio Mercedesa.
3. Stao biznis.
emko1234

#1066 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

madner wrote:Racunica je jasna.

1. Kreno biznis.
2. Kupio Mercedesa.
3. Stao biznis.
Ma ne samo to, nego zašto bi neko ovako auto kupio od nekog Kramara, zar nije logično otići u Mercedesov salon i ako ga već kupujem hoću da mi ližu dupe na sve moguće načine.
madner

#1067 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by madner »

Da ustedis finu sumu naravno.
golfiista

#1068 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

Vozilo je 2015.g. i korišteno je. Vjerovatno se radi o vozilu kojeje korišteno u nekakve svrhe, marketing, promocija i sl., tako da vjerovatno novo košta dosta više. A ako se vratimo na priču vlasnika "Binga" u kojoj stoji da je za dosta manje novca kupio vozilo visoke klase staro par mjeseci i na taj način pokazao, da kažem i malo mudrosti trošenja, ne sumnjam da će ovaj automobil vrlo brzo pronaći put do kupca, a na tom putu će profitirati i prodavac i, u neku ruku, kupac.
emko1234

#1069 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by emko1234 »

golfiista wrote:Vozilo je 2015.g. i korišteno je. Vjerovatno se radi o vozilu kojeje korišteno u nekakve svrhe, marketing, promocija i sl., tako da vjerovatno novo košta dosta više. A ako se vratimo na priču vlasnika "Binga" u kojoj stoji da je za dosta manje novca kupio vozilo visoke klase staro par mjeseci i na taj način pokazao, da kažem i malo mudrosti trošenja, ne sumnjam da će ovaj automobil vrlo brzo pronaći put do kupca, a na tom putu će profitirati i prodavac i, u neku ruku, kupac.
Nije vlasnik Binga izmislio toplu vodu. Ljudi gore sa auta starog mjesec dva sa manje od 5000km skidaju strašne cifre. Poznanik kupio q7 facelift koji je ovdje bio 160k km, u njemackoj, par mjeseci star s 3400km na satu za 40 000 manje. Demo auto bilo, salonski model za test vožnje i novinare kad je tek izašao facelift.
Ali ovdje ne pričamo o tome, u oglasu stoji da je auto novo tj da ima 0km na satu, zato sam napisao da mi nije jasno.
golfiista

#1070 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by golfiista »

emko1234 wrote:
golfiista wrote:Vozilo je 2015.g. i korišteno je. Vjerovatno se radi o vozilu kojeje korišteno u nekakve svrhe, marketing, promocija i sl., tako da vjerovatno novo košta dosta više. A ako se vratimo na priču vlasnika "Binga" u kojoj stoji da je za dosta manje novca kupio vozilo visoke klase staro par mjeseci i na taj način pokazao, da kažem i malo mudrosti trošenja, ne sumnjam da će ovaj automobil vrlo brzo pronaći put do kupca, a na tom putu će profitirati i prodavac i, u neku ruku, kupac.
Nije vlasnik Binga izmislio toplu vodu. Ljudi gore sa auta starog mjesec dva sa manje od 5000km skidaju strašne cifre. Poznanik kupio q7 facelift koji je ovdje bio 160k km, u njemackoj, par mjeseci star s 3400km na satu za 40 000 manje. Demo auto bilo, salonski model za test vožnje i novinare kad je tek izašao facelift.
Ali ovdje ne pričamo o tome, u oglasu stoji da je auto novo tj da ima 0km na satu, zato sam napisao da mi nije jasno.
U oglasu stoji da je vozilo prešlo 0 km, ali ne stoji da je novo . Na Pik-u stoji da je vozilo korišteno. Ja čitam prije nego nešto napišem.

http://www.olx.ba/artikal/16297005/merc ... -amg-line/
mali_milojica

#1071 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

I da je novo,mislim da je jedan od mogucih razloga prodaje stoji da neko ne zeli cekati 3-4-6 mjeseci,da ne kazem godinu dana isporuke za navedeni auto,nego ga zeli odmah kupiti i odvesti kuci.
Last edited by mali_milojica on 11/03/2015 14:11, edited 1 time in total.
condy

#1072 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by condy »

Koliko Kramar ima zarade na tom vozilu kad ga proda ?
mali_milojica

#1073 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

condy wrote:Koliko Kramar ima zarade na tom vozilu kad ga proda ?
Ko to zna? Mozda samo on. Ne smijem ni pomisliti koliko su mu spustili cijenu kad je rekao da placa kesom i da ce auto za BiH :-)
iTo

#1074 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by iTo »

ko da na drvetu zivite bez internet pristupa...

s500 kupe 90K eur za izvoz...
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... Car&noec=1
mali_milojica

#1075 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva

Post by mali_milojica »

A ti kao da si zaboravio naocale pa ne vidis da ovaj nije isti kao Kramarov.
Evo npr slican

ili jedan jos skuplji a presao 8000 km
Locked